Страница 1 от 1

СУ Духовник/Лечител

Публикувано: нед дек 05, 2010 6:31 pm
от Ro#|#
Идеята ми не е за нещо съществено. Струва ми се, че е добре, ако ще играеш с лечител, да можеш да наблегнеш на една магическа школа, вместо да се разкъсваш между водата и светлината. Особено ако не се интересуваш от офанзивните заклинания.

Основата е школата на светлината. Отново изискването е за магьосник на степен 12.

Разликите:

3-то ниво

Аркада се заменя от Светена вода

4-то ниво

Отмора се заменя с Лекуване на тежки рани

6-то ниво

Сън се заменя с Извора на живота

Публикувано: нед дек 05, 2010 11:24 pm
от Cocaine
СУ Лечител дава съществен бонус към всички лекуващи заклинания и много повече...

Публикувано: пон дек 06, 2010 11:40 am
от Vilorp
Също така има причина школите да са различни, а не всичко да е набутано в една школа.

Публикувано: пон дек 06, 2010 2:27 pm
от Асен
Cocaine написа:СУ Лечител дава съществен бонус към всички лекуващи заклинания и много повече...
А също така много добре се допълва с предложението на Роши. Само трябва да се определи кои школи са противоположни на школата на Лечението.
Аз бих казал, че това са Огънят И Мракът, което е достатъчна гаранция, че ще го вземат само решилите наистина да играят лечители.

Публикувано: пон дек 06, 2010 2:43 pm
от cherno_slance
Бойни магии има във всички школи.
Ако искате наистина лечителя да е лечител - "наказанието" към МУ трябва да бъде към всички демидж магии, независимо от елемента им.
Сиреч - имам СУ Лечител и правя лечение на тежки рани от школа Вода. Всичко е ок.
Обаче правя ледени стрели - сори майкъл - МУ от школа вода ми изчезва, а стойността на СУ лечител се вади от базовото ми МУ ( (интелект+ ниво)/2+Су Маг + евентуално СУ/4 Бард).

Ако горното е прекалено строго - преценете колко да се смекчи. Аз лично не само не бих го смекчил, но бих сложил наказанието и към заклинанията, които отслабват жертвата.

Което ме навежда на мисълта, че би могъл да се одобри "уклон" към дебъфващите магии с наказание към демидж и лечебните/подсилващите кастове. Така може да имаме двама магове на земята, но единият ще мята градушки, каменни сфери и чуци на бога.
Другият да се съсредоточи върху "забавяне", "блато", "Заповедта на боговете", върху косвения ефект на Каменната Сфера и върху дригите една или две отслабващи магии от школата. Мисля, че имаше още една подобна, но не мога да си я спомня в момента.
Така ще получим разнообразие и то без да увеличаваме елементите на системата.

Публикувано: пон дек 06, 2010 3:58 pm
от Ro#|#
В моят вариант почти не остават поразяващи заклинания като изключим светлинното копие, което също може да се забрани. А светената вода си пасва много добре към профила на свещеника. За забрана на всякакви други поразяващи заклинания - също съм за. Както и за забрана на специализация в школите на мрака и огъня.

СУ Лечител може да помогне в случая, поне малко.

Може да има някакъв балансов елемент, поради който всички свещенически заклинания да не са в една школа. Обаче, крайният резултат, поне според мен не е в полза на играта. Тоест, героят трябва да е на много високо ниво, за да може да комбинира лекуването на тежки рани със седмо ниво магиите от школата на светлината.

Сещам се и за друг начин специалист в светлинна магия да каства лекуване на тежки рани - чрез магически предмет, който да е характерен за всички членове на определен орден (на Светената Вода да речем). Обаче, замяната на тези три магии от идентични нива ми се струва най-елегантното решение.