На Асен трябва да се забрани да води, защото така казвам аз!
Модератор: Асен
- Асен
- Гад със стил
- Контакти:
На Асен трябва да се забрани да води, защото така казвам аз!
Това пък е темата за критики към Водещия. Който още не е разбрал, критиките се поощряват и дори не държа да са учтиви.
Държа да са аргументирани, което е различно!
Държа да са аргументирани, което е различно!
"When I give food to the poor, they call me a saint. When I ask why the poor have no food, they call me a Communist."
-Dom Helder Camara, former Archbishop of Olinda and Recife
- nikestan
- Frozen
- Контакти:
Едно от нещата, които не ми допаднаха съвсем у Асен като водещ са начин му на сторителинг. Понякога в опитите си да опише нещата по забавно и саркастично описва случките така, че е малко трудно да се разбере какво точно става. Също описанията в подземието не бяха достатъчно детайлни, т.е. даваше се съдържанието на помещението, но не формата му, изходите и точното разположение на предметите. Тази информация получавахме едва след като питаме кое къде е. Останах с впечатлението, че тази модификация на Магландиум трябва да е по-мрачна и зловеща от оригинала, но описанията от страна на водещия не оставиха такова впечатление. Да, на моменти бяха забавни с леката си ироничност, но аз лично очаквах малко по-потискаща и мрачна атмосфера.
Препоръките ми са за по-детайлно описание (най-вече за помещенията) и за придържане към идеята за сетинга (не че бяхме токлова далеч от нея, но смятам, че можеше и по-добре).
Надявам се, че със забележките си не изглеждам дребнав. Това са нещата, които ми направиха леко негативно впечатление, но като цяло оценката ми за Асен като водещ е положителна.
Препоръките ми са за по-детайлно описание (най-вече за помещенията) и за придържане към идеята за сетинга (не че бяхме токлова далеч от нея, но смятам, че можеше и по-добре).
Надявам се, че със забележките си не изглеждам дребнав. Това са нещата, които ми направиха леко негативно впечатление, но като цяло оценката ми за Асен като водещ е положителна.
The superior man is modest in his words, but exceeds in his deeds.
- Shamajotsi
- Тапака
- Контакти:
За качеството на описанията аз не мога да кажа нищо, но определено ще подкрепя Найкстан в критиката му за, да го наречем, стила, който не винаги подхождаше на ставащото с героите. Изниква ми само един пример, който е показателен, но дано не прозвучи като дребнавост: когато описваше в началото съня на Тирел, именно заради този твой ироничен изказ ми бе трудно да разбера в началото какво се случва. Говорещият паяк разбрах че наистина говори едва като го убих - бях си помислил, че просто се шегуваш, примерно. Та да, накратко - бъди сигурен, че се разбира какво се случва и, знам ли, когато следва "драматичен" епизод стилът да съответства :Р .
シャマョツィ
-
- Аша'ман
Имам оплакване само по един въпрос.
Асен наглася системата така, че героите да учат в реалистично темпо. Като водещ споделям това убеждение, но открих следния проблем.
Ако героите усвояват/покачват умения с реалистично темпо, наградите трябва да се прехвърлят за следващата игра. Това обаче може да стане само по два начина: игра с едни и същи герои или чрез бонуси към самите играчи.
Предлагам на Асен да си помисли за бонуси на самите играчи, които те добавят към героите си. Подобен механизъм има в една много популярна игра в момента: Лигата на необикновенните.
Асен наглася системата така, че героите да учат в реалистично темпо. Като водещ споделям това убеждение, но открих следния проблем.
Ако героите усвояват/покачват умения с реалистично темпо, наградите трябва да се прехвърлят за следващата игра. Това обаче може да стане само по два начина: игра с едни и същи герои или чрез бонуси към самите играчи.
Предлагам на Асен да си помисли за бонуси на самите играчи, които те добавят към героите си. Подобен механизъм има в една много популярна игра в момента: Лигата на необикновенните.
Обичта е по – силна от омразата. Сърцето е по – силно от огорчението. Усмивката на душата е по – силна от мрака. Великодушието надмогва мъстта.
- Асен
- Гад със стил
- Контакти:
По темата с иронията - чисто и просто е вярно. Точно затова и ми е трудно със създаването на мрачна и пдотискаща атмосфера.
По това просто имам още доста да работя, но колкото и да чета Нийл Геймън, често ме избива на имитация на Пратчет.
Антоне, всъщност не нагласях системата, за да "учите в реалистично темпо", а пробвах колко ТР ще събирате при най-бавния вариант. От само себе си се разбира, че ако вместо 1 точка на опит, получавахте по 1 зар ТР, ученето щеше да се ускори средно до 350% от настоящето.
Това обаче си беше за темата с модификациите на системата, а сигурен съм, че имаш и несистемни критики!
По това просто имам още доста да работя, но колкото и да чета Нийл Геймън, често ме избива на имитация на Пратчет.
Антоне, всъщност не нагласях системата, за да "учите в реалистично темпо", а пробвах колко ТР ще събирате при най-бавния вариант. От само себе си се разбира, че ако вместо 1 точка на опит, получавахте по 1 зар ТР, ученето щеше да се ускори средно до 350% от настоящето.
Това обаче си беше за темата с модификациите на системата, а сигурен съм, че имаш и несистемни критики!
"When I give food to the poor, they call me a saint. When I ask why the poor have no food, they call me a Communist."
-
- Аша'ман
Всъщност нямам. Обяви предварително в какъв свят ще водиш и той беше точно такъв.
Имаме идейни различия, но тях си ги знаем. За самата игра наистина няма какво да измрънкам.
Имаме идейни различия, но тях си ги знаем. За самата игра наистина няма какво да измрънкам.
Обичта е по – силна от омразата. Сърцето е по – силно от огорчението. Усмивката на душата е по – силна от мрака. Великодушието надмогва мъстта.
- Cocaine
- Гвардеец
- Контакти:
Всъщност няма какво да добавя. Пиша тук, защото беше част от задълженията ми като играч. Мисля, че Никстайн и Шамайотци са покрили всичко, макар, че страшните и потискащи неща така и не се случиха - по стечение на обстоятелствата героите действаха със скорост, на която дори Хорейшо Кейн с всичките си технологични джаджи би завидял.
От страна на разиграните НИП-ове само дъщерята на Рикардо ми се видя нерационална в действията си, но това може да се дължи на характера й или на глупостта на Римлос. При всички положения, тя беше извън подозрение до последния момент и бих очаквал да прояви малко повече финес и такт, но признавам, че беше доста млада, за да действа хладнокръвно.
От страна на разиграните НИП-ове само дъщерята на Рикардо ми се видя нерационална в действията си, но това може да се дължи на характера й или на глупостта на Римлос. При всички положения, тя беше извън подозрение до последния момент и бих очаквал да прояви малко повече финес и такт, но признавам, че беше доста млада, за да действа хладнокръвно.
И мълком по речното дъно във дълги редици
ний гоним миража на някаква светла страна.
И в нашите ледни и мътнозелени зеници
гори безнадеждния пламък на жълта луна.
ний гоним миража на някаква светла страна.
И в нашите ледни и мътнозелени зеници
гори безнадеждния пламък на жълта луна.