Епични оръжия

Фенски допълнения и неща в процес на тестване. Тук всеки би могъл да споделя и най-налудничавите си идеи за играта, за светове и за промени в правилата.

Модератори: hameleona, Модератори

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пет яну 23, 2009 3:31 pm

Ето, че можело да се дискутира. Връщането в ръката за 3 ТД + някакъв разход на мана от рода на 5 до 10 е и логично (доколкото е възможно във фентъзи свят) и ако се комбинира с изискване за минимално МУ (10 примерно) си става съвсем наред.
Орязания вариант ми се струва по добър що се отнася до герои не надхвърлящи 10-то ниво. И на мен забележките ми се изчерпват... почти.
Черния неопределен метал може да е черна стомана спомената в Замъка на престола, за да не стоят толкова неизвестни все едно и автора не знае от какво е направено. (ето че опряхме и до спора за цвета (; )
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

cherno_slance
Аша'ман
Мнения: 1333
Регистриран на: вт май 20, 2003 1:45 pm
Местоположение: burgas

Мнение от cherno_slance » вт мар 24, 2009 9:49 pm

Пропуснал съм да кажа нещо важно за норинелските ками и изобщо за предметите с уникални качества, които големите елфически майстори могат извънсистемно да "изработват".
Имам оправдание - тази осбеност изкристализира по-късно, но е дискутирана и смея да кажа одобрена от нужните личности, а пък останалите ще разберат на един по-късен етап (и не от форума, живот и здраве, а чрез един по амбициозен резултат).

Та особеността е, че изработените с особено вдъхновение предмети - тоест повечето, които създават майсторите на тази култура с афинетет към максимализма - са предназначени за конкретен потребител. Предметите не изчезват, ако притежателят им умре или за дълго не ги използва, но в чужди ръце просто.... есенцията им не се проявява или го прави в ограничена степен. В чужди ръце, дори те да са на наследник по права линия, норинелската кама е просто двойновръх с високи художествени качества и съсредоточие на Престиж и Респект. Това важи и за разните изработени от елфи маски, колани, брони и прочие - те пак действат и дават определените от разказвача системни бонуси и т.н. но това обикновенно може да привлече същество от друга раса, (което ги е намерило като плячка в някоя забравена от времето и боговете катакомба, някъде си).

Вътре културно, елф би използвал такива предмети само поради нужда, или защото и по био държи на тях - това е мечът, с който се е бил някога баща му и дядо му или е мечът, който е изтръгнал от ръцете на онзи зъл лич, с който се е бил на живот и смърт, в тишината на прокълнато подземие, докато кръвта на другарите му е изтичала по прашния от столетията под... как да го захвърлиш?
Практически, за нуждите на играта, не е нужно героят елф да захвърли даден предмет, само защото не е бил изработен лично за него. Но пък домогването за поръчка и дочакването на предмет, изработен от велик майстор елф си е малък/голям куест, а резултатът/наградата от успешно приключен куест (логигично и доста често) е артефактен предмет.
То по принцип във Вечната Гора парите не функционират.
Обичта е по – силна от омразата. Сърцето е по – силно от огорчението. Усмивката на душата е по – силна от мрака. Великодушието надмогва мъстта.

Потребителски аватар
Асен
Гад със стил
Мнения: 1948
Регистриран на: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Асен » пон май 18, 2009 9:10 pm

Мечът на Дуелиста (стандартен меч, който се превръща в къс меч, меч за две ръце, кама, рапира, или ятаган по желание ан собственика си).

Никоя броня не може да спре Мечътна Дуелиста. Магиите също се огъват, единствено отбягване или париране, тоест собственото ти умение, може да те препдази от белегът, който оставя. системно: нито борня, нито магия имат ефект, мечът просто ги пдоминава, без да ги разрушава.
Белегът е болезнен, нанася 1 шокова щета, но не прави абсолютно никаква друга. Самяит белег изчезва след няколко часа, хвърли 1 зар и прибави 1, за да разбереш колко.
За сметка на това при попадение мечът пиука и прави обидни забележки за умението на засегнатия, ако е бил уцелен бързо по преценка на Разказвача. Ако пробивнаето на защитата му е отнело време, или по преценка на Водещият, мечът може да дава съвети за подобряване на защитната техника на уцеления.

Както се досещате, не е предназначен за колене на гоблини на килограм, а за социални ситуации ;).
"When I give food to the poor, they call me a saint. When I ask why the poor have no food, they call me a Communist."
-Dom Helder Camara, former Archbishop of Olinda and Recife

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пон май 18, 2009 9:59 pm

Искаш да кажеш че преложеното от теб е меч нанасящ 1 щокова щета и обиждаж едн от двамата или двамата противници?

Слънце, аз пак мога да си нося в багажа меча „екскалибур” изработен специалн за мен, а ама ще коля гоблините с меча Ариел, защто ми дава +2 атака... А ако закъсам цза парици лично моте герой на дали ще продадат първо Ариел....
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Асен
Гад със стил
Мнения: 1948
Регистриран на: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Асен » вт май 19, 2009 3:11 am

Точно това искам да кажа ;).
А е епично оръжие, защото има дълга история с много славни победи, решили съдбата на не един дуел 8) ! Сред повечето благородници, попаденяита с него се отчитат като победа в дуела, при това победеняит често ти е много благодарен, въпреки загубеният престиж. Разбира се, някои бихапредпочели да ги порежат, вместо да ги подиграват, но точно затова е оставено на усмотрението на Разказвача.
Вече казах, че не е за бой до смърт, има функцията да изглеждаш добре по време на дуел и с нея се справя отлично - отчитай го като умение 16 на ГСЗ (Гавра Със Загубилия). А ако пропуснеш удар, получаваш безплатни, макар и обикновено да са безполезни, съвети как да си подобриш защитата :P !
"When I give food to the poor, they call me a saint. When I ask why the poor have no food, they call me a Communist."
-Dom Helder Camara, former Archbishop of Olinda and Recife

Отговори