Ах, тези играчи 8)!

Играта на Асен

Модератор: Асен

Потребителски аватар
Асен
Гад със стил
Мнения: 1948
Регистриран на: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София
Контакти:

Ах, тези играчи 8)!

Мнение от Асен » ср сеп 01, 2010 11:30 pm

А тук имате право и да изкоментирате стила на останалите играчи. Със сигурност имате какво да препоръчате на останалите или за какво да ги похвалите, нали?
Аз самият ще се отчета за всеки поименно при първа възможност.
"When I give food to the poor, they call me a saint. When I ask why the poor have no food, they call me a Communist."
-Dom Helder Camara, former Archbishop of Olinda and Recife

Потребителски аватар
nikestan
Frozen
Мнения: 274
Регистриран на: пет авг 26, 2005 4:11 pm
Местоположение: В.Търново
Контакти:

Мнение от nikestan » чет сеп 02, 2010 12:17 pm

Ще споделя някои впечатления, надявам се да не обидя някой. Все пак мнението ми си остава субективно и плод на моите предпочитания. Наясно съм, че предпочитанията на другите могат да се различават от моите и затова те не са ми виновни, ако нещо не ми е по-вкуса.

Поздравления за Антон, за това че се нае да разиграва социалния герой. Дая беше добре пресъздадена, а приноса й към разрешаването на проблема в селото беше решителен. Това, което не ми хареса бяха понякога ненужно дългите описания, поради които постовете ставаха огромни и времеемки за четене.

Щерев, смятам, се справи добре с разиграването на Кора, а и с ролята на лидер на групата. Поздрави и затова, че задели време да напише най-много отчети от всички ни.

Асен (играчът) също се справи добре с разиграването на Раел. Концепцията за добрия свещеник, борещ се с трудностите, за да остане чист и свят ми допадна. Смятам, че се получи интересен герой.

Върху Тирел като че ли имах най-малко наблюдения. Той също бе добре отигран от Шамайоци.

За другите играчи няма да коментирам, защото играха твърде кратко, за да си създам някакво впечатление.

Като цяло, поздравления на всички за доброто разиграване на героите и за успешното завършване на приключението. Надявам се пак да играем заедно в някоя форумна игра (а защо не и на живо :D ).
The superior man is modest in his words, but exceeds in his deeds.

Потребителски аватар
Асен
Гад със стил
Мнения: 1948
Регистриран на: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Асен » чет сеп 02, 2010 1:25 pm

Така, Найкстан ме е изпреварил, но пак ще се отчета.

Самият Найкстан, имаше един от най-добре разиграните образи на "гущероид, който не разбира тия топлокръвните". Той си каза още в началото, че иска да играе асоциални остриета и след като потвърди,ч е не възразява да е на заден план в голяма част от играта, му позволих.
Надявам се поне, че сцените в гората и в кулата му бяха забавни. Там успя да се изяви, по моето скромно мнение.

Антон е безспорно един от най-добрите играчи. Казвам го не само заради обща култура и специализирани знания, отговарящи на темата на играта - той наистина сериозно работи по спазването на образа на героя си, в случая героинята. Понякопга това дори го отвежда до момент, при който забравя слчайните фактори, влияещи върху поведението на персонажа му, поради което обикновено има повече от един вариант.
Търканията ни с него бяха от съвсем друго, "идеологическо" естество. Няма да споменавам, че елфите ти са по-идеализирани от тези на Толкин. Ще спомена само, че не им беше мястото в този вариант на Магландиум. Дори и това беше относително приемливо, но останалото ти "възгледи" откровено ми ходеха по нервите. Мисля да не споменавам кои имам предвид.
Но, накратко - много добър играч, с който търканията ни бяха предимно извънигрови. Лошото беше, че късаха нервите и на половината от останалите играчи.

Адашът - участваше спорадично, но поне предупреждаваше, че ще отсъства, за да мога да го заобиколя по логичен начин и да не се чудя да чакам ли пост всеки момент. Когато участваше пък, си отиграваше мага добре. успя дори да включи и доза толерантност и склонност към неща, които не се предписват от религията му, което го направи нещо повече от двуизмерен персонаж-фанатик. Като цяло - поздравления.

Шамайоци - много добре разигран елф-стрелец, Тирел беше далеч по-близко до идеята ми за елфи, отколкото Дая, предимно заради толерантността си към чужди обичаи. Като добавим и доста редовното му участие, както и измъкването на Раел от капана в кулата, мога само да го похваля и да му пожелая още много опит да натрупа!

Щерев - Кора беше изключително забавен персонаж, чиито възможности ти оползотвори почти максимално. Като част от похвалите ще кажа, че много хора не я мислеха за боен, а за социален персонаж, или по-вероятно, социално асоциален. Всъщност, тя беше добре балансирана между двете. Като добавим гущероидаът, бяха истински еки по убийства според филмите - с 40% асоциални персонажи в основния екип!
Проблемът й беше, че не беше много добре обучена за убеждаване на хората да говорят, поне без болка. Като се стигнеше дотам обаче, се справяше много добре, ако изключим екстремалните оклонения, когато някой НИП хвърли шантави усепхи на заровете.
Успя да включиш и черен хумор. Лично аз поне се смях искрено на реакциите й при огледа на мелницата.

Иван Хелсинг - не знам за какво се включи, но приемам, че ти е изникнала работа. Е, поне в началото се ориентира бързо и беше сред първите готови герои, ако не и първият. Ако беше запазил това ниво на ентусиазъм, щеше да имаш интересен принос към играта, сигурен съм.
Понеже същото се случи и в предишната игра, уточнявам - ако се стряскаш от нещо, недей.

Райдън - в предишната ми игра беше много активен, сега отпадна поради неактивност. Надявам се, че не са ти изниканли внезапни проблеми? Ако да, късмет с решаването им!

Вилорп - когато ви предложа разследване в средновековен сетинг, направи си персонаж, който пасва на играта, моля те! Когато пък ви пращат на обещаното още във встъплението разследване, да откажеш да отидеш просто те вади от игра. Поне в началото се налага да приемете една задача, след това сте свободни да правите всичко.
Да, някои Водещи биха тръгнали да те бубеждават, но това според мен е неправилно. Първо, цялата игра става как да убедим опърничавия персонаж, което е двойно по-вредно при ниските темпове на форумните игри.
От неподходящи и опърничави персонажи страда или играта, или твоето участие. Аз бях предупредил още в нчалото, че се очаква персонажите ви да пасват на играта и сетинга. Съжалявам, но не ми остави друг вариант, освен да те заобиколя.

Фобос, Хамелеона, Рали - така и не създадоха персонажи. Нямам как да ги коментирам.
"When I give food to the poor, they call me a saint. When I ask why the poor have no food, they call me a Communist."
-Dom Helder Camara, former Archbishop of Olinda and Recife

Потребителски аватар
Cocaine
Гвардеец
Мнения: 694
Регистриран на: вт окт 07, 2003 10:05 am
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Cocaine » чет сеп 02, 2010 9:31 pm

Ето ги моите впечатления:

Найкстан изигра най-убедителния гущероид, който съм виждал до сега. Задачата не е лесна, предвид лошата репутация на щрахите. Предимството на форумните приключения е времето, с което разполагаш, за да опишеш мислите и жестовете на героя си - в случая използвана максимално.

Асен (Фенрир) се справи много добре. Младият, надъхан идеалист-свещеник беше изигран убедително, а сблъсъкът с различните изкушения беше интересно представаен.

Антон е труден за характеризиране. Струва ми се, че е повече писател, отколкото играч, пендантичен по отношение реакциите на персонажа си. Факт, че при него преобладаваше принципа "WWTD"*, променяше мнения, за да отразяват по-добре неговия образец. Вложи похвално количество усилия. Интересно ми е как би постъпил в класическа настолна сесия, когато времето за размисъл е ограничено.
Трябва да отбележа, че Антон изигра елф, който много се различава от (явно не само) мойте очаквания. Получи се, но не без напрежения и търкания в групата. Не казвам, че това е лошо - иначе персонажите щяха да бъдат твърде изкуствени, но казвам, че на моменти Дая изглеждаше не на мястото си, като Алиса, влязла в огледалния свят. Теоретично, ако някога се случа да водя на Антон или той да ми води, ще трябва да отделим известно време за подготовка, в което да обсъдим как водещия вижда сетинга.

Шамайотци оставих последен, за да очертая паралел между двете виждания по въпроса "какво е елф". Когато си представям елф, виждам по-скоро това, което той изигра. Тирел само констатираше, че с хората са различни и толкоз.

*WWTD - What Would Thor Do?
И мълком по речното дъно във дълги редици
ний гоним миража на някаква светла страна.
И в нашите ледни и мътнозелени зеници
гори безнадеждния пламък на жълта луна.

cherno_slance
Аша'ман
Мнения: 1333
Регистриран на: вт май 20, 2003 1:45 pm
Местоположение: burgas

Мнение от cherno_slance » вт сеп 07, 2010 1:47 pm

Самият Найкстан, имаше един от най-добре разиграните образи на "гущероид, който не разбира тия топлокръвните". Той си каза още в началото, че иска да играе асоциални остриета и след като потвърди,ч е не възразява да е на заден план в голяма част от играта, му позволих.
Надявам се поне, че сцените в гората и в кулата му бяха забавни. Там успя да се изяви, по моето скромно мнение.

С известно закъснение:

Никестан направи достоверен образ на разумен абсолютен хищник. Стори го с майсторски малко думи и ми даде храна за размисъл по въпросите за стила.
Вътреигрово Кар`раса създаде чувство за сигурност на Дая, която е физически крехка и беззащитна. Той е чист хищник и би я нападнал само заради голям глад. Игнорира всякакви изцяло психологически дразнители от рода на превзети жестове и надменно държане. Всъщност дори не го интересуваше дали го прави нарочно, резултат е на възпитание или заради вродена женственост. Бидейки щарха, просто не му пукаше... и че се оказа героят, който я прие най-леко от всички останали.
Тъй че имаш моята благодарност, друже.Асен (играчът). Неговият герой ме изненада приятно. Очаквах тесногръдо същество, а видях истински адепт на Орим. Истинската вяра е "спокойна". Тя е вътрешна убеденост в реалността и моралната висота на твоя Бог. Няма нищо общо с кресливостта на фанатиците.
Героят му дори изпитваше кротка снизходителност към дребните пороци и плътски слабости на околните. Получи се повече от добър образ.

Шамайоци.
Неговият герой ми се стори прекалено съвпадащ с очакванията на всички за елф-стрелец. Това дори се отрази вътреигрово в един от разговорите между него и Дая. Не мога да кажа нищо обаче срещу самия образ. Тирел беше изграден като отличен пример за мъж-войн. Лаконичен, без излишни жестове и постъпки. Горд и в същото време ненатрапващ присъствието си.

Щерев -
Кора се оказа изключително трудна за разбиране, като причина за това има лошата комуникация между мен и автора й. Така и не разбрах какво е базовото й чувство към героинята ми: презрение, уважение, принудително търпене или другарство (поне спрямо задачата на групата). Извън игрово не разбрах следното: Дали тя се дразни като жена от жестовете, походката и говоренето на Дая или елфаната я кара да се чувства нащрек заради странността си.
За самият образ обаче не мога да кажа нищо. Щерев си я изгради много съвестно и последователно. Кора беше един от най-приятните за наблюдение герои.


Иван Хелсинг, Райдън, Вилорп - неудобно ми е да критикувам за глупости, но няма как. Тримата "започнаха работата и я оставиха недо...а".
Обичта е по – силна от омразата. Сърцето е по – силно от огорчението. Усмивката на душата е по – силна от мрака. Великодушието надмогва мъстта.

Потребителски аватар
Shamajotsi
Тапака
Мнения: 1664
Регистриран на: ср ное 23, 2005 1:17 pm
Местоположение: Нангияла
Контакти:

Мнение от Shamajotsi » вт сеп 07, 2010 7:44 pm

Впечатления:

Щерев: честно казано, не знам много какво да кажа. Много интересна героиня и един от хората, които Асен визира по-горе, че я е объркал за социялен персонаж, съм аз. До толкова изстиска всяка възможност героинята ти да използва своите качества в "не-бойни ситуации", че бях много учуден като Асен ми каза, че всъщност Кора е доста дисънт и в боя. Нещо, което аз, уви, нямаше май да съм в състояние да сторя, дори да бях сложил умение, с което Тирел да се спрява сред обществото.

Фенрир: включвам се в клуба на приятно изненаданите. И е редно да си призная гузно, че в началото изпитвах дълбоки предубеждения към героя, вярвайки че просто ще сме свидетели на някакъв религиозен фанатик, дело на играч, който преекспонира в представите си "лошотията" на убедените свещенослужители. И да, оказа се, че съм грешал много жестоко и накрая ми беше много кеф при всяко включване на Раел в повествуванието.

Антон: две неща много не ме накефиха. Първо и най-основно: използваше през цялото време най-нагло героите на другите за изграждане на образа на Дая. Това щеше да е ок само по себе си ако... някак си съгласуваше постовете си с играчите предварително или поне да се бе постарал героите, за които пишеш, да правеха това, което се очаква от тях. Второт нещо, което не ми хареса: постовете ти. Дълги, скучни и оплетени. Което имаше и положителна страна: когато Дая не беше около моя герой просто хич не бодървах да чета какво става с другите герои и така почти никога не съм имал досег до някаква извън-игрова информация, която да ме изкуши да разигравам Тирел така или инак.

И накрая Найкстан: честно казано, без другите да се засягат, от всички герои най-много се накефих на Карасса. От двама персонажи-гущероиди, които съм видял досега и двата са тотъли оусъм! Не съм много съгласен, че е бил "интелигентен хищник" - напротив, точно това ми хареса, че си е баш интелигентно същество, но в същото време доста ясно изразено като "пришълец, чужденец". Обаждаше се рядко и когато се случеше, говореше направо - просто защото Карасса е до много по-малка степен плод на културата, която е изградила останалите персонажи и поради тази причина не чувства същите "социялни задължения и ограничения" като останалите. Абе, накратко казано, гущероидът беше много як!
シャマョツィ

cherno_slance
Аша'ман
Мнения: 1333
Регистриран на: вт май 20, 2003 1:45 pm
Местоположение: burgas

Мнение от cherno_slance » ср сеп 08, 2010 2:25 pm

Шами, приемам и двете забележки.

Вече започнах да работя по изчистването на стила си. Ясно ти е, че съм постигнал прозрение поради собственото си развитие. Малко резките ти по тон забележки само потвърждават, че съм на прав път.
Ако отново попаднем в едно форумно приключение ще ти е много по-лесно и приятно да четеш постовете ми.

Не успях да нацеля точно героите на останалите. Свикнал съм да познавам прототипите на героите, само че в играта това е невъзможно. Опитах няколко пъти да разпитам играчите за техните герои, да взема психопрофилите им. Срещнах отрицание или неразбиране. Дълго се чудех защо така реагираха хората и сега знам причината. Съвсем проста е, но обявяването й ще предизвика ненужни спорове.

П.П. На мен ми хареса как описваш героя си. Жалко че чувството не е взаимно.
Обичта е по – силна от омразата. Сърцето е по – силно от огорчението. Усмивката на душата е по – силна от мрака. Великодушието надмогва мъстта.

Потребителски аватар
Асен
Гад със стил
Мнения: 1948
Регистриран на: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Асен » чет сеп 09, 2010 2:23 pm

cherno_slance написа: Не успях да нацеля точно героите на останалите. Свикнал съм да познавам прототипите на героите, само че в играта това е невъзможно. Опитах няколко пъти да разпитам играчите за техните герои, да взема психопрофилите им. Срещнах отрицание или неразбиране. Дълго се чудех защо така реагираха хората и сега знам причината. Съвсем проста е, но обявяването й ще предизвика ненужни спорове.
Няма "ненужни" спорове тук, играта вече завърши и се обсъжда кой как и защо е играл ;).
Точно затова изрично ви казах, че вече не се изисква учтивост, а аргументираност. Това тук е учтиво, но не е аргументирано, което е точно обратното на целите ни след края на играта 8) !
Асен, в ИИ темата, написа: Пускам теми за коментари и премахвам изискването да сте учтиви един спрямо друг и спрямо мен :twisted: !
"When I give food to the poor, they call me a saint. When I ask why the poor have no food, they call me a Communist."
-Dom Helder Camara, former Archbishop of Olinda and Recife

Raiden
Чирак
Мнения: 21
Регистриран на: пон ное 29, 2004 9:45 pm

Мнение от Raiden » съб сеп 11, 2010 9:56 pm

Здравейте и от мен...

Вярно е, че бях на линия само в началото, но това не означава, че периодично не следях какво се случва тук. Няма да се оправдавам за изчезването си, защото знам, че съм виновен. Имам само един коментар, който не знам дали е редно да дам, но ще го сторя. Една от причините да се откажа от играта бе cherno_slance - че имаш дар слово и така нататък няма спор, но аз играя, за да ми е забавно, а това определено не включва четенето на затормозяващите ти и дълги постове. В предната игра(Ушу: Пророчества за липсващи луни) някак успях да го толерирам, но тук ми дойде в повече. Другото, което ме дразни при теб е, че прекаляваш с употребата на мета-знание, което не е особено редно.

cherno_slance
Аша'ман
Мнения: 1333
Регистриран на: вт май 20, 2003 1:45 pm
Местоположение: burgas

Мнение от cherno_slance » нед сеп 12, 2010 8:57 pm

За дългите и тежки постове съм съгласен.
Обичта е по – силна от омразата. Сърцето е по – силно от огорчението. Усмивката на душата е по – силна от мрака. Великодушието надмогва мъстта.

Отговори