Поканени сте! Открито събиране за ролеви игри (RPG) на 22-и

Секция за други игри, разработвани от екипа или не. Тук е мястото да споделяте впечатления от игрите, които сте видели или просто искате да попитате за тях.
Потребителски аватар
Асен
Гад със стил
Мнения: 1948
Регистриран на: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София
Контакти:

Поканени сте! Открито събиране за ролеви игри (RPG) на 22-и

Мнение от Асен » чет юни 20, 2013 9:56 am

Каним ви на от 11.30 ч. на 22-ри този месец в клуб The Game (София, ул. "Крум Попов" 75), за да се потопите в приключенията и мистериите на настолните ролеви игри (RPG)! Всички са добре дошли да пробват различните системи и игри, които нашите Водещи ще подготвят специално за вас. (По-долу ще може да видите какво са ви приготвили някои от Водещите).
Побързайте да се запишете в играта, която ви харесва, защото местата ще са ограничени!

Не е нужно да познавате системата по която ще се играе, нито да сте играли до сега RPG. Всичко необходимо ще ви бъде обяснено на място от Водещия на играта. От вас се иска само да донесете доброто си настроение и духа за приключения! (Евентуално приемаме и с лошо настроение, ако някой реши да води игра с трагични елементи. Асен води хорър, така че със сигурност няма да възрази :mrgreen: ).
Ще ви очакваме!

А в допълнение - това събитие е само една малка част от изненадите които сме ви подготвили! Но останалите са по-натам.

Ето списъка на игрите, от които ще можете да избирате (номерацията е горе-долу рандъм):

Игра 1
Асен-Води хорър по In Dark Alleys.
Максимален брой играчи (освен Асен): 6
Станете част от един окултен свят, който можете да видите през процепите в стената на реалността. Не е задължително да сте искали да влизате, и не е ясно колко време ще запазите живота си. Или душата си.
Но ако имате късмет, може да разберете, че реалността не съществува. Или да придобиете неочаквани способности. Или и двете, макар че не е гарантирано в какъв ред.
[video]https://www.youtube.com/watch?v=DbPs4Lr ... AD0F42E1E4[/video]
Приемаме от 3 до 6 играчи.
А ето тук има и информация за сетинга във видео-вариант, за да ви е по-лесно.
https://www.youtube.com/watch?v=WthFYZ6 ... AD0F42E1E4
https://www.youtube.com/watch?v=5xPMaqf ... AD0F42E1E4
https://www.youtube.com/watch?v=yznScXP ... AD0F42E1E4

Има и алтернатива - може да води и cyberpunk в Manhattan 2080. Но това е "резервен вариант" ако няма интерес към хоръра.Игра 2.

Боян дори предлага 2 варианта (което е учтивият начин да кажем, че се колебае и иска да види към кое ще има повече интерес).
Максимален брой играчи (освен Боян): 5, с уговорки-6
-Или ще води майтапчийска сесия We Be Goblins, You Be Food!
(Коварни гоблини търсят едно от най-големите съкровища за гоблините - Фойерверки! Само че, откривателят им е изгонен за ужасяващото престъпление на писането - което, както всички знаят, краде думи от главата ти. Кой ще ги открие?)
[spoiler]Изображение[/spoiler]

VS
-Или ще води по Star Wars по One-Roll Engine, a.k.a. StarORE!
Звездни войни и космически мародери

Група misfits са на космическа станция. Само, че има проблем, който може да стане екзистенциален за тях. А на властите тяхното оцеляване...не им е първа грижа. Какво ще направите?
[spoiler]Изображение[/spoiler]

Игра 3
Говорещи скелети и парни машини
Водещ-Георги
Максимален брой играчи (освен Георги): 5
Георги ще води по собствения си сетинг (който само напомня Еберон), с "дженерик" вариант на системата Лейди Блекбърд.
В сетинг, където магия и технология се сблъскват и допълват, а кървавите магове са едновременно управници и заплаха, конкуренцията за ценните кристали, символ на сила и престиж, е жестока между благородните домове. Но те се намират само в диви места, до които цивилизацията не е достигнала, защото се получават само чрез сделки с природните духове.
Там се намират и хора, на които цивилизацията просто не им понася, или - обратното - цивилизацията не може да понася. Много от тях в крайна сметка стават търсачи на кристали, след като слязат от магическия влак. Това е опасно занимание, така че няма нищо странно някой от групата ви да е не-мъртъв. Мокър от дъжд не се бои, нали?
Но в момента става нещо странно. Някои избива духовете, от които получавате кристали. Новите находища са трудни за намиране. Какво ще направите?
[spoiler]Изображение[/spoiler]

Игра 4
Сиви човечета и тайни операции

Коста ще води по Conspiracy X
Максимален брой играчи (освен Коста): 5
В игра, която въобще не е повлияна от Досиетата Х, играчите ще бъдат тайни агенти на AEGIS - организация, създадена за да се справя с извънземни и паранормални заплахи. Помогнете на вашето правителство да балансира отношенията си с трите различни извънземни раси (сивите човечета, атлантите и гущерообразните)! Справете се с поредния заговор между ЦРУ и хората с психични способности! Открийте чий е призракът в къщата в съседния щат, и как е свързан с вашите прадеди (ако изобщо е)!
По възможност, освен това, оцелейте. Правителството е инвестирало много във вас. Чичо Сам иска парите му да се изплатят!
[spoiler]Изображение[/spoiler]


Той е последният обещал твърдо да води.
(Горе-долу още толкова Водещи са под въпрос, но за тях не мога да кажа нищо повече). Засега - това би трябвало да е достатъчно, за да ви даде обща представа за игрите!
Понеже специално ме питаха във ФБ, не, няма "вход" за игра. Идвате и играете безплатно!

И от колебаещите се Водещи, имаме още една игра!
Вече имаме и обявена Игра 5!
Иван и Мария ще водят по Vampire: The Masquerade

(И да, ще водят заедно, макар че допускам, че това означава повече играчи, поне 6 максимално).

Вкусете първата си глътка кръв като прокълнати немъртви създания. Справете се със затрудненията, които ви създават останалите немъртви. Опитайте се да избегнете враждите между клановете (важен е опитът!)
И понеже така или иначе нямате душа за спасяване, пробвайте да останете същите. Докато ви се налага да пиете кръв, за да съществувате.
Може да е по-трудно, отколкото си мислехте...

Изображение

Ако имате интерес към нещо - побързайте да се запишете!

И разбира се, очакваме ви всички от 11.30 ч. в клуба!
"When I give food to the poor, they call me a saint. When I ask why the poor have no food, they call me a Communist."
-Dom Helder Camara, former Archbishop of Olinda and Recife

Отговори