И още една? - Трол на хоризантаааа

Фенски допълнения и неща в процес на тестване. Тук всеки би могъл да споделя и най-налудничавите си идеи за играта, за светове и за промени в правилата.

Модератори: hameleona, Модератори

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 476
Регистриран на: нед фев 06, 2005 8:00 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от lowstef » съб юли 15, 2006 9:54 am

За "плаваемостта" (т.е. дали ще потъне или не) отговаря плътността (закон на Архимед, ако си спомня някой). В този смисъл катранът е кофти за "каменните" троли, защото е органично вещество (плътност около 1-2 г/см3) и те ще потъват в него (мнооооого бавно, но ще потънат). Дори и за лавата не е сигурно, че ще плуват, зависи от лавата и от тях самите, там е на кантар.

Вискозитета е съвсем друга ракия... но то е дълга история, а сега трябва да излизам, тъй че... друг път.
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

Потребителски аватар
Shamajotsi
Тапака
Мнения: 1664
Регистриран на: ср ное 23, 2005 1:17 pm
Местоположение: Нангияла
Контакти:

Мнение от Shamajotsi » нед юли 23, 2006 12:26 pm

Третата ревизия на тази раса наистина е най-добра, като расата изглежда бая интересна. Тъй като не съм чел кой знае колко много от книгите на Пратчет, то не съм запознат с тролите такива, каквито ги описва той. Но ще се направя на компетентен и ще се присъединя към масата народ:
Ех, този Пратчет, уе, ей! :lol:

Само едно не разбрах: в крайна сметка разграниченията м/у троловете остават (Пясъчници, Кремаци, Гранити/Базалти), но чисто формално, нали? Шото подробното описание на расата, което си дал в началото е страхотно, но в игрово отношение няма смисъл герой да е Пясъчник, като може да е Базалт. Та правилно ли схващам нещата?

П.П. Тази трета ревизия кърти най-вече с това, че позволява на трола да се напие. Усложнение 20 нищо не е, в мойта група знаем кога да хвърляме АУ 6 :lol: . Та след като видяхме що е туй нафиркан магьосник, забавен със своят ИН 16, хич не искам да се срещам с пиян трол. :twisted:
シャマョツィ

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » нед юли 23, 2006 10:32 pm

Да, разделението на троловете става чисто и просто формално, за да се спестят допълнително сметки и да може да са оформи сторията на героя стпоред... "материала" му, а плаващия интелек (държа да отбележа) го няма в "офицялната" ревизия. За момента тестовете вървят добре и макар да се отдалечи от пратчетовия трол след 3-то 4-то ниво с тукущата трета ревизя трола кърти мивки* ;)

* буквално, закарах ги турската баня в Мидена ;), а и не само мивки къртеше там ;)
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Shamajotsi
Тапака
Мнения: 1664
Регистриран на: ср ное 23, 2005 1:17 pm
Местоположение: Нангияла
Контакти:

Мнение от Shamajotsi » пон юли 24, 2006 7:00 pm

Току-що ми хрумна още един въпрос по расата, който трябва да се доуточни. Как се промъкват троловете? От една страна да видиш трол-крадец или трол-тих-убиец означава, че си прекалил с билките/елементите, ако си джудже. Но иначе троловете ще бъдат прекалено осакатени ако няма възможност да се изявяват като такива персонажи или бъдат затруднени в това отношение.
シャマョツィ

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Re: И още една? - Трол на хоризантаааа

Мнение от Vilorp » чет фев 07, 2008 4:51 pm

Да я повдигна нагоре.

Раса?
Из предговора към “И те са разумни същества”
„Всичко започна прозаично, от няколко кълба връв на пазара, някакъв бродяга ги продаваше с цел да изкара достатъчно та да се нафирка отново. Щях да го подмина когато забелязъх възлите по връвта. И понеже смея да твърдя позвавам доста добре Галаса веднага съобразих, че това не е някаква проста връв и така се сдобих с трактата „Най-чудните твари в Магландиум” записан и ли по-право да се каже завързан в 7 кълба връв. Точно от него за пръв път разбрах за тези същества и понеже помнех, че в някакви стари приказки разказвани от дядо ми се споменаваше за тях се запитах: „Наистина ли съществуват?”. Три години по-късно при едно посещение на добра воля в подземията на Дюлгарн`Глин`Тол`Р можах с очите си да се убедя в съществуването на тези страни и изключително интерестни същества...”

История: „Създадени сме първи и първи сме познали що е ненавистта.” Създал ни е добрия бог на планината и земните недра, повелителя на камъка Б`на. Изваял ни от камък и вплел в жилите ни вряща магма, но твърде груби му сме се сторили, твърде тромави и непохватни, твърде бавни и простовати. Затова решил Б`на да ни заличи и опита от ново, но каквото веднъж е създадено от теб трудно дава сърцето да се разруши, и смилил се Б`на и заточил ни в недрата на планината и сам се хванал да твори, по-съвършенни и по-добри от нас свой деца. И понеже бога на камъка е велик сътворил той нови деца, но направил ги по-дребни и по-ловки, но също, и по-тленни, и казал им че са посетне сътворени от своите братя а в душите им вместо обич пламнала завис, и те направили сечива, и ни прокудили от галериите които сме били прокопали... ”
Първата друга раса, с която сме осъществили котнатакт след „прокуждането” са били гоблините, малки, нищожни и слабо развити същества. Те се възползвали от привичната ни наивност и добродушност, и чрез измама „поробили” голяма част от народа ни. Наистина сигорно ние сме единствените роби към, които заповедите се формолират като въпроси: „Би ли прокопал, моляте, 40 метра в онази посока?”, „Би ли преместил онази канара?”, „Би ли си повдигнал крака, за да си извадя моя?”. Разбира се това едва ли от вежливостта с която тази раса не се слави, но това са фактите. Почти една трета от нас все още са в служба в подземните галерии на гоблините.
По време на започналата малко след достигането на повърхноста война Б`на ни призовава да застанем на негова страна. Поради верността ни към създателя голяма част от нас изаставят робския живот и поемат пътя на разрухата.

За Тролите:
Тролите, са може би единствените живи същества в Магландиум на силициева основа. Те не просто приличат на каменни великани, те са от камък. На външен вид наподобяват хуманоуд в доста стилизиран вид. Живота на трола приминава в 4 етапа. Всеки се появява на земята, като Песачинка (голяма колкото кокоше яице) и прекарва в тази фаза около 5 години като постепенно нараства трупайки пласт след пласт отложени седименти. След петата година започва фазата на Камъчето – голямо колкото юмрук (тролски или човешка глава). В този етап се определя какъв ще е бъдещия Трол, като отлаганията на повърхнаста на камъчето магат да са цели три вида спряма преобладаващото ващество – пясъчник, кремак, базалт. Фазата на Камачето трае от 40 до 80 години, до пълното завършвате на Трола. Младият Трол заема своето място в обществото спрямо градивния си матерял. За разлика от другинте раси тролите не спират да растат с възраста и докато младеж пясъчник (50 год) и такъв от базалт (90) са високи едва 2.80 – 3 метра, възрастните троли достигнали предела на активния си период (Трол) достигат почти 5. Периодът „Трол” продължава около 250-300 години, след което трола става твърде ленен и апатичен, в последствие престава да се движи и преминава в четвъртия, латентен прериод – А`рх. Дори в него А`рх продължава да расте но с все по забавена скорост достигаики до момент в който разрухата от времето и климата става по бърз от разтежа, а А`рха се превръща в част от пейзажа.
Тролите имат още една особенност, поради силициевата си струткура мислят по-добре при хладен климат и ниски температури, затова избягват появата си на пряка слънчева светлина – това е довело да погрешното схващане, че щом бъдат огрети от слънцето те се вкаменяват. Това е грешно главно поради две причини, пръво те са си от камък и второ, предпочитат, както изтъкнах, ниските температури и добре да обмислят действията си (понакога с дни), което в очите на невежия ги прави ленни и дори неподвижни.

Бит:По настоящем свободните троли живият в разпокъсани групи от по една до четири дузини на границата на вечните снегове в Колоса. Оправляват се от съвет в който влизат трима базалти, един или два кремъка и обикновенно най-много един плясъчник, ако групата е по-голяма.
Свободните живеят в естествени или прокопани от тях обширни пещерни комплекси, главно в северо западната чест на Колоса. Имат тъговски град близо до мястото където назъбения проход пресича безмълвния каньон, не далеч от град Годур. Селището е населено от около 20 плясъчника и задължителните трима базалта и двама кремака. Търговията се извършва главно с гигантите и по рядко с гоблините. Тролите предлагат главно метали (включително и благородни) и ги заменят за кристали, стъкло, пясък и сяра, което се явява техния еквивалент на деликатеси. Макар тролите да не ценят металите те знаят даста добре цената им за тлените раси.
Тролите останали в служба на гоблините имат подобна структора на общество, но само Базалтите имат право да игнорират заповеди, освен ако не са директно от владетеля на пъпката. Но дори владетеля не може да влезе в Инкубатора или Пъпката, от своя страна гоблините занаят това и не придирят особенно стига тролите да си вършат работата.
Пясъчните троли са най-нишето звено, те са търговците (не особенно почитана професия), пазачите на селищата на тролите и се грижат за изхранавнето на групата, имат жълтеникав отенък и се смятат че са най-многобройни сред тролите. Ако видиш скиташ трол то най-вероятно той да е пясъчник, поради най-краткия си живот (250 активни години) те са и най-деините в обществото.
Кремаците са представители на среднат класа в тролското общество заемат отговорния пост на пазачи на “Инкубатора” където се помещават Кремачетата преди да са поели по пътя на истинския Трол. В много редки случай напускат групата и то главно с определена цел, по едри са от пясъчниците и са с сиво белезникав отенък. Главната им цел освен да не допускат никои в Инкубатора да дадват „напътствия” на оформящите се Кремачета. На Кремаците се пада да решават дребните въпроси и противоречия в самата група.
Базалтите са оправляващата каста те пазят “Пъпката” (термин освоен по време на службата им при гоблините и останла в последствие) кадето се оформят Песъчинките. В пъпката те се допуска никой друг освен избрани базалти и само те могат да пренесът песъчинката в Инкобатора когато тя достигне етапа на кремачето. Те са пазители на духа на тролите, препредават легендите и пазят древните познания, крепят вярата на Трола в Б`на и взимат главните решения в управлението на групата. Базалтите са най-едрите сред тролите, съзряват най-къстно (на 90 преминават в етапа на трол) и активния им период е най-дълъг (около 300 години). Те са белезникави или сиво сини, а редния им ръст е 3.20 - 4 метра.

Култура: Преди да попаднат под владичеството на гоблините тролите са имали своеобразна религия и писменост може ли са да усвояват първичната магия и дори са секли свой монети по скоро с юбилейна стойност, тъй като благата са се разпределяли на всекимо според нуждата. След попадане под гоблинското влияние културата им намалява темпа на развитие и почти замира, за нещастие точно тогава се отваря и пътя към повърхноста и збухва войната на боговете. В коята тролите са почти изцяло заличени. По настоящем легендите на тролите се предават устно и малцина се тези, дори сред базалтите, които могат да използват старата руническа писменост.

...и магмата застинала и Б`на се в зрял в съданието си, зачудил се дали това, което е създал е най-доброто и ни ошлайфал с длето и чук, за да ни направи такива каквито сме сега - видял в очите на спътниците си някакво пламъче на безпокойство, че няма да продължи, Перфирендацит се усмихна широко, а лъчите на светилото се отразиха в бриянтите изпълващи устата му, и той продължи - Но зли били другите божества и глупави, все хвалели гъвкоста и плавните движения на децата си, а нии сме били тромави и груби, затова той се заел да направи тленна, но по-пъргава раса...

Междувременно Перферендацит запя. Пееше на собствения си език, който звучеше като кънтящ джуги, а звуците наподобяваха удар на малки чукчета по различни кристали, каквито всъщност си и бяха. Мелодията бе лека и дори малко игрива, но такъв ефект винаги се получаваше от тимпаните. Ако някой разбираше езика щеше да си преведе, че трола пее за скалите и каманите, за бълбукащите магмени потоци в късната вечер и за кристализацията на Феро и Аргонови кристали по дъната на подземните реки.


Отношение и мироглед: Тролите са сравнително пацифистично настроени, гледат как преминава света и се грижат за своите си работи, кожата им е дебела не само в бувалния смисъл, не обръщат внимание на закачките и се смеят на шегити по скоро от учтивост. Контакти подържат главно с гигантите и гоблините макар последните да не ги сматат за нещо повече от работна ръка. Познати са и на джуджетата, които пак ги сматат за ходеща руда и предпочитат да им извадят зъбите (това е друго особенност на тролите, техните зъби са от кубичен борен нитрид (да се чете най-твърдото нещо след диамантите), за да могат да смилат твърдите скали с които се хранят тролите) вместо да общуват с тях. От своя страна и тролите не си падат по джуджетата и неприязанта им има доста голям шанс да избие, особенно ако джуджето предпиеме необмислени действия. Щрихите никога не са се срещали с троли, а що се отнася до човека – тролите присъстват главно в легендите и в детските приказки, малцина се тези които са виждали трол (на корицата е изобразен кремачен трол на около 150-тата си активна година?).

- Абе, не че нещо - обади се Табор - но какво, по демоните, може да уязви трол?
- Може някой минйор да почне да го копае - ядно каза Хелзинг.
- Оу, нещата не са особенно много наистина, кожата ни е достатачно твърда и физическите наранявания почти не са проблем за нас. От друга страна малките братя често искат да се докопат до някой по специфични минерали в нас - тролът се усмихна разкривайки два реда диамантени зъби с доста големи долнки кучешки - От друга страна силикатната структура се възтановява особенно трудно, а и не сме податливи на органични цярове...
- Крий я тая усмивка, че някой ще я поиска - озъби му се Хелзинг
- В интерес на истината това не са шлифовани диаманти, както и не са съвсем диаманти в истерес на истината. За да се превърне един тролски зъб в бижу пригодно за естетическия вкус на хората трябва дълги часове на полиране с диамантен прах. А за да бъдем съвсем честни зъбите ни са от борен карбид, който макар и малко по-мек от диаманта* има завидно по-добри свойстава и ни позволява да похапваме някой наистина горещи скали - трола отново се ухили. А ако погледнеш тук - трола отвори паста си срещу Хелзинг толкова широко, че човека стига да беше луд би могъл да си пъхне цялата глава, и посочи четири малки израстъка на края на всеки ред зъби,а също и една пломба - Това са ми мъдретците, те израстват все по-рядко и по-рядко, но щастливците, които ги имат могат да схускат дори диамант, от тетраборен карбид са, както и пломбата коята си напавих наскоро.

*9,8 от 10 за диаманта по скалата на Мос.


Тролите системно:
Виталност: 10 – поради расовите си особеностти посочени по-долу*
Живот - 80
Сила 12 - 35
Ловкост 3 - 12
Интелект 3 - 16
Прецизност 4 - 14
Издръжливост 3 - 14 – използват я изключително рядко, а с възрастта още по-малко
константни:
скорост = 12 МЗ = 3

Среден ръст 320 см – не се делят на мъже и жени по ръст
Средно тегло 670 – 864 кг.

МР 3 – 4; МТ 5 - 6
Уникални расови умения
*- Силициева структура – почти не се влияят от отрови действащи на органични същества включително и алкохол. Устойчивостта на отрови = Виталност*2 = 20. Това включва и всички лечабни отвари на органична основа.
- Каменна кожа – всички щети от сечащи и пробивни оръжия се намаляват на половина и остатъка се трансформира изцяло във временни щети. Трошащите оръжи си нанасят обикновените си щети.
ПРИМЕР: само удари със двуръчен меч по трола ще нанасят (ако надхвърлят евентуалната броня) 6 зара/2 изцяло временни щети. Докато удара с чук ще нанесе 4 зара щета от които 6 временна и останалата реална.
*- Бавно възстановяване на жизнеността – 1 ТЖ за 12 часа независимо от силата и виталността.
- „Дишане“ под вода – всъщност не дишат по водата, а могат да задържат изключително много време дъха си.
- Неумело плуване – за тролите това умение е неизвестно, те предпочитат да преходят дадена река, още повече, че могат да задържът дъха си до половин час, тъй като се нуждаят от нищожни количества въздух – плуване -12 за всяка течност с вискозитет по малка от втвърден катран или позастинала лава.
- Неумела езда – не са намира нещо което да издържи трол на гърба си, освен носорог може би, но в Колоса носорозите са дефицит - 8 за всяко животно на което все пак може да се покачи без да го убие.
- Устойчиво зрение – достатъчно им е 20% светлина, а и иначе не виждат особенно добре.

- Специално: за 2 ТД могат да се свият на кълбо (за 4 излизат от тази форма) с което БЗ им става 1-ца, но трансформират и половината от трошащите щети във временни.
От това положение могат да се претърколят (важи само за равни терени или по посока на наклона), за1 ТД изминават 2 метра, което позволява атака с тяло с наказание от 6 (шест) шанс за успех.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » чет фев 07, 2008 6:09 pm

Ок, явно сега е момента на расите ;) . Отварям си папка Нови раси и започвам да си изсипвам всякакви нови предложения там. Моля всеки, който е имал някога идея, която е била започнала да прилича на нещо, но оп някаква причина е потънала в забвение да я извади нагоре, по примера на Вилорп, като сложи пост с най-последната ревизия на въпросната раса.
Раси само с показатели, засега няма да вкарвам в папката за нови раси, но пък не пречи да си се обсъждат.
До момента потенциални нови раси са:
- Троли (тези тук), като неигрови; сори, ам аняма как да влязат в сетинга като игрови за момента;
- Гноми (някъде имаше напредък за тях) - могат и да са игрови, но за момента и те ще се разглеждат като неигрови;
- Фелини - напълно игрови;
- Орки... Още неузряли за каквото и да било, освен за тестване на статистиките и уменията им.
- Ъъъ, припомнете ми ако има други.
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » чет фев 07, 2008 6:15 pm

Аз (очудващо) нямам нищо. Наги и лийнайци, кактои коболди ще са с Хоул (ако изровя Демонхар то нейде, че да довършим тоя остров най-накрая...)

Иначе, ак осе събирате да играете... просто за кеф - тролите са интересна раса :) Знам от опит във воденето на един :P само малко съм колеблив за Издръжливостта - може би трябва да се махне, както при неумрелите, елементалите и големите?

Потребителски аватар
Miro
Биро
Мнения: 1083
Регистриран на: ср юни 23, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от Miro » съб май 17, 2008 11:58 am

Ако му орежеш ТР ще може да се балансира с останалтие раси според мен. Примерно тролтие да започват със 120+6 зара ТР и да получават 12 + там другите бонуси ТР на ниво

Потребителски аватар
kartacha
Вечният новак
Мнения: 987
Регистриран на: съб дек 22, 2007 5:11 pm
Местоположение: Хасково
Контакти:

Мнение от kartacha » вт яну 06, 2009 2:33 pm

Добре са така, според мен, но искам да питам те на какъв език говорят, че не можах да намеря?
За феновете на Diablo:
http://diablo-bg.site50.net

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » вт яну 06, 2009 2:56 pm

Тролския „език” неможе да се признае официално за такъв защото е по скоро поредица от ултра звукови трептения в кристалите представляващи гласовата уредба на тролите. Всъщност се получава доста мелодично пеене и звънтене - във чуваемия диапазон. Иначе когато тролите се опитват да говорят на някой от „тлените” езици им се налага да трият кристалите един в друг и затова се получава ефекта на сипея - плъзгащи се надолу камари камъни и гъргорене.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » нед май 24, 2009 5:31 pm

В светлината на битките от арената:
1. Тролите са по учтиви и търпеливи от гномите
2. От горното заключваме и че са страшно пацифистично настроени
3. Магията руби жестоко тролите
4. Чуковете рубят още повече, а ако са прицелени към главата вадят нещастните чакълчета от действието.
5. Кълбото на трола е полезно за придвижване, ако се изминават разстояния по-големи от 10 метра, на куп.
6. Трол при пето ниво все още не надхвърля максималната сила на гигантите, ако е математичиски изчисляван.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » вт фев 16, 2010 12:22 am

Повдигам темата, защото расата е одобрена за участие в Арената. А и ако някой се присети за нови абележки да каже...
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Re: И още една? - Трол на хоризантаааа

Мнение от Vilorp » пет юли 02, 2010 2:36 pm

Вилорпияда Правила написа:Ок, поредна ревизия, дано се приближаваме до последната такава :P ...
Vilorp написа:
Раса?
Из предговора към “И те са разумни същества”
„Всичко започна прозаично, от няколко кълба връв на пазара, някакъв бродяга ги продаваше с цел да изкара достатъчно та да се нафирка отново. Щях да го подмина когато забелязъх възлите по връвта. И понеже смея да твърдя позвавам доста добре Галаса веднага съобразих, че това не е някаква проста конопена връв и по този прозаичен начен се сдобих с трактата „Най-чудните твари в Магландиум” записан и ли по-право да се каже завързан в 7 кълба връв. Точно от него за пръв път разбрах за тези интересни същества и понеже помнех, че в някакви стари приказки разказвани от дядо ми се споменаваше за тях се запитах: „Наистина ли съществуват?”. Три години по-късно при едно посещение на добра воля в подземията на Дюлгарн`Глин`Тол`Р можах с очите си да се убедя в съществуването на тези страни и изключително интерестни създания...”

История: „Създадени сме първи и първи сме познали що е ненавистта.” Създал ни е добрия бог на планината и земните недра, повелителя на камъка Б`на. Изваял ни от твърд гранит, оставил ни душа от фин и мек варовик и вплел в жилите ни вряща магма, но твърде груби сторили му сме тогава ние, твърде непохватни - тромави, ужасно бавни и твърде простовати. Затова решил Б`на да ни заличи и опита от ново да повтори, но що веднъж създадено от теб е, то трудно сърцето дава разрушиш го, и смилил се Б`на над свойте чеда, заточил ни в дълбоките недрата на планината. Сам хванал се отново да твори, по-съвършенни, по-добри от нас свой деца. Понеже бога на камъка в ковашкото изкуство равен няма сътворил изцяло нова своя челяд той, направил ги по-дребни и по-ловки, но също... и по-тленни. И казал им, че са по сетне сътворени от своите братя що в дълбините земни там живеят. Но в душите им наместо обич пламнал завистлив пожар, и те най-първом съдали сечива що да ни разрушат могли. Прокудили ни те от родните галерии които с неуморен труд и в чест на Б`на сме копали...”

Първата друга раса, с която сме осъществили котнатакт след „прокуждането” са били гоблините, малки, нищожни и слабо развити същества. Те се възползвали от привичната ни наивност и добродушност, и чрез измама „поробили” голяма част от народа ни. Наистина сигурно ние сме единствените роби към, които заповедите се формолират като въпроси: „Би ли прокопал, моляте, 40 метра в онази посока?”, „Би ли преместил онази канара?”, „Би ли си повдигнал крака, за да си извадя моя?”. Разбира се това едва ли от вежливостта с която тази раса не се слави, но фактите са си факти. Почти една трета от нас все още са в служба в подземните галерии на гоблините.
По време на започналата малко след достигането на повърхноста война Б`на ни призовава да застанем на негова страна. Поради верността ни към създателя голяма част от нас изаставят робския живот и поемат пътя на разрухата.

За Тролите:
Тролите, са може би единствените живи същества в Магландиум на силициева основа. Те не просто приличат на каменни великани, те са от камък. На външен вид наподобяват хуманоуд в доста стилизиран вид. Живота на трола приминава в 4 етапа. Всеки се появява на земята, като Песачинка (голяма колкото кокоше яице) и прекарва в тази фаза около 5 години като постепенно нараства трупайки пласт след пласт отложени седименти. След петата година започва фазата на Камъчето – голямо колкото юмрук (тролски или човешка глава). В този етап се определя какъв ще е бъдещия Трол, като отлаганията на повърхнаста на камъчето магат да са цели три вида спрямо преобладаващото ващество – пясъчник, кремак, базалт. Фазата на Камачето трае от 40 до 80 години, до пълното завършвате на Трола. Младият Трол заема своето място в обществото спрямо градивния си матерял. За разлика от другинте раси тролите не спират да растат с възраста и докато младеж пясъчник (50 год) и такъв от базалт (90) са високи едва 2.80 – 3 метра, възрастните троли достигнали предела на активния си период (Трол) достигат почти 5. Периодът „Трол” продължава около 250-300 години, след което трола става твърде ленен и апатичен, в последствие престава да се движи и преминава в четвъртия, латентен прериод – А`рх. Дори в него А`рх продължава да расте но с все по забавена скорост достигаики до момент в който разрухата от времето и климата става по бърз от разтежа, а А`рха се превръща в част от пейзажа.
Тролите имат още една особенност, поради силициевата си струткура мислят по-добре при хладен климат и ниски температури, затова избягват появата си на пряка слънчева светлина – това е довело да погрешното схващане, че щом бъдат огрети от слънцето те се вкаменяват. Това е грешно главно поради две причини, пръво те са си от камък и второ, предпочитат, както изтъкнах, ниските температури и добре да обмислят действията си (понакога с дни), което в очите на невежия ги прави ленни и дори неподвижни.

Бит:По настоящем свободните троли живият в разпокъсани групи от по една до четири дузини на границата на вечните снегове в Колоса. Оправляват се от съвет в който влизат трима базалти, един или два кремъка и обикновенно най-много един плясъчник, ако групата е по-голяма.
Свободните живеят в естествени или прокопани от тях обширни пещерни комплекси, главно в северо западната чест на Колоса. Имат тъговски град близо до мястото където назъбения проход пресича безмълвния каньон, не далеч от град Годур. Селището е населено от около 20 плясъчника и задължителните трима базалта и двама кремака. Търговията се извършва главно с гигантите и по рядко с гоблините. Тролите предлагат главно метали (включително и благородни) и ги заменят за кристали, стъкло, пясък и сяра, което се явява техния еквивалент на деликатеси. Макар тролите да не ценят металите те знаят доста добре цената им за тлените раси.
Тролите останали в служба на гоблините имат подобна структора на общество, но само Базалтите имат право да игнорират заповеди, освен ако не са директно от владетеля на пъпката. Но дори владетеля не може да влезе в Инкубатора или Пъпката, от своя страна гоблините занаят това и не придирят особенно стига тролите да си вършат работата.
Пясъчните троли са най-нишето звено, те са търговците (не особенно почитана професия), пазачите на селищата на тролите и се грижат за изхранавнето на групата, имат жълтеникав отенък и се смятат че са най-многобройни сред тролите. Ако видиш скиташ трол то най-вероятно той да е пясъчник, поради най-краткия си живот (250 активни години) те са и най-деините в обществото.
Кремаците са представители на среднат класа в тролското общество заемат отговорния пост на пазачи на “Инкубатора” където се помещават Кремачетата преди да са поели по пътя на истинския Трол. В много редки случай напускат групата и то главно с определена цел, по едри са от пясъчниците и са с сиво белезникав отенък. Главната им цел освен да не допускат никои в Инкубатора да дадват „напътствия” на оформящите се Кремачета. На Кремаците се пада да решават дребните въпроси и противоречия в самата група.
Базалтите са оправляващата каста те пазят „Пъпката” (термин освоен по време на службата им при гоблините и останла в последствие) кадето се оформят Песъчинките. В пъпката те не допуска никой друг освен избрани базалти и само те могат да пренесът песъчинката в Инкобатора когато тя достигне етапа на кремачето. Те са пазители на духа на тролите, препредават легендите и пазят древните познания, крепят вярата на Трола в Б`на и взимат главните решения в управлението на групата. Базалтите са най-едрите сред тролите, съзряват най-къстно (на 90 преминават в етапа на трол) и активния им период е най-дълъг (около 300 години). Те са белезникави или сиво сини, а редния им ръст е 3.20 - 4 метра.

Култура: Преди да попаднат под владичеството на гоблините тролите са имали своеобразна религия и писменост може ли са да усвояват първичната магия и дори са секли свой монети по скоро с юбилейна стойност, тъй като благата са се разпределяли на всекимо според нуждата. След попадане под гоблинското влияние културата им намалява темпа на развитие и почти замира, за нещастие точно тогава се отваря и пътя към повърхноста и избухва войната на боговете. В коята тролите са почти изцяло заличени. По настоящем легендите на тролите се предават устно и малцина се тези, дори сред базалтите, които могат да използват старата руническа писменост.

...и магмата застинала и Б`на се взрял в съданието си, зачудил се дали това, което е създал е най-доброто и ни ошлайфал с длето и чук, за да ни направи такива каквито сме сега - видял в очите на спътниците си някакво пламъче на безпокойство, че няма да продължи, Перфирендацит се усмихна широко, а лъчите на светилото се отразиха в бриянтите изпълващи устата му, и той продължи - Но зли били другите божества и глупави, все хвалели гъвкоста и плавните движения на децата си, а нии сме били тромави и груби, затова той се заел да направи тленна, но по-пъргава раса...

Междувременно Перферендацит запя. Пееше на собствения си език, който звучеше като кънтящ джуги, а звуците наподобяваха удар на малки чукчета по различни кристали, каквито всъщност си и бяха. Мелодията бе лека и дори малко игрива, но такъв ефект винаги се получаваше от тимпаните. Ако някой разбираше езика щеше да си преведе, че трола пее за скалите и каманите, за бълбукащите магмени потоци в късната вечер и за кристализацията на Феро и Аргонови кристали по дъната на подземните реки.


Отношение и мироглед: Тролите са сравнително пацифистично настроени, гледат как преминава света и се грижат за своите си работи, кожата им е дебела не само в бувалния смисъл, не обръщат внимание на закачките и се смеят на шегити по скоро от учтивост. Контакти подържат главно с гигантите и гоблините макар последните да не ги сматат за нещо повече от работна ръка. Познати са и на джуджетата, които пак ги сматат за ходеща руда и предпочитат да им извадят зъбите (това е друго особенност на тролите, техните зъби са от кубичен борен нитрид (да се чете най-твърдото нещо след диамантите), за да могат да смилат твърдите скали с които се хранят тролите) вместо да общуват с тях. От своя страна и тролите не си падат по джуджетата и неприязанта им има доста голям шанс да избие, особенно ако джуджето предпиеме необмислени действия. Щрихите никога не са се срещали с троли, а що се отнася до човека – тролите присъстват главно в легендите и в детските приказки, малцина се тези които са виждали трол (на корицата е изобразен кремачен трол на около 150-тата си активна година?).

- Абе, не че нещо - обади се Табор - но какво, по демоните, може да уязви трол?
- Може някой минйор да почне да го копае - ядно каза Хелзинг.
- Оу, нещата не са особенно много наистина, кожата ни е достатачно твърда и физическите наранявания почти не са проблем за нас. От друга страна малките братя често искат да се докопат до някой по специфични минерали в нас - тролът се усмихна разкривайки два реда диамантени зъби с доста големи долнки кучешки - От друга страна силикатната структура се възтановява особенно трудно, а и не сме податливи на органични цярове...
- Крий я тая усмивка, че някой ще я поиска - озъби му се Хелзинг
- В интерес на истината това не са шлифовани диаманти, както и не са съвсем диаманти в истерес на истината. За да се превърне един тролски зъб в бижу пригодно за естетическия вкус на хората трябва дълги часове на полиране с диамантен прах. А за да бъдем съвсем честни зъбите ни са от борен карбид, който макар и малко по-мек от диаманта* има завидно по-добри свойстава и ни позволява да похапваме някой наистина горещи скали - трола отново се ухили. А ако погледнеш тук - трола отвори паста си срещу Хелзинг толкова широко, че човека стига да беше луд би могъл да си пъхне цялата глава, и посочи четири малки израстъка на края на всеки ред зъби,а също и една пломба - Това са ми мъдретците, те израстват все по-рядко и по-рядко, но щастливците, които ги имат могат да схускат дори диамант, от тетраборен карбид са, както и пломбата коята си напавих наскоро.

*9,8 от 10 за диаманта по скалата на Мос.


Тролите системно:
Виталност: 10 – поради расовите си особеностти посочени по-долу*
Живот - 80
Сила 12 - 35
Ловкост 3 - 12
Интелект 3 - 16
Прецизност 4 - 12
Издръжливост 5 - 12 – използват я изключително рядко, а с възрастта още по-малко
константни:
скорост = 12 МЗ = 3

Среден ръст 320 см – не се делят на мъже и жени по ръст
Средно тегло 670 – 864 кг.

МР 3 – 4; МТ 5 - 6
Уникални расови умения
- Силициева структура – почти не се влияят от отрови действащи на органични същества включително и алкохол. Устойчивостта на органични отрови = Виталност*2 = 20. Това включва и всички лечабни отвари на органична основа.
- Каменна кожа – всички щети от сечащи и пробивни оръжия се намаляват на половина и остатъка се трансформира изцяло във временни щети. Трошащите оръжи си нанасят обикновените си щети.
ПРИМЕР: само удари със двуръчен меч по трола ще нанасят (ако надхвърлят евентуалната броня) 6 зара/2 изцяло временни щети. Докато удара с чук ще нанесе 4 зара щета от които 6 временна и останалата реална.
*- Не възстановяват жизнеността си по естаствен път.
- „Дишане“ под вода – всъщност не дишат по водата, а могат да задържат изключително много време дъха си.
- Поради размерите си промъкването не им е първи приоритет и имат -2 към него
- Поради възможноста да стоят неподвижно като скали имат +2 Шанс да не бъдат забелязани ако са сред природата.
- Неумело плуване – за тролите това умение е неизвестно, те предпочитат да преходят дадена река, още повече, че могат да задържът дъха си до половин час, тъй като се нуждаят от нищожни количества въздух – плуване -12 за всяка течност различна от втвърден катран или позастинала лава.
- Неумела езда – не са намира нещо което да издържи трол на гърба си, освен носорог може би, но в Колоса носорозите са дефицит - 8 за всяко животно на което все пак може да се покачи без да го убие.
- Устойчиво зрение – достатъчно им е 20% светлина, а и иначе не виждат особенно добре.

- Специално: за 2 ТД могат да се свият на кълбо (за 4 излизат от тази форма) с което БЗ им става 1-ца, но трансформират и половината от трошащите щети във временни.
От това положение могат да се претърколят (важи само за равни терени или по посока на наклона), за 1 ТД изминават 2 метра, което позволява атака с тяло с наказание от 6 (шест) шанс за успех.
Модификатори за СУ тата
Твърда кожа +10ТР
Воля за живот (нова ревизия) нимогат да я вземат.
Крадец +2ТР
Убиец +2ТР
Певец -2ТР
Последна промяна от Vilorp на пон юли 05, 2010 10:53 am, променено общо 3 пъти.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Ain alkar
Ahlen
Мнения: 686
Регистриран на: вт яну 03, 2006 6:15 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Ain alkar » нед юли 04, 2010 12:01 am

Принципно повечето от началните раси, които имаме в книгата имат общ сбор на максималните показатели 74 (ако не се лъжа с 2 изключения от +/- 1), до тук ти ги броя цели 91. Минималните показатели са равни на сборните на всички останали - 25, но при това положение на максималните показатели предлагам някакво намаление. Иначе в този си вид (аз за първи път обръщам особено внимание на тролите) не бих допуснал трол под контрола на мой играч. Само за НИП-ове, а това ми изглежда кандидат за нещо повече (при все, че ти играеш на няколко места с трол).
http://www.stihovebg.com/Proza/Razkazi/Pisak/45139.html
Кейт лежеше в леглото си будна…

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » пон юли 05, 2010 10:30 am

По принцип, тролите са "лееееко" небалансирани ;) Обаче са готина раса и най-малкото са много полезни за НПЦта. Но, освен ако не се лъжа яко, и те като фелините не са официални... Мдам, ето и цитата:
BatGojko написа:- Троли (тези тук), като неигрови; сори, ам аняма как да влязат в сетинга като игрови за момента;

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пон юли 05, 2010 10:51 am

Аз и не твърдя такова нещо, само искам да наблегна на една промяна в расовите им особености:
*- Не възстановяват жизнеността си по естаствен път
от там и:
Воля за живот - не могат да я вземат (това е новата ревизия където е съчатана с Регенерацията)

В общи линии тази им особеност е нещо доста неприятно. А колкото да големия максимум за силата той е като високато ловкост за Фелините - рекламен трик. До 16-то ниво на дали някой би го дигнал до максимума.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » пон юли 05, 2010 10:57 am

Не съм и казвал, че го твърдиш, просто предотвратявам по-нататъшни въпроси и коментари от любители на баланса. Всичко, което не се бори за официална и игрова добавка към света може да е небалансирано... един вид.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » ср фев 15, 2012 2:53 pm

Орязана версия

Тролите системно:
Виталност: 10 – поради расовите си особеностти посочени по-долу*
Живот - 80
Сила 12 - 32
Ловкост 3 - 12
Интелект 3 - 14
Прецизност 4 - 12
Издръжливост 6 - 8 – използват я изключително рядко, а с възрастта още по-малко
константни:
скорост = 12 МЗ = 3

Среден ръст 320 см – не се делят на мъже и жени по ръст
Средно тегло 3000 кг.

МР 3 – 4; МТ 7 - 8
Уникални расови умения
- Силициева структура – почти не се влияят от отрови действащи на органични същества включително и алкохол. Устойчивостта на органични отрови = Виталност*2 = 20. Това включва и всички лечабни отвари на органична основа. Като ефекта им се намалява с витолността на тролът, но не може да е отрицателно. Алхимическите съидинения и реактивни си дестват с пълна сила върху тях.
- Каменна кожа – всички щети от сечащи и пробивни оръжия нанасят изтяло трошащи щети на тролите, като 1/2 о тях се трансформира във временни щети (не само 6). Трошащите оръжия си нанасят обикновените си щети.
ПРИМЕР: само удари със двуръчен меч по трола ще нанасят (ако надхвърлят евентуалната броня) 6 зара/2 временни щети и още толкова реални от трошащ тип. Докато удара с чук ще нанесе 4 зара щета от които 6 временна и останалата реална.
*- Не възстановяват жизнеността си по естествен път.
- „Дишане“ под вода – всъщност не дишат по водата, а могат да задържат изключително много време дъха си (168 часа).
- Поради размерите си промъкването не им е първи приоритет и имат -2 към него
- Поради възможността да стоят неподвижно като скали имат +2 Шанс да не бъдат забелязани ако са сред природата.
- Неумело плуване – за тролите това умение е неизвестно, те предпочитат да преходят дадена река, тъй като се нуждаят от нищожни количества въздух – плуване -12 за всяка течност различна от втвърден катран или позастинала лава.
- Неумела езда – не са намира нещо което да издържи трол на гърба си, освен носорог може би, но в Колоса носорозите са дефицит - 8 за всяко животно на което все пак може да се покачи без да го убие.
- Устойчиво зрение – достатъчно им е 20% светлина, а и иначе не виждат особено добре.

- Специално: за 2 ТД могат да се свият на кълбо (за 4 излизат от тази форма) с което БЗ им става 1-ца, но трансформират и половината от останалите трошащите щети във временни.
От това положение могат да се претърколят (важи само за равни терени или по посока на наклона), за 1 ТД изминават 2 метра, което позволява прегазване - атака с тяло с наказание от 4 (шест) шанс за успех.


Модификатори за СУ тата
Воля за живот (нова ревизия) нимогат да я вземат.
Твърда кожа +10ТР
Алхимик +5ТР
Крадец +2ТР
Убиец +2ТР
Певец -2ТР
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
kartacha
Вечният новак
Мнения: 987
Регистриран на: съб дек 22, 2007 5:11 pm
Местоположение: Хасково
Контакти:

Мнение от kartacha » съб фев 18, 2012 4:48 am

И в крайна сметка като игрова раса ли ще са или не?
За феновете на Diablo:
http://diablo-bg.site50.net

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » нед фев 19, 2012 4:52 pm

Идеята е да станат игрова след последните промени, ама пак трябва да се тества.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Отговори