Страница 1 от 1

[нова раса] Гойли

Публикувано: чет ное 25, 2010 3:42 pm
от Ro#|#
Произход
Малко след отварянето на портала между Магландиум и Анфолдия, зачестили нападенията на демони върху селищата на всички раси. Най-тежко било положението в северната част на централната равнина, където започват набези на масивни нискоинтелигентни хуманоиди (огри (следващата игрова раса)).
Богът на светлината бил силно разтревожен. Никоя от съществуващите раси не можела да се противопостави на силата и кръвожадността на създанията. И попитал богът своята половинка ка да реши проблема. Тя се усмихнала и му посочила първия подарък, който получила от него – брошка, изобразяваща златен гаргойл с изумруд и рубин вместо очи.
Замислил се Богът. В Магландиум бил виждал много гротескни статуй, създадени за да плашат злите сили. И намерил той голяма скала, от която изваял скулптура по подобие на брошката. После решил, че лицето е твърде грозно и го оформил, така че да прилича на човешко. Запечатал частица от своята светла същност в камъка и го превърнал в плът. След това, повторил процедурата още няколко десетки пъти. И нарекъл ги Гойли, на името на прототипите си

Бит и култура

Столицата на Гойлите се нарича Гойлбург и се намира на няколко дни път на север от човешката столица Анахайм. За разлика от другите раси, те нямат определена територия, където да са концентрирани, макар че една трета от представителите им населяват района на столицата.
Живеят в крепости изградени изцяло от камък (в готически стил). Дълбоко религиозни са и не е изключение в едно селище да има няколко храма на Богът на Светлината, като във всеки има оракул, който се опитва да разгадае божествената воля и наставления

Външен вид и индивидуално развитие

Гойлите са високи и мускулести. Кожата им е сива. Имат четерите рога на главата и крилете на гърба, които са покрити с много твърди плочки. Не могат да летят. Обикновено едно от очите е зелено, а другото червено. Телесната им температура е по-ниска от тази на останалите раси.
Образуват моногамни семейства. Размножават се полово, като женската снася яйце, което или двойката мъти на смени, или носи в инкубатор. След седем луни се излюпва малкото, което удивително прилича на човешко, като основната разлика е в цветовете на кожата и очите. Едва година по-късно се появяват крилата и рогцата. На пет години, малките Гойли се изпращат при оракул, който ги обучава.
Расата е прочута със своите войни и магьосници, специализирани в светлинната школа.
Расови статистики
Ръст 210, Тегло 90 кг за мъжките, 80 за женските
Скорост 15
Виталност 3
Жизненост 40
МЗ 1
Красота 3 зара
Сила 7-20
Ловкост 5-16
Интелект 5-16
Прецизност 4-11
Издържливост 4-10

Расови умения и модификатори

-Боравене с крила
Крилата на гойлите им помагат да пазят равновесие (+2 катерене, 0 ТР за СУ Акробат на нулева степен). Освен това, могат да се използват като щит (+1 ТД)

-Бавен метаболизъм
Слаба поносимост към алкохол (-2) и отрови (-2). Възстановяват половината от регулярните ТЖ при почивка.

-Нюх за злото
Гойлите могат да усещат създания на злото (демони, огри и немъртви) от разстояние 3+НИ/2 разкрача.

-Докоснати от светлината
Гойлите получават +1 към МА при изричане на светлинни магии. Не могат да специализират в школата на мрака. Научават безплатно СУ екзорсист на нулево ниво.

-Издържливост на студ
Поради ниската им (но постоянна) телесна температура, гойлите търпят едва половината от всички щети, свързани със студ.

Re: [нова раса] Гойли

Публикувано: ср яну 12, 2011 12:31 pm
от Vilorp
Ro#|# написа: Ръст 210, Тегло 90 кг за мъжките, 80 за женските При този ръст килограмите трябва да са над 100 иначе ще са хърби некви
...
Расови умения и модификатори

-Боравене с крила
Крилата на гойлите им помагат да пазят равновесие (+2 катерене, 0 ТР за СУ Акробат на нулева степен). Освен това, могат да се използват като щит (+1 ТД)
Колко ги защитатавт крилата и при какви щети понасят наранявания.

-Докоснати от светлината
Гойлите получават +1 към МА при изричане на светлинни магии. Не могат да специализират в школата на мрака. Научават безплатно СУ екзорсист на нулево ниво. Екзорсита до голяма степен е свързан с Орим и църквата му. освен това можеш да намалиш но не е да занулиш ТР за СУ -2 към нужните 5 е добър бонус.

Публикувано: ср яну 12, 2011 3:13 pm
от Ro#|#
Ръст 210, Тегло 90 кг за мъжките, 80 за женските При този ръст килограмите трябва да са над 100 иначе ще са хърби некви
Повечето статуи на гаргойли май са доста хърбави. Обаче, май ще е по-ефектно да са по-наляти. Променям го на 110 за мъжките и 95 за женските
Колко ги защитатавт крилата и при какви щети понасят наранявания.
Тук вече съм мат....да речем, че са еквивалента на дървен щит. Когато устойчивостта им падне под 50%, търпят щети от 1/2 ТЖ за всяка точка устойчивост под 50%. Надявам се, че това има някакъв смисъл
Екзорсита до голяма степен е свързан с Орим и църквата му. освен това можеш да намалиш но не е да занулиш ТР за СУ -2 към нужните 5 е добър бонус.
В Анфолдия богът на доброто е този на светлината и би могъл да изиграе сходна роля. Не съм много съгласен с казаното за зануляването, обаче май е нетипично за системата. Ок, нека да е -2 ТР за нулева степен на Екзорсист...и на Акробат също.

Публикувано: чет яну 13, 2011 10:26 am
от Vilorp
Тук вече съм мат....да речем, че са еквивалента на дървен щит. Когато устойчивостта им падне под 50%, търпят щети от 1/2 ТЖ за всяка точка устойчивост под 50%. Надявам се, че това има някакъв смисъл


Ами не особенно. Но ако пробвам да го разтълкувам:
Еквивалент са на Малък щит МР1 и дават защита 1+ПР/3, понасят Щ/8 реални щети а при понасяне на ТЖ/5 (1/5 от максималния живот) се „чупят” и е необходима специализирана помощ за лекуване на ТН.

нещо от сорта.