География

Стари теми

Модератор: Модератори

Отговори
Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » чет апр 05, 2007 1:30 pm

в раси и т.н. Не съм казвал, че премахвам континента заради географията му (не и заради основната..)

Я вижте какво скалъпих - само пустини не съм вмъкнал, но предполагам че ще са в северната част на Северния континент ;)

Континентите:

Три броя – Северен, Източен и Западен.

Северния – с мащаби, колкото Африка, но климат като на Европа. Не искам да е стандартна изработка – една две големи планински вериги, една-две големи гори и т.н. Искам да е голям и наистина пъстър – може да има една-две по-големи гори, но не трябва да е прекалено (както на Ендивал примерно), може да има две планински вериги, но да не са нещо прекалено (пак посочвам Ендивал, само че сега закачам и Колоса в Магландиум). Езера, реки, хълмове… но основно равнини с малки гори за цвят. Елфите ще са в една-две по-големи гори, джуджетата – в по-големите планини (но не във всички). Останалото е предимно човешки държави, в които пък се срещат какви ли не раси. Знам със сигурност, за сега че ще има ги има следните две държави: Кхранак – държавата на орките, разположена в една долина, която пък е заобиколена от високи планини и Тирската Империя – голяма държава, владееща значителна част от Северния континент и по-голяма част от Северозападния дял на Източния континент.

Западния континент – Равнини с умерен климат изпълват целия континент, но самия континент е разделен на две от огромна планинска верига, коиято може да се пресече на едва две-три места. Източната му част е заета от Империята на Азура – държава по азиатски принцип, управлявана от магове (нито добри, нито лоши, просто магове), която е в изострени отношения с Тирската Империя, но не се е стигало до открит конфликт, основно, защото не могат да прехвърлят и снабдяват нужния брой войни през бурното море (ще му измислим име). В Западната част на континента се разполага огромна държава на орки и к’ва ли не зла паплач. Основната държава на злото. Най-неприятното за Северния континент е, че там е и единствената сухопътна връзка между двата континента и орките си нахлуват често-често, като колят, бесят и изнасилват. Ако не сте се досетили, на Западния континент, повечето хора са от азиатци.

Източния – Северната му част е заета от равнина с умерен климат, след нея идва савана, а след саваната идва голяма тропическа гора, след която пак има област с умерен климат. Северозападната част на континента е заета от Тирската Империя, а Североизточната част – от Съюза на десетте – десет негърски държави, които са се обединили, за да се пазят от Империята. Все пак, Империята е по-силна и може да ги превземе, но в момента си има проблеми на Северния континент. В саваната има няколко номадски племена, които се препитават с лов и животновъдство, но никой не го е грижа за тях. В Тропическата гора не е известно да има някакви цивилизации, но всеки влезнал в нея не се връща. Сигурно е, че няма елфи. В Южната част на континента има няколко негърски кралства, но те имат само бегла връзка с останалите държави от континентите.

Потребителски аватар
MoSKaU
Работник
Мнения: 112
Регистриран на: нед юни 19, 2005 12:31 am

Мнение от MoSKaU » чет апр 05, 2007 4:05 pm

А по средата Миртанско море. То разделя континентите като само Северния (Гуранд) и Западния (Шеем) са свързани с тесен провлак, през който орките нахлуват в Тирската империя. Източния континент е малко по-отдалечен от другите два и за това е най-малко цивилизован. С изключение на северната му част, където Тирската империя и Съюза на Десетте си оспорват правото на власт, е населяван предимно от зверове или отделни племена, живеещи от лова си, които не се интересуват от политиката. За юг от Съюза на десетте има едва няколко млаки негърски държавни струквури, за които изобщо не се знае дали са държави, но и не е важно, тъй като никой не се интересува от тях.
През немалкото разстояние между Северния и Изотчния континент (ра разлика от Северния и Западния, където на немалко места от единия бряг се вижда другия) има десетина острова, през които някога Тирската империя е проникнала в негърските земи. Сега обаче след като корабостроенето се е развило и Тиранските поданници имат кораби, които да изминават дългото разтояние, на тези острови се е развил така нареченият Черен свят-общност, управлявана от пирати, които грабят от търговските кораби и ги носят на незаконните си пазари по островите. На тържищата в Черния свят могат да се намерят всякакви оръжия и други предмети на невероятно ефтини цени, но често ако властите разберат, че даден човек е купувал оттам го арестуват и наказанието е сурово. В Черния свят все още съществува робовладелският строй и е най-големия и незаконен пазар за роби.

П.С:Идеята на Хамелеона много ми допада, а с тези разширения мисля, че става доста пъстро. Само да ви кажа, че братовчедка ми е художник и се заминава с картография, така че съм и дал тия два поста и до седмица ще ми представи електронен вариянт на картата. Веднага щом я получа ще я постна.

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » чет апр 05, 2007 10:51 pm

Валея (това ще е името - по-мелодично и по-лесно за запомняне) или Северния континент.
http://img59.imageshack.us/img59/7363/34338773rq3.jpg

Общ изглед:
Погледнат от високо, северният континент, много прилича на триъгълник. Северните му брегове са равни и почти нямат заливи, Източните са по-начупени, с повече заливчета, но нито един наистина голям залив, самата брегова линия върви в посока юг-североизток (/). Южни брегове почти няма, но за сметка на това има дълаг западен бряг, който в началото върви почти право на север, но после прави плавен завой (заобикаляйки Шеем, Западния континент), като накря върви почти право на запад. В Северозападния край на континента се намира тънката ивица суша (3-4 километра на ширина), която го свързва с Шеем. Общата му площ е близо 28 милиона квадратни километра и е най-големия континент от трита. Странно или не, на целия континент преобладава умерен климът, като единствено във северните му части умерения климът преминава в суб-полярен.

Релеф:
Северните му части са равнинни, заети от тундра, която е слабо населена. Тундрата е отделена от останалите земи чрез Алийската планинска верига (На 100-120 км. навътре в сушата от Северния бряг), която се простира от Източния бряг на Валея, чак до Малсийското поле (обща дължина 1320 километра, това е най-дългата планинска верига на континента), което е с дължина 270 километра и стига чак до западния бряг на континента. В подножието на Алийските планини тече и най-пълноводната река - Аланта, която извира на 1000 километра навътре в сушата и ги изминява право към Западния бряг на континента. Притоците й извират предимно от Алийските планини, но има и няколко, които извират от големите езера разпръснати из Малсийското поле. Самото малсийско поле е слабонаселено, основно поради честите набези на орките, които идват през Моста на Ада, както е наречена сухата връзка между двата континента. На юг от Алийските планини и Малсийското поле, е рзположена равнинно-хълмиста област, Наречена Долината на Слънцето. Почвата и е плодороден чернозем, а самата долина е гъсто населена. тук са разположени няколко държави - Алтолия, Мураса и Карт (наричани гранични земи, поради постоянната им война с Орките) и Андрос, велехайм и Глут (големи по площ държави, стигащи до средата на континента. Вариите, са планинска верига, започваща от Алиите и разделящи Долината на Слънцето на две части. Земите източно от Валиите са във владение на Тирската империя. На запад края на Долината на Слънцето се бележи от Еалтин - голяма гора с площ половин милион квадратни километра, в която е едно от най-силните владения на елфите. Гората е с много дълга (500 километра), но за сметка на това е мног тясна (едва 100 километра).

Утре останалото. До гората има блато. Те стигат точно до чупката на западния бряг на континента. После има още една планинска верига, която отделя блатото от втората голяма равнина, а гората не е отделена по никакъв начин от същата тази равнина. За сега толкоз. Утре може и още неща да се появят.

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » пет апр 06, 2007 1:50 pm

Източно от гората има огромно блато, или по-скотро група от блата и тресавища. Блатото свършва на около 100 километра от източния бряг на континента. Южно от него, по по-голяма част от дължината му са разположени Драконовите планини, а след тях почва Тирската равнина. Самата Тиорска равнина заема почти цялата Южна част на Валея, с изключение на местностите около западния бряг, които са хълмисти, а в северната си част направо планински.

Политическо устройство на континента:

На континента има едва девет реални държави, с държавен и военен апарат, с централна власт и определени граници. Тук ще ги представя на кратко:

Алтолия:
Население: 750 000
Площ: ???? (Предстои определянето й, като изготви картата - тогава)
Описание: Най-западната от граничните земи. Практически, оцелява (както и всички останали гранични държави) поради необходимостта си - вече няколко столетия, тази малка държавица предпазва останалите земи в Долината на Зората и Елфолес от Оркските нашествия. Земите й са разположени на юг от два от най-големите бродове в Аланта. Практически, акар и най-малка, Алтолия е може би най-важната и най-изтерзаната държава от Граничните Земи - тя охранява двата най-големи брода над реката и най-често й се налага да спира Оркските атаки. До сега е успявала с две изключения - Двете Нашествия на Ордата - Редовните масови атаки на Орките над Северния континент. Общо взето, това е една много неспокойна страна - армията й е голяма, защото освен от оркски набези, трябва да пази замите и от бандити. Като капак на всичко са постоянните опити за колонизация на земите отвъд реката, за да се даде възможност за охрана на самия Дяволски мост. За жалост тези опити за колонизация са обречени на провал, поради лошия климат на Тундрата и агресивните номадски племена населяващия. Държавата не е бедна, даже напротив, земята й е богата, а и има няколко златни и сребърни мини. Страната се управлява от Цар, поне на теория, но практически цялата власт се държи от военните.

Мураса
Население: 1 200 000
Площ: ????
Втората гранична държава. Тя е и най-голямата от трите. Охранява само един брод през реката, но това не прави нападенията на орките кой-знае колко по-редки.

Ще има и още... Честно казано, ако някой иска да се занимава - да пише. Аз си заплювам само Тирската империя.

Потребителски аватар
MoSKaU
Работник
Мнения: 112
Регистриран на: нед юни 19, 2005 12:31 am

Мнение от MoSKaU » пон апр 09, 2007 12:52 pm

Съюза на Десетте

Население: 2 500 000
Площ: ???
Описания: Североизточната част от източние континент. Единствената проучена държавна организация в Източния континент освен тукашните територии на Тирската империя. Съюза е създаден от отделните лемена в тези територии на континента (10 на брои), за да успее да окаже съпротива на експанзията на Тирската империя. Засега войната със империята е стихнала, поради другите грижи на гигантската държава. Съюза разцъфтява и започва да укрепва териториите си, а все повече номадски племена от саваната, ртазположена на юг от държавата се присъединяват, за да търсят закрила. Политеистична религи и теомонархична структура. На върха на йерархията наравно стоят светски и духовен водач на Съюза, които се избират от управниците на отделните племена и съответно от отделните върховни Старейшини(духовните водачи на племената). Носят се слухове, че Съюза на Десетте е навлязъл в отношения с кралствата отвъд Джунглата, но тъй като не е доказано за съществуването на негърските държави на юг от джунглата, официалните лица мълчат по този въпрос.

Потребителски аватар
MoSKaU
Работник
Мнения: 112
Регистриран на: нед юни 19, 2005 12:31 am

Мнение от MoSKaU » вт май 01, 2007 12:18 pm

Сенг-Пу

Населения: 600 000
Площ:???
Описание:Западния континент е пряко свързан с Северния по малка суша. В Южната част на тази усша се намират множество кланове орки, а на юг от тях кралството на име Сенг-Пу. Една от най-старите държави в Корнуел. Населението е предимно от човеци като се различават от северните си събратя по по-белия цвят на кожата и дръпнатите очи. Засега нямат открити врагове, но отношенията им с останалите по-малки кралства в Западния континент са много изострени, а Орките им плащат данък и така те се грижат да не ги закачат. Слухове се носят, че Сенг-пу имат тесни връзки с пиратите от Диархк, тъй като дръпнанитете хора са отлични роби, а и в териториите на Сенг-Пу се произвеждат някои от най-редките търговски блага.

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » вт май 01, 2007 2:57 pm

тцъ, тцъ, тцъ...

чети, четиии... на трите континента има едва девет държави + орки, +елфи, + джуджета + южните черни кралства.

Потребителски аватар
MoSKaU
Работник
Мнения: 112
Регистриран на: нед юни 19, 2005 12:31 am

Мнение от MoSKaU » вт май 01, 2007 3:06 pm

Не забравяй, че целия Южен континент и Съюза на Десетте се брои за 1 кралство. Тогава остова място за другите държавици. Досега сме изброили три държави + въпросната азияткса нация. Но ако не си съгласен, може да я превърнем в отделни племена, които са свързани само по време на война в Съюза Сенг-Пу.

Отговори