Насъбрали са се интересни въпроси, на които частично е отговорено, но частично е сгрешено. Така че ще карам по реда, в който ги е задал Черно слънце.
1. Мракът е за всички, а това дали е ефективен или не, зависи от ситуацията. Самият факт, че магьосникът е този, който избира времето, в което да каже магията му дава предимство без да добавяме всички видове магически зрения достъпни за магьосниците от различни школи.
2. Казването на магията е върху самия магьосник, а след това той трябва д ауспее да докосне опонента си, като е нужно дапреодолее само неговата БЗ - попадение в бронята също е успешно. атаката може да се отклони само с щит или с оръжие.
3. Банши е 3 ниво, гледам, че във файла при мен има записано 6 поддръжка, което явно съм добавил после. Самият принцип на механиката за всяване на страх е неправилен в А16, така че ще бъде изцяло ревизиран. Не е правилно, при положение, че ефектът е различен според ПсУ да се хвърля от страна на всяващия страх - трябва да се прави обратната проверка по-скоро. Като така логиката на това действие би следвало да е винаги: ПсУ + 3 зара > 16 + Страх и не успехът, а неуспехът да е определящ за последствията. Конкретно за заклинанието е дадена някаква сила на страха от (6 + (МУ/3)) което би следвало да е силата от другата страна на неравенството... Но пак повтарям, цялостната механика н асраха ще бъде преразгледана в бъдеще.
4. Берсерксия финален удар си е за 0 ТД, това е опасността да убиеш берсерк в близък бой!!!
"Също така не може да се извърши никаква активна защита - освен ако и тя по някаква причина не е действие, което се извършва за 0 ТД"
За сметка на това, подобна атака не може да бъде прицелена, но пък ако атаката на бересрка е базирана на СИ, то тя най-вероятно ще е успешна. Затова наистина е опасно да убивате берсерк в непосредствена близост до него.
/Ако все пак, това ви се струва прекалено опасно и искате да въведете ваше правило, което да пази геропите на играчите ви, ползвайте ТД нужни за базовата атака с подобно оръжие - но така губите един интересен момент в играта. А и не забравяйте да разрешите и на опонентите на героите берсерки да вършат същото, което би могло пък да доведе до недоволство у играчите ви. За по-сиггурно, просто убивайте берсерките от разстояние и за предпочитане в близост до техни другари, тъй като атаката е задължителна ако има валидни цели/
И естествено не забравяйте да споделяте ако имате и други въпроси, подобни на този - все пак, всяването на страх наистина не е доизкусурено, а колкото до останалите питания, не искайте от заклинанията и уменията да работят отлично в 100% от ситуациите, тогава играта би била скучна тъй като не би ви карала да импровизирате и да творите.
Обещавам в следващата версия, всички магии да за безумно "неефективни" сами по себе си, а цялата тънкост да идва от правилното им комбиниране помежду им при възникналите условия

ПП: В А16 има няколко подобни магии, които са ми сред любимите, но аз дори не знам всичките - Кид е намерил много повече възможности за комбинация между отделните заклинания, а съм сигурен, че може и още.