Още една хахава идея

Фенски допълнения и неща в процес на тестване. Тук всеки би могъл да споделя и най-налудничавите си идеи за играта, за светове и за промени в правилата.

Модератори: hameleona, Модератори

Fobos
Гвардеец
Мнения: 553
Регистриран на: съб дек 16, 2006 4:36 pm

Още една хахава идея

Мнение от Fobos » чет юли 21, 2011 2:58 pm

:D
Моментът е такъв, че ме налазват всевъзможни реформаторски идеи. Та ето ви още една: какво ще кажете на някои СУ-та да се въведат допълнителни бонуси, които се дават за ниско ниво на съответното СУ и имат изцяло социална цел?
Например:

Алхимик на 4 степен - дава възможността да приготвяш вкусни ястия - можеш да приготвяш храни, при които този който ги опита става по-благоразположен към теб. Готвачът временно получава +2 към социални ролове докато трае ефекта от манджата (да речем, 1 час).

Акробат на 4 степен - дава възможност за изпълнение на ефектни танци, като този, които те наблюдава временно има -2 ПсУ (или пък Бдителност) докато трае танца (да речем, 10 минути).

Художник на 4 степен - дава възможност за комуникация с пиктограми, ако художникът не владее езика на този, за когото рисува картинката. Тук трябва да се вкара някакво ограничение за това какъв вид информация може да се предаде по този начин и с какъв материал, но ще го помисля пак (приемат се и предложения).

Горянин на 4 степен - може да плете кошове, кошници, дамаджани от ракита и друг подобен материал, които да се използват като кутии или каквато и да е опаковка. Може да направи ножници от този материал, плетена чашка, както и примерно да оплете/ушие платени торби, ако има материал. Ясно е, че този тип опаковка е доста нетраен и нещата които ще се пъхат вътре, не могат да надвишават определено тегло.

Ковач на 4 степен - може да изработва малки не особено скъпи бижута от камъчета, мидички и други евтини и лесни за намиране природни материали. Ако бъдат подарени, подобряват отношението на получателя към дарителя за определен период от време (да речем, дарителя получава +1 на социални ролове към получателя за 3 дни).

Предполагам, че могат да се измислят подобни неща и за другите СУ-та. Според мен е хубаво да има възможност за такива дребни ходове, защото хеб не натоварват системата по някакъв недопустим начин, хем дават на играча възможността да е по-гъвкав и иновативен, когато трябва да решава ситуации поставени от водещия.
:D

Потребителски аватар
SatanicSlayer
Чирак
Мнения: 23
Регистриран на: вт дек 07, 2004 3:10 pm

Мнение от SatanicSlayer » пет юли 22, 2011 2:09 am

Алхимик и готвене? По-добре не...... Алхимик и нов вид алкохол - по-добре да....
Sport the war, war support
The sport is war, total war
When victory’s a massacre
The final swing is not a drill
It’s how many people I can kill
"SLAYER"
"WAR ENSEMBLE"

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Re: Още една хахава идея

Мнение от Vilorp » пет юли 22, 2011 10:38 am

Fobos написа::D


Пикантина - смесват се Гръмоглав със Синя бистрица и се поръсва върху храната. Тя освен че се загрява силно (възможно е дори да се готви така ако силата е над 6) се обгръща в пара с приятен тръпчив аромат и придава пикантен вкус. Дава възможността да приготвяш вкусни ястия - можеш да приготвяш храни, при които този който ги опита става по-благоразположен към теб. Готвачът временно получава +Х/2 при социални проверки срещу изялите храната докато трае ефекта от манджата (Х/4 часа), където Х е силата на сместа.


Инертност - огнед и кристал всетогаз се счукват в хаванче в равни пропорции, добавя се вода и сместа къкри на слаб огън до избистряне. При поглъщане за период от Х минути изпилият елексирът оставя след себе си инертни следи във въздуха, където Х е силата на съединението. Използва се най-често от екзотични танцьорки. Наблюдателите имат -1Бди.


Общо познание Занаятчия - може да изработва прости предмети с подръчни материали и съмнително качество, по скоро декоративни.

Ковач на 4 степен - това за бижутата така и так го може всеки ковач колко добре ще изглеждат зависи от успехът му.

Интересни идеи, но те би трябвало да са по-скоро предложения към играчите които не могат да се сетят за нещо интересно в момента.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

cherno_slance
Аша'ман
Мнения: 1333
Регистриран на: вт май 20, 2003 1:45 pm
Местоположение: burgas

Мнение от cherno_slance » пет юли 22, 2011 11:22 am

зависи от умението му като художник - освен ако не ги кове по скица.
Обичта е по – силна от омразата. Сърцето е по – силно от огорчението. Усмивката на душата е по – силна от мрака. Великодушието надмогва мъстта.

Fobos
Гвардеец
Мнения: 553
Регистриран на: съб дек 16, 2006 4:36 pm

Мнение от Fobos » пет юли 22, 2011 6:16 pm

Идеята е без да специализираш във въпросното умение и да му вдигаш нивата до бойни нива, да можеш да ползваш малките бонуси. Може да не искаш да си правиш алхимик, а да си се насочил към социален персонаж, но имаш останали 6 тр, които се чудиш какво да ги правиш, решаваш да се научиш да готвиш вкусно. (Айде да речем че на 3то ниво се получават тези бонуси).
Нищо не коства тези малки бонуси да се вкарат - нито системата се изменя особено, нито изискват някакви сложни сметки. Ако имаш възможност да ги ползваш обаче, току-виж някой се е сетил да приготвя отровни питиета, разстройващи храни или любовни билета. :wink: Не бъдете консерви, а пробвайте.

А що се отнася за ковача и бижутата, никакви скици не му трябват - аз съм си правила медальонче от мида на 7-8 години като я протърквах в дени камък така че да се появи дупчица. После само добавяш каишката. Туземните народи навсякъде по света имат най-разнообразни подобни бижута и не вярвам някой от тях някога да е ползвал скица.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пет юли 22, 2011 6:40 pm

Казвам, че не е нужно да си заемаш слот за СУ за да танцуваш или да слагаш отрова в питието на някого. Един сборник с идеи за разнообразяване на играта въобще не е лоша идея. Виж, да ти трябва алхимик за да говиш - е.

Пикантината дето я писах по-горе всеки може да я купи и да я поръси връз катеришкото или каквото има за ядене в момента групата.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Отговори