География - карта, описание на териториите, места от интерес

Подсекция за мистериозния остров Фелла и неговите обитатели.

Модератор: Mistral

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Мнения: 585
Регистриран на: съб дек 29, 2001 12:08 am
Местоположение: Фелла / Montreal
Контакти:

География - карта, описание на териториите, места от интерес

Мнение от Mistral » чет юли 02, 2009 7:31 am

За момента само линк до полу-завършена карта. Добавих малко инфо, още с течение на времето.

Провинции и градове центрове на провинции:
Името на провинцията съвпада с името на града неин административен център. С няколко изключения, най-високата планина, най-голямото езеро и най-дългата река във всяка провинция също носят името на провинцията. Някои може да видят в това липса на въображение, други пък чиста практичност.
Посочените конкретни цифри са популациите на градовете (за момента ги взимайте по-скоро за ориентировъчни цифри за размерите на градовете един спрямо друг. вероятно ще ми е нужна малко помощ да ги направя по-съотношими с магландските стойности). Точното населението на провинциите не е представено поради значителното му сезонно изменение – то е под формата на проценти.
Повечето фелински градове си приличат по уредба. Винаги има голям централен градски площад, около който са основните административни сгради. Следват една или няколко пръстеновидно обикалящи центъра улици, по който се помещават повечето магазини и работилниците на някой майстори. Извън тази основа, разпределението е според нуждите.
Порталната станция е обикновено в някой от крайните градски квартали, разположена между основния комплекс складове и сградите на местния гарнизон.
Всяка уважаваща себе си фелинска организация разполага със седалище в големите градове.

(шест степенна система - за по-объркващо, от "0" като най-ниско, 2 и 3 са средно, "!!!" е невероятно)

Фелла: (население над 25000,основан 11 г.)
Население = 25000
Устройство = 4
Жизнен стандарт = 4
Външна политика = 4
Религия = 2
Икономика = 3
Гарнизон = 3
Престъпност = 0
Стража = !!!
Известен още като град на честността. Столица, културен и научен център на острова. Най-големия град на острова, разположен е близо до Стълбът на Истината, на югоизточния бряг на Огледалното езеро. Седалище на Великият Сбор и на Архива. Занаятите са добре развити и в града се намират работилниците на множество велики майстори. В града се допуска краткотрайното пребиваване на чужденци (другите раси), но не и постоянното им заселване. Редки изключения от последното правило се допускат за някои търговци, и занаятчии, предимно елфи. Във Фелла може да бъде намерена всяка стока и рядко има недостиг на каквото и да било.
В провинцията дейностите са предимно земеделски и животновъдски – все пак това е най-обширната и плодородна равнина на острова.
Обширна провинция, няколко пълноводни реки, достъп до голяма морска площ. Износът е предимно хранителни продукти, готови изделия и произведения на изкуството. Внасят се суровини.
Приблизително процентно разпределение на расите в провинцията: Хора <<1%; Елфи 1%; Джуджета <1%; Варвари <<1%; Фелини 98%.

Шареният град: (население 19000, също известен като Шарения, основан 635г.)
Население = 19000
Устройство = 2
Жизнен стандарт = 2
Външна политика = 3
Религия = 3
Икономика = 4
Гарнизон = 3
Престъпност = 4
Стража = 1
Втори по големина. Смесено население, преобладават “новите раси”. Под преобладават се има предвид над осемдесет процента – много фелини намират начина на живот в тази провинция за противоречащ на принципите им и предпочитат другите части на острова. Понастоящем най-голямото пристанище на острова. Основен поминък е търговията. Риболовът и занаятчийството също са отлично застъпени. В покрайнините на града винаги може да се намери доста голям фелински гарнизон. Крайбрежните патрули също са интензивни.
В провинцията няма ясно доминиращ отрасъл, всички са развити до някаква степен.
Фелините са оставили управлението и организацията на провинцията в ръцете на другите раси. Иначе казано – хората доминират. Стражата и правосъдието също се контролира от хората, което донякъде пък обяснява ширещата се корупция и високата престъпност. Управлява материалното благо. Немалко от елфите са се оттеглили в гората намираща се южно от градаи са изградили свое си общество там. Джуджетата пък са изградили множество тунели в планината намираща се в центъра на провинцията. Варварите – най-малобройната чужда раса – са като цяло разпръснати, но са обособили една област в източната част на провинцията, която могат да нарекат дом.
Грубо казано, положението Шарения е умалено копие на това в Магландия.
Приблизително процентно разпределение на расите в провинцията: Хора 49%; Елфи 18%; Джуджета 14%; Варвари 4%; Фелини 15%.

Айцу: (население около 18000, основан 72 г.)
Население = 18000
Устройство = 3
Жизнен стандарт = 3
Външна политика = 3
Религия = 3
Икономика = 4
Гарнизон = 2
Престъпност = 1
Стража = 3
Най-големия, изцяло фелински приморски град на острова. Заселването на другите раси в града не е позволено. Основни поминъци са рибарство и корабостроителство. Тук са най-добрите фелински корабостроители както и главното седалище на ГРК (Гилдия на рибарите и корабостроителите). Част от териториите на провинцията са джунгла, което способства за доброто развитие на лова и дърводелството. Селското стопанство също е на добро ниво.
Основен износ са хранителните продукти и кораби, внасят се някой минерали и готови изделия.
Част от провинцията е и остров Ута, седалището на водната каста.
Приблизително процентно разпределение на расите в провинцията: Хора 1%; Елфи 3%; Джуджета 2%; Варвари <1%; Фелини 94%.

Киме: (“населението” варира от 11000 до 15000, основан 1002 г.)
Население =11000 до 15000
Устройство = 4
Жизнен стандарт = 2
Външна политика = 2
Религия = 1
Икономика = 2
Гарнизон =!!!
Престъпност = 0
Стража = !!!
Достъпа на Чужденци е до града е забранен, с изключение на тези, които са част от армията. Киме е създаден изцяло за тренировъчните нужди на Единната Армия. Главен хранителен източник за района е риболовът, и до малка степен ловът. Земята може да е богата на минерали но не е плодородна и растителните храни се внасят от другите провинции. В Киме живеят много от най-умелите фелински майстори на оръжия и брони, и друга специална екипировка, като основната част от продукцията им отива за армията, а само малък процент достига пазарите в другите провинции.
Нокътя, най-югозападната точка на острова, с надвисналите си над морската шир скали е истинско предизвикателство за всички катерачи, а катеренето е сред едно от любимите занимания на фелините.
Провинцията може да бъде възприета като огромен тренировъчен полигон, постоянно се провеждат учения, като за да се осигури практика понякога биват контролирано призовани дори орди нисши демони.
Приблизително процентно разпределение на расите в провинцията: Хора <1%; Елфи 2%; Джуджета <1%; Варвари <<1%; Фелини 96%.

Пау (население 14000, основан 40 г.)
Население =14000
Устройство = 3
Жизнен стандарт = 3
Външна политика = 2
Религия = 2
Икономика = 2
Гарнизон = 2
Престъпност = 2
Стража = 3
Намира се на брега на езеро Пау, четвъртото по големина на острова.
Провинцията не се отличава с нищо изключително, липсват и изразени недостатъци. Има голям трафик на стоки със Шарения. Другите раси също не са рядкост сред населението, като по това отношение провинцията се нарежда на трето място след Шарения и Банва. Части от провинцията са покрити от джунглата, което е благодатно за дърводобива и ловът. Това е джунглата в която за пръв път е бил забелязан кигърът (едри бенгалски тигри с телекенетични способности).
В провинцията няма доминиращ отрасъл, всички са развити до някаква степен.
Приблизително процентно разпределение на расите в провинцията: Хора 9%; Елфи 16%; Джуджета 5%; Варвари 1%; Фелини 69%.

Мидори (население 17000, основан 92 г.)
Население =17000
Устройство =2
Жизнен стандарт =3
Външна политика =3
Религия =2
Икономика =4
Гарнизон =2
Престъпност =1
Стража =3
Град Мидори е разположен на източния бряг на третото по големина езеро на острова. Градът е взел името си от езерото, което дава името си и на започващата от него река. Районът е планински и е изключително богат на всевъзможни минерали, до такава степен, че и езерото и реката имат леко зеленикав цвят. Тук се намира и един от най-качествените депозити на желязна руда на острова. Втората по численост раса в града съвсем разбираемо са джуджетата.
В града могат да бъдат намерени работилниците на множество известни ковачи, както и доста химически лаборатории. Бойте произвеждани тук са с най-високото качество на острова, а може би и в Магландия. В града е и едно от двете места на острова където се произвежда зосова коприна. Метода на изработването й строго се пази само във фелинско знание.
Провинцията е с планински релеф, макар и да няма високи върхове. Растителната покривка е гъста и най-вече от горски широколистен тип, преминаващ в джунгла на североизток и иглолистен на запад. Има и безброй малки рекички. Въпреки, че ловът и отглеждането на животни са добре развити, провинцията понякога разчита на хранителни продукти внесени от другите провинции. Износа е обикновена и зосова коприна, бой, дървени и изкопаеми материали и най-вече техните продукти.
Приблизително процентно разпределение на расите в провинцията: Хора 2%; Елфи 5%; Джуджета 9%; Варвари 1%; Фелини 83%.

Шивасе (население 18000, основан 264 г.)
Население = 18000
Устройство = 3
Жизнен стандарт =3
Външна политика = 3
Религия = 2
Икономика = 3
Гарнизон = 2
Престъпност = 1
Стража = 3
Град Шивасе се намира на източния бряг на второто по големина езеро на острова. В града е втората по големина на острова фелинска корабостроителница. Водите на езерото се оттичат в своеобразна лагуна, а оттам – в морето. В града е и второто място на острова, където се произвежда зосова коприна.
Провинцията е разнородна и разполага със всички ресурси, за да може да съществува и без внос. Изнасят се двата вида коприна, също така и кораби.
Приблизително процентно разпределение на расите в провинцията: Хора 2%; Елфи 3%; Джуджета 3%; Варвари <<1%; Фелини 92%.

Банва (население 15000, основан 185 г.)
Население = 15000
Устройство = 2
Жизнен стандарт = 3
Външна политика = 2
Религия = 3
Икономика = 3
Гарнизон = 2
Престъпност = 2
Стража = 2

Банва е приморски град с приказни плажове.
Иначе, провинцията до голяма степен наподобява Пау, без да се отличава с нищо изключително, но и без явни недостатъци. Има постоянен стокообмен със Шарения. Другите раси съставят прилична част от населението, като по това отношение провинцията се нарежда на второ място след Шарения. Природата е доста красива. На изток терена е предимно равнинен, докато западните части са предимно планински. В провинцията няма доминиращ отрасъл, всички са развити до някаква степен.
Приблизително процентно разпределение на расите в провинцията: Хора 18%; Елфи 9%; Джуджета 9%; Варвари 2%; Фелини 62%.

Уеки (население 16000, основан 209 г.)
Население = 16000
Устройство = 3
Жизнен стандарт = 3
Външна политика = 3
Религия = 3
Икономика = 3
Гарнизон = 3
Престъпност = 1
Стража = 3
Уеки е островен град, в смисъл, че се намира на сушата пред която река… Уеки (каква изненада, а?) е решила да се разполови и съедини отново по-нататък, просто защото така и е било по-удобно. Тази река е още известна и като Живата река и като Река на хармонията. Водата кипи от живот, има доказани целебни свойства. Коритото на реката се мени често, сякаш сама река е способна да го променя както й е удобно… Много деца се учат да плуват в нея, защото самата река просто не ти позволява да се удавиш, освен ако не си направил нещо което бая да ти съсипе кармата, в които случай реката по-скоро нежно те тегли към дъното си.
Икономически провинцията е всестранно развита, като рядко нещо се произвежда в количества по-големи от необходимото за вътрешния и пазар. От друга страна, не малко шеговито изказват мнение, че училищата и философските сборища са малко повече от необходимото.
Приблизително процентно разпределение на расите в провинцията: Хора 1%; Елфи 2%; Джуджета 2%; Варвари <<1%; Фелини 95%.

Ода (население 17000, основан 411 г.)
Население = 17000
Устройство = 3
Жизнен стандарт = 3
Външна политика = 2
Религия = 3
Икономика = 3
Гарнизон = 4
Престъпност = 1
Стража = 3
Град Ода, а и провинцията като цяло, може да се опише като… нормални за острова. Място където се живее спокойно и без особени главоболия. Е, демонската активност е леко завишена и човек (образно казано) лесно може да намери с какво да потренира бойните си умения, ако реши да се разходи из по-северните части на територията.
Икономически провинцията разполага с обилни залежи на различни изкопаеми, макар и не всички с толкова високо качество, като добиваната в Мидори руда. Може да се самоподържа, стоки се внасят по скоро с цел да се разнообрази пазарът.
Военното присъствие в провинцията е много силно - това са резерви винаги готови при необходимост да се присъединят към защитата.
Приблизително процентно разпределение на расите в провинцията: Хора 3%; Елфи 3%; Джуджета 3%; Варвари <1%; Фелини 91%.

Хасно (население 14000, основан 121 г.)
Население = 14000
Устройство = 2
Жизнен стандарт = 2
Външна политика = 2
Религия = 3
Икономика = 1
Гарнизон = 4
Престъпност = 1
Стража = 3
Град Хасно е разположен на няколко десетки километра западно от Защитата. Цялата провинция сякаш е под постоянно бойна готовност, очакваща демоните за пореден път да се опитат да пробият към вътрешността на острова. Много от изчадията се разхождат из провинцията. Армията донякъде нарочно не се занимава с тях, оставяйки ги за да държат населението на нокти. Обитателите на провинцията от своя страна до такава степен са свикнали, че гледат на това пъклено присъствие по скоро като на екзотичен дивеч, намерил място в множество още по-екзотични кулинарни рецепти.
Приблизително процентно разпределение на расите в провинцията: Хора 2%; Елфи 3%; Джуджета 4%; Варвари 3%; Гущероиди 3%; Фелини 85%.
Последна промяна от Mistral на съб юли 04, 2009 12:20 am, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Мнения: 585
Регистриран на: съб дек 29, 2001 12:08 am
Местоположение: Фелла / Montreal
Контакти:

Мнение от Mistral » чет юли 02, 2009 10:21 pm

Места от интерес:

Драконовата планина:
Вечно покритa със сняг планина, най-голямата на острова и дом на сивите дракони. Най-висок връх е Окото (3463 метра, плосък). Вътрешността на планината е умопомрачителен комплекс от огромни пещери (повечето изградени от драконите и с размер осигуряващ спокоен полет). В дълбините й “обитава” и Духът на Великият Дракон (може да се тълкува и като вид планински бог).

Окото:
Връх, губещ се в облаците над Драконовата Планина. Най-висока (4463 м.) точка на острова. Върха е… плосък, абсолютно. Площ от близо един квадратен километър. Причината/Предназначението не е известно. Малцина от Фелините са стъпвали там.

Демонския остров:
Скалист остров с действащ вулкан. Множество пещери и подземия. Предполага се наличието на няколко града в недрата на острова. Тази земя е концентрация на злото, малък портал към пъкала. В историята има няколко големи войни с демоните. От друга страна малките конфликти са нещо ежемесечно с което Фелините отдавна са свикнали и често дори не ги отбелязват в хрониките.

Демонския път:
Периодично, плитките води отделящи Демонския остров от провинция Хасно се оттеглят отстъпвайки място на суша, позволяваща на ордите нелетящи пъклени изчадия също да се отправят към Фелиния. Това се случва веднъж на всеки три години, макар и да има изключения. Основен път за навлизане на демоните на острова.

Защитата:
Система от крепости обхващаща североизточната част на острова, силно концентрирана срещу Демонския път. Първоначално изградена от Драконите и Фелините през периода 12-18 г., по-късно бива многократно обновявана. За да противодействат ефикасно на Демоните, всяка крепост е съоръжена с артефакт способен да засече пъклено присъствие в доста голям обхват (пространството между две крепости и няколко километра навътре в морето). Други, много по-малки, наблюдателни постове с подобни функции обхващат цялото крайбрежие на острова.

Стълбът на истината:
Драконовият дар сега изглежда почти като даденост, която винаги я е имало. Намира се на югоизточният бряг на Огледалното Езеро. Стълбът е сред основните причини допринесли за сравнително мирният островен начин на живот. Представлява огромна, превъзходно инкрустирана колона от неразрушим материал (прилича на някакъв камък) с двадесет метра диаметър и връх губещ се в облаците (а облаци сякаш край него винаги има). Стълбът всъщност е висок около пет километра, а на върха, се намира многоетажно архитектурно чудо – базата на Войните на Равновесието. На разстояние няколко десетки километра от стъбла, никой не е в състояние да изрече лъжа. Близо до Стълбът на истината се намира и седалището на Великия Сбор, както и това на съвета на старейшините отговорен за провинция Фелла.

Огледалното Езеро:
Най-голямото езеро на острова, спокойно би могло да се класифицира и като море стига водите му да бяха солени. Причината не е ясна, но само най-жестоките ветрове са в състояние да раздвижат вечно спокойната му повърхност. Друга загадка е как водата, във всичките му части, е винаги прясна, пивка и бистра. Дъното може да бъде видяно дори и да навлезете доста навътре. Според една от легендите, ако се огледаш в дълбините на езерото по време на тринайсетото пълнолуние, ще видиш истинската си същност.

Порталите:
След първата война с Демоните, Драконите споделят с Фелините тайната на порталите. Портален център има във всеки град център на провинция, като това осигурява бързо (да не кажем направо моментално) и лесно пътуване, както и възможност за транспортиране на големи количества стоки. Порталите са сред основните причини фелинския икономически модел изобщо да функционира. За да се отвори проход между два портала, те трябва да се намират поне на 50 километра един от друг. Порталите винаги се охраняват. На вид порталът представлява голяма неразрушима вита арка и намираща се до нея двуметрова инкрустирана колона. За да се осъществи връзка между два портала, на правилни места в колоната трябва да се пъхнат няколко миниатюрни бронзови пръчици. В момента на отваряне на прохода пръчиците се изпаряват. За затваряне на прохода е необходимо на определено място в колоната до един от двата свързани портала също да се постави бронзова пръчица.
Принципно, приоритет при ползването на порталната инфраструктура получават военните, следвани от агенти на местното оправление, търговци с приоритетни документи, и чак тогава всички останали.

Камъкът:
Перфектна сфера от неразрушим материал с диаметър 300 метра. Намира се наполовина заровена в земята на най-северната точка на острова. Произхода и е мистерия.

Нокътя:
Същевременно най-западната и най-южната точка от острова. Този нос продължава над 30 километра навътре в морската шир, издигайки се десетки метри над водната повърхност. Водите край него таят множество подводни пещери, рифове и непредвидими мощни морски течения, предизвикали множество корабокрушения. Съвсем естествено е, наличието на множество истории за скрити в труднодостъпните пещерите съкровища. През годините, някои от тези истории са се оказали истина, а редовно плъзват нови слухове притеглящи иманярите.

-----------
Естествено, този списък ще продължава да расте.

Потребителски аватар
Shamajotsi
Тапака
Мнения: 1664
Регистриран на: ср ное 23, 2005 1:17 pm
Местоположение: Нангияла
Контакти:

Мнение от Shamajotsi » чет мар 25, 2010 10:05 pm

Mistral написа:Места от интерес:
[...]

Нокътя:
Същевременно най-западната и най-южната точка от острова. Този нос продължава над 30 километра навътре в морската шир, издигайки се десетки метри над водната повърхност. Водите край него таят множество подводни пещери, рифове и непредвидими мощни морски течения, предизвикали множество корабокрушения. Съвсем естествено е, наличието на множество истории за скрити в труднодостъпните пещерите съкровища. През годините, някои от тези истории са се оказали истина, а редовно плъзват нови слухове притеглящи иманярите.

[...]
Мистрал, опитах на базата на болднатото да съпоставя Фелла и Магландия (където, както Слънцето цитира Бате Гойко, Колосът е дълъг 1000 км от най-източната си точка до най-западната) и се получи това:

[sblock]Изображение[/sblock]

Съответно това не е толкова остров, колкото пълноправен континент. Да не става дума за правописна грешка - да трябва да бъде 3, а не 30 км? То тогава би бил навярно твърде малък, така че не знам.
Последна промяна от Shamajotsi на пет мар 26, 2010 12:27 am, променено общо 1 път.
シャマョツィ

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » чет мар 25, 2010 11:04 pm

Шами, нито Магландиум нито Фела могат да се доближат до размерите си дори до Гренландия. Тъй че за континенти и дума не може да става. Магландиум пък епо последни данни трява да се разшири поне двойно, ама ще се заема да правя новата карта чак когато я пуснат вярната, защото се оказва че оцветената, макар да е вярна с оригинала от книгата и сайта няма нищо общо с реалността що се отнася до джуджешките територии. Ако накътя е оня цвъчка долу в лаво, то си наценил размерите на Магландиум на показаната от теб карта (;
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Shamajotsi
Тапака
Мнения: 1664
Регистриран на: ср ное 23, 2005 1:17 pm
Местоположение: Нангияла
Контакти:

Мнение от Shamajotsi » пет мар 26, 2010 12:26 am

Според това мнение на Слънцето, онази цвъчка долу трябва да е три процента от колоса :Р . Сега пак ги мерих с межър туула на програмата, която ползвам, и би трябвало да са точно. Видях, че всъщност бях надценил малко Фелла, ама не много, пак става голяма колкото целия Колос.

Но с тази твоя забележка, да, така сигурно става, след като Колосът е две Стари планини. Все пак ще чакам включване от Мистрал, ако следи от време на време какво става тук.
シャマョツィ

cherno_slance
Аша'ман
Мнения: 1333
Регистриран на: вт май 20, 2003 1:45 pm
Местоположение: burgas

Мнение от cherno_slance » пет мар 26, 2010 10:28 am

Да уточня само - под разстояние между най-източната и най-западната точка на Колоса разбирам разстоянието между двете точки, измерено от мердиан до мердиан - помня, че така ме учеха едно време да се смята - иначе ти трябва конец и линийка всеки път.
Обичта е по – силна от омразата. Сърцето е по – силно от огорчението. Усмивката на душата е по – силна от мрака. Великодушието надмогва мъстта.

Потребителски аватар
Shamajotsi
Тапака
Мнения: 1664
Регистриран на: ср ное 23, 2005 1:17 pm
Местоположение: Нангияла
Контакти:

Мнение от Shamajotsi » пет мар 26, 2010 11:14 am

Аз тъй съм го гледал.
シャマョツィ

cherno_slance
Аша'ман
Мнения: 1333
Регистриран на: вт май 20, 2003 1:45 pm
Местоположение: burgas

Мнение от cherno_slance » пет мар 26, 2010 11:49 am

Аз да кажа, защото сега съобразих, че Колосът всъщност завива на юг в западната си част - това всъщност го прави много повече от два пъти по-дълъг от Стара Планина ( - не помня вече точно, Стара Планина май беше около петстотин километра, мерена като разстояние между мердианите на най-източната и най-западната й точка - да ме извиняват геофизиците ако бъркам с много)
Обичта е по – силна от омразата. Сърцето е по – силно от огорчението. Усмивката на душата е по – силна от мрака. Великодушието надмогва мъстта.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пет мар 26, 2010 2:40 pm

Принципно бих предложил Магландиум да може да се препешеходи не по малко от 1 месец от край докрай, ако цепиш по магистралата. Сиреч:
Ако върви по 8 часа на ден със скорост 6 км./ч. (стандарта скорост на пешеходец): 8*6=48 км на ден или 48*30 дни = 1440 км.

Ако се движиш по пътищата постигаш пълнта си скорост
Ако се движиш през поля СК-СК/5
Ако се движе през хълмаво СК-СК/4
Ако се движе през гора, блата, планина СК-СК/3

Това по глобалната карта.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » пет мар 26, 2010 6:06 pm

бележка: Да сцепя дискусията и да я награбим сериозно...

Потребителски аватар
Shamajotsi
Тапака
Мнения: 1664
Регистриран на: ср ное 23, 2005 1:17 pm
Местоположение: Нангияла
Контакти:

Мнение от Shamajotsi » пон юни 21, 2010 11:18 am

Мистрал ако следи форума би ли казал къде е Фелла спрямо Магландия? По-скоро в каква посока точно се намира и на какво разстояние - приемам отговор за разстоянието между двете суши и като "брой Колоси" между тях :Р . И в крайна сметка колко е дълъг от най-северната до най-южната си точка? Пак приемам отговор в "Колосни" единици :Р .
シャマョツィ

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пон юни 21, 2010 11:35 am

И никой не сее ситил да ме поправи браво бе!
Vilorp написа:Принципно бих предложил Магландиум да може да се препешеходи не по малко от 1 месец от край докрай, ако цепиш по магистралата. Сиреч:
Ако върви по 8 часа на ден със скорост 6 км./ч. (стандарта скорост на пешеходец): 8*6=48 км на ден или 48*30 дни = 1440 км.

Ако се движиш по пътищата постигаш пълнта си скорост
Ако се движиш през поля СК-СК/5
Ако се движе през хълмаво СК-СК/4
Ако се движе през гора, блата, планина СК-СК/3

Това по глобалната карта.
Ако се движиш по пътищата постигаш пълнта си скорост
Ако се движиш през поля СК/2
Ако се движиш през хълмаве СК/4
Ако се движиш през гора, блата, планина СК/5

Това ще рече при човек със скорост 16, той ще измине 1,6 махаме цялото=0,6-->6км/час нормален ход
Ако кривне от пътя 6/2=3 км. за час
Ако ръгне по баирите=6/2=3/2=1,5 за час
Ако минава по чукари и гори 6/10=0,6 км. за час

Респективно Джудже с 14 СК ще изприпка 0,4 км. из гората, 1 през хълмовете и 2 км ако ходи из трава до кръста на човек. Това ми се струва достатъчно за опредляна на скороста по глобалната карта и подържа 1500 км. Магландиум което си е едно прилично разстояние вече.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » чет окт 07, 2010 8:07 pm

значи стана 3(води) + 2(пътища) + 1(селища) + 5(типове терен) = 11

слагам тука за да не забравя, а и да ви държа в напрежение =Р
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Отговори