Малкия голям бог

Секция с коментари и обсъждане на теми, които касаят известния ни за момента свят.

Модератор: Модератори

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Малкия голям бог

Мнение от Vilorp » вт юли 26, 2011 3:24 pm

Имало нявга една щраха, която се хванала за послушник при един отчелник по чукарите на Брилската планина. Служил щрахата примерно в продължение на 10 години като изключим двуседмичния двадесет дневен опуск да отиде до блатото по лични въпроси и както си му е реда дошъл Денят. Дам именно, с главното „Д”. Изпратил учителя своя ученик до големия град да му прибере една книга която бил поръчал.
Последвалите събитея могата да се опишат само като злощастно стечение на обстоятелствата с елементи на ужаси, екшън и комедия. Всичко изброено на гърба на въпросната щраха.
Историята завършила благополучно, ако не броим пропадане през магическа книга в отвъдния свят и измъкването от там по чиста случайност. Така започнал пътя на Шакти, който връщайки се в пещерата на отчелника не го открил и се наложило да тръгне да го търси и то само 4 седми преди времето за годишния отпуск.
В края на пътя по всеобщо мнение Шакти бил канонизиран за покровител на каръците и за ирония - на късмета. Приемането в пантеона било потвърдено дори от големите богове, задочно чрез жреците им. И точно когато Шакти отказал канонизирането Орим се усетил че закъснява за изгрева и пришпорил своята колесница, като случайно защипал робата на Шакти. През деня той може да се види кака се влачи по небесклона като малко бяло петънце след светилото, а нощем... е нощем някой го наричат Шута.

Име: Шакти
Родител: смъртни
Канонизаран: по стечения на обстоятелствата
Област на действие: въпросите свързани с късмета и съдбата на индивидите
Физическо въплащение: щраха, най-вече
Астрално въплащение: Малко бяло петно влачещо се след светилото; Малка премигваща звезда обикаляща по неправилна орбита небесната сфера на Титания.
Официални култове: Малки олтари в големите игрални домове във формата на купчинка амортизирани зарове.
Секти: Няма, най често се поменава с кратка молитва преди да се извърши важно действие.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Fobos
Гвардеец
Мнения: 553
Регистриран на: съб дек 16, 2006 4:36 pm

Мнение от Fobos » чет юли 28, 2011 8:33 pm

:lol:
И все пак, по-голямата част от расите на Магландиум са хуманоидни и имат предразсъдъци към "злите раси" на гущероиди и гоблини. За да е убедително разпространението на култа към Шакти, трябва да измислиш някакъв фактор, който да кара хората при споменаването на Шакти да не си мислят отвратено "а, гущер мръсен!", а да си казват "О, Шактишактишактишакти, помгнипомогнипомогнипомогними!"

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пет юли 29, 2011 10:00 am

Разпространението на култа към Шакти се смята, че е започнало от Брил при една особено неудачна игра на зарове, довела до кръчмарски бой прераснол в улични безредици и до опожаряването на част то краините градски квартали. За виновник се посоцвала една щраха на име Шакти и от там тръгнала мълвата: „Карък като Шакти.”, „Върви ми като на Шакти.”, „Шакти да ти мине път!”, „Все едно Шакти ми е плюл на заровете!”... Именно последния израз бавно започва да обръща нещата, първо на шега късметлиите започнали да използват израза, а от тях се пръкнали и изрази: „Шакти да ме пази от Карък!” - пожелание шакти да си държи каръка при него и да не го пуска върху молещия, въпросния израз се редуцирал в разговорния език до „Шакти да ме пази.” и „Пази Шакти!”
Култът или по право мълвата плъзва от брилчани към другите свободни градове и достигаки Ом, градът на Лукавите рисове намира радушен прием сред търговците, а със тях и наемниците им плъзва из целия континент.
Предимство на култа към Шакти е, че молитвите са кратичики и не изискват нищо особено, още повече когато спешно трябва да се довериш на късмета си. Шакти няма свещеници или жреци, цащото винаги можеш да го призовеш като метнеш два ашика или зара. Не се препоръчва мятане на монети, защото често застават на ръб или пък увисват във въздуха.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Отговори