Корабокрушенци... ---> Част 2

Форумна игра по Аксиом 16

Модератори: Mistral, Модератори

Отговори
Kid
Гвардеец
Контакти:

Мнение от Kid » ср яну 11, 2006 12:43 am

През цялото време Илибринт гледаше тъпо и неразбиращо. При последните думи обаче се поуспокои.
- А, най-сетне и аз разбрах нещо... Колко се радвам. Ако може по-често така да обяснявате ще съм мноооого благодарна - и направи една полу-свенлива, полу-съблазнителна физиономия. - Само да можeх да разбера къде ми се намират нещата... Някой би ли бил така добър да попита нашите любезни домакини?
"Нищо не променя тъй детето, както космосът и пубертетът!"
П.С. Най-мразя да ми трият или променят съобщението!

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Контакти:

Мнение от Mistral » ср яну 11, 2006 5:54 am

След като Илидиан й обясни, че вече е питал за екипировката им, и че утре вероятно ще си получат част от нещата обратно, Илибринт направи още един внимателен оглед на помещението.
Вратата изобщо не изглеждаше солидна, но начина, по който упорито отказваше да помръдне, твърдеше противоположното. Материала изграждащ прозореца приличаше на стъкло, не се виждаше механизам за отварянето му. В ъгъла на стаята имаше нещо като чердже, и след като Илибрин го вдигна, под него се разкри рисунката на два крака и многозначителна дупка помежду им. Макар от там да не се носеше никаква миризма, размера и оформелнието подсказваха предзнаначението.
"Аксиом16" - официален дом на фелинската раса...

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Контакти:

Мнение от Vilorp » ср яну 11, 2006 10:34 pm

- Моля само да кежете, дали ще спим или ще се измъкваме от тук!? - запита Евросия
- Защото ако е второто искам да знам дали просто ще сме тихи като мишлета или ще поломим цялото село и там в каквото се намираме!? Ако пък спим, Лека нощ ви желая!
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Контакти:

Мнение от Mistral » ср яну 11, 2006 10:45 pm

Бяха малко или повече голи и не знаеха още къде се намират, нито какво ги чака навън. Чувстваха се уморени, изнемощяли почти. В крайна сметка решиха, че ако ще се измъкват, няма да е точно сега.

------

Одеалата бяха очудващо удобни и всички спаха прилично, макар да ги споходиха някои доста странни сънища. На сутринта се чувстваха добре отпочинали.

Евросия се събуди първа, подтикната от миризмата на топъл чай. Освен това за закуска домакините бяха оставили и нещо като малки пити с месо.
Друго нещо, което евросия забеляза, когато погледна към прозореца, бе група от децата на котколиците, които се бяха насъбрали от външната страна на стъклото. Те сочеха дребното безкосметсто същество и му се хилиха, но когато то все още сънено им се озъби, те решиха да си потърсят друго забавление.
Освен храната, в стаята бяха оставени и няколко набора добре скроени дрехи - комплекти ризи и панталони. Светло сиви на цвят, бяха очудващо точно по размер, сякаш приготвени спецялно за новодошлите.
Последна промяна от Mistral на ср яну 11, 2006 11:15 pm, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
del_mtg
Войн
Контакти:

Мнение от del_mtg » ср яну 11, 2006 10:59 pm

Илидиан така сладко сънуваше, че топовен залп трудно би го събудил. Когато Евросия се надигна той само се извъртя и простена шумно, но продължи сладкия си сън...
Изображение

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Контакти:

Мнение от Vilorp » ср яну 11, 2006 11:46 pm

Евросия го срита веднага след като се облече, не бе носила сиво никога, и цевета ни й харесваще, липсаваха и цветовете липсваше и дори черния комплект дрехи който пазеше одавна. Питките си ги биваше, макар да баха малко и малки. Срита още веднъж Илидиян и събуди с целувка Илибринт.

Потребителски аватар
del_mtg
Войн
Контакти:

Мнение от del_mtg » чет яну 12, 2006 12:03 am

Илидиан изпъшка още при първия ритник и подскочи със доста силничка болка. Добре че мерника на Евросия не и стигаше, че да уцели по-нагоре. Вдигна си ръката да произнася нещо, но после осъзна кой е това. Така изкреща, че всички се разбудиха.
[sblock="за тези с елаффи 10 или повече"]- Абе ти да не си...[/sblock]
После се осъзна, че тя явно нямаше да го разбере:
- Абе ти да не си луда!? За малко да ме уцелиш там където не трябва. Кво е станало, че така ме будиш?
Изображение

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Контакти:

Мнение от Vilorp » чет яну 12, 2006 1:20 am

- Закуска и дрехи? - усмихна му се чаровно тя

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Контакти:

Мнение от Mistral » чет яну 12, 2006 7:33 am

Малко след като приключиха сс закуската, дойде Ила, за да ги заведе при другите отцели.
Сградата, в която бяха досега, се оказа по-голяма, отколкото предполагаха. След къс коридор се намериха във вътрешен двор, градина всъщност. Цветята си изглеждаха като цветя, такива, каквито бяха виждали. Формата на фонтана в центъра на градината бе малко очудваща обаче, с това, че не приличаше на нищо.
Минаха по друг коридор и излязоха навън. В далечината се виждаха планини, с върхове губещи се в облаците. Бяха застанали на дълъг път, наоколо много сгради нямаше. Всичките бяха предимно дървени постройки със странни покриви. Тази, в която бяха нощували, сигурно бе най-голямата в района.
С любезния превод на Илидиан, Ила обясни, че по-голямата част от селцето е по-надоло, по-близо до брега. Насочиха се към една от близките постройки, над чиято врата се кичеше яркозелен надпис... на език какъвто не бяха виждали.
Май-единственото, което групичката им предизвикваше бе умерено любопитство. То нямаше и толкова народ наоколо, предимно деца си играеха, възрастните сигурно заети с тяхни си дела. Всички обаче сякаш спазваха дистанция от новодошлите. От "познатите" раси никакъв представител на се забелязваше.

Сградата, в която влязоха, бе изпълнена с уханията на... билки, най-вероятно, макар такива да не се виждаха наоколо.
Посрещна ги закачулена фигура (то и тя си имаше опашка) и им махна да я последват. Въведе ги в стая, не по-различна от тяхната, освен че бе по-малка и този път имаше нещо, наподобяващо легла. Лежаха там Артемис, Ме, Миландрел, Панса и Вактамш.
Закачулената фигура запали един кандилник и излезе. Стаята започна да се изпълва с ободряващо-сладникава миризма.

Ила направи жест към оставените наблизо дрехи и поднос храна - пак сиво, чай и питки.
[sblock="за тези с еллафи 7 или повече"]- Скоро ще се сабудят, тези са за тях. Ще ви оставя тук да си поговорите на спокойствие. Като приключат с храната и приказките, можете да ме намерите отвън. Придружителя ви също би трябвало да пристигне скоро.[/sblock]
Тя вдигна длан в поздрав и излезе.

извинения за липсата на описания, нямам достатъчно време в момента. будете се там останалите

Потребителски аватар
Miro
Биро
Контакти:

Мнение от Miro » чет яну 12, 2006 11:08 am

МЕ се събуди, но след като не видя нищо интересно се обърна на другата страна и задрема.

м-да, вижда се жив, другите около него също са живи - след всичко дет ви се случи това си е в реда на нещата и хич не е интересно.
Последна промяна от Miro на пет яну 13, 2006 1:25 am, променено общо 2 пъти.
Отишъл принца при царя:
- Изпълних си обещанието, ето главата на дракона! А ще изпълните ли сега вашето?
- Да, ето ръката на принцесата...

Потребителски аватар
dolar
Вречен
Контакти:

Мнение от dolar » чет яну 12, 2006 11:55 am

Андрия се събуди в лошо настроение. На нея не и се говореше. Не и пукаше за дрехите, пък дори да бчха в лайнян цвят. Но пк тя и без това нямаше нищо против сивото.
Veni, vidi, vici
Skype - intermission644

Потребителски аватар
del_mtg
Войн
Контакти:

Мнение от del_mtg » чет яну 12, 2006 3:00 pm

Усмивката на Евросия веднага заличи ядът в гласа и лицето на Илидиан. Той се усмихна едвам забележимо, отиде до купчината дрехи и се облече. След това погледна яденето и каза:
- Да речем, че е било спещен случей.

След известно време бяха отведени при останалите оцелели от екипажа...
Когато Илидиан влезе в стаята се зарадва. Огледа хубаво помещението и каза с бодър глас на будните.
- Е. Как си прекарахте?
След това се облегна на стената чакайки приятелите му да се разсънят.
Изображение

Потребителски аватар
hameleona
Админ

Мнение от hameleona » чет яну 12, 2006 11:07 pm

[sblock="Опитвам се да попитам жената преди да излезне. За тези с Еллафи над 6"]Само тези ли са оцелели?[/sblock]

[sblock="отговор на Ила, еллафи 5 или повече"]- Които виждаш, тези са. Ако морето е изхвърлило други, не сме ги намирали.[/sblock]

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Контакти:

Мнение от Vilorp » пет яну 13, 2006 12:04 am

Евросия се нахили като елф на дърво, грабна една питка подметна я нагоре й тя изчезна, след това някакси успя да я измъкне от ухото на Илидиян и я заръфа, както само тя умееше.
- Абе бях чувала истории, че гигантите скотовъди в планините, имали спецялно отношение към овцете... - избоботи тя пръскайки чаровно трохи наоколо - ... ама незнаех че и с котки ставало!!!
- Ц ц ц, яно нощите тука са твърде дълги и самотни, цалото село е пълно с мутанти... Абе Или ще трябва да ти изпрося още един два урока по елафи в случай, че не намерим някоя по-цивилизована зона. Нали ще бутнеш едно рамо!? - бърбеше си тя докато смилаше кифлата и обхождаше помещението.
- И по съвсем друг повод, явно гигантите не навсякъде са "големи" - намигна тя на Илибринт щом Ме се изправи с пъшкане от леглото, а завивката му остана там.
- Ме, ей ти там дрехи и закуската - посочи му ги тя и сякаш чак сега забеляза: - А останалия екипаж къде го?!?

Потребителски аватар
del_mtg
Войн
Контакти:

Мнение от del_mtg » пет яну 13, 2006 1:53 am

Илидиан и намигна:
- Ще се погрижим за уроците ти. - след кратка пауза и въздишка добави - Ехх, да си имах сега една лула и малко тютюн.
Изображение

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Контакти:

Мнение от Mistral » пет яну 13, 2006 6:32 am

Както си лежеше, Миландрел изведнъж рязко се вдигна до седнало положение, толкова рязко, че стресна околните.
- Тремария! - промълви той и ръката му сякаш самапосегна към амулета... който, очудващо, все още си висеше на шията му. Взря се в шареното стъкло и сякаш тревогите го напуснаха... поне за момент. - Къде сме? - запита той околните. - Хелена добре ли е?
Панса се размърда и отвори очи. На него обаче сякаш му трябваше малко време, да подреди нещата в главата си.

Потребителски аватар
hameleona
Админ

Мнение от hameleona » пет яну 13, 2006 9:48 am

Ашли се тръшна в единия ъгъл и се умълча.

Потребителски аватар
dolar
Вречен
Контакти:

Мнение от dolar » пет яну 13, 2006 10:46 am

- Аз лично не знам за Хелена. Питай господин Елфа. Илидиан, ти що направо не направиш едно училище. Ще изкараш добри пари, преподавайки елфически.
Veni, vidi, vici
Skype - intermission644

Потребителски аватар
del_mtg
Войн
Контакти:

Мнение от del_mtg » пет яну 13, 2006 6:10 pm

Илидиан се засмя и отговои:
- На стари години може и да се замисля, но за момента има далеч по-интересни неща. Ила каза, че Хелена е била почти невредима и, че е закарана за града, където ще отведат и нас днес. Там трябва да я потърсим.
Елфът разказал и на останалите това, което Ила му разказа за техния живот.
Последна промяна от del_mtg на пет яну 13, 2006 8:24 pm, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Контакти:

Мнение от Mistral » пет яну 13, 2006 6:45 pm

- Ти май си си ударил някъде главата. - Това изказване изненада всички, най-вече защото дойде от Вактамш. Той самият се бе облякал и се подкрепяше с чай и питка. - Е, и вярно да е, поне кухнята им изглежда прилична.

- Значи, брат ми... не е тук - успя да отрони Панса, докато навличаше ризата си.

Ме си спомни части от съня си, спомни си и нещо друго. Спомни си, как като малко гигантче родителите му понякога го плашеха с истории за зверове, по-свирепи от планински лъв и по лукави от демон, зверове ходещи на два крака и сеещи разруха. Да бе... но това си бяха само детски приказки, нали?

- Да се приведем в подходящ вид и да ходим да я видим тази ваша Ила тогава - предложи Миландрел.

Пропуснах нещо, затова: който е имал някакви бижута по себе си (макар да не помня, някой освен капитана да имаше нещо), нека метне един зар. Ако не се падне 1 или 2, още си ги има накитите.

Потребителски аватар
hameleona
Админ

Мнение от hameleona » пет яну 13, 2006 10:14 pm

Ашли се позамисли, пък после се вдигна и тръгна да търси Ила. Първо щеше да си вземе меча, бронята и кесията, които нямаше как да паднат, а после щеше да направи нещо, което никога не бешеправил - щеше да предаде работодателя си - щеше да тръгне не на там, където трябва. Сети се нещо и се доближи до Йонис:

[sblock="Само за Йонис"]Отивам да си взема нещата и после ще търся Берта. Не ми пука за ефланата! Не ми пука, колко ще ме заплашва! Отивам! Въпросът ми е... ще дойдеш ли и ти с мен?[/sblock]шептеше Ашли тихо, но леко злобно.

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Контакти:

Мнение от Mistral » съб яну 14, 2006 7:05 pm

След като всички приключват със закуската, тръгвате навън с идеята да си получите каквото може от екипировката.
Ила ви завежда до една сграда, явно служеща за склад. Там виждате подредени някои познати ви неща.

Какво го има и какво - не:
Всичко, подлежащо на сериозно повреждане от солена морска вода, го няма. Намирате тютюн, но е все още мокър, вероятно и на път да плесеняса.
Каквото от багажа ви не е било по вас по време на битката, и е такова, че би трябвало да потъне, е потънало.
Ашли като по чудо намира своята "Олекотена Стоманена Плетена Ризница", но тя е леко поочукана и е загубила 1 ЗА и 1 устойчивост. Ашли също така намира родствения си меч.
На Евросия кинжалите от полиран бронз ги няма (всъщност, всеки който е имал нещо от бронз, не го намира), лирата също, но флейтата си е там.
На Ме му няка магическото копие.
Единия ятаган на Артемис също липсва (да си хвърли ези-тура, за да разбере кой от двата).
На Андрия тежкия меч явно е потънал.
Пари няма никакви, документи няма никакви.
Миландрел намира белите си удежди. Някой от вашите стари дрехи също са там (хвърляйте си ези-тура, да разберете дали намирате своите).

Вече с няколко елфа, които да превеждат на останалите, Ила ви обяснява, че това е по-голямата част от намереното. Имало е и някои други неща, но са били откарани. Тя не знае подробности. Също така ви казва, че макар да можете да си ги вземете, оръжията няма да са ви необходими, защото наоколо няма нищо, срещо което да са ви полезни. Също така, обещана ви е закрила, докато стигнете Шарения.

който е имал някаква по-особена реакция при вида на домакините, нека я опише.

Потребителски аватар
del_mtg
Войн
Контакти:

Мнение от del_mtg » съб яну 14, 2006 7:34 pm

Илидиан взе тютюна и попита Ила:
[sblock="за тези с елаффи 7 или повече"]- Дали има начин да оставим това някъде на слънце да се суши върху нещо попивателно? Просто се нуждая от него.[/sblock]
Изображение

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Контакти:

Мнение от Mistral » съб яну 14, 2006 8:23 pm

[sblock="за тези с елаффи 7 или повече"]- Тютюна ли? - попита Ила. - Вреден навик е това, да знаеш. Нищо, дай го насам.[/sblock]
Ила взе кесията с тютюна и я подхвърли, сякаш да прецени колко тежи. После тихо произнесе няколко думи и я връчи обратно на Илидиан. Тютюна бе сух.
[sblock="за тези с елаффи 7 или повече"]- Ето, и не ме гледай така.[/sblock]

Потребителски аватар
del_mtg
Войн
Контакти:

Мнение от del_mtg » съб яну 14, 2006 9:33 pm

Илидиан не беше особено изненадан от това, че тютюна беше сух. Явно тези същества имаха големи магически способности.
[sblock="за тези с елаффи над 7"]- Вреден, но навик. Благодаря все пак. Да знаеш тука от къде мога да си набавя лула?
- Би могъл да питаш някой от рибарите, но те ще се върнат чак довечера. Ескорта ви би трябвало да пристигне преди това, а сигурно ще потеглите веднага. Е, в Шарения със сигурност има кой да ти продаде лула.[/sblock]
След това взе пакета тютюн, взе малко и почна да го дъвче, след коетп го прибра в джоба си.
Изображение

Потребителски аватар
hameleona
Админ

Мнение от hameleona » съб яну 14, 2006 10:17 pm

Ашли кимна, сложи си ризницата, препаса меча и се обърна към Ила:

[sblock="За Еллафи над 6"]Извинете, но аз бих желал да прегледам крайбрежната ивица. Знам че сте претърсвали съвестно, но дълга ми и думите, които съм изрекъл ме задължават![/sblock]

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Контакти:

Мнение от Mistral » съб яну 14, 2006 10:41 pm

[sblock="за тези с Еллафи над 6"]- Съжалявам, но не мога да удоволетворя желанието ви. Ескорта ви ще пристигне скоро, а от вас се очаква да бъдете отведени директно в Шарения. Ако след това някак успеете да си издействате разрешение, можете да се върнете и оглеждате колкото искате. Вместо това, ако ми кажете какво точно ви интересува, може би бих могла да съм от помощ.[/sblock]
Отговори Ила на Ашли, с любезен, но от типа "не подлежи на обжалвне" тон.
Слънцето вече се бе поиздигнало, вероятно минаваше 10 сутринта. Дечицата продължаваха да си играят, като само от време на време хвърляха по някой поглед на необичайната групичка.

Илидиане, отговора на въпроса ти съм ти го едитнал в поста.

Потребителски аватар
hameleona
Админ

Мнение от hameleona » съб яну 14, 2006 10:44 pm

Ашли положи ръка на меча си, но се отказа - беше безсмислено. А и сърце не му даваше да атакува спасилите го.

[sblock="еллафи над 6"]Става дума за една моя много добра приятелка. Висока и мускулеста... (следва пълно описание на Берта)... казъл съм й някои неща, дал съм някои обещания, които не подлежат на отмяна! Ако не я намеря... ще я последвам![/sblock]

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Контакти:

Мнение от Mistral » съб яну 14, 2006 11:27 pm

Ила го погледа за момент, преди да отговори
[sblock="еллафи над 6"]- Разбирам чувствата ви, но ако не сме я намерили, значи просто не е била на нашия бряг. Каквато я описахте, няма начин да сме я пропуснали. Най-добрия ви шанс би бил, след като се регистрирате да питате администрацията, дали някое от съседните села не са я намерили. - Дотук това Ила изговори меко, но следващите й думи бяха по-твърди от скала. - И не бързайте да вадите меча си, някои само това чакат. Смъртта ви няма да помогне на никого.[/sblock]
Последна промяна от Mistral на нед яну 15, 2006 1:09 am, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dolar
Вречен
Контакти:

Мнение от dolar » нед яну 15, 2006 12:30 am

- Ее, извадих голям късмет че намерих... нищо. Е и без това не се надявах нещо да е тук. Ма вече изобщо не ми пука.

ми какво да се прави, металът не го бива много да се задържа над вода
Veni, vidi, vici
Skype - intermission644

Отговори