И пак за гущерите, за N-ти път

Фенски допълнения и неща в процес на тестване. Тук всеки би могъл да споделя и най-налудничавите си идеи за играта, за светове и за промени в правилата.

Модератори: hameleona, Модератори

Fobos
Гвардеец
Мнения: 553
Регистриран на: съб дек 16, 2006 4:36 pm

И пак за гущерите, за N-ти път

Мнение от Fobos » чет юли 21, 2011 12:48 pm

Абе реших, че ще е по-добре да отцепим диалоге в нова тема за да неспамим при фелините. Първо кратко резюме откъде тръгна всичко:
Fobos написа:Ще могат ли да правят удари с опашка? :)

И в този контекст: как ви се струва идеята да се въведат едни специални оръжия или брони, които могат да се екипират само от расите с опашка - фелини и гущероиди? (гущероидите са ми на сърце, щото мисля че са доста прецакани откъм разработка в оригиналното издание). Примерно да има 1 вид броня (може би с две разновидности) и 2 вида оръжие специално за опашката:
- опашна броня тип А: дава стандартна защита на опашката
- опашна броня тип В: дава бонус +1 при отскок (да речем, опашката се ползва като лост за овчарски скок)
- опашен нож - приставка на опашката, с която персонажът фелин или гущероид може да нанася удари на противниците в обхват. Има статистиките на кинжал. Струва малко по-скъпо от стандартно оръжие (понеже е по-специално изобретение), но не чак толкова колкото рапира, ятаган или гръмострел.
- опашен шипоносец - приставка за опашката, върху която има монтирани шипове (имаше едни такива динозаври, на които опашката им беше с шипове - нещо такова си представям, ама метално). Тук ще трябва да се измислят статистики, но примерно щетата от удар с такава приставка би могла да е нещо подобно на щетата от шиповете, които изстрелваш с онзи алхимически еликсир. Също малко по-скъп от стандартно оръжие.
Всички тези приставки могат да бъдат изработени само от добър ковач, по подразбиране в град. Гущероидите, които живеят на свободни групи в блатата няма как да се сдобият с такива, освен ако не е във вид на плячка от набег, кражба или специална поръчка в ковачница.
Vilorp написа:Фобосе, нито гущерите нито фелините могат да удрят с опашка, гущерите щото ги боли или там каквото беше оправданието, фелините щото нямат достатъчно контрол над нея, ползват я по-скоро за стъбилизатор.
Иначе да, броня за опашката е добре да има, тя би била със сложност за улучване като ръка и нещо то рода на специални налакътници. Това да ти счупят опашката никак не е приятно =Р.

Fobos
Гвардеец
Мнения: 553
Регистриран на: съб дек 16, 2006 4:36 pm

Мнение от Fobos » чет юли 21, 2011 1:02 pm

Но броня за опашката може да се вкара, нали?

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » чет юли 21, 2011 1:10 pm

Даже е препоръчително. Гушера спокойно може да си спретне някакво кожено защитно средство за опашката 3-4, да речем. Метелни брони шаманите ги анатемосват, но щраха излязъл извън блатото и с чуство за самосъхранение може да пренебрегне анатемити и да си поръча при някой ковач.
При мен наопашници - ковани, плетини и кожени има единствено в Брил. В друг град не си представям да има готови изработени такива освен в някой трофейни музей във Вечната гора да речем.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Отговори