Статистики - Фелини, исторически персонажи, същества

Подсекция за мистериозния остров Фелла и неговите обитатели.

Модератор: Mistral

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Мнения: 585
Регистриран на: съб дек 29, 2001 12:08 am
Местоположение: Фелла / Montreal
Контакти:

Статистики - Фелини, исторически персонажи, същества

Мнение от Mistral » чет юли 02, 2009 4:20 am

В тази, освен характеристиките на расата, периодично ще бъдат добавяни статистики на герой, исторически персонажи, същества и чудовища

х-----------------------------------------------------------------х
Фелини, основни характеристики на расата
-------------------------------------------------------

Основни показатели
- Виталност: 2
- Жизненост: 32
- Сила: 5, максимално 17
- Ловкост: 7, максимално 19
- Интелект: (5)->9, максимално 14
- Прецизност: 5, максимално 15
- Издръжливост: 3, максимално 8

Константни
- Скорост: 18
- Магическа защита: 0

Допълнително
- На острова има добре развита образователна структура, и Фелините преминават определено задължително образование - поради това стартовия интелект е 9, за сметка на -30 начални ТР.

Расови умения
- Тяло и воля
Фелините започват с +4 към „Катерене” и +1 към „Бдителност”. Поради силния си характер (дължи се колкото на инат, толкова и на условията на живот на острова), получават бонуси от +1 към „Воля” и +2 „Психическа устойчивост”. Скачат 50% по-дълго и по-високо от „нормалното” и търпят щети от падане наполовина.
- Устойчиво зрение
- Отлично обоняние (+2)
- Неумела езда: Фелините по принцип не виждат конете като яздитни животни, само товарни. Самата идея за „езда” по природа им е чужда. -2 към умението.
- Брони: По практически причини, Фелините отказват да носят не гъвкави брони изработени от големи, монолитни парчета (примерно, всичко от сорта на кираса). Това се е превърнало и една от традициите, предавани от зората на времето, която не биха нарушили.
- Отношение към вода
Фелините предпочитат да избягват големите количества вода, пък и не обичат да се разхождат под дъжда. Мократа козина има тенденция да се вмирисва, когато не я изсушиш както трябва. Миризливата козина е нещо неблагоприлично. Поради вродена липса на интерес към заниманието имат:
* Изключително неумело „Плуване” (-4)
* Невъзможност да специализират в магическата „Водна Школа”.
- Хармонично развитие: доколко поради намеса на Хармонар, доколко поради особеностите и културата на самите Фелини, никоя от стойностите на показателите им за СИ, Л, ПР, ИН и ИЗ не може да бъде покачена до степен надхвърляща повече от двойно най-ниския от тях. Пример - за вдигането на Л от 16 на 17, СИ, ПР, ИН и ИЗ трябва да са минимум 9.
- Усет: Фелините са способни да усещат присъствието на могъщи дракони и демони на големи разстояния (по-силно силно създание се усеща от по-далеч, в изключителни случаи на разстояния от порядъка на десетки километри) и да определят посоката и приблизителната дистанция до тях. Това важи и за други същества с голяма сила, но в по-малка степен. Ефективността на това умение се определя по преценка на Разказвача. "Усет" също има влияние върху уменията "Наблюдателност" и "Разпознаване и оценка на магически предмети" - бонуса е по преценка на разказвача, като обичайно расте с мощта на обекта на внимание.


х-----------------------------------------------------------------х
Кратката описание на характера и физическата външност
-------------------------------------------------------

В тъмна нощ бихте видели човешки силует. Разбира се, по-наблюдателните бързо ще осъзнаят, че става дума за съвсем друго създание. Най-малкото защото хората нямат опашки. Ще забележите, че движенията плавно преливат от едно в друго и че всяко едно от тях е изпълнено с изключителна грация. В това отношение само Елфите могат да се съперничат на Фелинския народ.
Силуетът може и да е човешки, но с това приликите във външния вид почти се изчерпват. Фелините имат някои котешки лицеви черти, като очите, носа и заострени уши. Тялото на Фелина е покрито с козина. Дължината варира според климата. Разцветките са най-различни, а и мнозина се възползват от превъзходните бой произвеждани в провинция Мидори. Ходилата на фелините са леко удължени ако се прави сравнение с човешките. Когато тичат, винаги тичат на пръсти.
Лицевите черти не са идентични с никой от представителите на дивите котки, варират при отделните индивиди и докато при някои може да забележите бегла прилика с тигър, други пък може да ви напомнят на рис. Казвам прилика, защото когато погледнете Фелин, в лицето ще видите толкова животинско, колкото и човешко.
Някои биха предположили, че подобно на представителите на котешкото семейство, Фелините мразят да се мокрят. Наистина, не може да се каже, че са раса, която плува за удоволствие (с изключение на отделни чалнати индивиди). Но когато отраснеш на остров не можеш вечно да избягваш водата. Да се намокрят не им е проблем, стига да са сигурни, че след това ще имат възможност бързо да се изсушат. Да се топнеш във ваната е и доста по-бързо постигане на чистота в сравнение с класическия метод. Фелините са прилични плувци, но ако имат избор почти винаги биха предпочели да останат сухи. Когато плуват, гледат никога задълго да не изпускат от поглед твърдата земя.
Мнозина зле запознати смятат, че фелините са раса на противоположности и крайности. Повечето фелини живеят „съвсем културно” (цитат от Източния съюз) в градове и села. Има и такива, които пък предпочитат да съществуват сред природата, едва ли не като част от нея. Това, което останалите раси намират за смущаващо е, че прехода между двата начина на битие за самия фелин е нещо незначително, едва ли не дребна прищявка, желание което идва от време на време. Като капак, фелините - от една страна - са изключително спокойни същества. От друга обаче… кипне ли им веднъж, което по-принцип става доста трудно, картинката за околните наистина загрозява. Дуелите са нещо легално и съвсем обичайно, макар и само до първа кръв. Разбира се, за дуел трябва да е по съгласие и на всички участници, както и да има наблюдател.
Във фелинското общество има абсолютна равнопоставеност между двата пола. Традициите се уважават. Инатът и силната воля са им характерни черти. Фелините ревностно отстояват позициите си, особено ако вярват, че са прави. Като цяло имат и силно развито чувството за справедливост и чест. Понякога обаче честта застава на първо място.
Също така трябва да се отбележи, че благодарение на учебната система въведена на острова, в сравнение с другите раси фелините са с най-високо средно ниво на образование.
За фелините се счита, че достигат зрялост на 18. Живеят около 200 години. Старостта почват да я усещат чак на 190, но не я приемат никак добре и искрата у тях бързо угасва. Наближавайки тези години, мнозина тръгват на поход, от който не планират да се завърнат – наричат го „последните дни на истински живот”.
В битка предпочитат близкия бой, но са и добри стрелци. Служат си прилично и с магия, но повечето от тях я възприемат по-скоро като нещо забавно или като част от бита, отколкото като стабилен път към победа в бойна обстановка. Поради това, Фелини специализиращи чисто като магьосници са сравнително рядко явление.
Като изключим споменатото, Фелинския нрав не е толкова далече от човешкия.

Фелински имена:
Собственото име сред фелините обикновено е две или три срички, много рядко три. Следва името на провинцията е която е роден, предхождано от притежателното „но”. След това идва името на родителя. Системата е - син на майката, дъщеря на бащата.
Ако/когато фелина намери „спътник”, с който да сподели жизнения си път, името на родителя са заменя от това на „спътника”.
Ино но Мидори, дъщеря на Гон / Киба но Банва, син на Хина
Ино но Мидори ай Киба / Киба но Банва ай Ино
Пълните имена се използват само в документация и при официални събития. Иначе, частта „но (име на провинцията)” обикновено се изпуска. В разговор между познати пък малкото име е напълно достатъчно.

Среден ръст мъже: 195 (165-220)
Среден ръст жени: 185 (160-210)
Средно тегло мъже: 80-95
Средно тегло жени: 65-80

Потребителски аватар
kartacha
Вечният новак
Мнения: 987
Регистриран на: съб дек 22, 2007 5:11 pm
Местоположение: Хасково
Контакти:

Мнение от kartacha » пет юли 03, 2009 6:47 pm

Окончателни ли са статистиките?
За феновете на Diablo:
http://diablo-bg.site50.net

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Мнения: 585
Регистриран на: съб дек 29, 2001 12:08 am
Местоположение: Фелла / Montreal
Контакти:

Мнение от Mistral » пет юли 03, 2009 8:12 pm

Окончателни поне до Октомври, когато ще направя корекции, ако се окаже че се налага. Дори последното да е случая, няма да е някаква голяма промяна.
"Аксиом16" - официален дом на фелинската раса...

Потребителски аватар
Ro#|#
Войн
Мнения: 150
Регистриран на: чет май 05, 2005 6:41 pm

Мнение от Ro#|# » ср ное 17, 2010 9:24 pm

Хармонично развитие: доколко поради намеса на Хармонар, доколко поради особеностите и културата на самите Фелини, никоя от стойностите на показателите им за СИ, Л, ПР, ИН и ИЗ не може да бъде покачена до степен надхвърляща повече от двойно най-ниския от тях. Пример - за вдигането на Л от 16 на 17, СИ, ПР, ИН и ИЗ трябва да са минимум 9.
Максималната издържливост е 8, което значи, че никоя от останалите стойности не може да е над 16.[/quote]
Nonsense! There is no shame in defeat as long as the spirit is unconquered!
My weapon is yours to command!

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » чет ное 18, 2010 9:09 am

Не, не, не, не, ненененененененененененене... не повдигай темата за фелините, моля те.

kilorez
Калфа
Мнения: 57
Регистриран на: пет сеп 10, 2010 12:55 am
Местоположение: Варна
Контакти:

Мнение от kilorez » чет ное 18, 2010 10:01 am

Е като макса е 8 ще плащаш двоини точки
kilorez

cherno_slance
Аша'ман
Мнения: 1333
Регистриран на: вт май 20, 2003 1:45 pm
Местоположение: burgas

Мнение от cherno_slance » чет ное 18, 2010 1:21 pm

Аз съм много ЗА фелините да ги има като раса. Честно казано, боли ме... кръста за статистиките. Вложени са много усилия в сетинговото им разработване, а аз ценя това.

Принципно съм против само бързината на създаване на микропорталите (в разказа Шино ги правеше със щракване на пръстите) и срещу Трансконинеталните портали... не че някъде другаде не може да има запазени знания за това, но мисля, че трябва да се опише и защита срещу това.
В смисъл, който има такива портали, трябва да има и защита от тях - по презумпцията, че надали е единственият ползвател на технологията.
Обичта е по – силна от омразата. Сърцето е по – силно от огорчението. Усмивката на душата е по – силна от мрака. Великодушието надмогва мъстта.

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » чет ное 18, 2010 1:39 pm

Както вече се е говорело не веднъж, фелините са на една висяща позиция хем са там, хем ги няма. Както съм го споменавал не веднъж - дали ги има или няма зависи изцяло от желанието на групата (най0вече на водещия).

За жалост Мистрал се изгуби нейде по канадата и не знам ще има ли развитие по тия неща.

Отговори