„Фентъзи фактор“ брой 2

27.06.2007

„Фентъзи фактор“ брой 2 е в секция „Файлове“.
А аз проължавам да разказвам историята на списанието, както е била покрай броят.
Когато пуснахме брой втори напазара, все още нямахме представа какви са продажбите на брой първи. Все още бяхме надъхани и ентусиазирани.
Тъй като решихме, че корицата на брой първи е прекалено тъмна и прекалено сериозна, аз се заех да нарисувам тази за брой 2. Е, както се вижда не съм най-добрия художник, но пък ми беше забавно, а и се получи игрива кориц. Със сигурност не е помогнала за увеличаване на продажбите ни, но какво пък, главният редактор винаги има право да окепази нещо по списанието си Wink
За този брой бяхме поработили по-сериозно и може да се каже, че бяхме много по-опитни. Секциите в списанието се оформяха все по-ясно, имахме още един разказ, специално за ФФ и писмата на феновете ни даваха криле.
Етокакво включихме в броя:
– Открихме специална секция за разглеждане на новите книги на пазара и и дадохме име, с което тя се подвизаваше до последния брой на ФФ – Книгифактор (звуи много яко, а!)
– Ключът на злото – това е началото на една сага, която се появи на ФФ и май се хареса на повечето читатели. Надявам се да я харесате и вие.
– Любовта на викинга само доказа, че не сме забравили за Хауърд, така че и тук имаше негов разказ под редакцията и намесата на П.Сж.Тайлър
– Появиха се и специфични рубрики за представяне на издателствата в БГ – естествено, първо в нея попадна ИК Бард.
– Тъй като всички в редакцията бяхме, а и продължаваме да сме геймъри, секцият за игри нямаше как да се пренебрегва – и пак нямаше как да не представим Dungeons & Dragons и съответно игри, ползващи системата.
– Забавната история на Лонги продължава и тук – дребният минджа (не, няма грешка в изписването) и едрият му приятел затъват все по-дълбоко в…
– Продължава и комиксът за Бром. Както се вижда, аз вече съм му сценарист, тъй като Симо си нямаше и понятие как ще продължи историята му… Вижда се също и, че съм доста „зелен“, след като допускам текстът да описва това, което така и така се вижда на картинките, но пък така се учи човек – вече се учех да бъда и сценарист, освен редактор.
– Чедата на мрак – статия, която се опитва по популярен начин да представи някой от тъмните създания в митовете… без претенции за академичност, тъй като целта на самото списание е да е забавно, а не академично (не, че двете се изключват, но обръщахме внимание повече на първото).
– Продължават и статиите за Междузвездни войни, тъй като ние и досега сме фенове на поредицата (и винаги ще бъдем)
– Тук пробваме и един новаторски експеримент за набиране на средства за списанието – Fantayland чети и спечели. Няма да можете да спечелите, дори и да четете, но по-лошото беше, че и ние не можехме да спечелим от това Wink. Както и да е, експериментът е забавен.
Започат и първите ни конкурси – Класация на феновете за любима фентъзи книга… Не се съмнявате, че Властелинът ще я спечели, нали? Е, тогава Хари тъкмо прохождаше и далеч не можеше да се бори за място в сърцата на феновете. Сега може би нещата щяха да са други.
Когато завършихме броя бяхме доволни и уверени в успеха си… Ауч! Не е достатъчно да правиш добро списание, за да се продаваш добре, но това как да бъдем търговци, предстоеше да научим в бъдеще…

Екипът на Аксиом16 ви пожелава приятни мигове с брой 2 на „Фентъзи Фактор“ докато подготвяме брой 3.