Реконта - какво знаем до сега?

Стари теми

Модератор: Модератори

Отговори
Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Реконта - какво знаем до сега?

Мнение от hameleona » чет дек 13, 2007 4:13 pm

Времето на Войните.

Смутни времена, през които няколкото съюза в галактикта са се изтребвали. Това довело до унищожаването на няколко галактики и изчезването на около стотина разумни раси. Или поне ги смятат за изчезнали. Но да започнем от самото начало...

Фраките не бнили познати на хората, когато атакувли. Хората били изненадани и загубили половината млечен път, докато успеят да се окопитят. Помолили за помощ ветните си съюзници Тристите и Мейтите и та се притекли на помощ. Цели слънца били взривявани и в крайна сметка Млечния път бил толкова съсипан, че дори Фракската империя да не го изпарява пак едва ли е щял да става за живеене. Фраките били решени, че щом не е тяхна, значи галактиката нямало да е на никой, затова просто използвали разсипаните й гравитационни сили и я унищожили. Как точно, това хората така и не разбрали, но едно било ясно - ако галактиката била стабилна, то тя не би могла да бъде унищожена.

Всичко може би щяло да приключи дотук, ако хората не били атакувани от Нийсаниците - раса, която в последствие била тотално заличена. Хората вече били понесли страхотни загуби, а и не всички човешки владения били обединени, така че щом успели да съберат флот се разправили с Нийсанийците по изключително жесток начин - расата биола изтребена. Но проблемите едва сега започвали. Последвали 350 години дълги и зтощителни войни. И все пак хората и техните съюзници удържали победи на всички фронтове. За жалост не могли да изтребят Фраките, защото след унищожаването на една галактика помежду им пътищата за подпространствен скок между двете раси били изгубени. А войните продължавали...

Последвали 100 години възтановяване за човешката Република. После избухнали граждански войни. Те морили хората още два века. А тогава се завърнали Фраките - минали по заобиколни пътища те се спуснали върху разединените човешки владения като лешояди на мърша....

И все пак хората оцелели. Само и единствено благодарение на един хитър владетел, който къде с война, къде с хитрост подчинил всички човешки владения. Името му било Грибо Малейка Свантер Фиско Рота Риот Мина - потомствен благородник. Тка се създала човешката Империя. Грибо пък приел името Вндалф І и почнал да организира отбраната на човешката Империя. И само за 55 години Хората вече държели три галактики, в които били така сигурни, както ако се били оградили с черни дупки. Още две галактики дължали васалност на човешката Империя, а Фраките този път били почти изцяло изтребени.

Последвали още 250години войни, но накрая вселената била спокойна... така да се каже. Никой не искал да почва големи войни - от тях всички страдали....

Така завършили близо хилядагодишните войни. Този период бил наречен Преиода на Войните.

Реконта

Фантастичен свят. Действието се развива през 1538година СВ (След Войните).

Персоналния Йонен Щит (ПЙЩ) е направил използването на лъчеви оръжия невъзможно, а Системата за Метеоритно Предпазване (СМП) спира всичко, което се движи с над една определена скорост. Това пък е изкарало огнестрелните оръжия от употреба. Така че боя се води с мечове и т.н.

Хората населяват три галактики, а Млечния Път е унищожен. Самата планета Земя, обаче е преместена в най-голямата галактика, която владее човечеството - Вистория. Хората не воюват помежду си. Обединени са във феодален строй, като всяка планета се контролира от някаква власт (правителство, монарх и т.н.), но тази власт се подчинява на Граф, който пък е подчинен на Галактическия Херцог. Графовете контролират до двадесет населени планети. Херцога контролира една от трите галактики. Той пък е подчинен на Императора. Но за разлика от средновековието на старата Земя тук васалът на мойя васал не е мой васал не важи. Ако този, на който се подчиняваш се подчинява на някой - значи и ти му дължиш подчинение. Малко е сложно и неособено добре изпипано, но стига за начало...

Всеки по-замопжен благородник държи часна войска, но издържането й е доста скъпо. Армията на императора е най-могъща, но не и най-многобройна. Само Императора има право да използва бойни космически кораби. Войните между по-малките благородници се провеждат на повърхността на планетите, като едва ли не са се върнали до ранно средновековие. Естествено, въпрос на чест е да имаш гвардия - група добре обучени войни, които да са навсякъде с теб. Всепризната за най-добра е преторианската стража - пет легиона войни, които се грижат за сигурността на императора. Обучението на един преторианец продължава пет години и е наистина скъпо. Но и резултата си заслужава - смели, верни на императора и непобедими - такива са преторианците.

На благородниците им е забранено да водят космически битки... или поне така се води. Вярно, че не прехвърчат лазерни залпове (то и е невъзможно - ПЙЩ действа безотказно) но пък прехвърчат совалки, които извършват абордажи - поевтино е да загубиш стотина война, отколкото голям боен кораб.


Известни раси:

Хора - поради хилядите години на смесени бракове, вече трудно се срещат хора от някоя определена раса. Повечето хора са с ръст между 165 и 185 сантиметра, но се срещат и по-големи и по-малки индивиди. Кожата на хората е останала бяла, а косите са всякакви. В крайна сметка хората са едва ли не само от европеидната раса.

Тристи - една от множествотот разумни раси, съществуващи в галактиката. Приличат на човеко-кучета. Покрити са с тъмна козина. Имат глави приличащи много на кучетата от порода немска овчарка. Превъзхождат физически хората, но им отстъпват в интелектуално отношение. Всъщност, ако не са били хората Тристите никога небиха открили подпространствения скок и така и небиха излезли извън планетарната си система. Изключително обвързани с честа си. Винаги са били съюзници на хората и между двете раси има приятелски отношения. Повечето са високи. Превъзхождат хората с 20тина снатиметра. Изключителни войни. Единия легион Преторианска стража е наполвина пълен с Тристи.

Мейти - Изключително интелигентна раса, но пред изчезване, заради изключително слабата си физика. Прикрепили са се към хората и тристите и само това ги предпазило от пълно унищожение по време на Войните. Приличат на хората, но само външно. Имат крехки кости и дълги уши. Сред хората се шири практиката да бъдат наричани Елфи. И наистина, те им приличат толкова много...

Ринс - древна и странна раса. Приличат на ходещи скали. Изобщо са много странен феномен, защото биолозите се чудят как е възможно скали да живеят и мислят. Имат шест крака и два предни крайника, които използват като ръце. Интелигентността им варира от околната температура - на топло са тъпи, а на студено - гении. При стандартна 27градосува температура са с интелигентността на Тристите. Не са в съюз с нито една раса. действат винаги сами. По време на войните са били почти унищожени.

Фраки - ужасът на вселената. Расата започнала Войните. Фанатично убедени, че само те заслужават да живеят. Всички други интелигентни раси биват поробени или унищожени. Те са унищожили Млечния път в стремежа си да избият хората, но били надхитрени - не една планета била прекарана чрез подпространствен скок в другите три човешки вселени. Сега фраките са загубили голяма част от влиянието си и владенията си. Не една раса е освободена от робството.

Това са петте раси, които са имали силна роля за възникването на Воните. Има много други раси из вселената, но тези пет са най-могъщите.

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » чет дек 13, 2007 4:14 pm

Какво има дооточнено - ще има модерни оръжия, както и лъчеви, а щита просто ще има момент на претоварване.

Отговори