Архив новини

10.03.2011

Film PrizesНАДПРЕВАРАТА ЗА ФИЛМОВИТЕ НАГРАДИ е забавно познавателна, семейна игра, на тема кино, в която играчите влизат в ролята на филмови продуценти и се стремят да съберат свои екипи от актьори и режисьори, които заедно с подходящия сценарий да им донесат победата – спечелване на най-много златни статуетки.

Лесна за използване:

НАДПРЕВАРАТА ЗА ФИЛМОВИТЕ НАГРАДИ ползва добре познати правила за придвижване с помощта на пионки и зарове по игралното поле, което напомня по своята форма и стил на придвижване популярната игра Монополи. Това прави НАДПРЕВАРАТА ЗА ФИЛМОВИТЕ НАГРАДИ изключително лесна за възприемане от играчите.

Правилата са лесни за усвояване, като дават възможност за различни стратегически решения – може да се борите да спечелите награди с много на брой малки продукции или да залагате на големи и скъпи блокбастъри, които са по-трудни за направа, но дават значително по-висок шанс за печалба на ценните статуетки.
Film Prizes

Играта включва в себе си стратегическо плануване и общи познания от областта на киното, което съчетано с елемента на късмет от зара, гарантира стотици часове забавление за цялото семейство.

Енциклопедична информация:

Познанията в областта на киното могат да ви осигурят предимство в играта, като в НАДПРЕВАРАТА ЗА ФИЛМОВИТЕ НАГРАДИ са включени повече от 300 популярни въпроса, които да проверят и обогатят вашите знания за историята на филмите.

Визуална наслада за окото:

Стилът, в който е изработена НАДПРЕВАРАТА ЗА ФИЛМОВИТЕ НАГРАДИ я отличава рязко от повечето картонени игри, като превръща играта във визуална наслада за окото, като така умножава удоволствието от самата надпревара.

 

Замъкът на престола„Замъкът на престола“ е сборник с разкази, който ще ви помогне да се потопите в света на „Приключение с меч и магия“. В него са включени седем героични истории:

„Мечът на Светлината“ ще ви въвлече в перипетиите, които съпътстват приключенците, дръзнали да търсят древни артефакти. Сред вихъра на битката ще пламне една трагична любов, която е обречена в своя зародиш. „Стария Храм“ ни показва, как на шега, добрите трубадури могат да се справят и с най-голямата опасност. „Две кристални късчета изумруд“ отново ще изпита силата на любовта, но този път в сърцето на крадец. За тайната на лудите джуджета, древни божества и заговори на магьоснически организации ще научите в епичното приключение, описано в „Тайната на черната стомана“. „Династичния камък“ ще ви потопи в една криминална история, замесена с голяма доза мистика, като ще ви позволи да надзърнете в един все още непознат континент. „Последната нощ“ ще ви покаже, че не всичко в приключенския живот е чест и слава, а накрая група самозабравили се приключенци ще се опитат да се изкачат до „Замъка на престола“ и може би дори ще успеят, но на каква цена…

За всички, които играят Аксиом16, в края на всеки разказ са представени и по-главните герои, така както биха били описани те с правилата на Аксиом16. Така ще можете да ги ползвате във вашите собствени приключения или просто да сравните собствените си герои с тях.

Книгата „Замъкът на престола“ ще е по книжарниците на 13 Април 2006 година.

Приключение с меч и магия

Здравейте драги приятели и добре дошли на нашата интернет страница – www.axiom16.com. Тя е посветена на нашата книга “Приключение с Меч и Магия” – първата българска ролева игра по системата Аксиом16. Ако до сега не сте се сблъсквали с ролевите игри и не знаете за какво точно става дума можете да прочетете статията “Настолните ролеви игри – Какво представляват и как се играят”. Ако желаете можете безплатно да изтеглите първите 16 страници от нашата книга, които ще ви помогнат да получите по-добра представа за “Приключение с Меч и Магия”.

За тези от вас, които вече са запознати с нашата книга, на тази страница предлагаме различни помощни статии и материали, както и допълнителна информация за играта и за Магландиум – света, в който се разиграва “Приключение с Меч и Магия”. Макар за сега количеството допълнителна информация да е малко, силно се надяваме в бъдеще да попълним празните дупки на сайта. Можете да посетите и нашите форуми, където можете да разговаряте и обменяте опит и информация с други играчи и разказвачи, или да ни пишете на e-mail: f_factor@mail.bg или acsiom16@gmail.com.

Пожелваме ви приятна игра с “Приключение с Меч и Магия”!