Софийски фестивал на науката

Секция за всичко, което вълнува посетителите ни

Модератор: Модератори

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 476
Регистриран на: нед фев 06, 2005 8:00 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Софийски фестивал на науката

Мнение от lowstef » вт май 10, 2011 4:38 pm

Бая време се чудех, дали да ви зарибявам по "първия български фестивал на науката" (определението не е мое, само го цитирам, но си е вярно, де). В крайна сметка ще взема да ви пусна малко инфо, пък каквото такова.
Уточненийце: И аз ще участвам. Ролята ми е мъничка и незначителна, но моите събития не са предвидени за аудитория като тази от форума. А и ще има далеч по-интересни неща от моите. Ето и някои от тях:
На 11ти (Сряда):
Химически илюзионизъм - Колегите химици са готини, забавни и доста компетентни, а шоуто им е готино (гледал съм части от него, наистина е готино, дори и за не-нърдове)
Експериментите в ЦЕРН - Двама от създателите на Големия Адронен Колайдер плюс основния участник от българска страна. Не толкова забавно, но пък обещава да е доста интересно. Поне за тези, които проявяват интерес.
На 12ти (Четвъртък)
Молекулен флирт Обявено е за публика 18+. Химия на любовта, любовта към химията...
Науката в Пъба - Да бе, и в кръчмата има наука. Франк Бърнет е първия професор по комуникация на науката във Великобритания (а съответно и в света, англичаните и това са измислили първи), освен това е много забавен, най-гръмогласния човек в Шотландия и винаги носи ярко черверни обувки. А да, на събитието ще се пие. Публика 18+
На 13ти също ще си има събития, но нищо, което бих препоръчал специално на тукашната аудитория, който се интересува да погледне на сайта.
На 14ти (Събота):
Усещане за език или какво още липсва на Google translate - моя милост малко леко ще модерира тука, но звездата ще е един филолог, който мисли като физик (да бе, и аз се учудих като си говорихме)
Рок китара в 11 измерения - За това точех лиги почти две години, но най-сетне е тук. Страхотен китарист с докторска дисертация (по акустика на китарите, какво друго), който обяснява теория на струните, илюстрирайки с AC/DC (и не само)
На 15ти (Неделя) са последните (малко на брой) събития, на едното ще си говорим и за супергерои с мое скромно участийце.

Та така. Ако някой проявява интерес и ще е в София на съответните дати - да гледа на сайта, да си купува билети (да бе, ще има и такива неща) и да не ме пита за подробности. Или пък да пита, нямам против, стига да мога да отговоря.

Между другото, ако имате познати с деца, които не са съвсем типични съвременни хлапета-диванета, можете да ги препратите. Има си събития и за малки деца, и за тийнове (11-16), а и за "семейна публика" (разбирай - родители с деца). Няма да ви ги "рекламирам" тук, тъй като и не съм толкова запознат с точно тази част от програмата, а и точно вие едва ли ще тръгнете да ровите из детските представления.
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » съб май 14, 2011 12:11 pm

Ей, бях зает в последните дни и чак сега го виждам това. Звучи много интересно. Поздравления! И се надявам да има добра посещаемост (че аз вече съм си запълнил уикенда).
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
Cocaine
Гвардеец
Мнения: 694
Регистриран на: вт окт 07, 2003 10:05 am
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Cocaine » нед май 15, 2011 11:38 am

Презентацията на Марк Луни вчера беше върхът. Жалко, че нямах време да отида и на нещо друго.
И мълком по речното дъно във дълги редици
ний гоним миража на някаква светла страна.
И в нашите ледни и мътнозелени зеници
гори безнадеждния пламък на жълта луна.

Отговори