Някои идеи за художника

Фенски допълнения и неща в процес на тестване. Тук всеки би могъл да споделя и най-налудничавите си идеи за играта, за светове и за промени в правилата.

Модератори: hameleona, Модератори

Потребителски аватар
Cocaine
Гвардеец
Мнения: 694
Регистриран на: вт окт 07, 2003 10:05 am
Местоположение: София
Контакти:

Някои идеи за художника

Мнение от Cocaine » пет апр 15, 2011 9:57 pm

Предлагам собствената си визия за Художник/илюзионист. Не казвам, че е правилна, просто изреждам свои размисли.

И така, художникът илюзионист може да влага магическа енергия в своите картини, за да им придава магически свойства. Системно това значи да се раздели с определено количество от наличните си ТМ и да ги „вложи” в платното докато в процеса на рисуване. Когато маната се изчерпи, нарисуваното остава, но вече не притежава никакви магически свойства и не може да бъде омагьосано повторно.

Някои магически картини се нуждаят от допълнително заплащане на временни ТМ всеки път, когато магическият им ефект се активира. Освен това за направата на магически картини художникът трябва да вложи и висококачествени материали (изразени в парична стойност на боите, платното и т.н.), иначе не може да постигне търсеният ефект.

За направата на картина трябва да се направи проверка по УФУД:
3 зара + СУ > 16 + усл.,
Като размерът на успеха е от значение само в някои случаи (уточнено е къде).

Мисля да добавя и ограничението за направата на 1 магическа картина на ден.

Примерни картини:

Автопортрет
Материали:
Мана: по желание
Ефект: Картината се изпълва със собствен живот и понася щети вместо художника (като това се отразява върху външния вид на образа), който я е създал. В момента, в който картината понесе щети в размер по-висок от наличните й ТЖ, тя се унищожава, а художникът понася всички натрупани щети върху себе си накуп. Максималните ТЖ на картината са равни на вложените ТМ.

Убежище
Материали:
Мана: 50 ТМ
ТМ за активиране: 30 ТМ
Ефект: Тази картина действа като еднопосочен портал. Художникът изобразява място, което познава добре и при това в пълни детайли. Завършената картина позволява пътуване във времето и пространството, като за целта е необходимо художникът да се концентрира върху точното място, където иска да отиде. Съществува възможност порталът да не отвежда към желаното място, като размерът на успеха/неуспуха при рисуване на картината има значение. Картината може да се използва многократно, като вложената в нея мана не се изчерпва, а се заплаща само маната за активиране. Обмислям да направя формула, която да проверява дали всеки път порталън води до уреченото място, но ще стане твърде сложно.

Във всеки един момент може да съществува само 1 портал. Ако художникът създаде нова картина „убежище”, то старата автоматично губи своя ефект и вложената в нея мана.

Съгледвач
Материали:
Мана:
Ефект: Като омагьоса картина, на която има ясно изобразено създание с очи, магьосникът може да погледне „през очите” на създанието по всяко време, като получава видимост на 120 градуса от мястото, където се намират нарисуваните очи. Тази картина е идеална за шпиониране. Очите на картината не се движат, но всеки има възможност да открие, че е наблюдаван, ако изкара успех на Наблюдеателност по УФУД с усложнение от 2. При всяко използване картината губи част от вложението в нея ТМ.

Лабиринт
Материали:
Мана:
Ефект: Художникът изобразява лабиринт, като сложността му е равна на успеха по УФУД. При активация магьосникът може да се опита да заключи съзнанието на друго създание в този лабиринт, ако създанието не издържи на проверка по УФУД на ПСУ с усложнение сложността на лабиринта. При неуспех съзнанието остава затворено в лабиринта за „сложност” рунда. В този период тялото на създанието е заключено между пространствата и не може да си взаимодейства с реалния свят по никакъв начин (т.е. не понася щети).

Натюрморт
Материали:
Мана: 5 ТМ на обект
Ефект: Тази магическа картина позвалява на художника да пренася храни и напитки на дълъг път без опасност да се развалят. Припасите биват „заключени в картината” и може да се извадят и консумират по желание на художника.

Като смелите това, ще пусна и други неща.
И мълком по речното дъно във дълги редици
ний гоним миража на някаква светла страна.
И в нашите ледни и мътнозелени зеници
гори безнадеждния пламък на жълта луна.

cherno_slance
Аша'ман
Мнения: 1333
Регистриран на: вт май 20, 2003 1:45 pm
Местоположение: burgas

Мнение от cherno_slance » съб апр 16, 2011 5:03 pm

На мен ми харесва.
Обичта е по – силна от омразата. Сърцето е по – силно от огорчението. Усмивката на душата е по – силна от мрака. Великодушието надмогва мъстта.

Потребителски аватар
Shamajotsi
Тапака
Мнения: 1664
Регистриран на: ср ное 23, 2005 1:17 pm
Местоположение: Нангияла
Контакти:

Мнение от Shamajotsi » вт апр 19, 2011 7:32 pm

Thumbs up от мен :) !
シャマョツィ

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » вт апр 19, 2011 7:39 pm

Тествайте хора, и на мен ми харесва, но от бая време нямам група и не мога да тествам. Някой да тества и да каже какво се получава.

Лично аз съм скептичен за портала, но Автопортрета ме радва. Съгледвача е по-добре да бъде на простичките 90 градуса.

Харесвам идеята, трябва да се мисли по цените още малко, най-вероятно, но да, давай право напред.


(дъ хелл... на практика, току-що го одобрихме...)

Отговори