Моите Светове

Фенски допълнения и неща в процес на тестване. Тук всеки би могъл да споделя и най-налудничавите си идеи за играта, за светове и за промени в правилата.

Модератори: hameleona, Модератори

Потребителски аватар
Ain alkar
Ahlen
Мнения: 686
Регистриран на: вт яну 03, 2006 6:15 pm
Местоположение: Русе

Моите Светове

Мнение от Ain alkar » съб дек 29, 2007 11:28 am

Тук ще дам много ама много кратка информация за световете, около които си развиват приключенията ми и малко обща история за да се схване смисъла на случващото се. Смятам това да бъде дискусия и за това предпочитам вие да разпитвате за света, който ви харесва, аз пък да отговарям. Тук включвам и Земята като в последно използвам само нея. Титания също е включена. Така че питайте каквото ви интересува
По молба на БатГойко

Историята започва в пустата вселена, където трима богове (Ка, Реки и Мояр) скитат из вселената независими един от друг. Но Ка и Реки се срещат и се сблъскват. Техния сблъсък разтърсва части от вселената разделяйки я на пет части – Голамата вселена (там се намират всички познати ни планети: Титания, Двете Царства на Аллен, Земята, Марс, Драконовата Система, Кристал и някои други по-неизвестни, но използваеми планети), Междинна Светлина и трите малки Вселени на Ка, Реки и Мояр.

Трите малки Вселени:
Те приличат до сущ на голамата си сестра, но за разлика от нея имат граници. В центъра на всяка вселена има една огромна планета, която и тримата богове за себе си наричат Гигант. Планетата е огромна (по наши размери е три пъти по-голяма от нашето Слънце). Около нея на голямо разстояние се движат три звезди (да така е три малки звезди обикалят около планетата). Тя няма други спътници, но въпреки това фазите ден и нощ са приблизително равни. На тази планета съществуват единствените по рода си места-пробиви (местности, където може да се преминава между трите малки вселени). Използвайки пробивите Ка и Реки повели война между вселените, но злия Ка намерил начин да спре пристигането в неговия свят и бил в изгодна позиция да разбие брат си Реки, когато младият Мояр се появил без да иска в света Реки и влязъл в смъртна схватка с него. Виждайки смъртта на своя бог ангелите на Реки решават да обявят Мояр за свой покровител, който ги завежда в своята всленаи създава величествен небесен град, а покрай пробивите той поставил силните и хитри хора да осигурят мира на ангелите, а самия той влязъл отнова в света на Реки да се бие с Ка, малко след влизането му в света на Реки пробива към този свят се разрушил и езерото изсъхнало пленявайки двата бога вътре на ангелите се наложило да се бият редом с хората за да избегнат демоничната сила на Ка.

Марс:
Това е четвъртата планета от нашата система. Някога тя е била населявана от множество богове, появили се след взрива. Главен сред тях бил Рианон – мрачен и зъл бог. Но братята и сестри те му превърнали червената планета в красиво и зелено кътче, годно за живот. Били създадени хората. Влика била яростта на Рианон към създадената красота, но един от неговите зли духове-помощници му прошепнал, че може да научи хората да се бият и да водят войни. Духът бил изпратен на Марс в човешка форма като Маркъс Аллен. Скоро планетата бива ръзкъсвана от войни между лордовете от които най-силен е Маркъс. Това не се харесва на братята и сестрите на Рианон и те за пръв път се надигат срещу него, заключвайки го на върха на най-високата планина. Маркъс го освобождава, но Рианон го проклина съзнанието му никога да не умира, а той да скита на части из вслената. Последва война, в която богове се изправят срещу богове и Марс бива унищожен. Маркъс връща спомените си от времето когато е бил на Гигант и е защитил Реки побеждавойки съвсем сам армията на Ка и дори почти успява да победи самия бог, но едно предателство го погубва. Изпълнен с тези спомени и жажда за мъст Маркъс обявява лична война на боговете, но заедно с Рианон губи и бива изпратен в свободно космическо простанство, а силата на бога е отнета и той е бил запратен на необитаема планета.

Двете Царства на Аллен
Носейки се из свободното космическо пространство Маркъс бива открит от напреднала нация, която го прибира. Но щом отварят капсулата, в която е затворен съзнанието на Маркъс се променя и излиза от тялото му обгръщайки цилия кораб на извънземните, но това не било забелязано от никого. При създанията Маркъс бил научен на много науки, които усвоил удивителна бързина. След известно време той разбрал злата съдба сполетяла родната планета създанията и решил да им помогне с изграждането на нов свят. Намират точното масто – самотна, двойна звезда. Двойната звезда дава идея на Маркъс и той създава двата артефактни свята въртящи се по сложна орбита един около друг и с обща около звездата. Създанията са много щастливи от това и правят подарък на Маркъс като създават създание приличащо на загубената му любов на Марс и пртежаващо общите им спомени.Но изминават само няколко години и създанията мистериозно изчезват, а Аруен умира. Тогава Маркъс моли Съдбата да си върне любовта и успява да се справи с изпитанието. Аруен се завръща още веднъж като богиня, на която той дарява по-светлия от двата свята. Аруен покрива планетата с цветя и а нарича Царство на Розите, а света, който се вижда в небето – Царство на Огъня поради вечните изригвания и мрака, осветен от леки светлинки. Маркъс и Аруен създават независимо един от друг по-нисши богове (Маркъс използва Съдбата, която е доста благосклонна). След това Аруен се възнася и прави съзнанието си част от това на Маркъс. Но „децата“ на Аллен го предават и заключват в центъра на Царството на Огъня. Не можейки да се освободи той се съсреточава върху пръснатото му като облак съзнание и заедно със съзнанието на Аруен започва бано да „пълзи“ из вселената покварвайки световете през, който мине.

Кристал и другите покварени:
Информацията за тези планети е нищожна тъи като са били пакварени преди моето пристигане на тях, а изглежда всяка история от преди това включително и за съдбата на боговете на тези светове не е налична.

Драконовата Система
Тази част от вселената е още в създаване и всяка информация за нея е напълно ненадеждна докато не бъде изследвана докрай (а това е една малка система от пет планети)

Земята:
След дълго обмисляне реших, че историята на нашата планета трябва да остане в тайна, но ще дам обяснение на тези, които с преживели нещо странно защото те заслужават да знаят.

ПП: За тези,чийто живот е бил обвързан от някой от другите светове ще получат по-голяма информация за тях ако я поискат.

Мат (Демин) Роджърс
http://www.stihovebg.com/Proza/Razkazi/Pisak/45139.html
Кейт лежеше в леглото си будна…

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » нед дек 30, 2007 1:00 am

Хм, легендите звучат доста усукано и взаимосвързано, което говори за някакъв много мащабен проект. Това няма лошо, но ще е доста сложно да го напълниш с информация. А иначе, по-подробно ще го обсъждаме след нова година, че утре заминавам да я празнувам извън София и силно се съмнявам, че ще имам достъп до интернет.

ПП: Планета по-голяма от нашето Слънце си е мега-хипер-огромно нещо. Направо не знам как ще го опишеш дори и с бегли подробности това нещо... А и като се замисля за методите на придвижване на приключенците...
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » нед дек 30, 2007 1:03 am

Може да стане нещо изключително интересно, ако е слаборазвита географията - хората познайват по малко от местната география и толкова. това дава база на създаване на няколко разработени общества и от там нататък - фенфикшън, който след обработка става и официална добавка :)

Потребителски аватар
Ain alkar
Ahlen
Мнения: 686
Регистриран на: вт яну 03, 2006 6:15 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Ain alkar » нед дек 30, 2007 3:28 am

Планетата е почти пуста. Населена е от разумни създания само около пробивите. Никога не може да си сигурен колко е напреднала органична еволюция само на стотина километра около цивилизацията и се избягват разходките. А това, че из цялата пранета има пръснати цивилизовани кътчета е наложила създаването на пътнически камъни (малки амулети, който служат за телепортиране). Силата на камъка се черпи директно от съзнанието на използващия човек (ангелите си имат свой метод за "скачане") и изискват мислена връзка с мястото (не може да отидеш на място, на което не си бил и това затруднява движенията допълнително). При тези трудности хората са се развили в три различни посоки и са станали като три отделни раси със собствен бит, но все още хора.
В момента света там е в застой и работя по Земята и Драконовата Система.
http://www.stihovebg.com/Proza/Razkazi/Pisak/45139.html
Кейт лежеше в леглото си будна…

Потребителски аватар
Miro
Биро
Мнения: 1083
Регистриран на: ср юни 23, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от Miro » нед дек 30, 2007 9:19 pm

А как така тази планета не се самозапалва? :shock: Или може би силата на гравитацията има различно естество в тези малки вселени?
Отишъл принца при царя:
- Изпълних си обещанието, ето главата на дракона! А ще изпълните ли сега вашето?
- Да, ето ръката на принцесата...

Потребителски аватар
Ain alkar
Ahlen
Мнения: 686
Регистриран на: вт яну 03, 2006 6:15 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Ain alkar » нед дек 30, 2007 11:21 pm

Не е сигурно дали в нашия континиум е постоянно пък камо ли за друг, но не е нужно да търсиш винаги логичното (нали е фантастика :) ). Отговорът е в пробивите. Ако да била на всяко друго място из вселените това нямаше да е планета, но енергията, която се генерира при завъртането на това нещо се поема за поддръжка на този пробив (един вид мана). Въпреки това гравитацията доста се е увеличила след унищожението на единия пробив, което предизвиква и затруднения при придвижването (което до тогава е ставало доста по-лесно и бързо). Но и връзката между вселените се е подобрила поради многото излишна енергия.
Дано ви стана ясно защото и аз малко не съм навътре с физиката и познавам съвсем повърхносто законите на Айнщайн относно гравитацията (пък и основния съм го забравил). Пък ако не ви е станало ясно ще има да се чудите после колко свободно време имам да ги измислям тези неща :D .
http://www.stihovebg.com/Proza/Razkazi/Pisak/45139.html
Кейт лежеше в леглото си будна…

Потребителски аватар
Shamajotsi
Тапака
Мнения: 1664
Регистриран на: ср ное 23, 2005 1:17 pm
Местоположение: Нангияла
Контакти:

Мнение от Shamajotsi » пон дек 31, 2007 11:57 am

Аз много-много не разбирам от физика, съответно явно това трябва да е причината да не разбера нищо - но за какви закони на Айнщайн става дума? Разните му уравнения за полето ли имаш предвид, дето аз като ги видях, се обърках, че съм попаднал на сайт на гръцки? Е, аз съм по-прост и ще ползвам Нютоновия закон за гравитацията. Та според него, остави самозапалването, но за да не се смачкат героите като консерви в ръцете на Митьо Крика, планетата трябва да има много малка плътност (конкретните изчисления - догодина, но съм ги правил много време). Но за да могат последните да стъпват върху нещо, а не да плуват във някакъв свръх-разреден газ, дето температурата дори не може да му се премери с термометър, въпросната планета трябва да е като кух орех. Или по-скоро като сапунен мехур, където сапунът ти е кората. Оставяме на страна разните му там проблеми от рода на - как се е формирала планетата? ако тя е с такава структура, то това изключва всякакви вътрешни сили, съответно как се е получил релефа? - и остава само най-съществения. Как ще издържи тази структура, ако в близката далечина има някое още по-голямо слънце, което не само ще топли планетата, ами и ще я къса на парчета в следствие на гравитационните вълни и... как се превежда?... приливно-отливни сили? Както и да е, ако тръгнем да си отговаряме на такива въпроси изпадаме във все по-големи каши... И накрая защо просто не кажеш, че планетата е плоска и да загърбиш официално всякаква физика по въпроса? Ама и тогава ще настанат едни каши...
シャマョツィ

Потребителски аватар
Miro
Биро
Мнения: 1083
Регистриран на: ср юни 23, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от Miro » пон дек 31, 2007 3:18 pm

Приеми ,че свободните гравитони биват привлечени много силно от порталите между световете, понеже последните представляват преходи с нулево ниво на енергия (не като в космоса, по-студено).

Или пък, че пространството е било първоначално прегъанто от боговете в някаква осморка (1-та половина на осморката мъничка - порталът, другата голяма - планетата) и всичко, което прави гравитацията в момента е да поддържа този 'възел' на пространство-времето да не се разплете.

Все още не ни е ясно какво е гравитацията, тъй че има маса място за бог и за божествени въздействия :)
Отишъл принца при царя:
- Изпълних си обещанието, ето главата на дракона! А ще изпълните ли сега вашето?
- Да, ето ръката на принцесата...

Потребителски аватар
Ain alkar
Ahlen
Мнения: 686
Регистриран на: вт яну 03, 2006 6:15 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Ain alkar » пон дек 31, 2007 4:23 pm

Планетата е много твърда (можеш да бъдеш сигурен), но сега се сещам за един разказ, в който един ангел пада от небето върху един магьосник и земята се "чупи". Така, че може да се приеме, че е куха, а релефа се образува при битките на боговете (релефа на всякъде е един и същ и ако бъде променен в едната вселена се променя и в другите две).
Земята се чупи защото имаше подземие (сега го видях това)
(Хм вече почвам да забравям собствените си разкази)
http://www.stihovebg.com/Proza/Razkazi/Pisak/45139.html
Кейт лежеше в леглото си будна…

Reksar
Чирак
Мнения: 26
Регистриран на: съб май 19, 2007 10:36 am
Местоположение: БУРГАС

Мнение от Reksar » ср яну 02, 2008 2:39 am

А аз усещам че си чел историята на Варкрафта защото тези светове ми напомнят на света Хорот и там още 5 сега не мога да се сетя а това за тоя Маркъс ли или както там му беше името напомня за историята на Саржерас прав ли съм
svetut bez priqteli izob6to ne e svqt

Потребителски аватар
Ain alkar
Ahlen
Мнения: 686
Регистриран на: вт яну 03, 2006 6:15 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Ain alkar » ср яну 09, 2008 5:59 pm

Историята на Варкрафта съм я прегледал отгоре отгоре и не го знам тоя свет Хорот.
Името му - Маркъс идва от една Enfo's Team Survival а той самия съм си го оформял в продължиние на две години докато стане каквото е сега. А неща, който съм ползвал наготово тук няма (освен Марс и Рианон, но за да ползвам въпросният бог съм променил малко историята на Лии Брекет).
Всичко е мое въображение и това, че има някакви допирателни точки с Варкрафта не ми пука особенно защото по принцип съм намразил въпросния свят. Всъщност създадох тези нещица докато си мислех как ще отида некой ден у Близард и ше ги изколя сичките.
Мога да гарантирам че няма друго явление като Желанието, което бавно обвива Вселената при мен.
http://www.stihovebg.com/Proza/Razkazi/Pisak/45139.html
Кейт лежеше в леглото си будна…

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » чет яну 10, 2008 12:17 am

Еха, добрият стар Enfo's ;) и аз много му секефя. А иначе няма лошо, че има прилики с един или друг свят, независимо дали си заимствал от тях или не. Това е съвсем естествено явление, тъй като и те са повлияни от същите източници както и ти (и аз и всички, които си позволяваме да четем) - Толкин, Междузвездни войни, всякакви митове и легенди и т.н. Наскоро (преди лятото де) дадох легендите за създаването на Титания на един от учителите си в НАТФИЗ и той веднаг аме попита дали съм чел Евангилието на Юда и дали не съм повлиян от него... Не, не го бях чел. Но идеите в това евангилие така или иначе са заимствани от много литературни източници, които аз пък съм чел и следователно така и така са ми повлияли. Аз винаги съм казвал и че А16 е повлияна от SPECIAL и Fallout, както и от Heroes 3(2,1) и в това няма нищо срамно или негативно. В ПММ има залегнали много идеи, които се реализираха и в Д&Д 3,5 без те да са заимствали от мен или аз да съм заимствал от тях - просто прогресът на игрите ги води към един и същи, сходни по вид решения. Така че не се притеснявайте, когато вашия труд звучи познато на другите и го сравняват с нещо популярно - радвайте се. Популярните неща, обикновено са такива, защото са ползвали правилните решения и ако вашия труд е като тях, значи и вие вървите по верния път.
Позволих си това отклонение от темата, тъй като този проблем го забелязвам редовно у авторите, обсобено у младите автори, и затова се надявам да е полезно не само за Аин алкар, но и за всеки, които се опитва д асъздаде нещо свое и страшно много се притеснява от това, някой да го обвини в неоригиналност (не, че до момента Аин алкар е показал някакво особено притеснение де, но аз да си кажа, като превенция ;) ).
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
Ain alkar
Ahlen
Мнения: 686
Регистриран на: вт яну 03, 2006 6:15 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Ain alkar » чет яну 10, 2008 9:20 am

Аз пък да си кажа от къде идва суровата идея за света преди да го оформя - музиката.

Хора чакам въпроси за световете...
http://www.stihovebg.com/Proza/Razkazi/Pisak/45139.html
Кейт лежеше в леглото си будна…

Потребителски аватар
Miro
Биро
Мнения: 1083
Регистриран на: ср юни 23, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от Miro » чет яну 10, 2008 1:22 pm

Ain alkar написа:Планетата е много твърда (можеш да бъдеш сигурен), но сега се сещам за един разказ, в който един ангел пада от небето върху един магьосник и земята се "чупи". Така, че може да се приеме, че е куха, а релефа се образува при битките на боговете (релефа на всякъде е един и същ и ако бъде променен в едната вселена се променя и в другите две).
Земята се чупи защото имаше подземие (сега го видях това)
(Хм вече почвам да забравям собствените си разкази)
Значи има подземия или планетата е куха, кое от двете?
Отишъл принца при царя:
- Изпълних си обещанието, ето главата на дракона! А ще изпълните ли сега вашето?
- Да, ето ръката на принцесата...

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » чет яну 10, 2008 1:28 pm

Абе тая идея с планета с размерите на Слънцето по-скоро я зарежете. Това няма описване, а и няма нужда. Напълно достатъчно е да се опише свят с размерите на земята, но ако толкова искате по-голям нека да е като Юпитер. Така хем ще може да се прави някаква справка. Винаги съм казвал, че Средната земя е готина, защото е много малка сравнено с разни огромни светове, който са обречени винаги да са недоописани и недоразвити. На свят с размерите на земята могат да се набутат колкото ти душа иска различни общности, стига технологичното им развитие да не е съвременно. В средновековието хората са изживявали целия си живот в пет километра радиус от мястото на раждането си.
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
Ain alkar
Ahlen
Мнения: 686
Регистриран на: вт яну 03, 2006 6:15 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Ain alkar » пон яну 14, 2008 10:28 am

Добре ама тряба звезда да се върти около планета защото планетата е в център на цялата малка вселена и не може да си позволи да се върти около нещо друго освен себе си. Но това е лесно. Зарязвам огромната планета и я правя по-малка (няма да имам проблем тъй като те са всъщност три планети със сходна география но различна биосфера).
http://www.stihovebg.com/Proza/Razkazi/Pisak/45139.html
Кейт лежеше в леглото си будна…

Потребителски аватар
Miro
Биро
Мнения: 1083
Регистриран на: ср юни 23, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от Miro » пон яну 14, 2008 8:32 pm

Защо не каза, че си я направил голяма за да се въртят звездите около нея! Пък ние предлагахме ад е куха :lol: (поясненеи: никоя звезда няма да се върти около куха планета).
Отишъл принца при царя:
- Изпълних си обещанието, ето главата на дракона! А ще изпълните ли сега вашето?
- Да, ето ръката на принцесата...

Потребителски аватар
Ain alkar
Ahlen
Мнения: 686
Регистриран на: вт яну 03, 2006 6:15 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Ain alkar » пон яну 14, 2008 10:42 pm

Ами даа. Тя е в центъра на малката вселена и просто не може да се върти около нещо друго.
http://www.stihovebg.com/Proza/Razkazi/Pisak/45139.html
Кейт лежеше в леглото си будна…

Потребителски аватар
Miro
Биро
Мнения: 1083
Регистриран на: ср юни 23, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от Miro » пон яну 14, 2008 10:54 pm

Можеш да й сложиш електричен заряд (какъвто земята си има приемрно, ама ппо-голям), а на звездеите - противоположен :Д Ама така като замахваш с меча ще те бие ток :lol:
Отишъл принца при царя:
- Изпълних си обещанието, ето главата на дракона! А ще изпълните ли сега вашето?
- Да, ето ръката на принцесата...

Потребителски аватар
Ain alkar
Ahlen
Мнения: 686
Регистриран на: вт яну 03, 2006 6:15 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Ain alkar » пон яну 14, 2008 10:58 pm

Не този заряд може да бъде само в местата на пробивите между световете (което ще го прави опасно място за минаване)
http://www.stihovebg.com/Proza/Razkazi/Pisak/45139.html
Кейт лежеше в леглото си будна…

Потребителски аватар
Ain alkar
Ahlen
Мнения: 686
Регистриран на: вт яну 03, 2006 6:15 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Ain alkar » вт яну 22, 2008 10:35 am

Така сега чета Exalted и колкото повече чета, толкова повече разбирам, че системата е създадена за моите светове (защото самите Exalted много приличат на моите Желатели, но имат някой разлики)

БатГойко да ме прощава за това, но просто от опит съм установил, че пауърплея е сложно нещо в Аксиом (а за сега Exalted предлага такава опция)

Но все пак още мисля тези светове да се появят първо като светове за Аксиом. Ако ще помагате за досъздаването на световете ми, действайте!
http://www.stihovebg.com/Proza/Razkazi/Pisak/45139.html
Кейт лежеше в леглото си будна…

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » вт яну 22, 2008 5:50 pm

Съвет - направи световете, а системата е я нагласим после ;)

Ако имаш проблеми с църковни организации, може да ти помогна, стига да не е в близкия месец ;)

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » ср яну 23, 2008 12:40 am

Ain alkar написа:БатГойко да ме прощава за това, но просто от опит съм установил, че пауърплея е сложно нещо в Аксиом (а за сега Exalted предлага такава опция)
Простено да ти е ;)
Вярно, че Екзалтед предлага опция за могъщи герои и то в самото начало на играта - то това е сред разликите му с всички останали системи. Иначе пауърплей да искаш в А16 - само се консултирай с Кид и ще видиш, че полубоговете са под път и над път след около 10-12 ниво.
Иначе няма лошо да напишеш свят, който да е съвместим с много системи - аз имам един сет у нас с такъв свят, но за жалост е на чешки и така и не можах да го прочета, а той е точно такъв - основен, пък играчите да си го ползват с каквито системи искат. Това работи в Чехия, слдователно би могло да работи и другаде. В БГ, където преведените системи не са толкова много, а не са придобили кой знае кква популярност, свят, който лесно се модифицира към всяка система ще е полезен за играчите.
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
Ain alkar
Ahlen
Мнения: 686
Регистриран на: вт яну 03, 2006 6:15 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Ain alkar » ср яну 23, 2008 10:03 am

Ами за това как един свят може да стане универсален нямам идея, но Хам е прав: трябва да видя до къде ще ги изтикам световете и после да мъдрувам по нагласяне към системи.

И какви църковни организации те гонят, Хам? За земята ли имаш предвид? Ами няма да ми се наложи защото съм си поиграл художествено с историята на земята (и даже по-конкретно на България) за да създада добрите и лошите през една далечна за нас 2097 година.
А няма да ми се наложи защото християнската вяра се налага да се обедини срещу две секти, проповядващи Азарил и Спасението.
http://www.stihovebg.com/Proza/Razkazi/Pisak/45139.html
Кейт лежеше в леглото си будна…

Потребителски аватар
Асен
Гад със стил
Мнения: 1948
Регистриран на: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Асен » пет яну 25, 2008 3:16 pm

BatGojko написа:
Ain alkar написа:БатГойко да ме прощава за това, но просто от опит съм установил, че пауърплея е сложно нещо в Аксиом (а за сега Exalted предлага такава опция)
Простено да ти е ;)
Вярно, че Екзалтед предлага опция за могъщи герои и то в самото начало на играта - то това е сред разликите му с всички останали системи. Иначе пауърплей да искаш в А16 - само се консултирай с Кид и ще видиш, че полубоговете са под път и над път след около 10-12 ниво.
Потвърждавам за полубоговете:). Даже на едноцифрените нива, добре развит герой е изключително компетентен, със сигурност-поне колкото начинаещ Екзалтиран. Ако сикаш пауърплей, пускай ги от по-високо ниво в началото и ще си имаш групичка могъщи герои без особен проблем, например боец, който убива малък земен дракон без помощта на отбора си или магически оръжия (макар че добре изкованите са си предимство:)).
Всичко това се постига при условие, че лично на мен пауърплеят "by itself" дори не ми е интересен:).
"When I give food to the poor, they call me a saint. When I ask why the poor have no food, they call me a Communist."
-Dom Helder Camara, former Archbishop of Olinda and Recife

Потребителски аватар
Ain alkar
Ahlen
Мнения: 686
Регистриран на: вт яну 03, 2006 6:15 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Ain alkar » съб яну 26, 2008 2:52 pm

Споделям, Асене, вече и на мен не ми е интересен, но все пак съм епична натура и в групата трябва да имам поне един епичен (ама много епичен) персонаж. Но иначе ограничавам "пауър плея" (от скоро) до към бонуси повишаващи силата до към +50% от нивото (герой на 10 ниво на сила не разминава обикновен герой без бонуси на 15 ниво)
http://www.stihovebg.com/Proza/Razkazi/Pisak/45139.html
Кейт лежеше в леглото си будна…

Потребителски аватар
Ain alkar
Ahlen
Мнения: 686
Регистриран на: вт яну 03, 2006 6:15 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Ain alkar » пон мар 03, 2008 7:25 pm

BatGojko написа:Наскоро (преди лятото де) дадох легендите за създаването на Титания на един от учителите си в НАТФИЗ и той веднаг аме попита дали съм чел Евангилието на Юда и дали не съм повлиян от него...
Този или не е чел като хората легендите или не е чел Евангелието, а само е чул за него. Току-що го прочетох. Доста е непълно и ако го е чел в цял вариант то тогава го е чел доста преработено и запълнено. Евангелието на Юда е странно нещо, което обръща наопъки света на христианството... Но не му е тук място да обсъждаме това произведение на чернокнижието. Но за едно съм сигурен това, което прочетох в това безкрайно интересно четиво, нямаше допирателни точки с Титаниевата история. Исус говори за много небеса и светове и много ангели, но начина на създаване не е еднакъв със изграждането на вселената според легендите на Титания.
http://www.stihovebg.com/Proza/Razkazi/Pisak/45139.html
Кейт лежеше в леглото си будна…

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » вт мар 04, 2008 6:54 pm

Е, той по-скоро имаше предвид учението на Гностиците. А иначе не поставям под съмнение ерудицията му в тази насока, тъй като е отделил доста време и наистина има стабилни познания в областта. Имал е достъп до апокрифни и неразпространени текстове, така че каква точно асоциация е направил, аз не знам. Споменах го тук само, за да подкрепя тезата, че всички легенди си приличат в една или друга степен и всички сме повлияни (понякога съвсем косвено) от вече известните земни легенди. И че в това няма нищо лошо.
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
Ain alkar
Ahlen
Мнения: 686
Регистриран на: вт яну 03, 2006 6:15 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Ain alkar » вт мар 04, 2008 6:58 pm

Разбира се. Нищо ново не може да се каже или напише. Остава единствено това, че изказа ще е различен при всички хора и една и съща история ще звучи различно преразказана от десет души (пример е моята "преработка" на Пинокио точно тя ми изникна току-що в глава иначе тя не е много за пример особенно, че само аз съм я чел :) ).

А тука нищо ли няма да стане, че спамим така? Айде огледайте пак пък може да се сетите, че не знаето какво е... Желанието да речем :)
http://www.stihovebg.com/Proza/Razkazi/Pisak/45139.html
Кейт лежеше в леглото си будна…

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » вт мар 04, 2008 7:05 pm

Какво ще стане тук зависи от теб. Това е твята тема, за твоите светове, така че ти водиш парада. Ние само гледаме и даваме "мъдри" съвети. Всъщност аз само бих се радвал да "излезе нещо" и бих помогнал с каквото е необходим, но не очаквай да седна да описвам световете ти (не, че го искаш), а и наистина не мога да чета огромни пасажи от информация и за да мога да съм по-активен бих предложил да поднасящш само есенцията, а окрасяването да го оставиш за накрая.
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Отговори