Ролеплея имали почва

Заповядайте в официалния форум на "Аксиом 16" или "Приключение с Меч и Магия". Това е втората българска ролева игра, излязла на пазара в средата на декември 2004 г. Тук можете да задавате своите въпроси за правилата или за светът (Магландия), да пишете своите коментари или да давате вашите предложения.

Модератори: hameleona, Модератори

fear4
Вълк
Мнения: 9
Регистриран на: ср юни 24, 2009 9:29 am

Ролеплея имали почва

Мнение от fear4 » нед авг 16, 2009 9:47 am

Преди играех аксиома за един вид мерак . Смятах с елка статистиките , после сбивах геройте с някоя зла гадина - дракон , демон или нещо от сорта. Ощв си спомням с носталгия как дракона разкъса фелина на парчета , макар че бе блатен що бой трябваше да изяде за да умре . В боя повечето случай ставаше мятане на зарове и не толкова смятане . Защо се отказах от аксомата , ами не знам света й нещо не ми харесваши , а и смятането е доста изтощително. Пробвал ли е някой да сметне на куп 70 левъл герой , това е невъзможна задача , а при Ендивал е доста просто . Но и него оставих , сега измислих поточно взех един свят назаем и правя ролеплей . Само пиша името , расата , класа и някаква история и го мятам в света . В битка просто си харесвам кой да оцелее и така , няма ги мятанетата със зарове и елката . Според мен Ролеплея ще измести изцяло гадните сметки , както стана с ролевите игри които изместиха книгите - игри . Ако имах пари даже можех да издам книга за Ролеплея , насоки и примерни персонажи , малко светове в които да се развива действието . И Бога ми тя ще ше да има по - голям успех от вашата Аксиома или Ендивал , защото вътре нямаше да има нито едно число .

Потребителски аватар
Fenrir
Чистокръвен
Мнения: 741
Регистриран на: нед юли 01, 2007 4:01 pm
Местоположение: София

Мнение от Fenrir » нед авг 16, 2009 2:08 pm

Много се радвам,че не си издал въпросната книга-доста неграмотно пишеш,да ме прощаваш,но ми дразни окото. Второ,не коства пари,колкото твой собствен труд. Аксиом и Ендивал са се утвърдили отдавна,така че няма да е лесно да застанеш до тях,изискват се много труд и време. :wink: Относно света-направен е ти да го оправяш по свой вкус. Ролевата игра много си прилича със системната игра,то все пак са едно и също,само където ползваш системи (не е казано само зарове). Така има повече баланс на нещата.

П.С- Не се нарича Ролеплей,а Роулплей,ако искаш да го транскрибираш на БГ.
Всеки хубав миг ще бъде бавно погълнат от мракът и тъмнината на вечността...

Потребителски аватар
Ain alkar
Ahlen
Мнения: 686
Регистриран на: вт яну 03, 2006 6:15 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Ain alkar » нед авг 16, 2009 5:23 pm

А на мен ми се струва, че имаш грешна представа. Това, което искаш ти вече съществува и хората го играят. Нарича се Interactiv storytelling (или нещо от сорта) и е баш като ролева игра ама без системата. Не, никога няма да надмине Аксиом и Еднивал по простата причина, че хората предпочитат системните ролеви игри. Ако не го правеха ролевият свет щеше да е бъкан със светове и книжки за интерактивното разказване, ама не е, въпреки че е далеееч по-лесен от ролевите системи, тъй като няма числа там. (и тук ми иде да вметна, че май редакторът или издателят на Стивън Хокин и неговата книга "Кратка история на времето" е сбъркал много, като е казал, че всяко едно уравнение намалява продажбата на книгата с хиляди тиража)
http://www.stihovebg.com/Proza/Razkazi/Pisak/45139.html
Кейт лежеше в леглото си будна…

Потребителски аватар
Cocaine
Гвардеец
Мнения: 694
Регистриран на: вт окт 07, 2003 10:05 am
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Cocaine » нед авг 16, 2009 7:16 pm

Темата е в грешната секция на форума.

После - пич, ти питаш ли, оплакваш ли се от Аксиом или се хвалиш със собстеваната си продуктивност? Което и от трите да е - издай си книжката. Ако искаш, мога да те свържа с един издател. Единственото условие е да се самофинсираш. Накрая ще чакам да пуснеш една тема с резултатите - продава ли се, надминава ли по популярност книгите-игри, настолните ролеви игри, обикновените настолни игри (вкл. и "Надпреварата за филмовите награди" - хех), шаха или картите.

Edit - от първоначалния ти пост останах с впечатлението, че си заблуден за някои основни неща. Но ако Аксиом 16 и Ендивал не си допаднали, трябва да знаеш, че не си единственият. Но това не значи, че непременно трябва да започнеш да създаваш нова система. Ролевите игри съществуват от вече повече от 30 години и съм убеден, че все някъде някоя ще се доближи до твоите предпочитания. Като начало, можеш да отидеш на rpg.bg, да опишеш ясно какво точно търсиш, и да не се надяваш, че ще ти препоръчат нещо, което да ти допадне (макар че там новаците оцеляваха трудно в първите 4 месеца - преди - сега не знам как е). Можеш и веднага да опиташ да потърсиш системите и световете на d20 (много хвалят Eberron, а по мное мнение Planescpe/Sigil е страхотен сетинг, жалко, че не го поддържат), White Wolf (Vampire: the Masquerade) и GURPS - това са едни от по-известните.

ПП. Запитвал ли си се защо никой не се е опитвал да сметне наведнъж герой от 70-то ниво?
И мълком по речното дъно във дълги редици
ний гоним миража на някаква светла страна.
И в нашите ледни и мътнозелени зеници
гори безнадеждния пламък на жълта луна.

fear4
Вълк
Мнения: 9
Регистриран на: ср юни 24, 2009 9:29 am

Мнение от fear4 » нед авг 16, 2009 9:05 pm

А не искам да издавам просто си убиваме времето с още няколко приятеля . Всеки си прави там герой , ходим из света , прави рейд срещу бос и така нататък , получаваше се като разказ - епос , ама нещо сме зациклили . За това се нагърбих като най - умен от компанията да намеря нещо с което да съживим историята . Не обиждам аксиомата , даже съм черпел идей от нея и Ендивала , ама от приятелите само аз я разбрах . Другите четоха десет минути правилата , единия без малко да глътне едно зарче и това беше . Имахме и момиче в групата , ама геройте искаха да изнасилят нейната елфана и тя се отказа .

А за RPG.bg сайта те от там ме баннаха , нямах какво да правя на Гергюовден а бях пиян като мотика и започнах да се гавря с тях , ама на тях не им стана смешно // :shock: :shock: :D :D :D :twisted:

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » пон авг 17, 2009 2:48 am

Точка номер 1.
Рейд е ММО понятие, което не мога да разбера, как се вързва с нормална ролева игра.

Точка номер 2.
Ти си третия човек на тези форуми, който се е мъчел да прави герои над 20то ниво. Повечето са се усетили, че системата е предвидена за герои между 2-3 и 14-15 ниво. Над 20то ниво е пълен абсурдистан, както обичаше да казва един приятел.

Точка номер 3.
Като админ, ти препоръчвам да не се мъчиш да правиш номера тук, каквито си правил в РПГ.бг.

Точка номер 4.
"Четох 10 минути правилата и искам да играя", не е за този тип игри. Определено не е. Иначе книгите нямаше да са от по 250+ страници.

Точка номер 5.
От кой град сте, бе бандюги?


Админа.

Потребителски аватар
Lord Anomander Rake
Войн
Мнения: 146
Регистриран на: чет юни 05, 2008 6:54 pm
Местоположение: София

Мнение от Lord Anomander Rake » пон авг 17, 2009 10:45 am

Oх ама това ме разби: Искам РП ама да няма смятане, по възможност без правила, иии без система, абе ако моем да не мислим ке съм най-доволен, и некоя друг да играе докато язе лежим! :shock: Е така не става. Как искаш да има реалистичност, да е честна играта спрямо всички и да върви на някъде?! Как определяш кой печели в битките: "Къ ма кефи" ли?! :shock:

А и още нещо аз съм нов в аксиома ... от месеци чета книгата и правилата но бога ми не мога да ги науча всички на изуст. За това има книга за справка и за това се смятам нов все още. Ти да не мислиш че става с пет минути четене.
Изображение

Потребителски аватар
Fenrir
Чистокръвен
Мнения: 741
Регистриран на: нед юли 01, 2007 4:01 pm
Местоположение: София

Мнение от Fenrir » пон авг 17, 2009 12:17 pm

Това се нарича мързел. Явно си от хората,които много много не ги бива в четенето на правила. Както Lord Anomander Rake каза,10 минути не стигат за прочитане на цяла книга,а факта,че те не са разбрали говори,че ти не си достатъчно добър разказвач и че не си им обянил добре правилата.
Всеки хубав миг ще бъде бавно погълнат от мракът и тъмнината на вечността...

fear4
Вълк
Мнения: 9
Регистриран на: ср юни 24, 2009 9:29 am

Мнение от fear4 » пон авг 17, 2009 12:51 pm

Ами да сега сме трима в играта - орк , балурин, джудже / елфаната е отвлече един меркски елф/ Така те се намират на един мост до ейонски град Тамар , целта на нас тримата е да оцелеем възможно по дълго докато се бием с айони . Които са взети от Aion MMorpg така и става една касапница , цяла нощ ги бихме . То джуджето, ще ше да умре ама набора ми се помоли и аз му дадох Боен Мех с 2/ 50-мм картечници , огнехвъргачка и противотанкови ракети . Сега сме в града и ще го защитаваме , аз мисля някой от геройте да убия ама кого ? Тази баталка трае три етапа , накрая ще се бият с бос и ако оцелеят се връщат в света и получават допълнителен клас , една мощна реликва и огнестрелно оръжие по избор / то джуджето получи меха така че отпада / Остава да реша кой герой да хвърли топа . Орка намери вълшебния фонтан , и сега ще разнище малко историята от света . Той зеленокожия е мой герой , мисля да убия балаурина / един звяр много силен , гладиатор с два каменни чука които много не му трябват що то къса глави и крила с голи ръце / Тогава пък оставам с маг и духовник , и с какво ще бия боса ?

Потребителски аватар
Fenrir
Чистокръвен
Мнения: 741
Регистриран на: нед юли 01, 2007 4:01 pm
Местоположение: София

Мнение от Fenrir » пон авг 17, 2009 12:53 pm

Любопитно ми е-за какво си създал тази тема?
Всеки хубав миг ще бъде бавно погълнат от мракът и тъмнината на вечността...

fear4
Вълк
Мнения: 9
Регистриран на: ср юни 24, 2009 9:29 am

Мнение от fear4 » пон авг 17, 2009 1:09 pm

От няма не какво да правя , а и нощем играя а пък през деня само комшийката е на около и един вид ми е тъпо . А пък в други те теми не ми се включва , не съм такъв разбирач на показатели , статистики и тем подобни неща . Вкарвам в моя свят всичко дето се сетя , от компютърни игри чак до хентай и порно . Това е истинския смисал на ролито , а сега ни тръгна сторито и май ще направим един полузавършен //

Потребителски аватар
Fenrir
Чистокръвен
Мнения: 741
Регистриран на: нед юли 01, 2007 4:01 pm
Местоположение: София

Мнение от Fenrir » пон авг 17, 2009 9:15 pm

В такъв случай не бих казал,че мястото ти е тук...Това по-скоро ми прилича на "нямане какво да се прави,дай да пофлуудим малко"...
Всеки хубав миг ще бъде бавно погълнат от мракът и тъмнината на вечността...

Потребителски аватар
Lord Anomander Rake
Войн
Мнения: 146
Регистриран на: чет юни 05, 2008 6:54 pm
Местоположение: София

Мнение от Lord Anomander Rake » вт авг 18, 2009 10:45 am

Ако не бях с махмурлук щях да кажа че съм пил и ми се привижда най-тъпата тема с най-тъпи мнения ... Тая теми си плаче за ключ.
Изображение

Потребителски аватар
Cocaine
Гвардеец
Мнения: 694
Регистриран на: вт окт 07, 2003 10:05 am
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Cocaine » вт авг 18, 2009 9:42 pm

Вкарвам в моя свят всичко дето се сетя , от компютърни игри чак до хентай и порно . Това е истинския смисал на ролито , а сега ни тръгна сторито и май ще направим един полузавършен //
Йей! В Канал 1 (или БНТ 1, както е сега) ще те вземат за сценарист! Може и риалити шоу да създадеш!
И мълком по речното дъно във дълги редици
ний гоним миража на някаква светла страна.
И в нашите ледни и мътнозелени зеници
гори безнадеждния пламък на жълта луна.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » вт авг 18, 2009 11:03 pm

За седмица ви оставя исте зарязали читавите дискусии за да пишете флудърски работи (;

Горното по тематата, а иначе в ролевото лошо няма, но ако играят повече от двама човека, или дори двама, без система биха възникнали твърде много различни и излишни спорове. като се почне от това че двама души по едно и сощо описание си придставят коренно различни неща и се стигне до това защо точноо моя герой умря, а не на Пешо.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 476
Регистриран на: нед фев 06, 2005 8:00 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от lowstef » ср авг 19, 2009 10:16 am

Потребителят fear4 (страхочетворчо) беше баннат поради патологичен кретенизъм, вопиюща неграмотност и очевидно нямане на работа тук.

Админа 2
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » ср авг 19, 2009 1:07 pm

Виж, радвам се, че не се наложи аз да съм лошия този път :)

Админа 1.

Заключена