За боговете, тяхното пленяване и други истории...

Секция с коментари и обсъждане на теми, които касаят известния ни за момента свят.

Модератор: Модератори

Kid
Гвардеец
Мнения: 626
Регистриран на: пон дек 24, 2001 8:34 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Kid » съб сеп 02, 2006 12:35 am

Аз ще ти отговоря от името на Бат'ти Гойко:

- Ако ме питаш мен, дали можеш ти в твоите игри да плените, унищожите, стъпчете и поругаете сексуалната чест на някой мъжки бог изотзадзе - да, ако искате можете!
- Ако ме питаш мен, дали може да промените историята на Титания, като появили се герои и провъзгласили се за богове - не знам. Това ще се покаже с времето и ще видим на къде щетръгне историята. Можеш да ни изпратиш героичните ви дела и как сте се справили с тях, да ги обсъдим и тогава ще мога да ти отговоря. А до тогава се наслаждавайте, харчете по 12 лв за книгата и не знам колко още за втората (което ми напомня, че трябва да си поискам такава от Иван!!!) и играйте ролеви игри.


Лоустеф-е, мързи ме да пиша обяснения, намери ме на ICQ или Skype (malogalotalotim79) и ще ти кажа как се правят такива показатели от 100+ и защита от по 400+.
"Нищо не променя тъй детето, както космосът и пубертетът!"
П.С. Най-мразя да ми трият или променят съобщението!

Потребителски аватар
Shamajotsi
Тапака
Мнения: 1664
Регистриран на: ср ное 23, 2005 1:17 pm
Местоположение: Нангияла
Контакти:

Мнение от Shamajotsi » съб сеп 02, 2006 10:15 am

Абе, вие наистина изядохте човека с парцалите :shock: ! Тъй като аз съм много против подобни прояви, пък каквото и прегрешение да е направил човека, се включвам. Такааам... Официално вече мен можете да ме ядете с парцалите.

Първо, за хора като Харона, които критикуват нашия приятел за "флууд" (нека, моля ви, да измислим нещо по-нашенско, наместо този термин, а?), съгласен съм с вас, но можехте да го давате малко по-смекчено. Всеки след второто съобщение, което го псува на флудър, би си направил сметката за напред, та не би повторил грешката си, а работата на модовете и админа е да изтрият нежеланите неща. Но ако прекалите с меко казано унищожителната критика, жертвата може направо да се откаже от форума, а и недай Боже, от Аксиом или РИ, въобще. А колкото и да ми остроумничат някои тук, от това никой, ама никой не печели. По-скоро всички губим :? !

И за да не кажете, че това съобщение е "офффф топик", "флуд", "флъд", "флуиди", и т.н., отговарям на хората, които викат, че опитът за убийство на бог е глупост от игрова гледна точка.

Първо, Аин алкар, наистина не е възможно да убиеш или каквото и да направиш онез четиримата, Орим, Салфейс, Алфанна, Нетилун. Не за друго, ами те самите не могат да те стигнат скоро, и да искат, заради проклятието на Ахра-Ман. На сайта ще намериш каквото ти трябва по въпроса. Колкото до Ахра-Ман, а и в това число и Кали, Хармонар и оня, чието име сега не помня, те пък са пленени вече, така или иначе. Но ако пророчествата са верни, след първия ден от първата зима на бялата луна на първата година на шестнадестото Ново начало ще можеш да си пробваш късмета с Ахра-Ман. Късмет! Определено ще ти е нужен. А, и преди да съм забравил, веднъж достигнеш ли ранга на бог, то според една древна клетва, не ще можеш да убиеш никой бог, даже Кали не е могла да убие брат си (може ли някой да ме подсети за името му, че се дразня вече).

А сега за хората, които казват, че на Титания боговете са всемогъщи. Може би наистина би трябвало да е така, но според книгата нещата не са съвсем така. Я всички да си преговорят историята на Тимур, веднага! Той не се ли е бил опълчил на Нетилун, а? И кой го е победил накрая, богът ли? Не, старостта, драги ми приятели. Даже, както мореплавателя е казал на Нетилун, богът е бил победеният. Оставям на вас да дочетете развръзката. Ах, как ви набарах за мазола :twisted: !

А също така всички забравяме в сметките си "малките" божества - тези на планините, хулмовете, долините, и т.н. Е за тях, самата книга предполага, че могат да бъдат победени. Моля проверете, че аз не мога, но съм почти сигурен че съм прав. Ако е така, другари, то трийте мнения, докато е време. Аз благородно ще си затворя очите и ще простя всичките ви неточности, които допуснахте единствено с цел да оплюете яко един невинен гражданин на републиката :wink: .

За (пред-)последно да ви призова всички ви: моля ви бъдете по-колегиални с начинаещите РИ-играчи, а и най-вече разказвачи! И аз съм минал тази начална фаза, при все че съм бил само разказвач, а не играч. Такива глупости съм правил, та сега ме е срам даже да ви ги кажа :oops: , поне повечето от тях (някои са все пак бая забавни). Ей Богу, добре, че не съм паднал на вас! Та от тези глупости - надявам се - не съм си влошил качествата (то повече накъде е могло), а напротив, хем показах на другите как да не се води сесия, но и вече знам какво искам от играта и целя да го постигна. То постигането е вече следващата фаза на развитие...

Е, хайде, яжте ме мен, пиленца мои... с голи главички :evil: !
シャマョツィ

AngraHfar
Калфа
Мнения: 42
Регистриран на: пет апр 07, 2006 6:24 pm

Мнение от AngraHfar » съб сеп 02, 2006 3:27 pm

Малко извън темата- как стоят нещата с Еврез-зул и другите такива? Тои смъртен ли е? Показатали?....

Потребителски аватар
Alaris
Кадет
Мнения: 235
Регистриран на: пон дек 29, 2003 11:41 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Alaris » съб сеп 02, 2006 3:56 pm

diablo-victims... досада.
Деца, не всичко което лази, ходи или лети по тоя свят е там за да бъде убито срещу опит.

Кид, ти що се дразниш... цялата А16 е направена така че да привлича точно тези хлапета. Най-малкото опита се дава основно за фрагове... е кво очакваш после - да простят на боговете ли :)
BANG....You dead!! Изображение
No Guts, No Glory
Изображение

Потребителски аватар
DarkOne
Вълк
Мнения: 9
Регистриран на: ср мар 29, 2006 8:04 pm
Местоположение: Пловдив

Мнение от DarkOne » съб сеп 02, 2006 4:28 pm

Alaris написа:... цялата А16 е направена така че да привлича точно тези хлапета. Най-малкото опита се дава основно за фрагове... е кво очакваш после - да простят на боговете ли :)


Не че се заяждам, но ако случайно не си забелязал, в книгата си пише, че този опит е добре да се дава и за избегнати битки (дори да се увеличи). В крайна сметка всичко зависи т водещия и настроенията - ако искат да hack-ват и slash-ват опита ще е основно от битките(макар че, аксиома не е особено подходящ за почитателите на бързите, нереалистични мелета, в които просто размахваш пръчката и всичко ти пада в краката. Смятането ги прекършва :) ).
Цялата тази работа с пленяването и убийството на което и да е, дори малко божество или легендарна личност, си е чиста мегаломания(освен в редките сучаи на крайно изпипан и добър сюжет, макар и тогава да е леко изхвърляне), но в крайна сметка - кой може да им попречи? Ако искат да унищожават Вселената - хубаво, дано след това се почувстват задоволени, но защо е нужно осъзнатото сглупяване да се оповестява навсякъде? На всеки му се случва да греши, добре, но тези думи в началото на темата хич не навяват на осъзнаване на грешката.
http://wasteland-bg.com/
VAE VICTUS! Suffering to the Conquered!

Потребителски аватар
Alaris
Кадет
Мнения: 235
Регистриран на: пон дек 29, 2003 11:41 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Alaris » съб сеп 02, 2006 5:57 pm

Не че се заяждам, но някакси не вярвам това очевидно опционално правило да се спазва :)
Същите хора превръщаха Е1-2-3 в меляница, при все че там изобщо не се споменаваше опит за бройка :) Та тук ли ще предпочетат някакво си опционално правило, при все че всичко е хвърлено в бойна система :)

Няма нужда 4мата активни да ми надигат как те го спазват :)
BANG....You dead!! Изображение
No Guts, No Glory
Изображение

Потребителски аватар
DarkOne
Вълк
Мнения: 9
Регистриран на: ср мар 29, 2006 8:04 pm
Местоположение: Пловдив

Мнение от DarkOne » съб сеп 02, 2006 6:12 pm

//offtopic
Чак пък опционално - говориш така, все едно е захвърлено в каре на дъното на страницата. Да, начинът по който се определя количеството е основан на бойните показатели, но изрично е посочено, че опит за справянето с битката по друг начин трябва да се дава. Друг е въпроса, че изречението "дори той да е намален" не стои на място. :?

Обаче, наистина, кое поражда такава любов към безкрайните мелета?
http://wasteland-bg.com/
VAE VICTUS! Suffering to the Conquered!

Потребителски аватар
Alaris
Кадет
Мнения: 235
Регистриран на: пон дек 29, 2003 11:41 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Alaris » съб сеп 02, 2006 7:13 pm

Всички cRPG-та, филмите и факта че така е най-просто.
BANG....You dead!! Изображение
No Guts, No Glory
Изображение

Потребителски аватар
Demonheart
Работник
Мнения: 99
Регистриран на: чет яну 03, 2002 2:29 pm
Местоположение: Деветият кръг
Контакти:

Мнение от Demonheart » съб сеп 02, 2006 9:15 pm

Знаете ли, дори и аз се замислих за недосегаемостта на боговете. Особено след като съм писал част от митовете в книгата.
Първо да отговоря на Shamajotsi - богът, за когото не се досещаш е Самариан - доброто и вечно оптимистично настроено дете на Създателят.
Сега по основната тема. Както твърди една теория (ако сте чели внимателно книгата, ще се досетите), силата на боговете от второ поколение (а до голяма степен и на тези от трето) се основава на количеството вяра към тях. Така че основни богове като Салфейс, Нетилун, Орим, Алфанна, пък дори и Ахра-Ман би било невъзможно да бъдат победени, освен ако вярата към тях не изчезне. По времето, когато Тамон (не Тимур, бе, Shamajotsi) е тръгнал да пътешества, вярата към Нетилун почти не е съществувала, понеже много малко от расите са се занимавали с корабоплаване. Тогава НАИСТИНА е било възможно смъртен да го надвие и така е станало.
Колкото до Еврез-Зул, нека не забравяме, че той не е единствения полу-бог, създаден от Ахра-Ман преди неговото заточение. В Титания има още 5 такива, така че дори един от тях да бъде унищожен, той може да бъде заместен от себеподобен (Нечестивият е хитър и предвидлив). За показатели не знам - аз съм работил предимно по сетинга, а не по системата.
Ала както пише и в книгата, решенията са основно в ръцете на Разказвача. Лично аз мисля, че е невъзможно (а и безсмислено) смъртните да вземат превес над боговете. Но помислете: ако унищожите боговете на Титания, това дали все още ще бъде Титания?
Evil satanic spirits feast upon my soul.
In black tower, dark wizards keep an ancient scroll,
which will summon pretty siren. She'll be dancing on my grave...
Thus, though all the mortal's prayers, I shall rise to live again!

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » съб сеп 02, 2006 10:16 pm

Demonheart написа:Знаете ли, дори и аз се замислих за недосегаемостта на боговете. Особено след като съм писал част от митовете в книгата.

Както твърди една теория (ако сте чели внимателно книгата, ще се досетите), силата на боговете от второ поколение (а до голяма степен и на тези от трето) се основава на количеството вяра към тях. Така че основни богове като Салфейс, Нетилун, Орим, Алфанна, пък дори и Ахра-Ман би било невъзможно да бъдат победени, освен ако вярата към тях не изчезне.

Лично аз мисля, че е невъзможно (а и безсмислено) смъртните да вземат превес над боговете. Но помислете: ако унищожите боговете на Титания, това дали все още ще бъде Титания?


Уж изрязвах внимателно но да видим какво се е получило ;)

Оновавайки са на горепосочената теория ученията Харим ъф-Джиенку, от племето на Пустинните Скорпиони създава своя трактат разпрострян на цели 12 кълбета въже за пътищата по които могат да се покорят "младите" богове. В груб превод 20-те килограма въже може да се сведе до една съвсем проста формула*:

Бог = Мощ
Вяра = Мощ, следователно Вярата = Бог
Тук следва половин кълбо възли за предводителя на Джуджетата и негобия падход към проблемипе, е перафразиран от ъф-Джиенку в израза: "Нйет Вера, нйет Бог"

Това кото все пак се е опитал да каже е - няма ли вярващи** бога умира, респективно става достатъчно слаб та да му скършите врата, като на пиле спипате ли го в някоая тъмна уличка ;)

*Проста по аксиомските стандарти ;)
**Ако избиването на вярващите ви се стори трудоемка задача, винаги можете да ги покръстите във друга вяра и да бастисате останалото без последоветели божество.

пп а сега някой да каже, че не съм можел да пиша дълги и объркани постове ;)
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Alaris
Кадет
Мнения: 235
Регистриран на: пон дек 29, 2003 11:41 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Alaris » съб сеп 02, 2006 10:51 pm

Мда и сега нека отворим нова темичка в която дискутираме кое е по-лесно за power player-ска групичка - да изтрие от лицето на света цяла раса(щот доколкото знам няма държави сред расите, а са раса=държава), илиии да се пленят изнасилят и изтезават богове?
BANG....You dead!! Изображение
No Guts, No Glory
Изображение

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » съб сеп 02, 2006 11:15 pm

Що бря, в Нутинил, вярват има няма 50-60 000 моряци, в Алфана бройката е още по ограничене - едва ли надхвърля 5000 жрици на любовта... Виж, боговете на нечовешките раси са по проблемни щото те са монотеистични (не съвсем де, но имат само по една шепа божества), а и могат да те обвинят в геноцид или нещо от сорта ако земеш избиеш 100 -200 000 елфи (май толкоз ими е цялото население), респактивно 1 - 2 милиона джуджета... ;)

Но все пак това е пътя!

пп Също така героят заел се със задачата трябва да е убеден атеист, защото ако той вярнава, че срещу него стои бог това генерира вяра която пък... вижте си по-гопре формулата какво беше.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Sharky_Dog
Побеснял Пес
Мнения: 681
Регистриран на: чет юли 06, 2006 1:56 pm
Местоположение: Кучкарника в кв. Надежда
Контакти:

Мнение от Sharky_Dog » съб сеп 02, 2006 11:40 pm

Въпросът не е ли може би,като свалиш някой бог ,кой ще почне да вярва в тебе :?: :!:

И ,няма ли тебе да те свалят както предшественика ти ,докато си набереш последователи и станеш могъщ :?: :wink:

Потребителски аватар
Alaris
Кадет
Мнения: 235
Регистриран на: пон дек 29, 2003 11:41 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Alaris » съб сеп 02, 2006 11:40 pm

Едва ли вярата на едно човече е достатъчна да спаси божеството от меча посякъл около 2млн души.... примерно....
Също можем да обсъдим магия която да направи меча достатъчно як че да не се износи от 2млн обезглавявания
BANG....You dead!! Изображение
No Guts, No Glory
Изображение

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 476
Регистриран на: нед фев 06, 2005 8:00 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от lowstef » съб сеп 02, 2006 11:46 pm

Алфана е богиня на любовта не в онзи смисъл, бе, Вилорпе. Тя е богиня на любовта в смисъл на състрадание, грижа, лечение и т.н. В този смисъл, общо взето всяка майка, чието дете е било болно се е молила на Алфана. Както и повечето други хора, които са боледували и са били изцелени от жриците на Алфана. Да се бъзикате по линия "жриците/сестрите на любовта" става - в темата за бъзици. Това тук е що-годе сериозна дискусия за боговете в Магалндиум/Титания и следваща подобна трактовка... ще бъде погледната "недоброжелателно" от мен.
А всичките тия разсъждения по линия вяра=мощ са много готини, когато ги изказва Пратчет. Тук обаче звучат като не особено оригинален опит за... оригиналничене. Ако някой не ме е разбрал за какво говоря - авторът е Тери Пратчет, книгата е "Малки богове" (в новата "Чудовищна команда" също има нещичко по въпроса). Много е добра, но опитите да се пренесат нейните идеи буквално в Титания са... неудачни, меко казано.
Иначе идеите които се обсъждат в последните няколко поста са толкова... неудачни, меко казано (ама много меко), че чак ме мързи да ги оборвам. Честно ли ще правите геноцид бе?! Ама сериозно?! [spoiler]Вмъкни тук произволен, неуместен за пуликуване във форума, коментар относно авторите на подобни идеи и някои техни способности.[/spoiler]
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

Потребителски аватар
Alaris
Кадет
Мнения: 235
Регистриран на: пон дек 29, 2003 11:41 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Alaris » нед сеп 03, 2006 12:09 am

Не. Аз просто пиша и наливам масло във фанатичния огън и чакам новите да се появят и ентусиазирано да се включат в дискусията с геноцида, за да се позабавлявам :)
BANG....You dead!! Изображение
No Guts, No Glory
Изображение

Потребителски аватар
Yago
Чирак
Мнения: 31
Регистриран на: вт дек 25, 2001 7:54 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Yago » нед сеп 03, 2006 12:45 am

Лично мнение: Глупостите с възправяне срещу боговете имат място само в някой свят със силно антропоморфни и достижими богове, както в древните митологии на елини, римляни, етруски, гърци(и почти всеки древен=прост народ). Примерно Екзалтед. Там геноцида, замерването с мамути и опитите за пребиване на малки и големи богове са масови.
За Титания не знам, но в някои светове е факт че боговете не само мислят и действат, но и съществуват на такова равнище спрямо "смъртните", че не просто са недостижими, но и непознаваеми. В други пък, боговете оформят вярата, а не обратното.
I've had it with these motherfucking vampires in this motherfucking darkness.
Turn frustration to victory!
Meh, it could be worse you know. They could have magic trains.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » нед сеп 03, 2006 8:57 am

Стефане, термина жрици на любовта си е от книгата, а ако говорим за онези жрици теще са далеч повече от горепосочената бройка. ;)
А формулките че са от Пратчет, от Пратчет са, горе долу. И това за атеиста май също.
А колкото до боговете, ако не се лъжа Бат ви Гойко каза че са били изрязани от книгата за да се намали обема та затова са остатали само в легендите. Ще рече докато не не ги въведат офицялно кой бог какви кярове дава на последователите си, боговете ще останат само в жаргоните - Орим да ме пази, Евра-зул да земе душата ти, Бона да затрупа галериите ти, и там подобни...

Аларис, да ти имам малото дет наливаш ;), само аз се лъзнах на него, а шаркито несмее да пише ;)
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

kutalion
Заек
Мнения: 2
Регистриран на: вт сеп 27, 2005 10:34 am
Местоположение: RUSE

Мнение от kutalion » нед сеп 03, 2006 7:00 pm

абе момчета по мое усведомение в момента няма силни богове на Титания(на кой местен бог ще тръгне да му пука за света на тях им пука само ако територията им е застрашена)

Потребителски аватар
Ain alkar
Ahlen
Мнения: 686
Регистриран на: вт яну 03, 2006 6:15 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Ain alkar » нед сеп 03, 2006 7:12 pm

излишно е да споменавам, размислих и реших малко да променя историята, не пленихме боговете а сключихме нещо като спорузумение с тях (действието се развива през 18-ти век). Използвахме енергията на Кали(проведена през един от първите и служители) зада стамем полу-богове(нямахме късмета на Тамон) не в нейно име разбира се :) . Тогава боговете отделиха нашите раси от Магландиум на острови около него.

Потребителски аватар
Sharky_Dog
Побеснял Пес
Мнения: 681
Регистриран на: чет юли 06, 2006 1:56 pm
Местоположение: Кучкарника в кв. Надежда
Контакти:

Мнение от Sharky_Dog » нед сеп 03, 2006 8:24 pm

абе момчета по мое усведомение в момента няма силни богове на Титания


:shock: :? Незнам откъде имаш подобно "усведомение",явно някой те лъже...

реших малко да променя историята


Това ,означава че сте преиграли ситуацията или какво....

зада стамем полу-богове


Ахааааа.... значи все пак е имало някакво подобрение.... вместо да очистите боговете те са се смилили над вас и са ви направили полу-богове :lol:

И за колко сесии стана това....
Би трябвало да е за повече от 40 тъй като тази история ми звучи повече като епичен край на всеизвестни герои... ! Не ми се вярва

АА.. и да не забравя след като сте станали богове...а пардон полу-богове...
сега какво.....
започвате с нови герои....
Тъй като не виждам перспектива за къде повече да се развиват героите ви...
Освен ако не получавате задачи от най-висша истанция-боговете демек...,
което означава че сте станали полу богове за да шетате на боговете мръсната работа!

Тогава боговете отделиха нашите раси


ААА...значи имате и раси ...,еми побликувайте ги тук да има с какво друго да се занимаваме че явно се изчерпахте... :twisted:

ПС:Да не забравите и картата на островите на които си живеете....


[/quote]

Потребителски аватар
DarkOne
Вълк
Мнения: 9
Регистриран на: ср мар 29, 2006 8:04 pm
Местоположение: Пловдив

Мнение от DarkOne » нед сеп 03, 2006 9:02 pm

Ain alkar написа:излишно е да споменавам, размислих и реших малко да променя историята, не пленихме боговете а сключихме нещо като спорузумение с тях (действието се развива през 18-ти век). Използвахме енергията на Кали(проведена през един от първите и служители) зада стамем полу-богове(нямахме късмета на Тамон) не в нейно име разбира се :) . Тогава боговете отделиха нашите раси от Магландиум на острови около него.

Мухаха, човече, спи се преди да напишеш нещо! Пий една студена вода, вземи си студен душ и си накисни главата в лед. Вярно, жега е, но тези, да не се изразя по-цветисто, глупости, които си написал нячат оправдание вече!
http://wasteland-bg.com/
VAE VICTUS! Suffering to the Conquered!

Потребителски аватар
Yago
Чирак
Мнения: 31
Регистриран на: вт дек 25, 2001 7:54 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Yago » нед сеп 03, 2006 9:16 pm

Аз само да попитам - богоборческите войни отразени ли са от системата на A16(така ли се пише?)
И нямам предвид както в D&D, където имаш някакви мижави и неясни правила за развитие след нормалното, даващи ти някакъв шанс срещу боговете. И другия въпрос е този - боговете в Магландиум(така ли се пише?) имат ли съизмерими с могъщи смъртни сили, както в D&D, или съизмерими с могъщи магически същества сили както в Exalted? Или са непознаваемо по-могъщи.
Просто цялата сценка, дори и след като препрочетох откъси от книжката не си я представям, но може да е защото не съм чел внимателно.
I've had it with these motherfucking vampires in this motherfucking darkness.
Turn frustration to victory!
Meh, it could be worse you know. They could have magic trains.

Потребителски аватар
Gallean
Emo Slayer
Мнения: 221
Регистриран на: чет юни 09, 2005 9:05 pm
Контакти:

Мнение от Gallean » нед сеп 03, 2006 9:45 pm

Yago написа:Аз само да попитам - богоборческите войни отразени ли са от системата на A16(така ли се пише?)
И нямам предвид както в D&D, където имаш някакви мижави и неясни правила за развитие след нормалното, даващи ти някакъв шанс срещу боговете. И другия въпрос е този - боговете в Магландиум(така ли се пише?) имат ли съизмерими с могъщи смъртни сили, както в D&D, или съизмерими с могъщи магически същества сили както в Exalted? Или са непознаваемо по-могъщи.
Просто цялата сценка, дори и след като препрочетох откъси от книжката не си я представям, но може да е защото не съм чел внимателно.

Абсолютно боговете нямат нищо общо със системата- надявам се това ти е достатъчно обяснение. Те са над "тия неща" просто.
Terminators came into being when an Imperium tactician realized that the only thing more deadly having an army of Chuck Norris clones was to wrap them in several tons of armor and hand them weapons normally found mounted to the sides of battleships.

Потребителски аватар
Yago
Чирак
Мнения: 31
Регистриран на: вт дек 25, 2001 7:54 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Yago » нед сеп 03, 2006 9:57 pm

Аха.
А дори да приемем че не са, не мисля че Аксиом е на пазара достатъчно отдавна за да е имало време някоя група играчи да достигне нивото им :roll:
Same old story, everywhere I look, дет се вика.
I've had it with these motherfucking vampires in this motherfucking darkness.
Turn frustration to victory!
Meh, it could be worse you know. They could have magic trains.

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » нед сеп 03, 2006 10:02 pm

Казвам си личното мнение, не знам друг ще ме подкрепи...

Бог... да убиеш, поругаеш, премахнеш бог ми звучи... ламерско.
Да станеш бог? К'ви ти 40 сесии, бре! 300-400 по мое мнение и 100 ниво, поне! Защо? Ами, замислете се. Всеки трупа опита. хеле един войник или страж. Добре, до тук всичко е ясно. Ами след Х битки, войнът У, сигурно (поне според мен) ще стигне 20то ниво. Значи разликата между него и един бог, трябва да е страшно осезаема. Какво значи това? Поне пет-шест пъти по-силен да е бога. ми... 100 нива... аре, дигайте ги. Ма то след 60то само дракони, хидри и т.н. ще трябва да трепете. Ама са кът. Демек - откажете се. по мое лични мнение.

По-простичко - няма лесен начин да станеш бог. даже и трудния е почти невъзможен. Няма да кажа шанс едно на милион, а 1 : 999 999. Стефан ще ме разбере. Друго.

Аз останах с впечатлението, че не им е нужна вяра, за да съществуват, а силата на молитвите им се натрупва. Ама си признавам, че не ми е много ясно.

Потребителски аватар
Sharky_Dog
Побеснял Пес
Мнения: 681
Регистриран на: чет юли 06, 2006 1:56 pm
Местоположение: Кучкарника в кв. Надежда
Контакти:

Мнение от Sharky_Dog » нед сеп 03, 2006 10:12 pm

Хамелеоне ,нали нямаше да се обаждаш известно време :D 8)

Така... към Ain alkar
Ти си разказвача водил това безумие,ако не ме лъже паметта!
Съвет от разказвач към разкавач:
Вземи дневниците на въпросните герои-накъсай ги,сдъвчи ги и после ги изгори,абе схващаш идеята!
После застани пред колектива си и кажи гордо:"Аз сбърках ,сега нека забравим за това и да продължим напред... с нови герои (В един атеистичен свят*))"
Гарантирам ти успех :wink: и по малко подигравки :!:

Извадка от Български Тълковен Речник:
Атеистичен:
Корен: Атеист(Atheist)
Означава човек,вярване отричащо съществуването на бог и по велика сила контролираща всичко ,попринцип

Потребителски аватар
Battle_Mage
Работник
Мнения: 97
Регистриран на: вт сеп 27, 2005 12:49 pm
Местоположение: Търговище

Мнение от Battle_Mage » нед сеп 03, 2006 10:24 pm

hameleona написа:Казвам си личното мнение, не знам друг ще ме подкрепи...

Бог... да убиеш, поругаеш, премахнеш бог ми звучи... ламерско.
Да станеш бог? К'ви ти 40 сесии, бре! 300-400 по мое мнение и 100 ниво, поне! Защо? Ами, замислете се. Всеки трупа опита. хеле един войник или страж. Добре, до тук всичко е ясно. Ами след Х битки, войнът У, сигурно (поне според мен) ще стигне 20то ниво. Значи разликата между него и един бог, трябва да е страшно осезаема. Какво значи това? Поне пет-шест пъти по-силен да е бога. ми... 100 нива... аре, дигайте ги. Ма то след 60то само дракони, хидри и т.н. ще трябва да трепете. Ама са кът. Демек - откажете се. по мое лични мнение.

По-простичко - няма лесен начин да станеш бог. даже и трудния е почти невъзможен. Няма да кажа шанс едно на милион, а 1 : 999 999. Стефан ще ме разбере. Друго.

Аз останах с впечатлението, че не им е нужна вяра, за да съществуват, а силата на молитвите им се натрупва. Ама си признавам, че не ми е много ясно.


И по мое мннение е невъзможно чрез развитие героите да станат (полу)богове. Единственият начин е ако намерят някакъв тера-мощен магически артефакт който може би ще ги направи директно богове или пък ще им позволи да изсмучат божественото от някой бог и да го прехвърлят на себе си. Но и така да е-според мен трябвагероите да са в доста напреднал стадий на развитие(разбирайте бая развити) за да могат да се доберат до такъв артефакт ако воабще съществува такъв.

Бих посъветвал Аин Алкар,същото,което Шарки го посъветва ,освен частта с унищожаването на Дневниците-нека бъдат запазени за да напомнят как НЕ бива да се прави.
Изображение

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 476
Регистриран на: нед фев 06, 2005 8:00 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от lowstef » пон сеп 04, 2006 7:53 am

hameleona написа:По-простичко - няма лесен начин да станеш бог. даже и трудния е почти невъзможен. Няма да кажа шанс едно на милион, а 1 : 999 999. Стефан ще ме разбере.


Ако и някой друг иска да разбере лафа (предполага се че все оещ не го е разбрал) - авторът е Тери Пратчет, книгата е "Стражите! Стражите!" Нещо много го споменавам(е) Тери напоследък, но пък си струва... :wink:

По въпроса - мисля че вече беше дадено едно наистина добро, разумно решение - просто спрете. Това си е стандартна практика в РИ - нещо се разсъхва, кампанията някъде започва да издиша и... ами започва нова.
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

kutalion
Заек
Мнения: 2
Регистриран на: вт сеп 27, 2005 10:34 am
Местоположение: RUSE

Мнение от kutalion » пон сеп 04, 2006 5:24 pm

докато си четях книгата попаднах на това: "Щархата не били силни, но се размножавали с такава скорост,че за за съвсем кратко време разполагали с армия способна да повали даже бог." Та си мислех ако техните герои са могли да убият толкова много души защо да не могат да накарат бог само да им се "подчинява"(сключили са сделка с тях нали така!)

Отговори