Важни локации и НИП

Архив - Форумни Игри
Потребителски аватар
Ivan_Helsing
White & Nerdy
Мнения: 875
Регистриран на: вт май 30, 2006 8:23 pm

Важни локации и НИП

Мнение от Ivan_Helsing » нед юни 07, 2009 4:07 pm

Село Горен Тъпанар:
Население 2000, повече от половината над 50 години, повече от една четвърт деца
Основен поминък в селото е земеделието, като голямо значение има и риболовът. Цялата търговия на селото минава през Тих бряг. Има ковач, който разбира малко от механика, както и стар и не чак толкова мъдър маг, както и друид, който живее в гората и рядко разговаря с останалите в селото. Хората живеят сравнително добре, но определно нямат от нищо в излишък (освен евентуално инат и простотия). Кметът се избира ежегодно, но право на глас има единствено настоящият кмет, като при смърт сина му поема властта. Странно, но всички са доволни от начинът на управление. За съжаление всички в рода на настоящият кмет не са особено умни (като се започне ое първия кмет в историята на селото).

Село Долен Тъпанар:
Население 1000, разпределението на възрастта е като при съседите от север
Долни Тъпанари се занимават предимно с риболов, тъй като на островите, на които се намира, почвата не е плодородна или просто липсва. Отделят се от село Горен Тъпанар заради, както се изразяват, "диктатурата на онова копеленце кмета и родата му". Запазват търговските си отношения с Тих Бряг. В града има няколко занаятчии, повечето от които знаят какво всъщност правят.

Междутъпанарие:
Население 20, наброяващо кръчмаря, жена му, учителя, неговата жена, децата и помощниците им
Междутъпанарие е областта между двете враждуващи села, където има две неща - кръчма и училище, единствените и, съответно, най-посещавани обществени заведения на островите.

Местна управа:
В момента Горен Тъпанар се управлява от кмет Бат' Бойко Бобойков, приел титлата Тъпанар Прост Сто Деведесет И Трети, управляващ от 20 години (като е започнал от титла Тъпанар Прост Сто Седемдесет И Втори).
Долен тъпанар се управлява от комитета на старейшините, който се съставя от десетте най-стари хора в селото. В момента шест от представителите му са напълно изкуфели.

Кръчма:
Кръчма "Скопеното Магаре" е най-голямата и най-посещавана сграда на островите, единствената, изградена от камък (другите са от дърво и слама). Кръчмарят се казва Ейтименеуважаашлимъей, дребен и приятен човечец, напълно въздържащ се от пиенето на алкохол.

Училище:
Училището е едно за двете села и учителят е само един - Влад'О'Куз, който преподава на всички деца и особено се грижи за образованието (и не само) на някои от тях. Обучава ги предимно на смятане, четене и писане, познаване на природата и на миналото на селото.

Маг:
Единственият маг на островите, Запалихсигащите, живее в Горен Тъпанар и често подпалва нещо, което не е особено добре в село, построено от дърво и слама.

Друид:
Единственият друид на островите, Тъпиупорит, живее в гората в почти пълна изолация, като от време на време търгува с хората от Горен Тъпанар, които си нямат билкар.

Занаятчии:
В село Горен Тъпанар има ковач (Щигуначуукам'О'Главатапроста), който разбира и малко от механика, докато в Долен Тъпанар има изобретател и алхимик (Иазсиподпалихгащите), ковач (Пешо) и билкар (Гошо).

Заключена