Приключения в Магландиум (Част 3)

07.01.2011

Приключения в Магландиум

Здравейте драги читатели и любители на ролевите игри. Парите в една ролева игра са важен балансов инструмент, с който Разказвача може да борави. Те дават възможност на играчите да развиват героите си чрез закупуване на по-добра екипировка. Освен това, често парите могат да бъдат решение в дадена игрова ситуация. Играчите могат да заплатят, за да получат дадена информация, да подкупят някого, да наемат бойци, които да се бият на тяхна страна и т.н. Затова и Разказвача трябва да възнаградява героите с определено количество парични средства. Това обаче не трябва да става по не адекватен начин в една игра. Парите не трябва просто да падат от небето или героите случайно да се спъват в купчина златни монети. Натрупването на богатства трябва да се вписва в сюжета на едно приключение или кампания. Точно поради тази причина тази седмица ще дадем няколко идеи за приключения, които биха дали възможност на героите да спечелят няколко допълнителни златни монети.

Пазачи на търговски керван – Тази идея може да се впише в почти всяка кампания или серия от приключения. Младите приключенци в Магландиум често трябва да приемат работа, като пазачи на кервани. Тази работа е слабо палтена, но пък дава възможност за пътуване почти из цял Магландииум. Макар да не се смята за особено опасна професия, пазачите често трябва да бранят каруците от бандити, разбоиници, диви животни и месните хулигани в по-малките селища.

Стражници – Кметът на градчето, през което минават героите иска да ги наеме за стражници. Местната стража не е достатъчна, за да се справи с двете банди върлуващи по улиците на градчето и в неговите околности. Как, обаче ще се справят героите, когато разберат, че са попаднали в центъра на улична война между двете банди?

Пазители – Арогантен млад благородник от централния съюз пътува из някой от по-големите градове в Магландиум. Слугата му наема героите за бодигарди, обяснявайки им че трябва да пазят господаря му с цената на живота си. Младия благородник се е отдал на пищен живот в града и героите трябва да го придружават по множеството кръчми и ханове, които той посещава всяка вечер. Често се налага те да спасяват работодателя си от пиянски свади и градски побойници. Положението, обаче, става далеч по-сложно, когато професионален убиец, нает от вражеска фамиля се опитва да отнеме живота на младия благородник.

Бележка: Работата на пазител в благородническа фамили или при заможни търговци е по-добре платена от тази на стражник или пазач на керван. Повчето пазители са по-опитни и по-добре обучени от нормалния пазач.

Пратеници – Героите са наети да отнесат важно съобщение до дадена личност някъде в Магландиум, като естествено им е обещано щедро възнаграждение, когато достигнат целта си. Пътят, обаче не е лек. Освен тежките, дълги дни прекарани по прашните пътища, героите трябва да се защитават от разбойници, бандити и диви животни. Какво, обаче, ще направят героите, когато разбират, че писмото, което носят е било откраднато в страноприемнцита, в която са пренощували последно?

Измама – Богат търговец бива изнудван за доста солидна сума, от неизвестна личност. Търговеца наема героите да открият човека, които го изнудва и да върнат документите, които го изобличават в сериозни закононарушения. Изнудвача е хитър човек и рядко остава следи, предпочтида да праща своите помошници да вършат мръсната работа.

Боян Иванов