Школа на Костта

Фенски допълнения и неща в процес на тестване. Тук всеки би могъл да споделя и най-налудничавите си идеи за играта, за светове и за промени в правилата.

Модератори: hameleona, Модератори

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Школа на Костта

Мнение от hameleona » нед юни 04, 2006 2:17 pm

Школа на Коста:

Някои пояснения:
Костните заклинания са едни от най-силните, но и най-ограничените. За има ефект дадено заклинание, то в радиус от МУ метра от мага трябва да има определено количество кости. В описанията по-долу ще срещнете показател “Кости” следван от някакво число. Съответното число показва колко човешки трупа (само костите им!) ще са нужни за да се изпълни заклинанието. Ако няма достатъчно кости, цената в ТМ може да се удвои, утрои или дори учетвори, а заклинанието може дори да се провали.
Ако има 1/2 от нужните кости – 2*МТ
Ако има 1/3 от нужните кости – 3*МТ
Ако има 1/4 от нужните кости – 4*МТ
Ако има под 1/4 от нужните кости – магията се проваля


Заклинанията:

Ниво 1:

1. Драконови нокти:
Валидни цели: мага
Разстояние: мага
Времетраене: по желание
Цена: 10 ТМ + 1ТМ за рунд поддръжка.
Кости: 0
Описание: От ръцете на мага изникват огромни костни нокти с дължина 10-12 сантиметра, които прибавят 2зара сечащи щети към удар с ръка, прибавят пълната БЩ.

2. Отпращане на скелет:
Валидни цели: Скелет
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена: различно
Кости: 0
Описание: С това заклинание, мага може да унищожи скелет вдигнат с магия. Принципът е следния: За всяка 1ТМ, мага нанася на скелета 2 ТЖ Щети. В случая Усложнение се явява нивото на скелета, но е възможно шанса за успех да се повиши на цена от 3 мана за +1.

3. Зарастване на кост:
Валидни цели: създание
Разстояние: докосване
Времетраене: веднага
Цена: 3 + Х ТМ
Кости: 0
Описание: Тази простичка, но полезна магия може да заздрави една счупена или пукната кост на дадено създание. За да се осъществи успешно магията обаче, мага трябва да докосва през цялото време костта. Допълнителната мана Х е от 1-4 и зависи от размера и травмата на костта – спукана кост на някой пръст ще прибави 1 ТМ, но счупена бедрена кост ще прибави 4.

4. Взрив на тялото:
Валидни цели: мъртво създание
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена 20 Мана
Кости: специфично (виж по-долу)
Описание: мага предизвиква избухването на тялото на създание умряло преди не повече от три-четири дни. Разпръсналите се парчета нанасят щети които зависят от МР на взривеното тяло (Щетите са равни на МР*3 зара и се разпростират според правилото за взривове). Магията реално кара костите на създанието да изскочат навън със страшна сила и така предизвикват експлозията.

Второ 2:

1. Костен щит:
Валидни цели: създание
Разстояние: МУ метра
Времетраене: по желание
Цена: 10*Х ТМ за произнасяне
Кости: Х
Описание: мага създава щит от кост, като предварително определя колко голям ще е той (Малък, Среден или Голям). Х е равно на 1, ако щита е малък, 2 ако щита е среден и 3 ако щита е голям.

2. Шип
Валидни цели: поле
Разстояние: МУ метра
Времетраене: 1 Рунд.
Цена: 22 ТМ за произнасяне
Кости: 1
Описание: В избрано от мага поле изниква двуметров костен шип, който наранява създанието намиращо се там за 4 Зара пробивни щети. Ако в полето има две създания, започнали борба се мята един зар за да се разбере какъв е ефекта от шипа (зара се мята от правещия заклинанието:
Резултат....Ефект
1-2............Шипа минава между двете създания
3-4............Шипа уцелва създанието с по-ниска Ловкост (ако са с еднаква, това с по-ниска прецизност, ако и Прецизността е еднаква, това с по-голям товар, ако и това е еднакво, се мятат зарчета (по едно за всяко създание) за да се разбере кое е уцелено.)
5-6............Шипа уцелва и двете създания и нанася 4 зара щети на всяко от тях.
Шипа се прибира обратно в земята при настъпване следващия ход на мага.

3. Вдигане на Скелет І:
Валидни цели: Поле
Разстояние: МУ/2 метра
Времетраене: по желание
Цена: 28 + 8 за рунд поддръжка
Кости: 1
Описание: Магьосника вдига скелета на отдавна умряло животно (не трябва да има много плът по скелета) за определено време. Скелета е напълно подчинен на мага и е с Ниво равно на 1/2 от Успеха на заклинанието.


Ниво 3:

1. Костно копие:
Валидни цели: създание
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена: 25 ТМ
Кости: 1/2
Описание: В ръката на мага се образува копие от кост, което той запраща по дадено създание. Копието е с атака от МУ. Ако мага държи жезъл в ръката си, може да “изстреля” копието от върха му. Копието е със 5 зара пробивни щети.

2. Костна броня І:
Валидни цели: създание
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена: 33 ТМ
Кости: Успех
Описание: Тялото на избраното създание се покрива с кости, които му осигуряват прилична защита от физически атаки (Бронята е с характеристики: ЗА=Успех; Абсорбация: Щети/3).

3. Вдигане на Скелет ІІ:
Валидни цели: Поле
Разстояние: МУ/2 метра
Времетраене: по желание
Цена: 35 + 10 за рунд поддръжка
Кости: 1
Описание: Магьосника вдига скелета на отдавна умрял човек/елф/джудже/друга-разумна-раса за определено време. Скелета е напълно подчинен на мага и е с Ниво равно на 1/2 от Успеха на заклинанието.

Ниво 4:

1. Зъбите на Дракона:
Валидни цели: Поле
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена: 30 + Х*10
Кости: Х
Описание: мага вдига определен брой (Х) костни копия и ги запраща по дадено поле. Всяко копие има Атака равна на МУ и 5 зара пробивни щети.

2. Вдигане на Лич:
Валидни цели: Поле
Разстояние: МУ/2 метра
Времетраене: по желание
Цена: 40 ТМ + Х ТМ за рунд поддръжка
Кости: 1
Описание: Магьосника вдига лич (скелет магьосник) на отдавна умрял човек/елф/джудже/друга-разумна-раса за определено време. Скелета е напълно подчинен на мага и е с Ниво равно на 1/2 от Успеха на заклинанието. Маната Х нужна за поддръжката на заклинанието е равна на 1/2 от нивото на Лича. Лича използва предимно заклинания от Школите на Тъмнината и Мрака.

3. Промяна:
Валидни цели: създание
Разстояние: МУ/5 метра
Времетраене: до прекратяване
Цена: 45 ТМ + 7 за рунд поддръжка
Кости: 0
Описание: С тази магия магьосника може да промени костната структура на създание, като по този начин променя и външния му вид, но не и статистиките му. Кожата на създанието също следва промяната. Създанието спокойно може да се смали двойно или да се уголеми също толкова, но по-големи промени са невъзможни. Ограничаващо е също така и това, че създанието понася 1/5 от жизнеността си като щети.

Ниво 5:

1. Дъжд от кости:
Валидни цели: поле
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена: 50 ТМ
Кости: 4
Описание: стотици и стотици костици се изсипват върху избраното от мага поле и нанасят на създанията там 10 зара щети.

2. Костна стена:
Валидни цели: поле
Време за действие: по желание
Разстояние: МУ/2 метра.
Цена: 5*Х ТМ + Х за рунд поддръжка.
Кости: 4*Х
Описание: Кости изникват от земята и се преплитат, образувайки костна стена с височина 2 мета. Дължината на стената е до (МУ/2) метра, по избор на мага. Х е равно на дължината на костната стена в метри.

3. Костен Голем
Валидни цели: поле
Времетраене: по желание
Разстояние: МУ/3 метра
Цена: 26 ТМ за произнасяне + 8 за рунд поддръжка.
Кости: 10
Описание: Призовава костен голем от Ниво МУ/10. Създанието остава призовано докато бъде убито или мага призовал го изпадне в безсъзнание/смърт, или когато мага прекрати поддръжката. За подробности по показателите на Голема виж по-долу.

Ниво 6:

1. Докосване на парализата
Валидни цели: Създание
Разстояние: МУ/2 метра
Времетраене: по желание
Цена: 35 ТМ + 8 за рунд поддръжка
Описание: Мага предизвикване на подуване на костите на дадено създание, като така му нанася Успех*2 зара шокови щети (еднократно!). Създанието търпи наказание за ограничена подвижност в размер на Успех*2. Заклинанието може и да бъде казано на няколко създания едновремено, стига мага да заплати нужната за това мана.
[е, за това заклинание ще помоля да ми помогнете, не съм сигурен, че е добре измислено откъм механика]

2. Вътрешни Шипове
Валидни цели: Създание
Разстояние: МУ/2 метра
Времетраене: до прекратяване
Цена: 40 ТМ + 12 за рунд поддръжка
Описание: Шипове от кост изникват навътре в създанието, като му нанасят (Успех на магията + МР на създанието) зара пробивни щети при произнасянето и още 3 зара на рунд, ако създанието извършва активни действия (ако създанието произнася заклинание или извършва друго действие, което не изисква активно участие на торса и краката му щетите са само 1 зар)
[пак ще искам помощ от системно естество]

Ниво 7

1. Костен дракон
Валидни цели: Поле
Разстояние: МУ/3 метра
Времетраене: До прекратяване
Цена: 66 ТМ + 20 за рунд поддръжка
Кости: 250
Описание: Една от най-силните и всяващи ужас Костни магии. Магьосника призовава Костен дракон от ниво равно на МУ/10. Дракона остава призован докато бъде убит или мага призовал го изпадне в безсъзнание/смърт, или когато мага прекрати поддръжката. За подробности по показателите на Дракона виж по-долу.

Статустики на:

Костен Дракон:
Описание: Или скелет на умрял отдавна дракон, или създаден от костите на други създания, костния дракон е много опасен противник. Може да лети, силата му е пословична, но винаги е призован за някаква цел. Костния дракон е достатъчно силен да победи Земен дракон, а и някои от по-слабите видове дракони.
НИ: 16 (4 за призоваване) СК: 16 РЕ: 26 МР: 6 МТ: 4
СИ: 35 Л: 25 ПР: 20 ИН: няма ИЗ: няма
БЩ: 45 БЗ: 32 (-20) ТД: 15 ТЖ: 550
Атака 1: 32 (Захапка / 7зара пробивна щета / 5ТД)
Атака 2: 37 (Удар с лапа / 3зара Сечаща щета/ 7ТД)
Борба: 47
МЗ: 0 ОУ: Игнорира ПсУ: Игнорира Воля: Игнорира
Зах: 135
Умения: Призован; Повишена защита срещу стрели + 4, Намалява всички пробивни щети на половина.
[Еми, тва скалъпих, приемам критики и т.н.]


Костен голем:
Описание:създание от кости, което следва командите на своя господар. На височина достига до 4 метра, а на тегло до 150 килограма.
НИ: 6 (2 за призоваване) СК: 16 РЕ: 22 МР: 4 МТ: 3
СИ: 24 Л: 12 ПР: 12 ИН: няма ИЗ: няма
БЩ: 18 БЗ: 15 ТД: 13 ТЖ: 220
Атака: 27 (Ръка / 6зара / 5ТД)
Обща ЗА: 31
Борба: 33
МЗ: 0 ОУ: Игнорира ПсУ: Игнорира Воля: Игнорира
Зах: 72
Умения: Призован; Повишена защита срещу стрели + 4, Намалява всички пробивни щети на половина.
Последна промяна от hameleona на нед мар 18, 2007 6:17 pm, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
Vonamarak
Вълк
Мнения: 14
Регистриран на: вт яну 01, 2002 11:26 pm
Местоположение: Отвъд.
Контакти:

Мнение от Vonamarak » нед юни 04, 2006 9:28 pm

Diablo meets Ендивал :P

Ако искаш съвет, махни всичко което включва появяване на кокали отникъде. Кинцентрирай се върху ваене на съществуващи - тези които са в живи тела, с по-сложни магии. Повече съвети няма да давам, понеже съм развивал костни школи за мои проекти и не искам да има повече допирни точки, отколкото е неизбежно. Успех.
Кон черен яздя, a до мене бягa вълк.
Сърце ми помни рaните ужaсни,
Но длaните ми помнят мекa бялa плът,
Косите - ветрове прекрaсни.

Потребителски аватар
Miro
Биро
Мнения: 1083
Регистриран на: ср юни 23, 2004 3:45 pm
Контакти:

Re: [Корнуел] Школа на Костта

Мнение от Miro » нед юни 04, 2006 9:39 pm

hameleona написа: Ниво 5:

1. Дъжд от кости:
Валидни цели: поле
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена: 50 МТ
Кости: 4
Описание: стотици и стотици костици се изсипват върху избраното от мага поле и нанасят на създанията там 10 зара щети.
Готина идея (а, ъх, вонемарке, диабло камс хенд то хенд уид ендивал то магландиум).
Ама тва цитираното от мене ми се вижда твърде безобидно за 10-те си зара щета.
Отишъл принца при царя:
- Изпълних си обещанието, ето главата на дракона! А ще изпълните ли сега вашето?
- Да, ето ръката на принцесата...

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » чет юни 08, 2006 4:20 pm

Хъм, бих желал да чуя БатГойко...

Потребителски аватар
Battle_Mage
Работник
Мнения: 97
Регистриран на: вт сеп 27, 2005 12:49 pm
Местоположение: Търговище

Re: [Корнуел] Школа на Костта

Мнение от Battle_Mage » чет юни 08, 2006 5:58 pm

VORAC написа:
hameleona написа: Ниво 5:

1. Дъжд от кости:
Валидни цели: поле
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена: 50 МТ
Кости: 4
Описание: стотици и стотици костици се изсипват върху избраното от мага поле и нанасят на създанията там 10 зара щети.
Готина идея (а, ъх, вонемарке, диабло камс хенд то хенд уид ендивал то магландиум).
Ама тва цитираното от мене ми се вижда твърде безобидно за 10-те си зара щета.
Никак не е безобидно! Може би хамелеона е сгрешил с това да използва думата костици,а е има впредвид кости. Представате си "стотици и стотици кости се изсипват върху избраното от мага поле ",а.

3. Промяна:
Валидни цели: създание
Разстояние: МУ/5 метра
Времетраене: до прекратяване
Цена: 45 МТ
Кости: 0
Описание: С тази магия магьосника може да промени костната структура на създание, като по този начин променя и външния му вид, но не и статистиките му. Кожата на създанието също следва промяната. Създанието спокойно може да се смали двойно или да се уголеми също толкова, но по-големи промени са невъзможнои.
Магията е практически неосъществима. Ето защо- ако костите се оголемят,те просто ще излязат от тялото и създанието ще умре,а ако се смалят-тялото на създанието ще е в един много смешен вид и пак ще умре :D . Иначе магията става и както аз я обясниах,но с щета на създанието.
Изображение

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Re: [Корнуел] Школа на Костта

Мнение от Vilorp » чет юни 08, 2006 7:37 pm

Battle_Mage написа: Никак не е безобидно! Може би хамелеона е сгрешил с това да използва думата костици,а е има впредвид кости. Представате си "стотици и стотици кости се изсипват върху избраното от мага поле ",а.
ПРедставих си дъж от кокали, изглежда доста кинаджииско, докато не дигнеш щит над себеси ;). А сега ти си представи как някой издивял гиган берсерк замахва насреща ти с алебарда и ти вкарва 9зара +10 щета и кажи кой е по зловещ ;)*

*хам, извинявам се, ако в Кронуел няма гиганти и/или берсерци.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » чет юни 08, 2006 8:41 pm

Само, дето костите си летят от всякъде - няма активна защита срещу тях. Практически не можеш да се защитиш. гадно, но бронята си действа напълн... както и при всички останали магии от школата на костта. В тази школа не изникват кости от нищото - ако костите не са в наличност - няма магия :P малко бъгнато, но като видите какво съм замислил за най-визшите магии... Точно за това се чудех - няма ли да смачкам крехкия баланс в системата - силен си, ама се оплесваш правейки разни силни магии, вдигаш едно-две големчета и накрая като ти трябва костна броня... ами... ъъъ... "защо магията ми се провали"

Принципно Некромантите са специалисти в тази школа.А един некромант се чувства като у дома си в гробище :) и подобни. Хъм, друго.. а, да Промяната е ефективна. Всичко се променя барабар с костите.

Потребителски аватар
Vonamarak
Вълк
Мнения: 14
Регистриран на: вт яну 01, 2002 11:26 pm
Местоположение: Отвъд.
Контакти:

Мнение от Vonamarak » чет юни 08, 2006 10:41 pm

В избрано от мага поле изниква двуметров костен шип
стотици и стотици костици се изсипват върху избраното от мага поле
Опитай да провериш дали достатъчно добре си дефинирал наличието на кости. такива които да изникват/ги има във въздуха наоколо, за да се изсипят :D:wink: Не е въпрос само до общото ограничение, свързващо магията с някакво количество кости наоколо. Цялостната логика бяга.
Кон черен яздя, a до мене бягa вълк.
Сърце ми помни рaните ужaсни,
Но длaните ми помнят мекa бялa плът,
Косите - ветрове прекрaсни.

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » пет юни 09, 2006 12:18 am

Ще погледна идеята събита-неделя, че гледам материалът не е малко.
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
Miro
Биро
Мнения: 1083
Регистриран на: ср юни 23, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от Miro » пет юни 09, 2006 10:23 am

hameleona написа:Само, дето костите си летят от всякъде
Вихрушка от кокали? Ако магията придаваа голяма скорост на кокалаците, които освен това и да са по-големи от костите в ухото на човек ( :lol: ) може и да стане :)
Отишъл принца при царя:
- Изпълних си обещанието, ето главата на дракона! А ще изпълните ли сега вашето?
- Да, ето ръката на принцесата...

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » пет юни 09, 2006 1:34 pm

Ми, различни са - може да има и бедрени кости и прешлени и т.н.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пет юни 09, 2006 10:45 pm

hameleona написа:Ми, различни са - може да има и бедрени кости и прешлени и т.н.
да, определено си представям порой от 6 бедрени кости... ;)

Защо не я преобразуваш в "смерч от кости", така няма да има валене и определено е правдоподобно... доколкото това е възможно ;)
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Miro
Биро
Мнения: 1083
Регистриран на: ср юни 23, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от Miro » пет юни 09, 2006 11:26 pm

А в едни малко по-пародиен свят...

...магията си причинява директно 10 зара магическа щета, а костите летят за правдоподобност и за да има някаква симетрия.
:P
Отишъл принца при царя:
- Изпълних си обещанието, ето главата на дракона! А ще изпълните ли сега вашето?
- Да, ето ръката на принцесата...

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » пон юни 12, 2006 12:21 am

hameleona написа:Школа на Коста:
Някои пояснения:
Костните заклинания са едни от най-силните, но и най-ограничените. За има ефект дадено заклинание, то в радиус от МУ метра от мага трябва да има определено количество кости. В описанията по-долу ще срещнете показател “Кости” следван от някакво число. Съответното число показва колко човешки трупа (само костите им!) ще са нужни за да се изпълни заклинанието....

Ако няма човешки, а животински кости, заклинанието няма да стане, така ли? Не е добра идея да се дава толкова конкретно изискване. Нека да е само "кости" пък да е по преценка на Разказвач - то и той трябва да има работа, от време на време.
hameleona написа: Ако няма достатъчно кост, цената в МТ може да се удвои, утрои или дори учетвори, а заклинанието може дори да се провали.
Мана, нужна за заклинанието при недостиг на Кости:
Ако има до 1/4 по-малко от нужните кости – 2*МТ
Ако има до 1/3 по-малко от нужните кости – 3*МТ
Ако има до 1/2 по-малко от нужните кости – 4*МТ
Ако има под 1/2 от нужните кости – магията се проваля.
....
За да е по-удобно за ползване ти предлагам да обърнеш числата:
Ако има 1/2 от нужните кости – 2*МТ
Ако има 1/3 от нужните кости – 3*МТ
Ако има 1/4 от нужните кости – 4*МТ
Ако има под 1/4 от нужните кости – магията се проваля
hameleona написа: Заклинанията:
Ниво 1:
1. Драконови нокти:
Валидни цели: мага
Разстояние: мага
Времетраене: по желание
Цена: 10 МТ + 2 Умора + 1 за рунд поддръжка.
Кости: 0
Описание: От ръцете на мага изникват огромни костни нокти с дължина 10-12 сантиметра. Атака: Л;Пр. Щети: 2зара сечащи, прибавят пълната БЩ.
+1 какво! поддръжка на рунд?
Защо реши, че ти е необходима Умората? Само усложнява заклинанието. Това си е магическа школа и в случая не виждам защо ни е умора. Също така, каква е логиката да променяш формулата за атаката на удар с ръка. Удрям си добре с юмруци, значи по същия начин ще се справя и с костни шипове на тях. Остави си атаката да е, атаката с ръка, заедно с всички бонуси и недостатъчци. Като така, костите могат просто да добавят +2 зара сечаща щета към удара с ръка.
Близко е до ефекта на Огнени юмруци, но пък не променя атаката, така че е достатъчно различно.
hameleona написа: 2. Отпращане на скелет:
Валидни цели: Скелет
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена: 12 + Х МТ
Кости: 0
Описание: С това заклинание, мага може да унищожи скелет вдигнат с магия или молитва. Допълнително усложнение в случая се явява една втора от Нивото на скелета. Допълнителната Мана Х е равна на същото това Ниво. Ако заклинанието е успешно, скелета се разпада на съставящите го кости и може да бъде използван от мага за някоя костна магия.
Това добре. Но защо ни е пояснението "вдигнат с магия" - всеки скелет, който ходи, очевидно има нещо гнило в себе си, така че е излишно пояснение. Допълнителната мана е много малко, ако е само НИ/2. А и нивото не е осонбено добър критерии. Направи си го да унищожава Х ЖТ за 10 мана, а НИ на скелета ще добавя ЖТ така и така. По този начин оставяш заклинанието по-гъвкаво. ако за 1 Мана се уищожават 2 ЖТ, а героят има право да влага мана по своя преценка, то убиването на скелет 0 ниво е детска работа, но скелет от 10 ниво не е за начинаещи магове. Може да се мисли и за разрешаване заклинанието да се казва с масов ефект, като генерираната щета се разпределя равномерно измежду всички скелети в радиус МУ метра. При много мана, подобен маг, може да порази цяла армия скелети, а може и да се даде и механика за повишаване на ефективността за 1 мана - така майстор в школата би могъл с 5 мана директно да тръшка малките скелети, а за 50 да помете цяла армия от тях. Ефектът, който би могъл да се получи ми харесва.
hameleona написа: 3. Зарастване на кост:
Валидни цели: създание
Разстояние: докосване
Времетраене: веднага
Цена: 8 МТ
Кости: 0
Описание: Тази простичка, но полезна магия може да заздрави една счупена или пукната кост на дадено създание. За да се осъществи успешно магията обаче, мага трябва да докосва през цялото време костта.
През кое време, след като става веднага? Идеята на заклинанието е добра, но трябва да се направи така, че да не дублира голямото лечение на водната школа. Да кажем, че е ОК да лекува счупени крайници, но само това - без да възстановява ЖТ - просто обръща трайните им щети в нормални. И да е за повече ТМ (това по принцип не е кой, знае какво ограничение и без това). И да има усложнение от травмата по някакъв начин - не е все едно дали ще излекуваш счупен пръст или спукани ребра.
hameleona написа: 4. Взрив на тялото:
Валидни цели: мъртво създание
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена 20 Мана
Кости: специфично (виж по-долу)
Описание: мага предизвиква избухването на тялото на създание умряло преди не повече от три-четири дни. Разпръсналите се парчета нанасят щети които зависят от МР на взривеното тяло (Щетите са равни на МР*2 зара и се нанасят на всички в радиус от МР*3 метра). Магията реално кара костите на създанието да изскочат навън със страшна сила и така предизвикват експлозията.
Много Диабло-стайл, но пък защо не. Само дето механиката е твърде засукана МР*3 метра е странно определение. Има си правило за разпространяване на щети от взрив (още по-засукано, но така или иначе, вече го има) така че е най-добре да не вкарваш ново правило. Или поне направи броят зарове да е равен на метрите, че да не се изчислява веднъж МР*2 и втори път МР*3
hameleona написа: Второ 2:
1. Костен щит:
Валидни цели: създание
Разстояние: МУ метра
Времетраене: по желание
Цена: 10*Х МТ за произнасяне и 2*Х МТ за рунд поддръжка
Кости: Х
Описание: мага създава щит от кост, като предварително определя колко голям ще е той (Малък, Среден или Голям). Х е равно на 1, ако щита е малък, 2 ако щита е среден и 3 ако щита е голям.
Много ми е чудно, каква роля изиграва тук МТ? Просто не му виждам мястото. Може би си имал предвид МР, все пак, но така ми е странно. Заклинанието е обяснено сякаш много набързо - целта е просто да се сдобиеш с щит, така ли? Този щит си е като всички останали щитове, само дето не му знам устойчивостта. Трябва ли да е заклинание, което поддържам? Може би да, ако все пак е с добра УСТ, но ако не е, то си е напълно ОК да става дума за 10 мана за малък, 20 за среден и 30 за голям, без поддръжка след това. А теглото му колко е? И дали моят магьосник ще може да го вдигне? Щитът се появява в ръката на омагьосания или пада в краката му и той трябва да си го вдигне? Ако го поддържам, както става, ако някой успее да ми го счупи? Виждаш, че има доста съпроси, които възникват с подобно описание. Опитай да си отговориш на подобни неща и да си ги представиш. Иначе няма лошо да има възможност да си прави щит без да му се налага да го носи. Макар да ми се вижда и леко ненужно, тъй като ако разчитам на щит ще си имам такъв, но... знае ли човек.
hameleona написа: 2. Шип
Валидни цели: поле
Разстояние: МУ метра
Времетраене: 1 Рунд.
Цена: 22 МТ за произнасяне
Кости: 1
Описание: В избрано от мага поле изниква двуметров костен шип, който наранява създанието намиращо се там за 4 Зара пробивни щети. Ако в полето има две създания, започнали борба се мята един зар за да се разбере какъв е ефекта от шипа (зара се мята от правещия заклинанието:
Резултат Ефект
1-2 Шипа минава между двете създания
3-4 Шипа уцелва създанието с по-ниска Ловкост
5-6 Шипа уцелва и двете създания и нанася 4 зара щети на всяко от тях.
А ако създанията са с еднаква ловкост? Какво значи времетраене един рунд? Защо не посто да излиза от земята или от където там е решил и да се разпада на мига (сиреч ефект - веднага)? А ако целият съм с метални брони по себе си, шипът ще ги пробие ли, бидейки костен? 22 мана за 4 зара щета, че и с изискване за кости наоколо.... не е много (на фона на светкавица, например). От друга страна не е казано, че школата трябва да си има силини заклинания за директно поразяване - нека да си има поне едно слабичко. Като цяло става.
hameleona написа: 3. Вдигане на Скелет І:
Валидни цели: Поле
Разстояние: МУ/2 метра
Времетраене: по желание
Цена: 28 + 8 за рунд поддръжка
Кости: 1
Описание: Магьосника вдига скелета на отдавна умряло животно за определено време. Скелета е напълно подчинен на мага и е с Ниво равно на 1/2 от Успеха на заклинанието.
След като ми свърши работа го "Отпращам" и ползвам костите му за нещо друго... Удобно! Но пък ми струва много мана, така че не е дисбалансиращо. А и скелетът ми е супер мизерник с това НИ/2, така че явно заклинанието не е сбърлано. Бива, ако някой се кефи да вдига скелети. А какво значи "отдавна умряло животно" И като вдигам скелет, вдигам скелета на това животно ли или винаги е човешки скелет?
И валидните цели, очевидно са "скелет", а не поле. (тази забележка е в сила и за следващите вариации на скелета);
hameleona написа: Ниво 3:
1. Костно копие:
Валидни цели: поле
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена: 25 МТ
Кости: 1/2
Описание: В ръката на мага се образува копие от кост, което той запраща по дадено създание. Копието е с атака от МУ. Ако мага държи жезъл в ръката си, може да “изстреля” копието от върха му. Копието е със 5 зара пробивни щети.
Очевидно, ако следваме описанието, валидните цели не са поле (поправи го), а създание. Останалото е ок.
hameleona написа: 2. Костна броня І:
Валидни цели: създание
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена: 33 МТ
Кости: 1/2
Описание: Тялото на избраното създание се покрива с кости, които му осигуряват прилична защита от физически атаки (Бронята е с характеристики: ЗА=Успех; Абсорбация: Щети/3).
Значи да имам броня ми коства по-малко кости, отколкото да си сглобя щит... не е добре. Нека да са поне 1 костите (даже точно 1 е ок, нищо че въпросът ми пак би могъл да се зададе). Поддръжка? Защо не виждам поддръжка тук. Трбява да си има и то от порядъка на 3-5.
hameleona написа: 3. Вдигане на Скелет ІІ:
Валидни цели: Поле
Разстояние: МУ/2 метра
Времетраене: по желание
Цена: 35 + 10 за рунд поддръжка
Кости: 1
Описание: Магьосника вдига скелета на отдавна умрял човек/елф/джудже/друга-разумна-раса за определено време. Скелета е напълно подчинен на мага и е с Ниво равно на 1/2 от Успеха на заклинанието.
Това заклинание може да се обедини с първия вариант, като крайното създание да зависи от скелета, с който разполагаме.
hameleona написа: Ниво 4:
1. Зъбите на Дракона:
Валидни цели: Поле
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена: 30 + Х*10
Кости: Х
Описание: мага вдига определен брой (Х) костни копия (но не повече от МУ/4) и ги запраща по дадено поле. Всяко копие има Атака равна на МУ/2 и 5 зара пробивни щети.
МУ/2 е много слаба атака. Няма нужда от ограничението МУ/4. При МУ=30, това води до максимум от 7, което пък би изисквало 100 мана - малцина са тези, които ще искат да похарчат 100 мана, а ако го направят нека да сътворят чудес с нея, няма проблем. Всичкото това се изсипва в едно поле ли?
hameleona написа: 2. Вдигане на Лич:
Валидни цели: Поле
Разстояние: МУ/2 метра
Времетраене: по желание
Цена: 40 + 18 за рунд поддръжка
Кости: 1
Описание: Магьосника вдига лич (скелет магьосник) на отдавна умрял човек/елф/джудже/друга-разумна-раса за определено време. Скелета е напълно подчинен на мага и е с Ниво равно на 1/2 от Успеха на заклинанието.
Предполагам, ползва данните на лича в книгата. Не е зле да споменеш и някои заклинания, които предпочита да ползва. А за маната... само ще кажа, баси поддръжките ;)
hameleona написа: 3. Промяна:
Валидни цели: създание
Разстояние: МУ/5 метра
Времетраене: до прекратяване
Цена: 45 МТ
Кости: 0
Описание: С тази магия магьосника може да промени костната структура на създание, като по този начин променя и външния му вид, но не и статистиките му. Кожата на създанието също следва промяната. Създанието спокойно може да се смали двойно или да се уголеми също толкова, но по-големи промени са невъзможнои.
Какво ще рече "до прекратяване" след като не си дал поддръжка? Идеята на тази магия е да се дегизираш ли? Ако е така, а най-вероятно е, дай някаква цена да се плаща от потърпевшия - например винаги понася 1/2 Жизнеността си ЖТ щети (нормални). За да не се преексплоатира заклинанието.
hameleona написа: Ниво 5:
1. Дъжд от кости:
Валидни цели: поле
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена: 50 МТ
Кости: 4
Описание: стотици и стотици костици се изсипват върху избраното от мага поле и нанасят на създанията там 10 зара щети.
Това заклинание май беше предизвикало много коментари (не съм чел темата подробно, директно започнах да пиша). като цяло това си е нападателна магия от 5 ниво. Сравнено с други не е прекалено мощна, не виждам и смисъл да се споменава какви са костите - бедрени и т.н. подробности. На каменната топка, казал ли съм дали е базалт или кремък? Не, костите са ситни магически костици, които заредени с магическата си енергия проникват през броня и прочее. Заклинанието работи, не е слабо, но не е и силно, а и изисква кости.

Като цяло, школата не е дисбалансиране, придава си някакъв нов начин за магии - изискват съставки, което е интересно. Не мисля, че би навредила. Няма нужда от особен баланс, освен споменатите съвети.
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » пон юни 12, 2006 7:24 pm

Лека-полека да отговарям:

Приемам всички забележки. Само да обясня за някои магийки:

1. Драконови нокти: + 1МТ поддръжка на рунд.
2. Зарастване на кост: ами, ще го преработя.
3. Взрив на тялото: дааа... ще ползвам правилото за взривове.
4. Костен щит: аз пък не видях къде ти видя това МТ. Даже МР не съм слагал. Нямаше ли в книгата статистиките на костите като материал?
5. Шип: Ами идеята беше, че в същия рунд можеш да метнеш някой върху шипа.гадничко, а?
6. Вдигане на Скелет І: мисля да си ги оставя две магии. човека може да има СУта, да ползва оръжия и т.н. за това смятам че ще е по-трудно да бъде вдигнат. Отдавна умряло значи разложено - да няма много-много плът по него че тогава ще е зомби. ;)
7. Костна броня І: аха, сега чак виждам това за костите. 1 ще е. А съм забравил поддръжката явно ;)
8. Зъбите на Дракона: аха всичко по едно ъъъъ създание. Поле е неудачно.
9. Вдигане на Лич: аха... абе явно е, че не ме бива да правя поддръжки. та кво точно е възражението в случея? Мисля че може МТ за поддръжка и да са малко, ама ти ще кажеш.
10. Промяна: мда... трябва да помисля за някаква допълнителна цена...

самите поправки ще дойдат до ден-два. само обаче ще кажа, че има три-четири крайни магии, които са си могъщи. Също така да питам:
За или Против 8мо ниво заклинания?

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » пон юни 12, 2006 10:53 pm

hameleona написа: 4. Костен щит: аз пък не видях къде ти видя това МТ. Даже МР не съм слагал. Нямаше ли в книгата статистиките на костите като материал?
Уф, вярно, явно съм бил вече сънен - това е съкращение, която ползваш за на Мана Точки (между другото, в книгата ползвам ТМ), а аз съм го възприел като Модификатор Тегло. В крайна сметка, повече моя, отколкото твоя грешка. Но като ползваш съкращения, гледай да са идентични с тези от списъка, че стават иначе подобни обърквания.
Да, за шипът сигурно има идея в това. Просто го дефинирай по-точно от кога до кога остава - да кажем, от както е казан до настъпване на следващия ход на магьосника.
По въпроса за поддръжката на Лича, ами мисля, че е голяма, а не малка - поддръжка 18 си е ужасно много, незавсимо, че Личът би могъл да е много полезен съюзник - но все пак е 1/2 от нивото му, така че не е кой знае какъв.
За високото ниво заклинания ти си решаваш - ти правиш школата и ти определяш колко сложна ще е тя. Не виждам проблем да има дори 15 ниво заклинания, стига да има начин да ги използва човек (е, усложнение 30 е малко екстремно, но...)
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » чет юни 22, 2006 9:26 pm

Така, нанесох промените. приемам критики и забележки (Особено от БатГойко ;))

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » нед мар 18, 2007 6:18 pm

Тъй, местя темата тука, защото мисля, че тази школа е приложима и за магландиум, а и защото искам да чуя коментарите ви за магиите от 5, 6 и 7 ниво.

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » вт ное 06, 2007 8:25 pm

ОК, дай да видим сега, как ще ми звучи тази школа след толкова много време "почивка" от нея.
hameleona написа:Школа на Коста:

Някои пояснения:
Костните заклинания са едни от най-силните, но и най-ограничените. За има ефект дадено заклинание, то в радиус от МУ метра от мага трябва да има определено количество кости. В описанията по-долу ще срещнете показател “Кости” следван от някакво число. Съответното число показва колко човешки трупа (само костите им!) ще са нужни за да се изпълни заклинанието. Ако няма достатъчно кости, цената в ТМ може да се удвои, утрои или дори учетвори, а заклинанието може дори да се провали.
Ако има 1/2 от нужните кости – 2*МТ
Ако има 1/3 от нужните кости – 3*МТ
Ако има 1/4 от нужните кости – 4*МТ
Ако има под 1/4 от нужните кости – магията се проваля
БГ: Тук има някаква нужда от определяне на това, как Разказвачът да решава дали има достатъчно кости. Както и това, кое точно се счита за кост - все пак фалангата на пръста е различно от бедрената кост.
hameleona написа: Заклинанията:
Ниво 1:

1. Драконови нокти:
Валидни цели: мага
Разстояние: мага
Времетраене: по желание
Цена: 10 ТМ + 1ТМ за рунд поддръжка.
Кости: 0
Описание: От ръцете на мага изникват огромни костни нокти с дължина 10-12 сантиметра, които прибавят 2 зара сечащи щети към удар с ръка, прибавят пълната БЩ.
БГ: Звучи си ОК
hameleona написа:2. Отпращане на скелет:
Валидни цели: Скелет
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена: различно
Кости: 0
Описание: С това заклинание, мага може да унищожи скелет вдигнат с магия. Принципът е следния: За всяка 1ТМ, мага нанася на скелета 2 Щета. В случая Усложнение се явява нивото на скелета, но е възможно шанса за успех да се повиши на цена от 3 мана за +1.
БГ: Значи УФУД е МА+3 зара > 16 + 2 + НИ
При МА за първо ниво заклинаия от 4 (не, че уважаващ себе си маг ползва подобна МА) това НИ си идва доста сериозно усложнение. Не мисля, че е нужно. Още повече, че ти искаш да го неутрализираш за всяко 1 НИ с +3 мана. 1 НИ при СИ=10 (средното) дава 10/4=2 зара - сиреч около 6-7. В момента заклинанието бие със сила 1 Мана за 2 ЖТ, така че тези 3 Мана, така и така са си 6 ЖТ. Има ли тогава смисъл да има усложнение от нивото? НЕ, определено не ни трябва. Така заклинанието е по-ясно и лесно за ползване. Т.е. Никакви допълнителни усложнения, освен ако си няма МЗ. Останалото си е ОК.
hameleona написа:3. Зарастване на кост:
Валидни цели: създание
Разстояние: докосване
Времетраене: веднага
Цена: 3 + Х ТМ
Кости: 0
Описание: Тази простичка, но полезна магия може да заздрави една счупена или пукната кост на дадено създание. За да се осъществи успешно магията обаче, мага трябва да докосва през цялото време костта. Допълнителната мана Х е от 1-4 и зависи от размера и травмата на костта – спукана кост на някой пръст ще прибави 1 ТМ, но счупена бедрена кост ще прибави 4.
БГ: Струва си изрично да се добави, че не лекува ЖТ, но променя вида на натрупаната от счупването щета. Не знам дали маната не е твърде малко. Все пак ефектът не е никак лош, независимо, че не възстановява ЖТ. Все пак това е половин лечение на Тежки рани, а те са 4 НИ заклинание. Нещо от поне 10 Мана + Х е по-добра идея. И Х да се образува на по-бързо растящ принцип където се включва МР например. Бедренакост на дракон и такава на джудже са две различни неща. Може би да се дадат примерни съотношения според МР на създанието, например - малка кост (пръсти и други малки стави) Х=2*МР, Средна кост (предмишница, ребро и т.н.) Х=5*МР, Голяма кост (бедрена кост, ???) 10*МР.
hameleona написа: 4. Взрив на тялото:
Валидни цели: мъртво създание
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена 20 Мана
Кости: специфично (виж по-долу)
Описание: мага предизвиква избухването на тялото на създание умряло преди не повече от три-четири дни. Разпръсналите се парчета нанасят щети които зависят от МР на взривеното тяло (Щетите са равни на МР*3 зара и се разпростират според правилото за взривове). Магията реално кара костите на създанието да изскочат навън със страшна сила и така предизвикват експлозията.
БГ: Не е лошо, само дано не попада на труп на дракон, че тогава ще падне бая взрив. Доста силна магия, но пък според мен няма да пречи.
hameleona написа: Второ 2:

1. Костен щит:
Валидни цели: създание
Разстояние: МУ метра
Времетраене: по желание
Цена: 10*Х ТМ за произнасяне
Кости: Х
Описание: мага създава щит от кост, като предварително определя колко голям ще е той (Малък, Среден или Голям). Х е равно на 1, ако щита е малък, 2 ако щита е среден и 3 ако щита е голям.
БГ: Тъй като в книгата няма дадена Уст за костите, може да им я дадеш (около 8 мисля, но ако са на някой бронтозавър може спокойно да се окаже 12). За да не изпадаш в подробности за вида кости, може д ададеш Уст базирана на МУ на мага. Предлагам ти Уст=МА.
hameleona написа:2. Шип
Валидни цели: поле
Разстояние: МУ метра
Времетраене: 1 Рунд.
Цена: 22 ТМ за произнасяне
Кости: 1
Описание: В избрано от мага поле изниква двуметров костен шип, който наранява създанието намиращо се там за 4 Зара пробивни щети. Ако в полето има две създания, започнали борба се мята един зар за да се разбере какъв е ефекта от шипа (зара се мята от правещия заклинанието:
Резултат....Ефект
1-2............Шипа минава между двете създания
3-4............Шипа уцелва създанието с по-ниска Ловкост (ако са с еднаква Л, се гледа ПР, ако и тя е еднаква се гледа РЕ, ако пак е еднаква се мятат зарчета (по едно за всяко създание) за да се разбере кое е уцелено. Заровете се мятат докато се паднат два различни - създанието с по-нисък резултат получава щети от шипа)
5-6............Шипа уцелва и двете създания и нанася 4 зара щети на всяко от тях.
Шипа се прибира обратно в земята при настъпване следващия ход на мага.
БГ: Промених малко текста, за да се опрости. Товарът не е добре да се ползва за подобни цели.
Има някой подробности, които трябва да се дообмислят.
- Какво става ако в полето има повече от две създания? В случая се сещам за механиките на сейв хвърлянията в различни системи. Да махнем онова хвърляне на един зар, а всяко създание да има шанс да избегне шипа, ползвайки своята Ловкост (но и ТД). Така създанията без ТД просто понясят щетите, тези с ТД решават ще се пробват ли да се пазят или не. За 2 ТД хвълрят УФУД спрямо Л и Усложнение Успех на заклинанието. Така в момента направих заклинанието малко по-слабо, следователно ще трябва да му намалим и Маната (22 е доста). От друга страна, когато магьосникът стане силен, много малко създания ще имат шанс да избегнат шипа му.
- Какви са параметрите на шипа, който остава? Оставяше го, за да може да се ползва в този ход - за набучване на други създания на него и т.н. Да, ама не си описал какво става ако някой падне върху му. И дали докато е там дава защита, ако приклекнеш зад него? Иначе идеяата е готина.
hameleona написа:3. Вдигане на Скелет І:
Валидни цели: Поле
Разстояние: МУ/2 метра
Времетраене: по желание
Цена: 28 + 8 за рунд поддръжка
Кости: 1
Описание: Магьосника вдига скелета на отдавна умряло животно (не трябва да има много плът по скелета) за определено време. Скелета е напълно подчинен на мага и е с Ниво равно на 1/2 от Успеха на заклинанието.
БГ: НИ= 1/2 Успех е малко. Виж:
- Мин МА=5, макс. 10-12
УФУД
5(12) + 3 зара > 16 + 4 или максимален успех от 10.
Скелет 10 ниво, не е кой знае какво чудо, че да не го разрешиш.
Обаче, за да не стават сакътлъци, може да забраниш концентрацията по време на това заклинание. И също така може да направиш поддръжката обвързана с нивото на скелета.
Как определяме какви скелети има наоколо? Това си е проблем на школата - Разказвачът трябва да е доста гъвкав и да предвижда какви скелети ще има ноколо. А и какви са показателите на скелет на кон?
hameleona написа:Ниво 3:

1. Костно копие:
Валидни цели: създание
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена: 25 ТМ
Кости: 1/2
Описание: В ръката на мага се образува копие от кост, което той запраща по дадено създание. Копието е с атака от МУ. Ако мага държи жезъл в ръката си, може да “изстреля” копието от върха му. Копието е със 5 зара пробивни щети.
БГ: Това си е ОК. Мин МУ за нивото е 18, а това е прилична атака на ниски нива. За сметка на това може да достигне до 35-40 при по-дълго развитие, но пък и това не е толкова страшно, тъй като тогава 5 зара щета няма да са толкова много. Добро атакуващо заклинание без да измества бойците.
hameleona написа:2. Костна броня І:
Валидни цели: създание
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена: 33 ТМ
Кости: Успех
Описание: Тялото на избраното създание се покрива с кости, които му осигуряват прилична защита от физически атаки (Бронята е с характеристики: ЗА=Успех; Абсорбация: Щети/3).
БГ: Тази броня замества наличната на създанието? Не може да се казва, ако създанието има броня? Ей на тези въпроси ако отговориш (така както си си го представял) всичко ще е наред със заклинанието. Има нужда и от Уст.
hameleona написа:3. Вдигане на Скелет ІІ:
Валидни цели: Поле
Разстояние: МУ/2 метра
Времетраене: по желание
Цена: 35 + 10 за рунд поддръжка
Кости: 1
Описание: Магьосника вдига скелета на отдавна умрял човек/елф/джудже/друга-разумна-раса за определено време. Скелета е напълно подчинен на мага и е с Ниво равно на 1/2 от Успеха на заклинанието.
БГ: Онова за нивото важи и тук. Друго, което има нужда от осмисляне е "отдавна умрял". Много сложно става за ползване това заклинание освен ако не се бият в гробище или старо бойно поле. Нека да е на какъвто и да било труп - с по-пресните просто се вдигат само костите, а месата си остават на кървава пихтия долу. И още едно уточнение (което може би има смисъл и за предишното вдигане на скелет) - скелет си имаме като създание, без д апоясняваме дали е джудже, елф или човек. Не мисля, че има нужда да се вдига скелет-елф или скелет-джудже. Нека да си е винаги просто скелет, за д асе знаят показателите му. В случая с животното от предишното заклинание, също може да генерализираш някакво създание, независимо от ползвания материал.
hameleona написа:Ниво 4:

1. Зъбите на Дракона:
Валидни цели: Поле
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена: 30 + Х*10
Кости: Х
Описание: мага вдига определен брой (Х) костни копия и ги запраща по дадено поле. Всяко копие има Атака равна на МУ и 5 зара пробивни щети.
БГ: Ей това тук вече е доста страховита магия. За 70 мана (приблизително нужниуте за чукът на Бога) ще имаме 20 зара щета (около 70 щета)... и по още +17 за всеки +10 мана. Рейтът на това заклинание е доста добър в търговията Мана/Щета. А и атака 21 (миниманата за това ниво заклинание) е доста висока (предвид, че при два показателя 16 АТ=24, без модификациите от СУ и НИ). Притеснително много щета може а се направи. Бих променил Маната или бих променил щетата. Костното копие беще 5 зара (17 щета) за 25 мана, което е приемлив курс мана/щета, независимо, че заклинанието е с много висок шанс за успех при високи нива. Но тук, тук има проблем. Просто заклинанието е по-силно от Чукът на бога и то яко по-силно.
Друго възможно решение е да позволиш да изстрелва точна бройка копия и да ги насочва по различни противници, стига те да са на разстояние един от друг не повече от 3 метра (през едно поле). абе помисли я тази магия, че може да се окаже много счупена.
hameleona написа:2. Вдигане на Лич:
Валидни цели: Поле
Разстояние: МУ/2 метра
Времетраене: по желание
Цена: 40 ТМ + Х ТМ за рунд поддръжка
Кости: 1
Описание: Магьосника вдига лич (скелет магьосник) на отдавна умрял човек/елф/джудже/друга-разумна-раса за определено време. Скелета е напълно подчинен на мага и е с Ниво равно на 1/2 от Успеха на заклинанието. Маната Х нужна за поддръжката на заклинанието е равна на 1/2 от нивото на Лича. Лича използва предимно заклинания от Школите на Тъмнината и Мрака.
БГ: Даденият в книгата Лич (зомби лич) е от НИ 9, нали се ещаш, че Успех 18 трудно ще бъде постигнат. Но пък това за успеха и нивото вече го казах. Иначе ОК, мисли го заедно с всички други заклинания, които вдигат скелет - как да станат по-ясни и използваеми. А и как от една Кост се вдига цял скелет?
hameleona написа:3. Промяна:
Валидни цели: създание
Разстояние: МУ/5 метра
Времетраене: до прекратяване
Цена: 45 ТМ + 7 за рунд поддръжка
Кости: 0
Описание: С тази магия магьосника може да промени костната структура на създание, като по този начин променя и външния му вид, но не и показателите му. Кожата на създанието също следва промяната. Създанието спокойно може да се смали двойно или да се уголеми също толкова, но по-големи промени са невъзможни. Ограничаващо е също така и това, че създанието понася 1/5 от жизнеността си като щети.
БГ: Жизненост/5 не е кой знае какво наказание. Това са 20%. Щетата не е перманентна, а обикновена, така че не е толкова страшно, за да стана аз двойно по-малък и да се провра да крада някъде. Аз затова ти предлагах 1/2, че да го усетиш и да знаеш, че си двойно по-уязвим, отколкото преди. Аз бих приел и фиксирана щета. Например -50 ЖТ, но създанието винаги остава на поне 1 ЖТ (даже така е по-лесно за помнене). Иначе заклинанието си е ок.
hameleona написа:Ниво 5:

1. Дъжд от кости:
Валидни цели: поле
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена: 50 ТМ
Кости: 4
Описание: стотици и стотици костици се изсипват върху избраното от мага поле и нанасят на създанията там 10 зара щети.
БГ: Изглежда ОК.
hameleona написа:2. Костна стена:
Валидни цели: поле
Време за действие: по желание
Разстояние: МУ/2 метра.
Цена: 5*Х ТМ + Х за рунд поддръжка.
Кости: 4*Х
Описание: Кости изникват от земята и се преплитат, образувайки костна стена с височина 2 мета. Дължината на стената е до (МУ/2) метра, по избор на мага. Х е равно на дължината на костната стена в метри.
БГ: Освен, че няма Уст. на стената и че е адски засукано написано с тези 5*Х, 4*Х и Х поддръжка, заклинанието си е ОК. Просто опрости записването.
Цена: 5 + 1 поддръжка за поле (2 метра)
Кости: 4 за поле
Баси, за една кост вадехме цял Лич, а сега 4 за някава си пършива стена... Аз си мисля, че стената е доста по-безобидна от Лич. Прегледай ги всички тези цени в кости (и наистина дай определение, колко кости могат да се вадят от квадратен метър, че ще има големи спорове с Разказвачите, които не искат д адават кости).
hameleona написа:3. Костен Голем
Валидни цели: поле
Времетраене: по желание
Разстояние: МУ/3 метра
Цена: 26 ТМ за произнасяне + 8 за рунд поддръжка.
Кости: 10
Описание: Призовава костен голем от Ниво МУ/10. Създанието остава призовано докато бъде убито или мага призовал го изпадне в безсъзнание/смърт, или когато мага прекрати поддръжката. За подробности по показателите на Голема виж по-долу.
БГ: "Разстояние МУ/3"??? Има ли друго заклинание, което да ползва подобно разстояние? Ако има, аз съм много виновен и веднага ще го променя на МУ/2 ;) Иначе ще се доизкажа, след като прегледам показателите на голема.

hameleona написа:Ниво 6:

1. Докосване на парализата
Валидни цели: Създание
Разстояние: МУ/2 метра
Времетраене: по желание
Цена: 35 ТМ + 8 за рунд поддръжка
Описание: Мага предизвикване на подуване на костите на дадено създание, като така му нанася Успех*2 зара шокови щети (еднократно!). Създанието търпи наказание за ограничена подвижност в размер на Успех*2. Заклинанието може и да бъде казано на няколко създания едновремено, стига мага да заплати нужната за това мана.
[е, за това заклинание ще помоля да ми помогнете, не съм сигурен, че е добре измислено откъм механика]
БГ: Механиката ми харесва, но вместо да търпи ограничена подвижност (коя между другото смятам да махам така и така) нека си понася директно шокова щета, докато трае заклинанието. Като така, може описанието да не включва подуване, а да е по-скоро някаква болка в костите. И нека да е по-ясна щетата - да не зависи от Успеха. Нека е 3 зара на първия ход и по 1 зар в началото на всеки следващ рунд. Като за 6 ниво не е кой знае колко силно.
Ако искаш да го обвържеш с Успех, нека да е директно, без зарове. Успех*2 Шокова щета всеки рун и това е. Но онова със заровете е за предпочитане, тъй като леко разшумява ефекта.
hameleona написа:2. Вътрешни Шипове
Валидни цели: Създание
Разстояние: МУ/2 метра
Времетраене: до прекратяване
Цена: 40 ТМ + 12 за рунд поддръжка
Описание: Шипове от кост изникват навътре в създанието, като му нанасят (Успех на магията + МР на създанието) зара пробивни щети при произнасянето и още 3 зара на рунд, ако създанието извършва активни действия (ако създанието произнася заклинание или извършва друго действие, което не изисква активно участие на торса и краката му щетите са само 1 зар)
[пак ще искам помощ от системно естество]
БГ: Ефектът е подобен, но сме сменили щетата. МР не ни трябва по никякъв начин, само усложнява формулата. Успех зара би могло да е адски много и адски малко, затова пак ти предлагам да фисираш заровете. Нека понася 1 зар щета за всяка 1 ТД, използване за активнодвижение - придвижване, атака, защита и т.н. говоренето не е, но заклинанието си иска движение на ръцете, така че и то си спада там. Така заклинанието би станало доста интересно - нанася много щети, ако се движи врагът и в същото време може да отиде на вятъра, ако той откаже да се движи (ама остава извън битката). Особено ефективно ще е срещу други магое, тъй като те имат много малко ЖТ.
Естествено трябва да се провери дали 1 зар за 1 ТД не е прекалено много, но като мехника ме кефи.
hameleona написа:Ниво 7

1. Костен дракон
Валидни цели: Поле
Разстояние: МУ/3 метра
Времетраене: До прекратяване
Цена: 66 ТМ + 20 за рунд поддръжка
Кости: 250
Описание: Една от най-силните и всяващи ужас Костни магии. Магьосника призовава Костен дракон от ниво равно на МУ/10. Дракона остава призован докато бъде убит или мага призовал го изпадне в безсъзнание/смърт, или когато мага прекрати поддръжката. За подробности по показателите на Дракона виж по-долу.
БГ: Звучи си добре, ама направо зарежи нивото - нека то винаги е едно и също. Това си е Дракон, нека да измете цялото поле, след като е призован. Да му мислят опонентите, че не са претрепали мага преди това.
hameleona написа:Статистики на:

Костен Дракон:
Описание: Или скелет на умрял отдавна дракон, или създаден от костите на други създания, костния дракон е много опасен противник. Може да лети, силата му е пословична, но винаги е призован за някаква цел. Костния дракон е достатъчно силен да победи Земен дракон, а и някои от по-слабите видове дракони.
НИ: 16 (4 за призоваване) СК: 16 РЕ: 26 МР: 6 МТ: 4
СИ: 35 Л: 25 ПР: 20 ИН: няма ИЗ: няма
БЩ: 45 БЗ: 32 (-20) ТД: 15 ТЖ: 550
Атака 1: 32 (Захапка / 7 зара пробивна щета / 5ТД)
Атака 2: 37 (Удар с лапа / 3 зара Сечаща щета/ 7ТД)
Борба: 47
МЗ: 0 ОУ: Игнорира ПсУ: Игнорира Воля: Игнорира
Зах: 135
Умения: Призован; Повишена защита срещу стрели + 4, Намалява всички пробивни щети на половина.
[Еми, тва скалъпих, приемам критики и т.н.]
БГ: Както споменах, нека да е от едно определено ниво, на което се призовава и да си няма други нива. Може да търпи принципни разлики, но в конкретния случай е по-добре да е фиксиран. Не му трябва да лети (пък и как ли, нали е от кокали). Така като го гледам си е малка месомелачка с тия 550 ЖТ ;)
МР и МТ са ти по новите правила, нали?
Бе ще има нужда от донаритване тоя дракон, ама няма да го правя сега.
hameleona написа:Костен голем:
Описание:създание от кости, което следва командите на своя господар. На височина достига до 4 метра, а на тегло до 150 килограма.
НИ: 6 (2 за призоваване) СК: 16 РЕ: 22 МР: 4 МТ: 3
СИ: 24 Л: 12 ПР: 12 ИН: няма ИЗ: няма
БЩ: 18 БЗ: 15 ТД: 13 ТЖ: 220
Атака: 27 (Ръка / 6зара / 5ТД)
Обща ЗА: 31
Борба: 33
МЗ: 0 ОУ: Игнорира ПсУ: Игнорира Воля: Игнорира
Зах: 72
Умения: Призован; Повишена защита срещу стрели + 4, Намалява всички пробивни щети на половина.
Ами това е. Останалото ще се види като потествате с някоя група. Иначе в школата има хляб.
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
Miro
Биро
Мнения: 1083
Регистриран на: ср юни 23, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от Miro » вт ное 06, 2007 11:13 pm

hameleona написа:
3. Зарастване на кост:
Валидни цели: създание
Разстояние: докосване
Времетраене: веднага
Цена: 3 + Х ТМ
Кости: 0
Описание: Тази простичка, но полезна магия може да заздрави една счупена или пукната кост на дадено създание. За да се осъществи успешно магията обаче, мага трябва да докосва през цялото време костта. Допълнителната мана Х е от 1-4 и зависи от размера и травмата на костта – спукана кост на някой пръст ще прибави 1 ТМ, но счупена бедрена кост ще прибави 4.
БГ: Струва си изрично да се добави, че не лекува ЖТ, но променя вида на натрупаната от счупването щета. Не знам дали маната не е твърде малко. Все пак ефектът не е никак лош, независимо, че не възстановява ЖТ. Все пак това е половин лечение на Тежки рани, а те са 4 НИ заклинание. Нещо от поне 10 Мана + Х е по-добра идея. И Х да се образува на по-бързо растящ принцип където се включва МР например. Бедренакост на дракон и такава на джудже са две различни неща. Може би да се дадат примерни съотношения според МР на създанието, например - малка кост (пръсти и други малки стави) Х=2*МР, Средна кост (предмишница, ребро и т.н.) Х=5*МР, Голяма кост (бедрена кост, ???) 10*МР.
След като нараняванията са абстрактни, нека и лечението е абстрактно. Манна 3+ "точки трайни наранявания". Така човекът със строшена бедрена кост за 12 ТН ще се нуждае от 15 тм оттделени, а драконът, със счупена кост ще се подобри след има-няма сто.

БГ: Да, добра идея.
Отишъл принца при царя:
- Изпълних си обещанието, ето главата на дракона! А ще изпълните ли сега вашето?
- Да, ето ръката на принцесата...

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » ср ное 07, 2007 12:13 am

В описанията по-долу ще срещнете показател “Кости” следван от някакво число. Съответното число показва колко човешки трупа (само костите им!) ще са нужни за да се изпълни заклинанието.

Не се сещам, какво повече да дам. Един костен маг в гробище е изрод, а един костен маг в океана е боклук. Освен това цялата идея на школата беше такава - силни, много силни магии, но да изискват много, много кости.

а сега за магиите по отделно ;)
2. Отпращане на скелет:
Валидни цели: Скелет
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена: различно
Кости: 0
Описание: С това заклинание, мага може да унищожи скелет вдигнат с магия. Принципът е следния: За всяка 1ТМ, мага нанася на скелета 2 Щета.
значи, остава така...
3. Зарастване на кост:
Валидни цели: създание
Разстояние: докосване
Времетраене: веднага
Цена: 3 + Х ТМ
Кости: 0
Описание: Тази простичка, но полезна магия може да заздрави една счупена или пукната кост на дадено създание. За да се осъществи успешно магията обаче, мага трябва да докосва през цялото време костта. Допълнителната мана Х е равна на точките Трайни щети, причинили счупването на костта.
Мерси, Ворак, готина идея ;)
Второ 2:

1. Костен щит:
Валидни цели: създание
Разстояние: МУ метра
Времетраене: по желание
Цена: 10*Х ТМ за произнасяне
Кости: Х
Описание: мага създава щит от кост, като предварително определя колко голям ще е той (Малък, Среден или Голям). Х е равно на 1, ако щита е малък, 2 ако щита е среден и 3 ако щита е голям. Устойчивостта на щита е равна на МА*2.
Така, слаб маг - чупещ се щит, силен маг - здрав щит :) Изобщо за Устойчивост мисля, че МА е добър показател :)

БГ: 2*МА е спер яка уст. Нека да си остане МА, както предложих - иначе има шанс да надхвърли уст. на стоманата.
2. Шип
Валидни цели: поле
Разстояние: МУ метра
Времетраене: по избор.
Цена: 18 ТМ за произнасяне + 2 за рунд поддръжка.
Кости: 1
Описание: В избрано от мага поле изниква двуметров костен шип, който наранява създанието намиращо се там за 4 Зара пробивни щети. Ако в полето има две или повече създания, всяко прави проверка на УФУД по формулата: Ловкост + 3 зара > 16 + успех на заклинанието.
Шипа се прибира обратно в земята при настъпване следващия ход на мага. Ако междувремено някое създание бъде хвърлено/падне върху него ще понесе 6 зара пробивна щета. Шипът е с устойчивост равна на МА на мага.

Така. Мисля, че е много по-полезно и дори май ще се наложи да си върна маната на 22, но да видим...

БГ: Значи 4 зара основна и 6 вторичен ефект??? Не мисля, че е добре да е така. Нека за по 4 и двата. Също така на мен ми допада механиката с избягването да е винаги в сила. Има тактика в подобно условие - ако магът дебне да атакува тези без ТД, те са обречени, ако ли не, ще имат шанс да му избегнат заклинанието. Добре е, че школата ползва атаки като тези на оръжията - това я отличава от останалите магии.
3. Вдигане на Скелет І:
Валидни цели: Поле
Разстояние: МУ/2 метра
Времетраене: по желание
Цена: 28 + 8 за рунд поддръжка
Кости: 1
Описание: Магьосника вдига скелета на отдавна умряло животно (не трябва да има много плът по скелета) за определено време. Скелета е напълно подчинен на мага и е с Ниво равно на Успеха на заклинанието.

Статистики на скелет:
Сила 12
Ловкост 8
Интелект 0
Прецизност 10
Издръжливост: няма
МР: 1-2
МТ: 1-2

Така? Уф, всъщност, тук приемам всякакви идеи - винаги имам проблем с обикновените врагове. Виж, с епичните никога не съм срещал трудности :)
2. Костна броня І:
Валидни цели: създание
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена: 33 ТМ
Кости: Успех
Описание: Тялото на избраното създание се покрива с кости, които му осигуряват прилична защита от физически атаки (Бронята е с характеристики: ЗА=Успех; Абсорбация: Щети/3; Уст=МА). Костната броня не заменя предишна броня. На части от тялото, които имат сложена броня не се появява костна такава.
Така?

БГ: Звучи добре. Помисли не може ли да ползва костите на самия човек. С наказание (щети) ако се счупи бронята де.
3. Вдигане на Скелет ІІ:
Валидни цели: Поле
Разстояние: МУ/2 метра
Времетраене: по желание
Цена: 35 + 10 за рунд поддръжка
Кости: 1
Описание: Магьосника вдига скелета на отдавна умряло създание за определено време. Скелета е напълно подчинен на мага и е с Ниво равно на Успеха на заклинанието.
Скелети има в примерните противници - само им се манипулира нивото.
1. Зъбите на Дракона:
Валидни цели: Поле
Разстояние: МУ метра
Времетраене: веднага
Цена: 10 + Х*30
Кости: Х
Описание: мага вдига определен брой (Х) костни копия и ги запраща по дадено поле. Всяко копие има Атака равна на МУ и 5 зара пробивни щети.
А сега. Който има мана да прави зверски щети. практически, за 130мана се получават средно 70 щета... мисля, че така е добре, но да видим ;)

БГ: Така става. Само трябва да се поясни, че атаката е физическа и има шанс да се избегне като такава, като активните избягвания се извършват отделно за всяко копие (като така едва ли някой, на който му е преодоляна БЗ ще има шанс да ги избегне всичките, но знае ли човек).
2. Вдигане на Лич:
Валидни цели: Поле
Разстояние: МУ/2 метра
Времетраене: по желание
Цена: 40 ТМ + Х ТМ за рунд поддръжка
Кости: 1
Описание: Магьосника вдига лич (скелет магьосник) на отдавна умрял човек/елф/джудже/друга-разумна-раса за определено време. Скелета е напълно подчинен на мага и е с Ниво равно на Успеха на заклинанието. Маната Х нужна за поддръжката на заклинанието е равна на 1/2 от нивото на Лича. Лича използва предимно заклинания от Школите на Тъмнината и Мрака.
И Лич си имаме в примерите в книгата.

БГ: Промени маната за поддръжка - минимум НИ на лича, ако не и повече.
3. Промяна:
Валидни цели: създание
Разстояние: МУ/5 метра
Времетраене: до прекратяване
Цена: 45 ТМ + 7 за рунд поддръжка
Кости: 0
Описание: С тази магия магьосника може да промени костната структура на създание, като по този начин променя и външния му вид, но не и показателите му. Кожата на създанието също следва промяната. Създанието спокойно може да се смали двойно или да се уголеми също толкова, но по-големи промени са невъзможни. Ограничаващо е също така и това, че създанието понася 50 точки щети, като не може да остане на по-малко от 1ТЖ
Ами, нека да е така.
2. Костна стена:
Валидни цели: поле
Време за действие: по желание
Разстояние: МУ/2 метра.
Цена: 5 + 1 поддръжка за поле (2 метра)
Кости: 4 за поле
Описание: Кости изникват от земята и се преплитат, образувайки костна стена с височина 2 мета. Дължината на стената е до (МУ/2) метра, по избор на мага. Х е равно на дължината на костната стена в метри. Устойчивостта на стената е равна на МА на мага.
тук карах на логика - един човек не е равнява на 2 на 2 метра стена.

БГ: Зарежи реалността, мисли за играта. ако цената прави заклинанието неизползвамео, то по-добре да го няма.
3. Костен Голем
Валидни цели: поле
Времетраене: по желание
Разстояние: МУ/2 метра
Цена: 26 ТМ за произнасяне + 8 за рунд поддръжка.
Кости: 10
Описание: Призовава костен голем от Ниво МУ/10. Създанието остава призовано докато бъде убито или мага призовал го изпадне в безсъзнание/смърт, или когато мага прекрати поддръжката. За подробности по показателите на Голема виж по-долу.
Може и да е имало такова заклинание, де да помня :P това го писах преди УОУ месеци, близо 6 вече...
Така и не получих критика, но трябва да е ок - едва ли не е копи-пейстнато от елементалите на четирите школи.
1. Докосване на парализата
Валидни цели: Създание
Разстояние: МУ/2 метра
Времетраене: по желание
Цена: 35 ТМ + 8 за рунд поддръжка
Описание: Мага предизвикване на подуване на костите на дадено създание, като така му нанася Успех*2 шокови щети. Създанието шокови щети всеки рунд в размер на Успех*2. Заклинанието може и да бъде казано на няколко създания едновремено, стига мага да заплати нужната за това мана.
Подуват се, като при ревматизъм, ако не се лъжа - докторите да ме поправят.

БГ: Едно от двете ми любими заклинания тук (със следващото). Единственият му проблем е да не се окаже прекалено силно. Вдигниманата на колкото е шоковата щета. Така заклинанието пак си е много силно, но има някаква утеха, че може да му свърши маната преди да са те убили... напразни надежди, но все пак да ги има. Това заклинание е страшен контрол, заедно със следващото
2. Вътрешни Шипове
Валидни цели: Създание
Разстояние: МУ/2 метра
Времетраене: до прекратяване
Цена: 40 ТМ + 12 за рунд поддръжка
Описание: Шипове от кост изникват навътре в създанието, като му нанасят (Успех на магията) зара пробивни щети при произнасянето и още 1 зар щета за всяко ТД изразходвано в активно действие.
Май така е добре.

БГ: С уговорката, че 1 зар за 1 ТД може да се окаже много силно. Може би ще се наложи да се намали на половина, но ще видим (в момента средното е 10-12 зара щета на ход, което е около 35-40... абе може и да е добре).
1. Костен дракон
Валидни цели: Поле
Разстояние: МУ/3 метра
Времетраене: До прекратяване
Цена: 66 ТМ + 20 за рунд поддръжка
Кости: 250
Описание: Една от най-силните и всяващи ужас Костни магии. Магьосника призовава Костен дракон. Дракона остава призован докато бъде убит или мага призовал го изпадне в безсъзнание/смърт, или когато мага прекрати поддръжката. За подробности по показателите на Дракона виж по-долу.
Костен Дракон:
Описание: Или скелет на умрял отдавна дракон, или създаден от костите на други създания, костния дракон е много опасен противник. Силата му е пословична, но винаги е призован за някаква цел. Костния дракон е достатъчно силен да победи Земен дракон, а и някои от по-слабите видове дракони. Макар да има крила, костния дракон не може да лети.
НИ: 16 СК: 16 РЕ: 26 МР: 6 МТ: 4
СИ: 35 Л: 25 ПР: 20 ИН: няма ИЗ: няма
БЩ: 45 БЗ: 32 (-20) ТД: 15 ТЖ: 550
Атака 1: 32 (Захапка / 7 зара пробивна щета / 5ТД)
Атака 2: 37 (Удар с лапа / 3 зара Сечаща щета/ 7ТД)
Борба: 47
МЗ: 0 ОУ: Игнорира ПсУ: Игнорира Воля: Игнорира
Зах: 135
Умения: Призован; Повишена защита срещу стрели + 4, Намалява всички пробивни щети на половина. Огромен ръст - 20 БЗ
Така... мисля, че на това трябваше да отговоря. Но да засегна и болната тема - броя кост.

БГ: Като спомена костите. 250 е нещо непосилно според мен. Или ще трябва да разпръснем толкова кости из Магландиум, че да заприлича на бойно поле. Направи ги 100 - нй-вероятно пак ще става само в гробище или на бойно поле, но поне ще става.

Може да се въведе стандартен брой кости - примерно 3 кости на кв.м. или нещо подобно...

3зара*20 примерно задължителни и от там нататък - по преценка на разказвача... всъщност съм абсолютно без идея... ясно е, че в едно гробище ще има от 100-200 нагоре, но колко точно. Е, аз съм разказвач и предпочитам да оставя това оръжие в ръцете на колегите. А за пробване - едва ли е е скоро :)

БГ: Добре е да има някаъв минимум допустими кости - ориентировъчно. 3 зара *20 е кофти механика, заради умножението по 20, 10 е по-лесното умножение. Бих казал че сред природата, в гора и т.н. може да се дадат 3 зара * 10 кости като стандарт за площ 100х100 метра. Оттук насетне да тръгват разни бонуси за близост до гробища, войни полета и т.н. Разказвачът казва предварително информацията на костния маг, който би следвало да усеща тези неща. Това подлежи на доуточняване.

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » ср ное 07, 2007 12:21 pm

hameleona написа:В описанията по-долу ще срещнете показател “Кости” следван от някакво число. Съответното число показва колко човешки трупа (само костите им!) ще са нужни за да се изпълни заклинанието.
Моя грешка, недогледал съм го сред останалия текст. Тогава 1 Кост си е напълно добре, ама защо не го пишеш 1 Труп, че да е по-ясно?
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » ср ное 07, 2007 12:25 pm

ми, де да знам *свива рамене* някакси - имаш десет трупа... а и след времет оостава само скелет...

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » ср ное 07, 2007 1:00 pm

Мамака му тъпия комп..... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Изписах всичките си коментари в поста ти и не можа да се запише, а и ми изчезна текста. Нямаш късмет! Днес може и да не ми остане време да пиша пак толкова... Мамка му как го мразя този номер - 40 минути на вятъра........................................
Последна промяна от BatGojko на ср ное 07, 2007 1:35 pm, променено общо 1 път.
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » ср ное 07, 2007 1:25 pm

жалко за труда, който е отишъл на вятъра. иначе с мен проблеми няма ;) толкоз съм чакал, ще почакам още толкоз, ако трябва. ;)

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » ср ное 07, 2007 1:38 pm

Все пак го написах - коментарите са в поста ти. По-кратки са и на места звучат по-директно, но това е щото не мога да описвам аргументацията си подробно след като вече съм го направил преди малко.
Браво за школата!
Мисля, че тази школа се получи.
Основното на което държа в нея е налагане на механика за нападателните й магии, която да ги прави сходни с физическите атаки - избягването на шипа, възможността от защита от копията и т.н. Това й придава свой собствен облик и възможност да си намери мястото сред останалите школи в Магландиум, които и без това не са малко.
Всичко това трябва да се тества, за да се види дали няма някъде проблем. Поогледай я внимателно и ако нямаш нови идеи по нея да я хващам за окончателна редакция и официално одобрение.
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » ср ное 07, 2007 1:56 pm

Е, велик си :) Тези дни ще я обработя и ще я доизпипам. А после - ами, не знам кога и как ще я тествам - в Хасково сме три играча (точно, ни повече ни по-малко).

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 476
Регистриран на: нед фев 06, 2005 8:00 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от lowstef » ср ное 07, 2007 2:41 pm

Няколко предложения:

1. Там където се мятаха няколко копия (да не ровя точното име), да могат да се целят по различни цели, като да им ограничение, че между двете най-отдалечени цели трябва да има разстояние не повече от МУ/2 метра. Така магията може да изсипе много щета на една цел (ако ще биеш Горунар, примерно), но може и да се ползва срещу група цели - отряд нисконивейни войници, примерно.

2. Подуването на костите - как ще даваш Успех*2 всеки рунд? :shock: Ами ако се концентрирам и те прасна с Успех 10-15 и отгоре? Това дори и Джо Баузър ще го парализира на място, докато има мана. Нека е чисто Успех за рундовете след първия и поддръжката да е равна на Успех. Дори и за първия рунд мисля е много. Досега няма ефект, който да трупа Шокова щета всеки рунд, недейте така, това е откровено зловещо в този му вид. Дайте някакъв шанс на тоя отсреща, моля ви се.

3. Промяната - 50 щета е доста, ама ако съм си пприготвил и лечение... пука ми на шапката. Я си помисли обаче за такъв вариант - Максималните ТЖ (Жизнеността ли беше това, не помня, нямам книгат под ръка) намаляват с 50 (минимум 1). Така докато си в променен вид си по-кекав. Точка. И друго нещо за тази магия - дали поддръжката не е множко. Все пак просто си променяш външния вид. Ако можеш да го направиш само за минутка-две (42 Мана за минута е бая), то каква е файдата? Аз си го представям като вариант да се дегизираш сериозно, може би да се намърдаш в бар на джуджета пременен като джудже или нещо такова. Ми че то за 2-3 минути и една бира не можеш да си поръчаш и да изпиеш. Нека поддръжката е 1 мана на ход, или дори на минута. Или дори съвсем да няма поддръжка, -50 Жизненост си е достатъчен стимул да не стоиш вечно "дегизиран". А ако решиш да стоиш - твоя си воля, имаш -50 кръв без право на обжалванеа и без начин за възстановяването й. Може дори да го направиш -50 веднага и по още -10 всеки следващ ден, до минимум 1. Така можеш да инфилтрираш някоя организация на тъмните елфи, през това време ще си изглеждаш здрав и прочие, но ще ти е толкова некомфортно от собствените ти кости, че ще си буквално на два шамара от смъртта.

4. Идейка за магия - заздравяване на собствените кости. Това може да увеличи щетата от ръкопашни атаки, но идеята ми е по-скоро да предпазва от счупване. Когато някой се опита да удари крайник за да нанесе трайни щети, тази магия някак да му се противопоставя. Може да позволява също да се блокират метални оръжия с ръце и крака (помня че имаше някакъв специален удар за Специалиста по ръкопашен бой да блокира оръжия, но все пак)

Изобщо, аз виждам тук два вида магийки - такива дето ползват "външни" кости (от умрели неща) и такива, дето променят по някакъв начин "вътрешните" кости на мага или жертвата му. Ще ми се да има повечко от втория тип. Така пълната си мощ магът на костта ще получи в някое гробище или на бойно поле, но ще има и опции за "градски условия" (или в океана, както каза Хам). Да заздравиш костите си при кръчмарски бой си е яко. В този смисъл ми идва и друга идея за магийка - по-мощна версия на подуването на костите - директно срастване. Магия, която откровено си обездвижва противника. Може примерно да има допълнително усложнение неговата Воля (или Воля/2, да се пробва) и поддръжката да е убийствено скъпа, нивото също може да е високо, но да можеш директно да парализираш противника си, дори и само за малко, е егати якото. :twisted:
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » ср ное 07, 2007 4:02 pm

Абе то и сега подуването си отива на пълно обездвижване, ако питаш мен ;)
Иначе съм съгласен с всички препоръки на Лоустеф и аз със сигурност ще ги имам предвид за финалната редакция.
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
nikestan
Frozen
Мнения: 274
Регистриран на: пет авг 26, 2005 4:11 pm
Местоположение: В.Търново
Контакти:

Мнение от nikestan » ср ное 07, 2007 5:27 pm

Ами то и "Костни нокти" на друида май ще пастне по-добре тук.
The superior man is modest in his words, but exceeds in his deeds.

Отговори