I. Общо за Хоул.

Още един континент в света на Магландиум.

Модератор: hameleona

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

I. Общо за Хоул.

Мнение от hameleona » чет ное 18, 2010 1:48 pm

Общо за Хоул:

География


Скалистите Планини – най-голямата планина на острова. Някога са били част от Колоса, а сега просто пресичат острова от единия край до другия, с ориентация Изток-Запад. Склоновете им са стръмни и непроходими, изкачването им е почти невъзможно. Навсякъде по склоновете им са разпръснати останки от древната култура на Калтупал, която е владяла Хоул преди Втората Война. Северно от Скалистите Планини се намира Пустинята, която се смята за ненаселена.
Черни връх – намиращ се в центъра на Скалистите планини, Черни връх от край време бележи границата между джуджета и гоблини. Най-високия връх на Хоул, под него джуджетата са прокопали най-красивия си град - Валад-Дур, в момента под гоблинско владичество.
Източната Планина – сравнително малка по площ, но висока планина. Богата на полезни изкопаеми. Населявана от няколко странни, полу-разумни раси. Мините в нея са подложени на постоянни нападения, но добивът им е изключително висок. Към настоящия момент планината е във владенията на Грик и Антелия.
Орлово гнездо – красив връх, който някога според мълвата е приютявал какви ли не митични създания, но сега е пуст и неприветлив. Сега единствено големите черни орли гнездят по него, a това обяснява и името му. Древното му име е Ангарот (Бездна) и обозначава истинската му същност – заспал вулкан, който се пробужда само във време, когато велика заплаха легне над света. Последното му изригване е по време на Втората Война. За жалост знанието за същността му е забравено от всички раси, освен населяващите планината, а и техните предания са мъгляви и неясни.
Кардифска планина – абсолютно обикновена планина, доколкото това е възможно на Титания. Населена е предимно с Чекризи и планински Гнолове.
Мраколес - гора между река Виста и Скалистите планини, дом на нощните елфи. Много може да се каже за Мраколес, но то рядко би било вярно – гората е преминала през твърде много препятствия през живота си, но все пак е оцеляла. Магията струи между клоните на дърветата й а под дебелите им сенки бродят нощните елфи. Въпреки слуховете за неприветливостта й, гората е леснопроходима, изпълнена с живот и населена предимно от тревопасни.
Елфолес – Много може да се изпише за тази най-голяма гора на острова. Някога, преди разпадането на континентите е била част от Вечната гора и е запазила повечето й особености – постоянния климат, разнообразните животински и растителни видове. Населена е от елфи, но не рядко се случва част от нея да бъде опожарена при някоя от честите войни между тях и хората.
Река Виста – Най-пълноводната и най-дълга река на острова. По южните й брегове са разположени градовете на Арклеймската Империя. Плавателна река, с учудващо пълноводие. Реката няма никакви особености, освен огромната й делта, там където реката се влива в Западното море. Делтата се отличава с изключителна красота на природата и множество животински видове, които могат да се срещнат само там.
Река Елория – втората по дължина и пълноводност река. Извира от Елорийското Езеро, което пък е най-голямото на острова. Пресича половин Хоул в плавен завой, преди да се влее в Южното Море. Реката е плавателна по цялата си дължина. Всъщност това си е една съвсем обикновена река.
Елорийско езео – от най-голямото езеро на острова се очаква да е по-особено, но не би. За ужас на всички кандидат-герои това е най-немагичното, най-скучното и най-обикновено езеро на острова. Което само по себе си го прави уникално.
Грикска река – Реката извира от върховете на Източната планина. Бистрите й води преминават на юг през равнините, чак до Южното море. Реката е пълноводна и плавателна в по-голямата си част, като добиваната от планината суровина се пренася със салове и баржи до градовете по поречието й. Самата река носи името на най-известния от тях – Грик. При устието й е изграден град Калиста.
Орлова река – спуска се от Източната планина и минава покрай стените на град Фратних, преди да се влее в Западното море. Наситена с минерали и най-вече злато, което се добива в горното й течение. Носи името си от разположението на изворите й – точно в подножието на Орлово гнездо. Реката е с бързо течение, много бързеи и плитчини, което я прави неприветлива за корабоплаване, макар по горното й течение да се използват салове, за превоз на рудата, добита в мините, до града.
езеро Окото – езерото притежава уникална елипсовидна форма, а в центъра му има голям идеално кръгъл остров, на който е разположен град Сволос. Самото езеро е доста мръсно около бреговете на острова, но още преди основаването на града е можело да се определи с една дума – мъртво. Нищо не живее в него, нищо не расте там. Освен това, водата му е уникално плътна и човек не може да потъне в него, дори да е в пълна броня.
езеро Пляскалото – разположено в равнината между Голитор и Калиста, това е едно съвсем обикновено на пръв поглед езеро. По бреговете му има разположени няколко села, но няма големи градове. Името на езерото идва от необичайно големите (като за езеро) вълни, които се наблюдават всяка вечер по крайбрежието му. Във вътрешността му има няколко островчета, но никой не си е правил труда да стигне до тях, за да ги разгледа. От брега сякаш се забелязват някакви руини по тях, но нищо не е сигурно.
Прокълнатото езеро – отделя Блатото от Елфолес. Езерото с най-мрачна слава на целия остров. По изключение, славата е напълно заслужена, защото езерото е обичан дом на лийнайците – мистериозна раса на хора-амфибии. Самото езеро е голямо, но плитко и изпълнено с гъсто населени острови.
Северната Пустиня – пясъци и камъни, нищо друго не се среща в тази местност. По-голяма част от населението на острова дори не подозира съществуването й, а тези, които знаят за нея, не горят от желание да я изследват. Място на смърт и жега.
Пясъчникът – Заема почти напълно равнината между Елфолес и Скалистите планини. Някои го наричат пустиня. И се бъркат. Пясъчникът не е пустиня и няма нищо общо със пустините, освен на пръв поглед. Някога, по време на Втората Война, в тази област се срещнали Кеталтук (Черен магьосник, предвождащ една от демоничните армии) и Елтон Златнооки (Елф, защитаващ източните части на Вечната гора). Сблъсъкът помежду им бил титаничен. Армиите и на двамата били унищожени, като последната магия, на губещия Елтон превърнала всичко в пясък. Пясъкът покрил областта и останал там навеки.
Съвсем слаби промени се забелязват из Пясъчника. Появили са се няколко малки оазиса, които правят преминаването му възможно, но няма никакви изгледи, тази пустинна местност да се превърне в градина. Носят се слухове за облечени в черно създания, яздещи коне с черна козина и червени очи, които нападат малкото кервани, пресичащи го, но след среща с тях, никой не е оцелял, за да разкаже.
Блатото - разположено между Прокълнатото езеро и Кардифска планина, Блатото е единствено по рода си в цял Хоул. Макар да се срещат множество блата из острова, нито едно от тях не е толкова голямо и така изпълнено с живот… и с неизброими опасности. Освен дом на първобитната раса на гнолите, блатото помещава в себе си (според отделни слухове) града на крадците – Ан-Кхара, но никой не е потвърдил местоположението му.

Останалата част от острова е заета от равнини, голяма част от които са силно пропити с магия, което позволява събирането на две реколти, вместо една, а понякога и повече. Това е и основния фактор, Хоул да има толкова многобройно население на острова трудно се появява и следа от пренаселване или опасност от глад.

Техническо ниво:

Техническото ниво на Хоул е различно от това на Магландиум. Много пътешественици недоумяват, как може Хоул да е по-напреднал от Магландиум в технологично отношение. Често се изтъква, че Хоул е бил почти напълно унищожен след Втората война, а на Магландиум има множество запазени библиотеки. Причината се крие тъкмо в тези библиотеки. Те рядко имат точни сведения, как са се създавали древните машини, а само ги описват. Докато на Хоул всичко е трябвало да се открива самостоятелно. Изобретателите на острова не е трябвало да се съревновават с древните си колеги, нито пък са се опитвали да пресъздават това, което е съществувало в миналото. Това е предизвикало появата на множество изобретения, които на Магландиум са, общо взето, мит. Механичните часовници, като се побират без проблем в джоба на някоя дреха. Барутните оръжия, които са много по-съвършени от тези на Магландиум и още не едно и две изобретения, като може би най-голям напредък е отбелязан в корабоплаването, където вече се появяват и парни кораби, основно произвеждани от джуджетата.
По-забележително е сътрудничеството между магия и техника. Това е довело до изключителни успехи. Може би най-значителното постижение в тази област е т.н. Въздушен Кит, който много прилича на цепелините, които познаваме на Земята, но се задвижва от магия, а и магията го прави неизмеримо по-безопасен, защото предпазва водорода в него от избухване.

Магическо ниво

На Хоул има множество видове магия.
Най-разпространения вид е заклинателството, познато донякъде и на Магландиум. По-голяма част от заклинателите на острова, населяващи равнините са част от Братството на Гарвана – могъща магическа организация, необвързана към никоя държава.
Рядка, но страховита по сила е Елементалната магия на Тъмните елфи. Малко представители на други раси могат да я овладеят – тя се крепи на генетично сродство на индивида с дадени природни елементи – Въздух, Вода, Земя или Огън.
Друидите също са разпространени, макар че в силно-цивилизования Централен Хоул да са рядкост. В по-първичните му части, обаче друидите са често срещани, като най-висока почит, естествено им се отдава при елфите от всички видове (с изключение на полу-елфите).

Демография.

На Хоул най-многочислени са расите на Хората, Джуджетата и Елфите, подредени в тази последователност, макар че последните са под въпрос, защото на практика са разделени в пет отделни под раси – Горски, Тъмни, Светли и Нощни, както и полу-елфи. Хората са от две народности – Западняците, които са със среден ръст, набити, с мургава кожа и тъмни очи и коси и Славите, които са високи, стройни с предимно руси коси и сини очи. Джуджетата са си все същите усърдни миньори, макар и с много по-военизирана структура, поради вечната си война с гоблините, които държат западната част от скалистите планини. Самите гоблини са причината за една от най-опустошителните войни на острова и са, меко казано, мразени навсякъде. Малкото гиганти на острова са на практика полу-хора, полу-гиганти, поради вековете смесени бракове между тях и Славите изпървом, а после и с хората от империята Арклейм.
Последна промяна от hameleona на съб ное 27, 2010 4:24 pm, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » чет ное 18, 2010 1:58 pm


Потребителски аватар
shizziss
Вречен
Мнения: 323
Регистриран на: съб мар 08, 2008 2:08 am
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от shizziss » нед дек 05, 2010 3:45 pm

Що ми излиза Троянец от линка за картата?
Аксиом 16 "Древна магия на Титания"... Около 1456 година...
Само един Разказвач знае, какво ще стане, ако боговете се върнат, магията удави света, а старите континенти изплуват...
Следва продължение...

Потребителски аватар
Demonheart
Работник
Мнения: 99
Регистриран на: чет яну 03, 2002 2:29 pm
Местоположение: Деветият кръг
Контакти:

Мнение от Demonheart » нед дек 05, 2010 4:57 pm

shizziss написа:Що ми излиза Троянец от линка за картата?
Сайтът "Скатафка" е включен в "черния списък" на някои антивирусни (на "Аваст" със сигурност). Трябва да я изключиш преди да теглиш, иначе няма да ти разреши достъп.
Evil satanic spirits feast upon my soul.
In black tower, dark wizards keep an ancient scroll,
which will summon pretty siren. She'll be dancing on my grave...
Thus, though all the mortal's prayers, I shall rise to live again!

Потребителски аватар
kartacha
Вечният новак
Мнения: 987
Регистриран на: съб дек 22, 2007 5:11 pm
Местоположение: Хасково
Контакти:

Мнение от kartacha » нед дек 26, 2010 1:28 pm

Ъъъ, чудесно. Ама невалиден линк...
За феновете на Diablo:
http://diablo-bg.site50.net

Отговори