Коментари по Географията.

Стари теми

Модератор: Модератори

Отговори
Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 476
Регистриран на: нед фев 06, 2005 8:00 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от lowstef » пет апр 06, 2007 12:41 am

КлимАт. Нали.

Иначе: http://www.giantitp.com/articles/xO3dVM ... xmVoG.html. И не само тази част от поредицата де. Малко леко на английски бие, ама. Ако искате "реалистичен" климат най-добра работа щеше да ви свърши една метеороложка от "ролевото общество", ама мнооооого се съмнявам да се навие. Иначе и аз мога да се включа за отстраняване на най-вопиющите не-умности в тази насока. А и в географията (която, знаем, се оформя от природните сили. Това ако искате някакъв реализъм де. Иначе отсега казвам, че "връзката" със Западния континент не е добре. 2-3 километра за никъде не са. Ако аз бях един командир в голямата империя (не се сещам сега името), веднага бих заел, препречил и всякакси обезвредил подобно място. Да не говорим, че ще прокопая и сериозен канал за да улесня корабоплаването, като отгоре му ще хвърля и мост(ове), така че на 100% да контролирам позицията. Всичко под 20-30 километра е и геологически малко трудно за представяне, а и не може да изпълнява идеята си - да е малка, но достатъчна, неконтолирана връзка между континентите (достатъчно тясно ще е за ефективна и относително евтина отбрана, което гарантира, че Империята ще го контролира). Вижте Суецкия регион и Синай - връзка между два континенте с ширина около 100 км (при Суецкия канал), с относително тежък климат. Нещо подобно би било идеално - 1. ефективната му защита ще идва скъпичка(което не пречи Империята да държи гарнизон(и), най-вероятно по южния бряг), но в случай на война ще е възможно "преграждането" му; 2. при неблагоприятния (студен) климат той не е удобна и лесна за използване връзка (добави и хълмисто-камениста местност и става баш хептен, а ако в района живеят и изестно количество по така опасни животни...), така че ще спира и някакви по-сериозни животински миграции; 3. все пак е достатъчно "използваем" за всеки, който наистина иска да мине.
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » пет апр 06, 2007 12:52 pm

В случая Империята е на няколко стотин километра от връзката, трябва да пресече блата и планини, за да завземе съответните територии, Да ги задържа ще й е изключително трудно, защото ще трябва да отдели огромни военни ресурси (според реалностите на континента (няколкостотин хиляди), няма да изкарва печалба, а не може да атакува другата империя, щото трябва да изколи милиони орки, да премине отвратително висока планина и после да води война. Плюс това на вички им е по-изгодно да оставят орките да се мъкнат няколко месеца в тундрата, да изпукат част от тях, после да се наблъскат на едно от трите места, където може да се пресече Аланта.

Прав си за връзката, ще я уголемя, но няма да е повече от 25-30 километра.

А климата се определя не от стандартните фактори, а от магията. Не съм забелязал, до сега да са проблем огелпените климатични области и т.н. Географ си имам под ръка ако желаех да го изпипвам чак до там...

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » вт апр 24, 2007 10:12 pm

ааа.... Хъм... какво става с картата?

Потребителски аватар
MoSKaU
Работник
Мнения: 112
Регистриран на: нед юни 19, 2005 12:31 am

Мнение от MoSKaU » вт май 01, 2007 12:07 pm

Съжалявам, но и аз не съм я получил. Скоро трябва да е. Дал съм всичко, което сме питали, остава да ми я дадат. Пак сорри.

Отговори