Магии във Фела

Подсекция за мистериозния остров Фелла и неговите обитатели.

Модератор: Mistral

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Магии във Фела

Мнение от Vilorp » пон окт 24, 2011 10:56 am

Фела има две особености, които я различават от Магландиум.
Първото е, че на Фела са се запазили голяма част от старите магически познания. почти навсякъде се ползват дребни битови магии и това се приема за нещо напълно естествено. Запизили са се и някой от така наречените Древни магии, като най-съществената от тях е Заключването.
Втората разлика с континента е че течението на водата е изключително слабо над цяла Фела, като на места дори липсва. Това води до големи усложнения при правенето на магии от такава школа. Системно това се отразява с изискването за по-голямо МУ във водната школа, за да се правят по-ниско ниво магии. При стандартно изискване 15, то на Фела изискването е 18. На места може да достигне и 21 и повече.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пон окт 24, 2011 3:32 pm

Заключване
Школа: Древни магии второ ниво
Мана: 16ТМ
Времетраене: веднага
Цел: магьосника
Описание: след успешно направено заклинание ефекта му се възпира и се прави Заключването. Ако заключването се провали то се проваля и предишното заклинание. Ако заключването успее то ефекта на предходното заклинание може да се освободи когато магьосника пожелае или при каквото условие за освобождаването му заложи. Примерно отваряне на врата.
Заключването може да се премахне с разваляне на магия, но в този случай зяклученото в него заклинание се освобождава автоматично като при АНУ.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Shamajotsi
Тапака
Мнения: 1664
Регистриран на: ср ное 23, 2005 1:17 pm
Местоположение: Нангияла
Контакти:

Мнение от Shamajotsi » пет дек 02, 2011 4:06 am

Много ми харесва идеята във Фелла да са запазили различни откъсляци от знанията от Втората епоха и съответно в сетинга да присъстват повече магии, особено Древните (които сами по себе си трябва да са по-"интегрирани" в системата - идеята за тях е твърде добра, за да остане незабелязана).

Това, което не ми харесва, е следната част от описанието: "на Фела са се запазили голяма част от старите магически познания. почти навсякъде се ползват дребни битови магии и това се приема за нещо напълно естествено." Старите магически познания са направили Ал-Тирим Оминор град, построен на няколко летящи във въздуха пръстена. Също така заради експериментите, които магьосниците са могли да правят, благодарение на тези знания, повечето закони на физиката около Острова на Науките леко не работят. Поради това ми се струва нереалистично/"небалансирано" Фелините да разполагат с "повечето" от тези знания. Също така, ако "почти навсякъде се ползват дребни битови магии", малко се отнема от чара на Източния Съюз, чийто чар почти изцяло е това.

Накратко: харесва ми съществуването на повече/различни знания на Фелла, не ми харесва в Котколашка Китония освен самураи да има и много по-могъщи и знаещи магьосници, както и перачки, които да ползват магии за пране.
シャマョツィ

Отговори