Относно други система, свят и всъщност форум...

Секция за всичко, което вълнува посетителите ни

Модератор: Модератори

Потребителски аватар
Gallean
Emo Slayer
Мнения: 221
Регистриран на: чет юни 09, 2005 9:05 pm
Контакти:

Относно други система, свят и всъщност форум...

Мнение от Gallean » пет окт 10, 2008 7:20 pm

Понеже събирам играчи за форумна игра, искам да запитам администрацията дали има против да агитирам в този форум. Ако има против- без да се обиждам, млък и дума няма да кажа повече :)
Terminators came into being when an Imperium tactician realized that the only thing more deadly having an army of Chuck Norris clones was to wrap them in several tons of armor and hand them weapons normally found mounted to the sides of battleships.

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » пет окт 10, 2008 7:56 pm

Агитирай ;)

Потребителски аватар
Gallean
Emo Slayer
Мнения: 221
Регистриран на: чет юни 09, 2005 9:05 pm
Контакти:

Мнение от Gallean » пет окт 10, 2008 8:21 pm

Води ми се малко по' хек'н'слаш кампаниика, изградена от поредни прочиствания на подземия.
Ще се играе по Dragon Warriors, чиито книжки можете да изтеглите от тук:
http://rpgbg.sytes.net/Dragon%20Warriors/
или от тук:
http://www.the-underdogs.info/showbook.php?id=31
Само първата ще ви трябва най-вероятно :)

Става дума за ретро лека система, на която поредиците Пътят на Тигъра, Кървав меч и Фаблед уандс е явяват нещо като реклама..

Ще използвам кампанията за частично запознаване на хората с един мой сетинг- Йесерод.
Трябват ми три- пет души, да могат да пишат поне веднъж дневно (предвид биткаджииската ориентация на играта).

[sblock="Сетинга, във възможно най-кратък (с правописни и печатни грешки) вид е това:"]Йесерод e кръгъл свят, заобиколен изцяло от каменен лабиринт докъдето някой, някога въобще е стигал. В центъра на земята се намира голям, мрачен и страшен, елфския лес. Някога човешките кралства са изпълвали изцяло останалите земи, наредени в неправилен пръстен. След много епохи на кратък мир, войни, болести и демони, човечеството намалява силно и е осъдено самотно да населява Йесерод, който в момента повече прилича на отдавна изстинало и забравено от по-могъщите раси бойно поле.
Времената са ужасно мрачни, безнадежни за хората, а бедите им се увеличават. В северо-западната част на пръстена някога се намирало гордо човешко племе, което решило да се бори със законите на света и да избяга от Йесерод. Поели навътре в лабиринта през един от многото входове и никога след това не се завърнали. След години тяхната земя почерняла, спряла да ражда и подържа живота. Тези земи били наречени Прокълнати защото другите хора разбрали, че опита на това племе да избяга е донесло наказание върху земята им. След войните между демоните, в Прокълнатите земи се зародили общества на некроманти, следващи сложни и крайни философии за живота и смъртта. Днес те са се обединили с мистичните вампири от севера и обявяват света за техен.

На изток от Прокълнатите земи е кралството Джарак- едно от най-гъсто населените в момента. То е откъснато от останалите земи и за него малко се знае, освен, че хората там са смели и здрави. Остояват със стиснати зъби на всичко и дори се борят с елфския лес като горят и секат дърветата. Най-изоточните земи са вероятно не населени и мъртви защото там най-напред са се появили демоните преди много епохи. На юго-изток са големите равнини на Свеарар- рядко населени гладки земи с гъста растителност, където див, номадски народ оцелява по своему. Юго-запада се пада на Фаедара. Някога това било най-силното човешко кралство, носещо гордостта и благородитето на много поколения силни войни и мъдри управляващи. В днешно време, най-големият някога град в света, столицата на Феадара- Лиабория, представлява обширни руини, приемащи три малки села на територията си. Най-западните земи са тези на Егон- някога високо тенологичен народ, оставил след себе си останки от железен път, неизползваем за друг, освен за легендарни гигантски железни машини, прекосяващи тази земя за часове, вместо за седмици...

И най-накря- границата между Егон и Прокълнатите земи- Келия. Тази малка по площ държава никога не е била единна. Винаги деляща се на фракции, а те- на градове държави. В същото време хората били макар и ниски, доста силни и корави, отстоявали своите свобода и чест на всяка цена. Конкуренцията между малките държавици и богата земя, която владеели, им позволявали да приемат различни хора на изкуството, науката и магията. Заради толерантността им към другите и различните, хората на Келия се славели като единствените посрещащи радушно магьосниците, алхимиците, звездобройците и лунните съзерцатели. От планинска на юг, земята постепенно се изглажда на север, откъдето идва и повечето от храната за страната.
От там обаче, идват и лошите вести за некромантите и вампирите. Първите искат да покорят и изтребят човечеството заради философията си, а вторите твърдят, че искат контрол над легендарна чаша- техен блян и проклятие, която е вечно пълна с кръв. А докато я намерят- не биха се поколебали за убият когото и да е. Некромантите съблазнили техния водач и за сега двете нечисти сили са обединени срещу остатъка от човечеството.
Докато то не се саюзи, само малка група герои биха могли да действат с тяхната благословия и с помощта на Последователите на Омега- малка секта отстъпници от практикуваната от некромантите философия. Те продължават да крият много за себе си, но са готови да се жертват зада спрат края на човечеството...

ПП: знам, че некромант е неправилно да се използва, но е прекално навлязло в езика с най-обща представа за човек, занимаващ се "активно с трупове и със Смъртта" ...

Важни неща за сетинга:
Няма Слънце- има светеща мъглевина от множество малки небесни обекта, които изпълняват същата функция. Луната е около десет пъти по-голяма от нашата. На нея се вижда ясно лабиринт, подобен на този, обграждащ Йесерод. Лунните съзерцатели смятат, че могат да използват лунния лабиринт като карта за земния и че целта на живота и на човечеството е да разбере как точно да "отключи" и приложи лунния лабиринт за да се измъкне от този свят.
Демоните са се появили на две вълни, като две различни фракции, през няколко епохи. Първите покорили бързо и жестоко хората и ги използвали като войници за техните си цели. Граф Нофелтин бил легендарен с това, че успял за доста години да опази народа си с умела политика от това да бъде хвърлен и загубен във войната.
Елфите представляват малки- околко човешка педя човекоподобни създания. Те са страшно красиви, лишени от всякакви низши черти. Безполови са (или поне човек никога не е успял да ги разбере достатъчно зада каже със сигурност) и винаги се разхождат голи. Притежават почти двойно по-големи от самите тях красиви крила като на пеперуди. Хората биха могли да ги различат най-вече по украсата на крилата. Елфите не комуникират с хората и не ги обичат. По нравите си спрямо човешките създания се делят условно на "светли" и "тъмни". Вторите с удоволствие биха изяли всеки, който навлезе в леса им, докато първите биха се само кискали доакто наблюдават случващото се от някой клон. Проблема е, че никога не можеш да кажеш кой елф просто ти мисли злото или се опитва да те изяде... Тези създания са много силни магьосници.
Хората са малобройни, постоянно тревожещи се за утрешния ден. Всички злини изглеждат смъртоносни, без да могат да се отклонят по никакъв начин. Оптимистите едвам успяват да разведрят останалите преди вторите да се отчаят прекалено. Живота е основно в малки, самостоятелни села, като малките градове са единствените места където може да се срещтне учен и знаещ човек. Руините на големите градове са избягвани заради различни вярвания и поверия.
Магията, на сорсърите най-вече, плаши хората, но какво ли не ги...?

ППП: Най-страшния ритуал на некроманти е свързан със запалването на голяма клада насред бойно поле и въобще място, където са загунали много хора. Кладата гори в продължение на няколко дни и над нея се издига ствол плътен пушек, който се вижда от много далеч. Той е толкова черен, че дори и в най-тъмните безлунни нощи се откроява. Този ритуал сковава сърцата на хората и предвещава нова група служители на некромантите във вид на зомбита.
Философията на некромантите ги задължава да се открояват от другите хора. Носят черни, неподдържани дрехи, черни перелини с големи яки и са задължиелно с бръснати глави. По челата и лицата си носят ритуални татуировки с всякакъв размер и вид, но най-често те са черни, големи и свързани с тяхната философия за смъртта. Последователите на Омега най-често нанасят още една, по-голяма татуировка във формата на омега (гръцката буква).
Също така некромантите никога не биха вдигнали ръка да се защият или да наранят никого. Ако го направят- това е било рефлекс, който не са успели да убият напълно в себе си. За това пък съвсем спокоино убиват чрез магии и не-мъртвите чудовища, които използват като слуги.[/sblock]
Окончателно ми трябват още двама сериозни и редовни души, най-верояно рицар и варварин/убиец. Всички елементалисти и Уаруоци са несъвметими с моя сетинг и със стила на играта. Мистик има, Сорсърър е нежелан, но може да се приеме.
[sblock="Организираме се на този адрес"]http://www.sivosten.com/forum/viewtopic ... 40#p208640[/sblock]
Последна промяна от Gallean на съб окт 11, 2008 11:03 am, променено общо 1 път.
Terminators came into being when an Imperium tactician realized that the only thing more deadly having an army of Chuck Norris clones was to wrap them in several tons of armor and hand them weapons normally found mounted to the sides of battleships.

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » съб окт 11, 2008 12:36 am

Всъщност некромант си е съвсем валидна дума в българския език. Некромансър е неправилната (както и некромт, ама ти си предупредил за правописните грешки ;) )
Идеята за света звучи интересно. Изцяло игрово насочена (ще взема и да я дочета... че сега съм леко унесен и не мога да се боря с толкова текст)
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
Gallean
Emo Slayer
Мнения: 221
Регистриран на: чет юни 09, 2005 9:05 pm
Контакти:

Мнение от Gallean » съб окт 11, 2008 11:05 am

Аз го бях първо писал като "некромансъри", после ги прекръстих на некроманти и навсякъде замених едната дума с друга. За съжаление не гледах тогава много-много и навсякъде съм копирал грешно написана дума :lol:
Terminators came into being when an Imperium tactician realized that the only thing more deadly having an army of Chuck Norris clones was to wrap them in several tons of armor and hand them weapons normally found mounted to the sides of battleships.

Отговори