Развитие на показатели и умения с Точки Опит

Стари теми

Модератор: Модератори

Отговори

Какво ще кажете за тази механика?

ЗА!
1
100%
Против!
0
Няма гласове
 
Общо гласове: 1

Потребителски аватар
shizziss
Вречен
Мнения: 323
Регистриран на: съб мар 08, 2008 2:08 am
Местоположение: София
Контакти:

Развитие на показатели и умения с Точки Опит

Мнение от shizziss » пет авг 15, 2008 10:13 pm

Повишаване на показатели и умения с Точки Опит. За да се повиши даден показател/умение могат да се използват и Точките Опит събрани от героя в приключенията.
Развитие с Точки Опит
Развитието с точки Опит се осъществява чрез закупуване на Точки развитие с Точки Опит. Цената Точки Опит за закупуване на Точки за Развитие се различава при различните случаи, тези различия се определят от това колко Точки Развитие са нужни за да се повдигне дадената стойност с 1. При повдигане на показател от 10 на 11 са нужни 11 ТР, за да получим нужните ТО за това повдигане умножаваме нужните ТР по тяхната стойност (11*11=121) и получаваме броя на нужните ТО. Казано по друг начин цената на 1ТР при повдигане на показател от 10 на 11 е 11ТО или равна на нужните ТР за достигане на новата стойност. Закупуването на ТР с ТО може да се извършва само за повдигане на конкретно умение или показател с 1. Невъзможно е закупуването на ТР без определена цел. Не се допуска повдигане с ТР и едновременно закупуване на такива с ТО. Има случаи в които може да се използват само ТР, но не и такива генерирани с ТО, при тези случаи ще е допълнително упоменато че не може да се ползват ТО за купуване на ТР.

Пример:
Елемаг е човек и следователно започва с показател за Сила 5. Ако решим да покачим СИ му на 6 ще се нуждаем само от 36 ТО, но ако решим да повишим Силата му на 12, това ще ни струва 595 ТО ( 36+49+64+81+100+121+144=595 ТО).

Заключение:Това е една наистина нужна механика за ЕнДор имаики се придвид броя на уменията (само за крадец мога да се сетя за десетина :wink: ).
Аксиом 16 "Древна магия на Титания"... Около 1456 година...
Само един Разказвач знае, какво ще стане, ако боговете се върнат, магията удави света, а старите континенти изплуват...
Следва продължение...

Отговори