Архиви на списание Фентъзи фактор

07.05.2007

След дълго мълчание и липса на активност на сайта ни, сега отново сме тук Wink
Наложи се да си сменим адреса (ей, това западните хакери не спят – а си се забавил да си платиш сайта и веднага някой друг го взема… защо и самите те не знаят.)
Освен, че се надяваме да поддържаме сравнително добра активност (хей, няма да стане веднага, но ще пробваме) стартираме и едно ново начинание – събрали сме архивите на списание „Фентъзи фактор“ и ще ги пускаме всеки месец на PDF за теглене в нашата секция Файлове. За момента там се появи 1 брой, излязал още през далечната 2000 година.
Надяваме се да харесате списанието и чрез него да усетите и пътя, по който се е появил Аксиом16 – първите варианти на правилата се появяват на страниците на списанието в по-късните (5-ти) броеве.

Накратко за първи брой на „Фентъзи Фактор“
С този брой, аз и двама мои приятели, поставихме началото на нещо ново. За първи път в България се появи списание, посветено на жанра фентъзи. Бахме изпълнени с ентусиазъм, бяхме млади, бяхме наивни, бяхме неопитни… Нямахме почти никакви готови материали, нямахме автори (освен Лонги, който написа „Игра за двама“)… Но въпреки това броят се оказа на прилично ниво. Все още се учех да бъда редактор, колегата Иван Христов се учеше да бъде дизайнер, а Пламен трябваше да се учи как да укротява мечтите си – той все си мислеше, че пазарът за списания у нас е отворил широко ръце и ни чака. Всъщност всички мислехме така.
Няма смисъл да казвам, че финансово броят беше пълен провал – на пазара се появиха не повече от 800 бройки от напечатаните 2500, хората гледаха озадачени странния надпис на латиница и понятие си нямаха какво е това. Но проблемът с читателите не беше толкова голям, колкто този с разпространителите – те самите не знаеха какво продават, как тогава да го рекламират на купувача? (а споменах ли, че броят беше опакован в наелон, за да не се мачка Wink )
Е, на вас не ви се налага да чакте продавачът да ви го покаже – имате го тук и можете свободно да го теглите и разпространявате както и където намерите за добре при условие, че не променяте съдържанието на PDF файла, който сте свлили.
А какво има в този брой?
– Тролове – извадка от книгата „Повелителят на зората“ (също издадена от нас, но не знам дали вече може да се намери някъде)
– Долината на червея – разказ на Робърт Хауърд
– Представяне на игрите Tzar и Diablo II (които тогава си бяха съвсем новички)
– Комикс за Бром-воинът на северното сияние (някой път трябва да ви разкажа за него, как започнахме да го правим със Симеон Асенов, или по-скоро как той го започна и остави на мен да го завършвам…)
– Игра за двама – нашият първи разказ, написан специално за ФФ от Петър Стойков – Лонги
– Както и статии за Междузвездни войни и за вечният воин Конан
Е, остава да го прочетете!