Драконите

Подсекция за мистериозния остров Фелла и неговите обитатели.

Модератор: Mistral

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Драконите

Мнение от Vilorp » чет ное 03, 2011 4:58 pm

На Фела драконите са част от пейзажа. Добре де, част от пейзажа ако той включва някой планински връх или пък наблюдателя се катери по чукарите.
Всички дракони на острова са летящи, но единствените дракони с крила обитаващи Фела, са така наречените блатни дракони, при тях обаче крилата са в голяма степен атрофирали и единствено се ползват за маневри по време на полет, е и за перчене пред женските.

Блатните дракони не стават по големи от теле, като размерите им най често са между оял се кокер шпаниол и коли. Те са и единствените дракони летящи назад, като използват реактивната струя от пламъка който бълват за да правят полетоподобни скокове. Блатен дракон нямаш възможност да избълва профилактично пламък е предразположен към самовзривяване. Аномалия на естествения подбор е това че женските дават мило и драго да се чифтосат със точно такъв партньор, което криво ляво предпазва вида от самоунищожение.
В естествени условия предвид склонността си към самоунищожение живеят между 3 и 10 години. Това са най-кратко живеещите дракони в цяла Титания.

Древните дракони са друга от особеностите на Фела, те се водят най старите и мъдри живи същества. Визуално приличат на огромни тъжни картофи с опашка и храсти на главата, не летят извън пещерите си и рядко излизат на вън. Смята се че Древните дракони пазят цялото познание натрупано от създаването на Титания до този момент. Могат да говорят, но времето не е фактор който ги вълнува и преди да подадат следваща реплика може да ти се отчака чакалото.
Предполага се, че това са драконите с която кали е водила битките си за забавление, макар графиците да предпочитат да изобразяват други, далеч по респектиращо изглеждащи създания.

Пъстроперите дракони са дълги змио/гущеро образни същества които освен с различни цветове на люспите обкичват края на опашката си и главата с пъстри пера. Дължината им варира от няколко разтега да няколко хвърлея. Носят се в небето все едно пълзят в някакви пукнатини в самия въздух. Едно от обясненията на мистиците е, че пъстроперите дракони се плъзгат по магическите силови линии опасващи Титания. Няма сини пъстропери дракони във Фела.
Също имат дар слово. Имат и склонност да пускат дълги мустачки и понякога да изпадат в лирични отклонения. Всъщност доста често. Падат си по загадките, както да ги задават така и да ги решават. Склонни са да помагат, като гонят градушки или докарват дъждовни облаци.
Последна промяна от Vilorp на пон ное 14, 2011 10:03 am, променено общо 1 път.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пет ное 11, 2011 5:58 pm

След консултация с наръчника за фела добавям катогорията Сиви дракони.

Сивите дракони са... странни. Принципно си приличат на най обикновен дракон десетина метра размах на крилете 5-6 метра дължина то върха на муцуната до края на опашката, като 2-3 метра се падат на опашката и около 1 на врата. Рогца, перки и други израстаци красят главите им. Преобладаващия цвят на кожата е сив, в почти всички негови нюанси.
Това което е особеното е че те ходят на задните си крака. Още по страното и влечението им към модата или поне към елечетата. Ако не се шокираш от факта че дракон е казнал пред теб то това че носи син жакет и панталони определено ще ти срита психиката в някоя канавка на подсъзнанието.
Сивите са почти пристрастени към игричките и шегичките - всякакъв тип, но най често за сметка на някой друг.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Shamajotsi
Тапака
Мнения: 1664
Регистриран на: ср ное 23, 2005 1:17 pm
Местоположение: Нангияла
Контакти:

Мнение от Shamajotsi » пет дек 02, 2011 4:11 am

Не съм сигурен доколко така описани дракони ще се вписват в духа на Фелла и Титания като цяло. Вярно, че при описанието на джуджетата авторите са си позволили хумор, но не трябва да се забравя, че като цяло, а и в конкретния случай, те са търсели баланс, какъвто тук не е постигнат. Драконите, долкото разбирам, са заслужили изключително много уважението на фелините и не бива читателят да получава смесени и объркани послания по този въпрос. Т.е. не трябва създанията, помогнали на този толкова достопочтенен народ да са "приличащи на картофи" или "обичащи модата". Всъщност, не знам доколко те въобще трябва да се срещат все още на острова. Бях останал с впечатлението, че като всяко друго митичен и изключително могъщ вид, и този е на изчезване, ако не и под графата "смята се за изчезнал". Трябва да проверя пак.
シャマョツィ

Отговори