Приключения в Магландиум

07.01.2011

Приключения в Магландиум

Здравейте драги читатели и любители на ролевите игри. Ролята на Разказвача е най-трудоемката и важна при ролевите игри. Той трябва предварително да поготви приключението, преди останалите играчи да се съберат за своята игра. Често една от най-трудните задачи на Разказвача е да измисли сюжет за своето приключение. Затова и в тази поредица от статии ще даден кратки идеи за приключения. Тук няма да даваме напълно описани приключения и събития, а просто идеи за сюжетни линии, Не-Игрови Персонажи и злодеи. И така ще започнем първата статия от поредицата, с две идеи обвързани с религиите и култовете към боговете на Магландиум.

“Сълзите на Алфана”

Конфликтът между “Църквата на Орим” и “Сестрите на Любовта” постепенно прераства в откирта гражданска война в Централния Съюз (стр. 229 – град Двуречие). Няколко последователи на Алфана трябва да пренесат важен свещен артефакт наречен “Сълзите на Алфана” от главния храм в град Двуречие до манастирите в Брил. Естествено Църквата на Орим иска да придобие по един или друг начин този артефакт. Църквата изпраща един от своите инквизитори, задедно с малък отряд бойци, за да пресрещне последователите на Алфана.
Играчите попадат в средата на този конфликт и са принудени да избeрат на чия странa да се подкрепят. Дали ще се присъединят към последователите на Алфана и ще им помогнат да достигнат Брил или пък ще застанат на страната на инквизитора на Църквата, това зависи от тях. Може дори просто да откраднат “Сълзите на Алфана” за себе си (в този случай и последователите и Църквата ще искат да си върнат предмета).

Забележка: “Сълзите на Алфана” е могъщ артефакт от края на Втората война на Боговете. Той представлява малка овална стъкленица, съдържаща полупрозрачна сребриста течност, с бледа аура. Легендата твърди, че при една от най-тежките битки, когато дори и богове паднали на бойното поле Алфана проляла сълзи за тяхната гибел. Три от тези сълзи били събрани от хората и били предадени на последователите на Алфана. Всеки, който държи в ръка “Сълзите на Алфана” и помислите му са добри, и почтенни получава +16 МУ когато ползва магията “Лекуване на тежки рани”. Докато предмета е в ръцете на магьосника, той е уязвим и може да бъде атакуван, следвайки правилата за избиване на оръжие от ръка.

Великото Дърво

Странни събития се случват в чудната гора. Освирепели животни нападат пътниците, странни гласове шепнат из гората, листата на дърветата пожълтяват по средата на пролетта, а останалите растения сякаш умират. Героите се наемат с задачата да разследват, какво точно става в Чудната гора.
Виновниците за всички събития в гората и за разпространяването на злокобните слухове са група тъмни елфи, които искат да унищожат Великото Дърво. Те се опитват да набедят “Защитниците на Гората” за виновници за странните събития и да обърната хората от близките села и градове срещу тях.

Забележка: Елфите не търсят директна конфронтация, както с героите, така и с Защитниците. Могат да изпратят един от своите събратя да се опитда да се сприатели с групата и да се ги наведе на грешни следи, които сочат точно към Защитниците. Тъмните елфи са друиди и използват животни, подсилени и подивели от странна магия. Елфите също така крият тъмните си убеждения и се представят като представители на рода Фаелор. Ако в групата има елф от този род, той има шанс да разбере, че въпросните елфи не са от този род.

Боян Иванов