Разкази игри в Магландиум

Секция за всичко, което вълнува посетителите ни

Модератор: Модератори

Потребителски аватар
kartacha
Вечният новак
Мнения: 987
Регистриран на: съб дек 22, 2007 5:11 pm
Местоположение: Хасково
Контакти:

Разкази игри в Магландиум

Мнение от kartacha » ср фев 08, 2012 1:32 pm

Момчета, понеже форумът на книгите игри се движи добре, а и вече имаме пример/и със сборник разкази, защо не пробваме да напишем няколко разказа игри за Магландиум.
Ако Иван ги хареса, може и да ги издаде. Смятам, че това може да донесе и пари, понеже интересът към форума, който е очевиден, не може да не присъства и в реалността.
Как мислите?
За феновете на Diablo:
http://diablo-bg.site50.net

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » ср фев 08, 2012 5:14 pm

Писането на книги-игри си е добро начинание по принцип. Аз лично считам, че Магландиум дава добра основа за това, но трябва да се приспособят едни по-леки правила, за да могат да се ползват на книга игра. Както много от идеите покрай това прекрасно хоби, и тази е нереализирана, но ако се опитаме, можем заедно да поправим тоя пропуск (да, очевидно е, че ще оставя цялата черна работа на вас, а накрая аз ще мина с голямата ножица, че да ви е яд, но такъв е животът :twisted: !)
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
kartacha
Вечният новак
Мнения: 987
Регистриран на: съб дек 22, 2007 5:11 pm
Местоположение: Хасково
Контакти:

Мнение от kartacha » съб фев 11, 2012 1:02 pm

Честно, правил си това самопризнание само 2-3 пъти, но определено ми оправяш не деня, а седмицата. :)
Ами, идеята ми беше да са по-скоро литературни, а всеки, който иска, да ползва система - своя. Но все пак, и това е идея. Единна система. Оле, даже ми хрумна нещо като идея:

[sblock="Ето я и нея"]Боговете не знаят какво да правят и решават да се позабавляват. Вземат от света десетима(нека бройката варира, но не по-малка от 5) произволни герои. Всеки си има индивидуални качества. После те ти предлагат Х бройка различни приключения(колкото са и разказите), която може да е равна или по-малка на броя на героите. Ти избираш с кой герой в кое приключение да влезеш. Приключенията да са в стил - дипломатическа мисия до елфите, естествено, че ако избереш гоблина, ще ти е в пъти по-трудно(но не и невъзможно), отколкото ако избереш елфа. И така нататък. Някои мисии ще са доста по-бойни отколкото други, които ще са дипломация. Всеки герой ще има предимства пред другите. Искам ясно описани герои на поне 2-3 страници всеки. Ако не и 4. И оттам примерно за завземането на едно селце търговецът ще си наеме войни и ще си плати на стражата, за да отвори вратите, магьосникът ще си наеме примерно трима воини и ще ги зоба с огнени юмруци и острието на ада, докато сам бута тълпи с огнени топки, воинът ще събере старата дружинка, за да нападне, друидът ще нахлуе с тълпа вълци и гарги... Сещате се. Ще е забавно по мое мнение.[/sblock]
За феновете на Diablo:
http://diablo-bg.site50.net

Отговори