Двубой: Фиоре срещу Авдар
Двубой: Фиоре срещу Авдар
Подухва лек ветрец, саловете се поклащат... Време е за битка!
Легенда:
Кафявото са саловете, светло синьото - водата
На Д9 е Фиоре - синьо
На Д2 е Авдар - червено
Тръгвайки от нормално квадратче, се нуждаете от 2 ТД, за да отидете в следващо, и 3 ТД по диагонал
Пръв е Фиоре.
Легенда:
Кафявото са саловете, светло синьото - водата
На Д9 е Фиоре - синьо
На Д2 е Авдар - червено
Тръгвайки от нормално квадратче, се нуждаете от 2 ТД, за да отидете в следващо, и 3 ТД по диагонал
Пръв е Фиоре.
- Асен
- Гад със стил
- Контакти:
Фиоре отново употреби акробатичните си умения, за да се прескочи до един от централните салове (Г6, продвижването е Г9-Г7, Г6). След това зае удобна за случая позиция, изчакавайки действието на Авдар.
За Разказвача: [spoiler]след скок за 6 ТД, използвам общо 10 ТД за придвижване, пазя полета В6 и Г5 за още 2-ако джуджето ме нападне през тях, ще му се случи изпреварващата атака още във въздуха. [/spoiler]
За Разказвача: [spoiler]след скок за 6 ТД, използвам общо 10 ТД за придвижване, пазя полета В6 и Г5 за още 2-ако джуджето ме нападне през тях, ще му се случи изпреварващата атака още във въздуха. [/spoiler]
"When I give food to the poor, they call me a saint. When I ask why the poor have no food, they call me a Communist."
-Dom Helder Camara, former Archbishop of Olinda and Recife
Авдар се почеса по главата, мислейки "баа,маа' му, туй са цели два човешки разкрача... дали ще мога да скоча при тоя..." След което решава, че е по-безопасно да ходи и се придвижва до Б4 (за 9 ТД)
"Аксиом16" - правилната система
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5
Ами Авдар го е страх да опитва да скача. Поне докато не му се наложи, така че се опитва да предизвика Фиоре с джуджепки псувни и попържания
- Асен
- Гад със стил
- Контакти:
Обявявам Бойна Готовност;).
Сметни през колко полета мога д апрескоча с физическите си показатели и Акробат на 4. Мисля, че ще ми се наложи:).
Сметни през колко полета мога д апрескоча с физическите си показатели и Акробат на 4. Мисля, че ще ми се наложи:).
"When I give food to the poor, they call me a saint. When I ask why the poor have no food, they call me a Communist."
Ами но ход. С останалите си точки също съм в Бойна готовност, но не ползвам ИЗ или допълнително от ярост - просто не предприемам нищо повече, така че вероятно Фиоре си е пак пръв.
- Vilorp
- Личен Маг На Краля
- Контакти:
Фиоре отново бе по бърз във новия рунд и пое инициативата, но от патовия завършек на предходния, като чели самите божества управляващи арената не бяха доволни. Чуваше се леко недоволно боботене, а по повърхността на водата се появиха малки вълнички, които все пак бяха по големи от вълните в началото предизвикани от местенето на саловете.
Системно:[spoiler] Фиоре може де скочи (6(отскок от СИ/2)+4(от Акробат)+3зара)*10 сантиметра разстояние[/spoiler]
Системно:[spoiler] Фиоре може де скочи (6(отскок от СИ/2)+4(от Акробат)+3зара)*10 сантиметра разстояние[/spoiler]
- Асен
- Гад със стил
- Контакти:
Фиоре се усмнихна, отново използва меча си за баланс, махвайки с него във въздуха, след което прескочи на редицата от салове и остана на мястото си. Стойката му недвусмислено пдосказвачше, че се кани да атакува, но не се приближаваше-за момента.
-Към мен!-отново се разнесе над смълчаната арена бойният вик на майсторът на оръжията на Салфейс.
Системно, [spoiler]на Б6 съм, ползвам 1 ТД, за да запазя полето Б5, остават ми 9 ТД. До първата си атака най-после ще сметна специалния фамилен меч на Фиоре, който, както казах, има нормални статистики срещу опоненти с нормални статистики. Очаквам джуджето да се реши да се приближи, честно казано.[/spoiler]
-Към мен!-отново се разнесе над смълчаната арена бойният вик на майсторът на оръжията на Салфейс.
Системно, [spoiler]на Б6 съм, ползвам 1 ТД, за да запазя полето Б5, остават ми 9 ТД. До първата си атака най-после ще сметна специалния фамилен меч на Фиоре, който, както казах, има нормални статистики срещу опоненти с нормални статистики. Очаквам джуджето да се реши да се приближи, честно казано.[/spoiler]
Авдар се ухилва щастлив, че най-сетне противникът му е в обсег, прави крачка напред за 2 ТД и замахва с чука си (за 7 ТД). Не се прицелва, нито се концентрира, просто атакува.
- Vilorp
- Личен Маг На Краля
- Контакти:
Системно: [spoiler]Фиоре печели правото на предизвикана атака, за 7Тд която ще протече едновременно с тази на джуджето.[/spoiler]
С олюляване Фиоре прескочи на дългата редица то салове и след като предизвика джуджето, то отвърна на предизвикателството му с мощна атака.
[sblock="Цифрите (Асен да погледне след като обяви дали ползва правото си на предизвикана атака)"]Авдур атакува 21+5+5+6=37>16+БЗ на Фиоре 37>32 успех 5.
Ще замоля Асен да си напише и защитите на ризницата и другите защитни средства в темата на Фиоре.[/sblock]
С олюляване Фиоре прескочи на дългата редица то салове и след като предизвика джуджето, то отвърна на предизвикателството му с мощна атака.
[sblock="Цифрите (Асен да погледне след като обяви дали ползва правото си на предизвикана атака)"]Авдур атакува 21+5+5+6=37>16+БЗ на Фиоре 37>32 успех 5.
Ще замоля Асен да си напише и защитите на ризницата и другите защитни средства в темата на Фиоре.[/sblock]
- Асен
- Гад със стил
- Контакти:
Въпрос към БатГойко, позодозирам, че чете темата;).
Фиоре пазеше полето, в което джуджето влезе. Според правилата, Фиоре получава право на предизвикана атака, или прекъсва хода на джуджето и действа пръв? Няма особена разлика, понеже все едно следва прицелена атака, а ударът попада в ризницата, ако не бъде блокиран.
Фиоре се усмихна и отстъпвайки пред бясната атака, изпълни париращо движение, придвижвайки острието в горна позиция с безупречна грация, след което просто премина в средна позиция на еднорога, разсичайки дясната ръка на джуджето.
Блокада, париране на +4, контраатака-и Спасе, успехът на атакате се казва преди избора, понеже можеше да реша да се отклонявам:).
Фиоре пазеше полето, в което джуджето влезе. Според правилата, Фиоре получава право на предизвикана атака, или прекъсва хода на джуджето и действа пръв? Няма особена разлика, понеже все едно следва прицелена атака, а ударът попада в ризницата, ако не бъде блокиран.
Фиоре се усмихна и отстъпвайки пред бясната атака, изпълни париращо движение, придвижвайки острието в горна позиция с безупречна грация, след което просто премина в средна позиция на еднорога, разсичайки дясната ръка на джуджето.
Блокада, париране на +4, контраатака-и Спасе, успехът на атакате се казва преди избора, понеже можеше да реша да се отклонявам:).
- Vilorp
- Личен Маг На Краля
- Контакти:
Чукът на земеровката срещна меча на бронираната костенурка със звън на стомана и искри като от сблъсъка и на двамата ръцете им изтръняват, а от острието на фамилния меч се оруби малко парченце метал. Докато Авдур отново надига чукът си се оказва, че е изключително приближил се до Фиоре.
[sblock="Системно: "]Фиоре има правото на контра атака:
- ако я предприеме Авдур може да използва правото си на предизвикана атака и двете ще протечат едновременно
- ако се откаже от това си право то той се намира на Б6, а Авдур на Б5 и джуджето е на ход.
Цифрите:
[spoiler]21+5+5+6<>26+6+4+5+4(блокада)
Авдур 7+2= -9 ТД
Фиоре 7(скок)+1(пази поле)+3+1(париране и брокада)=-12 ТД
Фиоре -6ТМ
Фиоре прави щето от 6+4=20+4=24
Авдур прави щета от 7+5=38+5=43
И двете май са стоманени което значи 16 уст. *2 за оръжията 32 => на фиоре меча търпи 1 (едно) щета.[/spoiler]
Расъждения по системата и играта в частност:
Не, Асене, успехът не се казва преди да видиш какво правиш, защото атаката още не е осъществена преди ти да направиш избора си и може дори да не се осъществи, ако твоята е по-бърза. В случая бях дал успеха, та ако решиш да атакуваш да знае публиката какво да очаква. Е надявам се че си избрал париране преди да погледнеш резултатите, като потози начин просто си си пропилял точката за пазенето на поле. *свив рамене*[/sblock]
[sblock="Системно: "]Фиоре има правото на контра атака:
- ако я предприеме Авдур може да използва правото си на предизвикана атака и двете ще протечат едновременно
- ако се откаже от това си право то той се намира на Б6, а Авдур на Б5 и джуджето е на ход.
Цифрите:
[spoiler]21+5+5+6<>26+6+4+5+4(блокада)
Авдур 7+2= -9 ТД
Фиоре 7(скок)+1(пази поле)+3+1(париране и брокада)=-12 ТД
Фиоре -6ТМ
Фиоре прави щето от 6+4=20+4=24
Авдур прави щета от 7+5=38+5=43
И двете май са стоманени което значи 16 уст. *2 за оръжията 32 => на фиоре меча търпи 1 (едно) щета.[/spoiler]
Расъждения по системата и играта в частност:
Не, Асене, успехът не се казва преди да видиш какво правиш, защото атаката още не е осъществена преди ти да направиш избора си и може дори да не се осъществи, ако твоята е по-бърза. В случая бях дал успеха, та ако решиш да атакуваш да знае публиката какво да очаква. Е надявам се че си избрал париране преди да погледнеш резултатите, като потози начин просто си си пропилял точката за пазенето на поле. *свив рамене*[/sblock]
АвдАр не спира атаките си (сиреч ако има насрещна атака, ще протекат едновременно, но най-вероятно няма, тъй като иначе би следвало да се обяви от Асен преди това - така щеше да се лиши от правото си да блокира, но той не е глупав ) (4 ТД и 3 ТД от Умора).
След резултата и съответното действие от страна на Фиоре ще реша какво да правя след това (има си още 4 Умора, а и да не забравяме яростта).
След резултата и съответното действие от страна на Фиоре ще реша какво да правя след това (има си още 4 Умора, а и да не забравяме яростта).
- Асен
- Гад със стил
- Контакти:
И какъв е успехът на Авдар, за да знам дали мога д асе отклоня, или трябва да парирам?
Сещате се, че има известни разлики в двата случая...
Това вече се казва, преди да орпеделя ползвам ли активна защита-защото може и да не уцели.
Сещате се, че има известни разлики в двата случая...
Това вече се казва, преди да орпеделя ползвам ли активна защита-защото може и да не уцели.
- Асен
- Гад със стил
- Контакти:
А, значи БатГойко е метнал 17 (21 Атака само така постига без прицелване 4 успех срещу защита 34 )? Егати късмета, той под 16 мятал ли е в тази битка изобщо:)?
Фиоре приема удара в ризницата си:).
Фиоре приема удара в ризницата си:).
Га стана 34 БЗ на Фиоре? Не е ли 33 (16+16+1)?
- Асен
- Гад със стил
- Контакти:
Именно, Кид;).
Контраатака на Фиоре с прицелване в ръката, с което атаката ми пада до 20 (нормално е 26).
Редки са войните, които си позволяват подобно нещо, но Фиоре пое удара, завъртя се, за да неутрализира максимума от силата му и използва движението, за да удари с меча си лакътната става на джуджето.
Контраатака на Фиоре с прицелване в ръката, с което атаката ми пада до 20 (нормално е 26).
Редки са войните, които си позволяват подобно нещо, но Фиоре пое удара, завъртя се, за да неутрализира максимума от силата му и използва движението, за да удари с меча си лакътната става на джуджето.
Авдар опитва да парира с чука си.
4 ТД от Умора (ИЗ спада на 6)
+3 ТД от Ярост (-6 ЖТ)
4 ТД от Умора (ИЗ спада на 6)
+3 ТД от Ярост (-6 ЖТ)
- Асен
- Гад със стил
- Контакти:
"Чудесно..."-подсмихна се Фиоре, докато завърташе меча си, режейки дълбоко ръката на опонента.
Специална атака Разпаряне за 4 ТД с Умора, край на моя ход.
Специална атака Разпаряне за 4 ТД с Умора, край на моя ход.
Авдар няма какво да прави в този ход повече (край на Рунда)
- Асен
- Гад със стил
- Контакти:
И забрави да уточниш кой действа пръв. Смятам, че е моят персонаж;).
Също ме интересува дали авдар е изпаднал в Берсерк и дали ръката му е още функционална-все пак, 16 щета, не съм му гледал общите точки.
Също ме интересува дали авдар е изпаднал в Берсерк и дали ръката му е още функционална-все пак, 16 щета, не съм му гледал общите точки.