Дая ин Майме

Играта на Асен

Модератор: Асен

cherno_slance
Аша'ман
Мнения: 1333
Регистриран на: вт май 20, 2003 1:45 pm
Местоположение: burgas

Дая ин Майме

Мнение от cherno_slance » вт сеп 15, 2009 5:29 pm

Герой: Дая ин Майме от Еландрел
раса: елф, възраст 195 елфически години
Ръст: 155 см, тегло 35 кг
( по мои сметки тези същества имат някаква много лека, пореста тъкан, която е практически безтегловна и - за разлика от човешката подкожна мазнина - служи единствено за окръгляне на лицето, гърдите и бедрата/задника. Иначе гледката ще напомня “бухендвалски маникен”, а това е зле при вътревидовото съперничество).
http://fantasy.nietykalni.biz/galerie/z ... =&album=19

Облик: - на първо място – типичната конструкция на елфана, която май се състои от крака и очи, а наистина дребното тяло - от седалище и бюст (за повече не остава при тези тридест и пет килограма. Лицето й е съвършенно дори по стандартите на расата й, със сапфирено сини очи, малък нос и уста и т. н. и т. н. а златисто русата й коса би могла да се влачи по земята, ако не е оформена в прическа.

История: претърпяла е корабокрушение, с последващо проболедуване, от което едва е оцеляла и все още се чувства изключително слаба и немощна. Загубила е и голяма част от спомените си – някой неща проблясват и пак изчезват. Запазили са се маниерите и някои от най-рано усвоените умения.

На непознатия бряг са я приютили сранни, леко глуповати същества, които обаче са й са се сторили добри и мили.. Малко по-късно през рибарското им село минал, на път за своите работи, благородник със свита си. Виждайки тежкото състояние на корабокрушенката, той я взел със себе си в Здравостан, осигурявайки нейното истинско лечение в имението си. С времето тя се възстановила частично и понастоящем изпитва искрена благодарност към барон Карино, примесена с морален ужас (като в същото време е осъзнала неизбежната необходимост на неговото поведение за неговия си свят).
Наскоро невъзмутимият благородник я е попитал може ли да разчита на способностите й като певец да разнася новини, да събира информация и да дава правдиви отчети. Предвид, че му се чувства задължена, тя без колебание се е съгласила да помогне, доколкото силите й позволяват.
А и вече знае, че Карино винаги си събират дълговете, с лихвите. Впрочем, така се отнасят и ъкъм плащането им...

Принадлежности: загубила е почти всичко при корабокрушението и повечето й вещи са й дадени в ползване като гостенка. След катастрофата в нея е останала само личната й брошка (каквато носят всички елфи и която надхвърля системно дадените пари, ако имаше кой да я купи, но не подлежи на осребряване от героинята). Няма пари в наличност, но ако благородникът се съгласи да я прати на някаква задача, би трябвало да й даде пари за път (което прави тези пари нейни, но я обвързва още по-силно)
http://www.sara-trade.bg/shop/files/Bro ... 3,7_2e.JPG

Ви 1
Си – 4
Пр – 6
Л - 6
Инт - 18
Изд - 4

Ск - 18
Красота 18

Късмет - 3

Общи познания и умения:
Съблазняване 6+10(12)=16 ( 18 ) +2 TR
Психология - 6+9 = 15
култ. обичаи - 6+4
Легенди и др. историй – 0+4
Убеждаване 6 + 10(11) = 16(17)

Специални умения:
Су - Певец 12
БР - 8* ( в тукашния му вариант, виж правилата за това приключение)


Захват -12
РЕС - 15
Ат с Ръка – 8
Ак с крак – 9
Ат с тяло – 7
кинжал - 19
Хвърляне - 15

Бз – 7 ЗА 23

Бщ – 0
БА - 0
ДТ – 5
Вди1 –5
Вди2 – 15
Повдиг 16
Воля – 11
ПсУ - 12
МУ – 12
МА – 4
Мана – 32
Обаяние – 21(24 след песен)
Обоняние - 0
Отскок – 2
Плуване – 2
Езда – 5
катарене – 4
пром - 5
Бди - 3
Ре - 18
Ста - 22
ТД – 12
УО - 1
Последна промяна от cherno_slance на нед мар 28, 2010 6:10 pm, променено общо 2 пъти.
Обичта е по – силна от омразата. Сърцето е по – силно от огорчението. Усмивката на душата е по – силна от мрака. Великодушието надмогва мъстта.

Потребителски аватар
Асен
Гад със стил
Мнения: 1948
Регистриран на: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Асен » ср сеп 16, 2009 9:55 pm

Ок, елфаната е одобрена, макар че се наложиха някои промени в историята, за да избегнем разсъждението
"как влияе системно на Певец липсата на език".
Черно слънце, никой няма да я смята за нещо пвоече от човек, защото е елф. Вариантът с нещо по-малко остава открит, но расизъм към елфите се проявява относително по-рядко... :twisted:
"When I give food to the poor, they call me a saint. When I ask why the poor have no food, they call me a Communist."
-Dom Helder Camara, former Archbishop of Olinda and Recife

cherno_slance
Аша'ман
Мнения: 1333
Регистриран на: вт май 20, 2003 1:45 pm
Местоположение: burgas

Мнение от cherno_slance » пет сеп 25, 2009 12:04 am

Така:

първото е нещо като дълга, бяла риза/рокля - звучи ми тъпо да описвам толкова сложна дреха извън нормален текст, така че давам линк:

http://www.victoriafrances.es/main.php, след това избирате Галерия/ Фаволе 2 либераме/ Босетас/. След това намирате картина, която се казва "Меланхолия". Те Дая има същата рокля.

Второто нещо е черна рокля:
http://www.victoriafrances.es/main.php, след това избирате Галерия/ Фаволе 3 Джелайда Луз/ Босетас/. Картината излиза веднага и се казва "Фаволе". Те такава черна рокля.

Третото е - ами рокля с разцепена пола, за нормална езда.

По-тежко и плътно наметало с качулка и ръкави, което да се облича при рязко застудяване.

Обувки - ботуши за езда, дървени чехли с каишки за селските улици, леки пантофи с повдигната пета за официални случаи и т.н.

Би трябвало да носи нещо като плоска кутия, в които дрехите да стоят гънати по правилния начин - в съвременния свята на такова нещо му викат куфар - подозирам, че и тогава са имали нещо подобно.

Да не забравя - бельо, ленено, защото от паешка коприна или просто от коприна ще получи, като се върне някой голям ден в родната ВГ. Та от бельото един пълен комплект на нея и два резервни... подозирам, че сама ще си ги пере... (пълният комплект включва едно такова като потник, бикини, дълги чорапи над коленете с жартиери.

Ако Асен не изреве на умряло, момичето би трябвало да има и чадър срещу слънце (всъщност върши добра работа и срещу дъжд, но това тогава е било второстепенно използване). Като стана дума за аксесоари - ветрилото е било почти задължително към цялостния комплект на дамското облекло, както и поне един чифт кожени с подплата ръкавици за лошо време и един по-тънък, в цвят и материя сходящи с бялата рокля. Както и шноли, от онези гребени, които се закрепват в самата прическа и прочие.

Друго - малко съндъче с дамски принадлежности - знам, че включва и други неща освен огледалце, гребен и несесер ( но имам смътна представа какво държат жените в един несесер освен пиличките им за нокти и онези мънички, зловещи на вид ножички с извити остриета)...

Конят ще го опиша... ще е едро, добродушно животно, вероятно кобила. С дисаги за носене на багажа, меха с вода, дажби храна и прочие.

Обилни количества хума за чистене.... калъпче сапун (в краен случай селски, който не става за пране на дрехи, освен ако не харесваш облеклото си със жълтеникав оттенък и аромат на лой). Дрехите май са ги накисвали в разни студени и горещи води и прочие...

Сега - очевидно толкова изискани дрехи, в комплект с цели три чифта бельо и въобще целия комплект дамски принадлежности очевидно не й е по-джоба, погледнато чисто системно. Някой от вещите може да са намерени от рибарите при корабокрушението, но това е сетинговото обяснение... както й да е - Асен да решава. Все пак не искам за Дая бижута.
Обичта е по – силна от омразата. Сърцето е по – силно от огорчението. Усмивката на душата е по – силна от мрака. Великодушието надмогва мъстта.

Потребителски аватар
Асен
Гад със стил
Мнения: 1948
Регистриран на: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Асен » нед сеп 27, 2009 10:48 am

Оправил си атаката с кинжал, пропуснал си, че и стрелбата трябва да е по-висока.
Както и да е, одобрена е. Заключвам като всички.
"When I give food to the poor, they call me a saint. When I ask why the poor have no food, they call me a Communist."
-Dom Helder Camara, former Archbishop of Olinda and Recife

cherno_slance
Аша'ман
Мнения: 1333
Регистриран на: вт май 20, 2003 1:45 pm
Местоположение: burgas

Мнение от cherno_slance » пет юни 25, 2010 3:00 pm

Общо умение Психология - покачено на 7
Общия стат на умението става 7+9=16

Забележка: когато героят има ниска статистика на дадено умение, но подкрепата от вторичен показател/умение е много голяма - в тези случай е по-подходящ варианта за трупане на опит, където се хвърля срещу трудност. Това е така, защото се сравнява трудност срещу чистата стойност на използваното умение, без да се смята подкрепата от вторичен показател/умение.
Обичта е по – силна от омразата. Сърцето е по – силно от огорчението. Усмивката на душата е по – силна от мрака. Великодушието надмогва мъстта.

Заключена