Страница 1 от 1

Магии във Фела

Публикувано: пон окт 24, 2011 10:56 am
от Vilorp
Фела има две особености, които я различават от Магландиум.
Първото е, че на Фела са се запазили голяма част от старите магически познания. почти навсякъде се ползват дребни битови магии и това се приема за нещо напълно естествено. Запизили са се и някой от така наречените Древни магии, като най-съществената от тях е Заключването.
Втората разлика с континента е че течението на водата е изключително слабо над цяла Фела, като на места дори липсва. Това води до големи усложнения при правенето на магии от такава школа. Системно това се отразява с изискването за по-голямо МУ във водната школа, за да се правят по-ниско ниво магии. При стандартно изискване 15, то на Фела изискването е 18. На места може да достигне и 21 и повече.

Публикувано: пон окт 24, 2011 3:32 pm
от Vilorp
Заключване
Школа: Древни магии второ ниво
Мана: 16ТМ
Времетраене: веднага
Цел: магьосника
Описание: след успешно направено заклинание ефекта му се възпира и се прави Заключването. Ако заключването се провали то се проваля и предишното заклинание. Ако заключването успее то ефекта на предходното заклинание може да се освободи когато магьосника пожелае или при каквото условие за освобождаването му заложи. Примерно отваряне на врата.
Заключването може да се премахне с разваляне на магия, но в този случай зяклученото в него заклинание се освобождава автоматично като при АНУ.

Публикувано: пет дек 02, 2011 4:06 am
от Shamajotsi
Много ми харесва идеята във Фелла да са запазили различни откъсляци от знанията от Втората епоха и съответно в сетинга да присъстват повече магии, особено Древните (които сами по себе си трябва да са по-"интегрирани" в системата - идеята за тях е твърде добра, за да остане незабелязана).

Това, което не ми харесва, е следната част от описанието: "на Фела са се запазили голяма част от старите магически познания. почти навсякъде се ползват дребни битови магии и това се приема за нещо напълно естествено." Старите магически познания са направили Ал-Тирим Оминор град, построен на няколко летящи във въздуха пръстена. Също така заради експериментите, които магьосниците са могли да правят, благодарение на тези знания, повечето закони на физиката около Острова на Науките леко не работят. Поради това ми се струва нереалистично/"небалансирано" Фелините да разполагат с "повечето" от тези знания. Също така, ако "почти навсякъде се ползват дребни битови магии", малко се отнема от чара на Източния Съюз, чийто чар почти изцяло е това.

Накратко: харесва ми съществуването на повече/различни знания на Фелла, не ми харесва в Котколашка Китония освен самураи да има и много по-могъщи и знаещи магьосници, както и перачки, които да ползват магии за пране.