В началото бе словото

Форумна игра по Аксиом

Модератори: Vilorp, Модератори

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

В началото бе словото

Мнение от Vilorp » ср фев 03, 2010 3:50 pm

Онези дни в които Титанианеца завладя цалата галактика се губят назад във времето. Сега всички свето ве са обитаеми. Джуджешкия гений създаде на тях изкуствена атмосфера, елфите ги заселиха с растения и животни и те савсем заприличаха на онази първа планета от която в началото на времено е живяло „човечеството”, ако ми простите обобщеващия термин. Днес световете в галактиката са обединени в няколко общности като най-голямата от тях е Централно Съюзническата Конфедерация на Алиянса (ЦСКА), чиито граждани сте и Вие. Обхваща милиони светове предимно в централните ръкави на галактиката. Без да има претенции към независимите царства в периферията, се стреми да подържа мира между тях в името на голямата цел - деня, в който гоблинските колонизатори ще поемът към съседните й галактики. Най големи проблеми на ЦСКА дипломация създават Локални Естествени Военизирани Светове не под Конфедеративна Издръжка, илина кратко Кралствата. Обхващат по няколко звездни системи и непрекъснато се стремят да разширяват териториите си с междуособици и войни помежду си. Понякога Някое от тах се случвало да достигне голямо могъщстево не но толкова че да застане срещу Конфедерацията.
Краткото историческо филмче прожектирано на тримерните екрани в чакалнята свършшва, те узжужават леко и го пускат за седми път откакто сте пристигнали. Всички сте в парадни униформи от бойния флот Конфедерацията с нашивки на лейтенанти. Филмат дори не е преполовил новото си излъчване когато полето затварящо входа към кабинета на адмиралския кабинет се деполяризира и езлезлия ат там андройд иконом учтиво ви кани да влезете.
В пищният кабинет освен Адмирал Айзенхауер присъства и висок и снажен леко мургав гигант в циято грива вече личи среброто на времето. Въпреки че е цивилен адмиралът се отнася към него с подчертано уважение.
- Седнете господа - махва адмирала към края на бюрото където се материализират 4-ри огромни кожени топки - последен писък на модата - пълни с дуропласт. Господин Разтрог е тук от името на Конфедеративното правителство и има да проведе с вас сериозен разговор.
- Естествено не сте длъжни да приемете това, което ще ви прадложа - започва направо гиганта когато се настанявате и буквално потъвата в топките - но трябва да ми обещаете, че дори да откажете ще запазите това в най строга тайна.
Побъзвате да кимнете защото като военни знаете как най добре се пази тайна и не ви се ще да бъдете анихилирани на излизане от стаята.
- Няма да крия от вас нища - продължава г-н Ратрог. - Не само Конфедерацията но и цялата галактика е застрашена от снеизвестен враг. Никой не знае къде се намира той, защото на никой до сега не сее показвал. На са ни известни и оръжията му, но пердполагаме че използва психически методи за да въздества на отделни хора или групи от хора, ако ме извините за обобщаващия термин. За момента дори незнаем какво е успял да направи защото жертвите му на пръв поглед не се променят. Но всъщност са изцяло под негов контрол и във всичките си дела се стремят да осъществят пъклените му конспиратини замисли. Със сигурност обаче знаме, че крайната му цел е тотално господсво над Галактиката! Затова за кодово название на врага избрахме - Гойко*. Подозренията ни най напред събудиха някой виши външни минис... дипломати. Коити по различно време и на различни места провалиха, уж случайно, много отговорни мисии. Секторът за Сигурност съпостави фактите и стигна до заключението, че на дали става дума за случайност.
- Ма тва не са факти... - казвате четиримата в един глас.
- Не пркъсвайте господин Разтрог, че ще ви разжалвам до кашици - изръмжава гоблинът изпъчвайки адмиралските си нашивки.
- Няма нощо, адмирале - небрежно махва с ръка чиновникът и уморено се усмихва - Те са прави разбира се. Сами по себе си случайте не значат нищо и именно за това врагът е толкова опасен. За намеренията му можем да съдим само ако съпоставим голямо количество информация и я погледнем по съвсем нов начин. Един Шакти знае колко още виши политици са под влиянието на Гойко без вие изобщо да подозирате. Но колкото до доказателсвата мога да ви представя неоспорими факти. Моля наблюдавайте - гиганта махва лежерно с ръка и адмиралския кабинет притъмнява... а после се изпълва със сзевди, хиляди и хиляди зевди, милиони милиарди, цала галактика. Господин Ратрог прави няколко движения с ръце и вие усещате как ви се повдига от шеметно препусащите покрай вас звезди.

*[sblock="за тези с древен език поне на 6"]Свръхразум[/sblock]
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » ср фев 03, 2010 4:13 pm

Зведите около Вас се разреждат и вие се озовавате в една част от периферията на галактиката. Когато движението спира, господин Ратрог посочва една звезда точно в центъра на избрания сектор.
- Трантор 983. Централната звезда на кралство Цаднофия. Само за броени месеци с Цаднофия се случиха изключително странни неща. Първо чрез преврат на трона се качи крал от неизвестна династия. Правителството веднага прекъсна всички дипломатически контакти, но не върна посланиците. В момента никой не знае какво става там. Както може би се досещате, всички посланици останали там са познати на на нашите СС и фигурират в списъците на заподозрените. Всички те са вероятни оръдия на Гойко. Последва серия от победоносни войни на Цаднофия поглъщайки малките кралсва от периферията едно след груго като топъл въглехидрат превръщайки се в мини военизирана империя. Тревожим се че ще настъпи момента когато пойните й кораби се насоцат към центъра на галактиката. Не мислете че не се опитахме да разкрием какво става там, но никой от екипите ни от 001 до 007 не се завърна. като се има предвид че последния се водеше супер елитен направо ме хваща страх да си представя това което ги е спряло. И точно тук идва вашето място.
Светлините отвово се засилват и картата на галактиката се стопява във въздуха. Мургавият гигант повдига леко рамките на златните си очила и пордължава:
- Понеже не можем да водим класически бойни дествия срещу Гойко остава варианта самотен отряд да се промъкне в леговището му и да го унищожи.
- Вие смръдливци такива сте тоя „самотен отряд” - ехидно се усмихва атмиралът.
Явно разчел изумлението на лицата ви господин Ратрог своля очилата си започва да ги трие с вълнено парцалче, макар да изглеждат съвсем чисти, после ви осветлява.
- както знаете на всеки офицер на служба в Конфедерацията се изготвя психологичен профил. когато се роди идеята за Гойко специалистите предположиха че все някъде ще има някой с мутирало психично поле кото няма да се потдаде на неговите психични атаки. Такъв обаче не бе открит. въпреки това търсенията ни доведоха до успех и установихме че вашите мозъчни честото влизат във фаза една с друга и зграждат искания от нас психичен щит. Учените ни изчислиха че има 60% шанс да преминете психичните полета на Гойко без да поподнете под влиянието му. Въпросът сега е: Приемате ли мисията?

[sblock="ИИ"]Някаква вътрешна дилема след което казвате дали пиремате мисията от свое име[/sblock]
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
cerberus
Калфа
Мнения: 48
Регистриран на: чет авг 20, 2009 4:08 pm
Местоположение: Свищов

Мнение от cerberus » ср фев 03, 2010 4:15 pm

-Сър, има ли информация откъде са плъзнали първите слухове за този Гойко ?- попита Фенрир.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » ср фев 03, 2010 5:59 pm

- Ама момиче ти ма не слушаш какво при... - ехидния смях на гоблина прекъсна речта на Разтрог и след кратко вглеждане той продължи - Както попита лейтената и както аз обяхсних слуховете тръгват от това че някой наши изключитлно даровите дипломати се даржат като Желева*, ако ме извините за анахронизма. А при допълнителна съпоставка се оказва, че Желева не е една.


[sblock="За етзи с политика поне на 6"]Външен министър от предкосмическата ера станал известен с това че незнае къде е залива на тежката вода[/sblock]
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Straight_Out_Of_Line
Работник
Мнения: 121
Регистриран на: пон юли 09, 2007 11:27 pm
Местоположение: София

Мнение от Straight_Out_Of_Line » ср фев 03, 2010 6:35 pm

- A някакви по-специални... бонуси ще получим ли за въпросната мисия? Имам предвид екипировка, правомощия и други такива? - Гласът принадлежеше на мъж на средна възраст, с права черна коса, стигаща до раменете. Човекът носеше брада, тип "катинар", очите му бяха тъмни, а на лицето му беше изписана ехидна усмивка - Все пак ще се борим с враг на цялата Конфедерация, трябва да сме възможно най-добре подготвени, нали?



[sblock="ИИ"]Използвам Убеждаване (6)[/sblock]

Потребителски аватар
cerberus
Калфа
Мнения: 48
Регистриран на: чет авг 20, 2009 4:08 pm
Местоположение: Свищов

Мнение от cerberus » ср фев 03, 2010 7:53 pm

-Съгласен съм с него. Каква екипировка и превозни средства ще ни бъдат осигурени за мисията ?-опита се да ппита малко по-тактично Фенрир.




[sblock]ако някой не е разбрал, героят ми е мъж[/sblock]

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » ср фев 03, 2010 9:15 pm

- Прототипен боен кораб Селикс А, прототипно персонално защитно поле с 50 катйона, прототитпни леки бласери К16 и още 6 неща по ваш избор от складовете на Граничния пост Гуантаному, заради смелия опит на вашия поблатим... лейтенант Мориом ако не се лъжа - гигантат изчака лекото кимване за потвърждение от адмирала и после добави всякаш междудругото - И 500 кредита за разходите.
Понеже видя изцъклените ви очи и явно неразбрал правилно реакцията ви господин Разтрог побърза да добави: Евентуално можете да позвате стандартни екипировки на армията и с това да увеличите бюджета си с 50%.
- Да разбирам че приемате мисията!?

[sblock="Системно"]
200 кредита обикновенно е наградата/откупа за връщането на голям търговски кораб
100 кредита може да достигне цената на луксозна междузвездна яхта
Ако решите да ползвате стандартно оборудване на армията вариантите са два:
а) взимате готов надежден боен кораб нуждаещ се от поне двама пилоти (такива който ще управляват, не е нужно да имат СУ пилот, тъй като имат пазово пилотиране)
б) свързват се с мене по скайп volorp_ вечер или z.m.m през деня и им обяснявам как да си сглобят самостоятелно.
При вариант б) старта на мисията ви ще се забави поне с три седмици

[sblock="За тези със СУ Пилот на поне 6-та степен"]
Прототипните кораби от вида на Селикс А, са много по-по-по от стандартните, НО е възможно спирачката да те е под десния крак а на гърба на седалката или капчето за самоунищожение да е точно под нея. Затова трябва да се прочете много внимателно упътването което обикновенно варира между 30 и 70 терабайта текстов файл.
[/sblock]

[/sblock]
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Fobos
Гвардеец
Мнения: 553
Регистриран на: съб дек 16, 2006 4:36 pm

Мнение от Fobos » чет фев 04, 2010 12:31 am

- Ха! - изсумтя Сребърна и намести отвертката зад ухото си. - Ха!
После да всеки случай хвърли по един многозначителен поглед към групата.

Потребителски аватар
thc444
Вълк
Мнения: 9
Регистриран на: ср мар 14, 2007 1:34 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от thc444 » чет фев 04, 2010 11:56 am

- Ами много хубаво. Що се отнася до мен, приемам! - добави Скозумси. Само още един незначителен въпрос: ще ни дадете ли координатите на Трантор 983 или просто да тръгнем натам? - почеса се по главата къдравия дългуч и посочи звездите през стъкления люк. А за пилотирането не се тревожете! Знам кое е копчето за самоунищожение на кораба. Всичко друго е лесно като детска игра.
Не се взимай много насериозно, че като се наакаш много мирише!

Потребителски аватар
cerberus
Калфа
Мнения: 48
Регистриран на: чет авг 20, 2009 4:08 pm
Местоположение: Свищов

Мнение от cerberus » чет фев 04, 2010 3:42 pm

-Приемам мисията - отговори Фенрир и изчака знак дали е освободен

Fobos
Гвардеец
Мнения: 553
Регистриран на: съб дек 16, 2006 4:36 pm

Мнение от Fobos » чет фев 04, 2010 4:39 pm

- Ами щом се налага... - измърмори Сребърна. - Естествено, освен заплащането в договорите ни ще бъдат предвидени и пълни осгуровки и медицинско обслужване?

Потребителски аватар
Straight_Out_Of_Line
Работник
Мнения: 121
Регистриран на: пон юли 09, 2007 11:27 pm
Местоположение: София

Мнение от Straight_Out_Of_Line » чет фев 04, 2010 7:05 pm

- Това май е предложение, на което не може да се откаже. Кога тръгваме?

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » чет фев 04, 2010 10:38 pm

Подът под четиримата изчезна и след шеметно десесекундно спускане по почти отвесен улей те се озоваха в каюткомпанията на луксозен кораб, чиито бордови компютър учтиво се представи като Селикс Алфа версия. После още по учтиво им каза че координатите на танция Нова са въведени в него и пътят до там ще отнеме 3 седмици с две междинни спирания за презареждане. Уведоми ги също че до пъривя скок остават 3 2 1 секунди...
Светът се завъртя и усука, уви и нави на прожина, която ги изстреля през хиперпространствения червеев тунел на 30 светлинни години от предишното местоположение. И тъй като до следващия скок оставаха няколко часа за да може компютърът да изчисли координатите име бе предоставен списък с нещата, който можеха да подберат от арсенала на станция Нова, както и наличните на борда:

Налични на борда:
4 бойни ножа
4 бластера К16 - 700 заряда (практически на дали ще можете да ги изчерпате) - побират се в ръката и не преличат особенно на тежките бойни бластери К10, но имат същата сила и три специлани режима на стрелба. Бел. Моля отбележете на какъв режим зареждате.
4 персонални защитни полета Д046 със 5 катьйота защита
1 персонално защитно Д2 поле с 50 катйона*
1 инструкция за барота със Селикс А
1 кафемашина
1 сандък с 4 бензинови резачки*

Налични на борда на станция Нова (можете да вземете общо за групата 6 от тях (различни или еднакви)):
1. Хипнотизатор - диядемата може да постави пот твой контрол за кратко време живо същество или група живи същества. Като влияе на нервната им система и можеш да ги принудиш дори да спрат дишането си.
2. Индивидуална Аграв раница - когато трябва да пресечеш труден терен или да избягаш бързо то противник.
3. Граната с отровен газ - в радиус 100 метра всяко живо същество което я вдиша ще загине.
4. Допълнителни заряди за Д2 - 20 катйона батерия.
5. Анихилиращ меч - острие от концентрирана антиматерия анихилира всяка материя до която се докосне.
6. Противогаз
7. Андройд Дейта - има задачи в които гибелта ти е сигурна, тогава пращаш него. Освен това може да пази кораба ако отсъствате.
8. Совалка Миг 62 - за водене на въздушни битки
9. Броневседеход Т 54-2 - невероятна бойна машина за наземен бой.

[sblock="*за инжинер на 10 или повече"]ако си поиграеш можеш да разкъсаш енергиините клетки пренесеш зарядите им върху стандартните щитове, но после няма как да ги събереш отнова, в едно поле. Ако го разкъсаш на 20 и 30 и го добавиш към стандартните полета, значи полетото няма да може да се презареди за повече то 25 и 35 съответно.
Колкото до резачките, знаеш че това е древно оръжие използвано срещу пълчеща демони, но тези конкретно нямат гориво защото производството му е спряно преди повече от 10 века
[/sblock]

[sblock="ИИ"]Изберете какво ще вземете от станция Нова и се поопознайте Също така решете кой ще е Капитна на тобора за да води бордовия дневник. После минавате на част 2.[/sblock]
Последна промяна от Vilorp на пет фев 05, 2010 11:04 am, променено общо 1 път.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
cerberus
Калфа
Мнения: 48
Регистриран на: чет авг 20, 2009 4:08 pm
Местоположение: Свищов

Мнение от cerberus » пет фев 05, 2010 12:15 am

Фенрир не се чуди дълго какво да вземе и си избра следните предмети: 1 боен нож, 1 бластер К16, 1 персонално защитно поле Д046. След това каза :
- Изглежда ще останем известно време на кораба и мисля, че не е зле да се представим един на друг. Мисля аз да започна пръв - името ми е Фенрир и специализирам в ръкопашния бой. Също така разбирам малко и от механика и изработка на капани, приготвяне на лечебни разтвори, притежавам извесни познания и за военната екипировка, а също така и знам някои неща за дивата природа. Така че ако ви трябва помощ за нещо знайте , че съм насреща.
След това замълча и даде ред на следващия от екипажа да заговори.

Потребителски аватар
Straight_Out_Of_Line
Работник
Мнения: 121
Регистриран на: пон юли 09, 2007 11:27 pm
Местоположение: София

Мнение от Straight_Out_Of_Line » съб фев 06, 2010 8:18 pm

Морион разгледа екипировката и си избра 1 защитно поле Д046, след което взе два бойни ножа, провери тежестта им, направи няколко замаха във въздуха, след което се обърна към спътниците:
- Някой ще ги ползва ли? Аз съм Морион, специалист в боя с 2 оръжия. Освен това знам основите на Щархасса и имам сравнително добри актьорски умения - оказват се доста полезни в определени ситуации... Освен това винаги съм искал да се докопам до анихилиращ меч - само при споменаването на това, по лицето на Морион се разля лукава усмивка. - Горе-долу това е. Кой е следващия?

Fobos
Гвардеец
Мнения: 553
Регистриран на: съб дек 16, 2006 4:36 pm

Мнение от Fobos » съб фев 06, 2010 10:33 pm

- Можеш да вземеш бойния нож, който е определен за мен, - великодушно се съгласи Сребърна и очите и светнаха с нездрав блясък. - Аз предпочитам да пращам бойните си роботи да се бият на предна линия, а аз да поддържам отзад със стрелкови оръжия. Сребърна Железнохват, на вашите услуги: инженер, механик и когато се налага - компютърен техник.

Тя взе един бластер и се завъртя край защитните полета.
- Чудя се кое ли от тези да избера?

Потребителски аватар
thc444
Вълк
Мнения: 9
Регистриран на: ср мар 14, 2007 1:34 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от thc444 » вт фев 09, 2010 9:16 pm

Скозумси прочете инструкциите и ги запомни. Личеше си че е разбрал кое копче не трябва да натиска ако иска просто да пийне 1 кафе.

След това седна на командното табло и зпочна да чете инструкцията за работа със Селикс А, която беше взел.

Енергията на кораба пада с 20 (хиперскок)
Налична енергия 980 кило катйона.
Не се взимай много насериозно, че като се наакаш много мирише!

Fobos
Гвардеец
Мнения: 553
Регистриран на: съб дек 16, 2006 4:36 pm

Мнение от Fobos » ср фев 10, 2010 8:58 pm

Докато траеше първият пространствен скок, Сребърна се уедини в сервизното помещение и макар че стените на кораба бяха звукоизолирани, отвреме навреме останалите от екипажа успяваха да доловят шум от заваряване на части, бръмчене на мотори и в един особено драстичен случай - яростно чаткащо тракане, което подозрително напомняше използването на остаряла технология като клавиатурата. Технологиите реагиращи на докосване и глас явно бяха оставени за по-късно използване.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » чет фев 11, 2010 12:04 pm

Глава ІІ - Началото

Наколкото седмици път до сектора в който се намираше станция Нова минаха почти неусетно и когато след 41 скока* през хипер пространството Млъки ( от Млъкни бе гат мръсна, както есипажа бе започнал да нарича бордовия компютър за ради непрестаните му исторически вметки) обяви че са пристигнали и остава по малко от половин парсек път всички бяха въудушевени. Наложи се обаче само след три часа Скозумси да пусне екраниращите филтри защото червеният гигант около който се оформяше планетарен диск, стана твърде ярък за наблюдение през илюминаторите.
Самата станция представляваше три вложени един в друг обръчи въртящи се около цантрална ос - сравнително стара технология за създаване на изкуствена гравитация чрез инерционните сили. Макар да имаше 10-тина само три от тях бяха заети от междузвезни кораби спрели да презаредят и отморят.
След още час целия екипаж на Селикс А, който всъщност още нямаше официално име, се бе настанил в „Изтърбушеното цилиндрично дървено тяло с диаметър от 30 до 60 см и височина от 25 до 50 см, на отворите на който са опънати кожи.” и плижеше или смучеше през криви сламки разноцветни коктейли. Сталият Сержан управляващ станцията се бе настанил притах и също поръбваше от своя пангалагтическигаргаробластер. Той бе едър, грубоват и бе запазил каменната физиономия още от акостирането им на станцията, това нямаше как да е иначе защото такива изражения са присъщи на троловете какъвто беше и сержанта всъщност. Сега обаче докато няколкото капчици плиснали се от коктейла му съската и разяждаха поливиниловия плот на бара той бе поумекнал.
- Гле`йте са момчета... и госпо`ице 800** кило катйона не е малък разход дето ви зареждам, а кога ще си получа компенсаторките от централното правителство на Конфедрацияна само един Б`на знае. Та за това ви посрещнах малко на нож. Тука не обичаме особено такива дето идват и размахват акредитивно писмо че всичко трябва да им е безплатно и че Конфедерацията плащала. А от татък границата - той кимна неопределено зад гърба си - още по малко го обичат. Затова ще ти дам няколко съвета, път твоя воля дали ще се придържаш към тях.
Първом всите Кралчета тачат `ората на Конфедерацията, ама `ич не обичат да им се натрапва т`ва.
Второ това акредитивно писмо от тука навънка не важи тъй че моеш си го напъпчеш дето решиш.
Колкото до пътя ви имате цели три варианта - той показа три пръста с размерите на надечинчи от чакъл:
Да се юрнете напрао към Трантор 983 - силата си е сила, а таратайката ви каквото и да ми речете си е равностойна на стандартен звезден разрушител. Тъй че би могла да се справи с 20-30 дето сигурно е подсъбрал Трантор и като го натиснете да разберете де се скрие големия гад. До там е има няма 4 скока.
Друга опция е да се отбиете до СУ Климент Проливски**, дето се вика моете да подпитате големите умове дали не са забелезали нещо странно или пък да се равнете в библиотеката и сами да го намерите. До там е има нема 3 скока.
Последната ви опция е да се отправите към Титания - родната планета, дето разправят някой, люлка на мистици и магьосници, на врачки и гледачки. Стига да верваш на таквизи работи ще стигнеш за 5 скока най-мноо 6.
А преди да решите да ръгнете имайте едно на ум че тука не са цунтралните звезди и често често има непочтени личности дето са готови да ви вземат и корабо и парите. Все пак сме у Сумалиския везден куп дето се вика.


*отчети разхода
**отчети прихода
***Млъки надълго и на широко ви е запознал със историята на Слънчевия Университет където а събрани най-големите умове на познатата галактика, всъщност на цялата галактика. В момента той се е разположил на 1 планета и 4 луни от звездната система в която се намира, а студенсткото му градче в общи линии се е ширнало на всяка скала с диаметър над 10 километра из колията му.

[sblock="ИИ"]Ако имате нещо да го питатае, питайте и междувременно решете на къде поемате.[/sblock]
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Fobos
Гвардеец
Мнения: 553
Регистриран на: съб дек 16, 2006 4:36 pm

Мнение от Fobos » съб фев 13, 2010 9:42 pm

- Аз предлагам първо да се поогледаме из университета, - Сребърна смуши с лакът най-близкостоящия човек, защото не беше уместно да скочи върху командира си и да забучи пръст в рамото му. - Университетие събират огромни бази данни и ако ни провърви с търсенето, можем да намерим не само това което ни трябва, но със сигурност и неща, за които не сме знаели, че ще трябва да ги разберем.

Потребителски аватар
cerberus
Калфа
Мнения: 48
Регистриран на: чет авг 20, 2009 4:08 pm
Местоположение: Свищов

Мнение от cerberus » нед фев 14, 2010 11:56 am

Фенрир се понамръщи когато джуджето го смушка с лакътя си, но се съгласи с идеята:
-Да продполагам, че в университета може да намерим нещо, което да ни е от полза, пък и е най-близко разположен до нас.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пон фев 15, 2010 12:46 pm

На изпрводяк сержантът им подари малка махагонова плочка на която с тънки стоманени нижки и полу скъпоценни камани бе изобразено съзвездието „Нориел и Змея” както се е виждало от Титания преди повече от 3000 години. На плакета има и малка табелка с надпис: „От всичко еднакво избирай винаги разлиното!” А после дърпа щекера и вашият коръб започва да се потготвя съ първия скок през хиреппространството.

Всъщност до зонта на университете не пътувате особенно дълго, зададения стандартен маршрут се изчислява бързо от Млъки и на втория ден от пътуването точно когато Сребърна затваря гръдния капак на Терминатора си бордовия компютър ви събощав че сте в сектора на така наречената Слънчева система. Събощава също че след последния скок през хипар простарнството имате останали 900/1000 КК енергия, бърза справка във бордовта карта показва че на станция нова сте похарчили едва 1 кредит тй че наличната ви сума към момента е 449 кредита. Между дрегото вметва и че е засякъл кораб на 1/2 персек то вас право по курса ви към слънчевата система.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Straight_Out_Of_Line
Работник
Мнения: 121
Регистриран на: пон юли 09, 2007 11:27 pm
Местоположение: София

Мнение от Straight_Out_Of_Line » пон фев 15, 2010 10:47 pm

- Някаква по-подробна информация за кораба може ли да се даде? - попита Морион с леко подозрителен тон, говорещ, че не е съвсем сигурен дали иска да се среща с екипажа на въпросния.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пон фев 15, 2010 11:02 pm

Елфът магьосник най сетно успя да измъкне от ухото си това което дълбаеше, подуши го но явно прецени че не става за ядене и го изтри в панталона си. Последняха няколко бързи почти неусетни пребягвания по контролното табло и на екрана се изписа:
Дрейф, 50 000 километра в секунда, 30 000 тона, маяк - изключен
- Сиреч - заобяснява пилота, - изключени са както двигателите така и позвините сигнали. Това може да означава две неща: или се крият или дебнат.
Чу се припукване на еликтрическа искра и в пилотката кабина замериса на опърлено.
- Може да значи и че са изпаднали в беда - изтъкна Сребърна гасейки веждите си, след като извади глава то гърдите на Терминатора.
- Наликаз че и маяка не действа, ако беше нападнат се някой щеше да натисне копчето и за пусне автоматичен сигнал за бедствие. Освен това размерите на това нещо са поне 3 пъти повече от нас. Ама вие си решавайте, не ми пречи като да го настигна така и да се дръпна малко в страни. пък ако се сетите още нещо имаме окало 20 минути преди да му влезем в обхвата на скенера.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
cerberus
Калфа
Мнения: 48
Регистриран на: чет авг 20, 2009 4:08 pm
Местоположение: Свищов

Мнение от cerberus » пон фев 15, 2010 11:11 pm

-Може да са космически пирати ! Предлагам да ги подминем - подмедметна малко неуверено Фенрир докато наблюдаваше екрана

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пон фев 15, 2010 11:14 pm

Междувременно масдетектора потвърди, че това насреща им е метално и има обем от 3,276 по-голям от техния собствен.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Fobos
Гвардеец
Мнения: 553
Регистриран на: съб дек 16, 2006 4:36 pm

Мнение от Fobos » вт фев 16, 2010 3:31 pm

- Не се ли предполагаше да търсим онова нещо, дето си няма име, из места, които са ни непознати и да не знаем откъде ще ни изскочи? - подметна Сребърна, докато завинтваше нитовете от бронята на терминатора. - Пък и ако питате мен, аз нямам нищо против да си изпробваме новото оборудване... Ако ни прегазят, имаме достатъчно енергия да избягаме и да се доберем до университета.

Потребителски аватар
Straight_Out_Of_Line
Работник
Мнения: 121
Регистриран на: пон юли 09, 2007 11:27 pm
Местоположение: София

Мнение от Straight_Out_Of_Line » вт фев 16, 2010 6:01 pm

- Хм, мисля, че тук ще се съглася със Сребърна - имам известни притеснения, но все пак за това сме тук, а и ако имаме достатъчно енергия не би трябвало да има проблеми с измъкването, в случай че стане напечено. Пък и наистина - малко тренировка няма да ни се отрази зле.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » ср фев 17, 2010 10:12 am

Огромния звездолет постепанно изпълва екрана ви докато накрая трябва да преминете към отрицателно приближаване за да се събира в на мониторите. Корпусът му е набразден от множество площаднки за излинате и кацане на совалки и по люковете към просторните трюмове разбирате че това е търговски кораб клас Гулиат. Обаче... не се забелязват никакви признаци на живот. Илюминаторите на навигациония отсек са тъмни, атомните реактори не работят и дори соплата от двигателите с химическо гориво не излъчват обичайния си топло оранжев блясък. Всички опити за връзка с екипажът на Голиата остават без ответ.
След кратко четириумене и едно насинено око взимате решение да се телепортирате на на борда му. Контейнерите с това на караба се непокътнати непокътнати, което явно отхнърля пиратско нападение. Някой подхвърля че може да е работа на Гойко, а друг да се провери записите от черната кутия на бордовия компютър. Само дето записите са изтрити и дори Сребърна накрая вдига ръце от опитите да възвърне поня някаква част от даните освен глухо пръщене. В общи линии вариантите не са много: да претършувате обстойно кораба, което ще ви коства поне един допълнителен ден, не че времето е жизнено важно де; да го вземете на буксир, което няма да ви забави но вероятон ще ви глатне още 5-10 КК енергия до най-близкия участък на блюстителите нареда всектора; или да натоварите по-цените вещи и да го изоставите. Разбира се ако се сетите още нещо и него може да свършите.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Fobos
Гвардеец
Мнения: 553
Регистриран на: съб дек 16, 2006 4:36 pm

Мнение от Fobos » ср фев 17, 2010 4:09 pm

- Да го вземем на буксир? - предложи Сребърна, без особена надежда да успее да убеди останалите. Кръвта и интимните въжделения на поколения джуджета примамливо шепнеха в главата и магическите думички "Злато, кредити, технологии..."

Заключена