Нова Книга-Игра на пазара!!!

Секция за всичко, което вълнува посетителите ни

Модератор: Модератори

Потребителски аватар
Elan Morin Tedronai
Треволяк
Мнения: 1
Регистриран на: ср фев 06, 2002 3:37 pm
Местоположение: Somewhere in a Galaxy far, far away...
Контакти:

Нова Книга-Игра на пазара!!!

Мнение от Elan Morin Tedronai » нед юли 10, 2011 11:05 pm

От сайта за книги-игри в България: http://knigi-igri.net/

Тази седмица излиза от печат "Асасините на Персия" от Робърт Блонд и Ейдриън Уейн - първата книга-игра (интерактивен роман) от новото, специализирано издателство за книги-игри. Всичко е както в доброто старо време: много на брой дълги епизоди, уникалният литературен стил на двамата, екшън, хумор и напрежение. Както и за пръв път: истинска вълнуваща история, тактическа коефициентна система и сюжет като от исторически трилър. Могат ли вашите избори да помогнат на едно момиче и едно момче да намерят свободата и щастието и да се измъкнат от ужасяващата хватка на най-опасния човек под слънцето, създателят на сектата на Асасините Хасан ибн Сабах, Старецът от планината?

Заповядайте за подробности в нашия форум:
http://knigi-igri.net/forum/index.php

И по-специално в темата, където можете да прочетете много и професионални авансови ревюта и рецензии за новата книга:
http://knigi-igri.net/forum/viewforum.php?f=76

Кратко филмче за книгите-игри можете да намерите тук:
http://vbox7.com/play:f689a1ed
Do it, or do not! There is no try.

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » пон юли 11, 2011 12:23 am

Преместена, там където й е мястото.

Потребителски аватар
Lord Anomander Rake
Войн
Мнения: 146
Регистриран на: чет юни 05, 2008 6:54 pm
Местоположение: София

Мнение от Lord Anomander Rake » вт юли 19, 2011 5:48 pm

"Асасините на Персия"
Асасините - Сериозно ли, бе ...
Изображение

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » вт юли 19, 2011 6:32 pm

Lord Anomander Rake написа:"Асасините на Персия"
Асасините - Сериозно ли, бе ...
Не питай.

Efix
Вълк
Мнения: 8
Регистриран на: пет окт 19, 2012 10:16 pm

Мнение от Efix » ср ное 07, 2012 9:54 pm

http://www.youtube.com/watch?v=geA4ovuym5M

Кратък репортаж за книгите-игри.

:)

Efix
Вълк
Мнения: 8
Регистриран на: пет окт 19, 2012 10:16 pm

Мнение от Efix » съб ное 24, 2012 9:58 pm

Е, читателю, ако ти харесва да бъдеш главният герой, очакват те още не едно, а цели три приключения в първи брой на сборника с книги-игри „ПРИЗВАНИЕ ГЕРОЙ”!!!

Ще се измъкнеш ли от свирепите създания в мола при настъпилия „Зомбокалипсис“? Ще изпълниш ли важната и опасна мисията в перлата на Андалусия, на която те е пратил цар Иван Асен II в „Зарево над Кордоба”? Ще предотвратиш ли коварна измяна, целяща да предаде града ви в ръцете на бунтовника Непокор в "Падението на Мрак"?

Отговорите на тези въпроси зависят само от теб! Очаквай през декември „ПРИЗВАНИЕ ГЕРОЙ” и събери цялата си смелост и съобразителност, защото героят отново си ТИ!

Изображение

Efix
Вълк
Мнения: 8
Регистриран на: пет окт 19, 2012 10:16 pm

Мнение от Efix » ср дек 05, 2012 11:23 pm

На 30 Ноември между 7 и 10 часа в приятната обстановка на Хамбара се състоя представяне на жанра в бар *Хамбара* в София.Присъстваха едни от най-големите автори на книги-игри - Любомир Николов (Колин), Симеон Николов, Елена Павлова (Върджил), Ейдриън Уейн. Там беше и един от създателите на сайта knigi-igri.net (Велиан Панделиев), хора от екипа му и, разбира се, прилично количество фенове.

Събитието (по идея на Уейн) до голяма степен бе организирано и от Ники Николов, който също е един от авторите, на чиито нови разкази се радваме и сега, а има издадена и книжка в разцвета на жанра. Та той откри и закри събитието с кратки речи, а на своеобразната сцена бяха поканени Колин, Уейн и Торо да кажат по няколко думи за жанра, какво се случва с него и какво да се очаква. Бяха представени новата книга на Хамелеона - *Карибски вълни*, която излезе от печат в седмицата преди събитието, както и бъдещият сборник *Призвание герой*, който очакваме да излезе седмица преди Коледа и да зарадва феновете из цялата страна.

Вечерта продължи в разговори, като всички постоянно обикаляха насам натам в непосилни опити да се видят и да си побъбрят с всички готини и интересни хора наоколо и така след някой друг час, лека полека хората започнаха да се оттеглят към останалите си занимания в петъчната вечер.

Efix
Вълк
Мнения: 8
Регистриран на: пет окт 19, 2012 10:16 pm

Мнение от Efix » ср дек 12, 2012 10:48 pm

Благодарение на задружните усилия на общността вече има възможност за преордър сборника с разкази-игри "Призвание Герой":

Търси се герой! Да бъде умел с меча, с остър ум и рефлекси на тигър!
Читателю, очакват те ТРИ приключения, в които няма да си страничен наблюдател, а ще трябва със своята съобразителност самият ТИ да преминеш през всички опасности, които съдбата е приготвила за теб. Само от твоите решения зависи дали ще се справиш успешно със задачите или ще намериш гибелта си!
Непознат вирус само за ден превръща София в град, пълен с безмозъчни и свирепи ЗОМБИТА! Единствено с хладнокръвна и безпогрешна преценка ще можеш да преживееш „Зомбокалипсис в мола“!
"Зарево над Кордоба" ще те пренесе в XIII век, за да влезеш в ролята на младия българин Ахрин. Ще трябва да проявиш храброст и героизъм, за да изпълниш важната и опасна мисия, на която си изпратен от цар Иван Асен II и да се измъкнеш благополучно от обсадената перла на Андалусия.
Влез в кожата на лоялния Мандрейк, ефрейтор от Градската стража на Мрак! Заговорници подготвят коварна измяна, целяща да предаде огромния град в ръцете на бунтовника Непокор. Мандрейк ще се нуждае от много хитрост и кураж, за да предотврати "Падението на Мрак"!
И така, читателю, въоръжи се с цялата си смелост и се приготви да бъдеш ГЕРОЙ

Efix
Вълк
Мнения: 8
Регистриран на: пет окт 19, 2012 10:16 pm

Мнение от Efix » чет мар 14, 2013 9:53 pm

23.01.2013

Станете част от "Призвание Герой"

След успешния старт на "Призвание герой", екипът ни е повече от амбициран да продължи с тази хубава инициатива и през новата година да излязе още един, а защо не и два броя от нашия сборник. В тази връзка обявяваме четиримесечен срок за набиране на книги-игри от български автори, които виждат този сборник като една хубава възможност да достигнат до читателите.

Какво осигуряваме ? Какво търсим в авторите ? Изисквания ? Какво още повлиява на подбора ?

http://www.legacyofkreya.com/bg/news/na ... riali-2013

03.03.2013

Една година по-късно - Официално изявление на Майкъл Майндкрайм

Какво свърших през изминалата година по книгата-игра ? Защо книгата още не е издадена ? Какво предвиждам за следващите няколко месеца. Условия за оттегляне от Инициативата.

http://mindcrimeprojectinfo.com/edna-godina-po-kusno

10.03.2013

Скъпи приятели на книгите игри, представяме ви второто участие на сайта в голяма телевизия - в предаването "България днес" на БНТ2. За съжаление не получихме информация навреме преди да бъде излъчено предаването, но интересната за нас част е налична на запис. В репортажа взеха участие Колин Уолъмбъри - Любомир Николов, Джордж М. Джордж - Георги Миндизов и Ал Торо - Александър Торофиев.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... S7naS1q7SU

13.03.2013

На днешния ден - преди цели две години - започна една нова инициатива с цел запазване и продължаване на книгите-игри в България. В рамките на този период сайтът http://www.knigi-igri.NET приобщи над хиляда души и оформи истинска общност. Успя да завърне в лоното на жанра множество стари читатели и спомогна за изграждането на нови автори. Дори дигитализира стотици заглавия, издаде редица нови на хартия и проведе няколко медийни и фестивални участия.

Честит рожден ден, knigi-igri.NET!

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » вт апр 09, 2013 10:37 am

Браво!
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Efix
Вълк
Мнения: 8
Регистриран на: пет окт 19, 2012 10:16 pm

Мнение от Efix » пон май 06, 2013 5:12 pm

26.03.2013

Книга-игра: Мутирала Плът

Привет, читателю! Питал ли си се какво би станало, ако мистериозна зараза превърне почти всички хора около теб в мутанти? Докато писах настоящата книга-игра се опитвах да си представя центъра на родния ми град Русе след евентуален такъв апокалипсис. Това е и причината почти всички имена на герои да са типични за страната. Изключение е само това на приятелката на главния герой, но то е по-скоро за потвърждение на правилото. Искам да благодаря на цялата общност от фенове на неумиращия жанр книги-игри за реализирането на настоящия продукт. Надявам се да прекараш приятно време с него. Ако искаш да прочетеш книги-игри в дигитална форма или да получиш информация за други печатни

издания, заповядай на http://www.knigi-igri.net или на http://www.legacyofkreya.com .

http://magazine.knigi-igri.net/2013/03/mutirala-plyt/



23.04.2013

Готово за игра е продължението на "Карибски вълни" - "Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата"

Здравей читателю и добре дошъл отново в карибския басейн. В следващите няколко страници пак ще поемеш контрола над сър Джеймс Елиът — младеж, чийто живот е поел по странен курс – първо офицер от английския флот, след това изгнаник, капер и в крайна сметка – капитан на малкия слуп „Либерти”. Ако се интересуваш от пълната му история, съветвам те да прочетеш първа част от поредицата.

http://magazine.knigi-igri.net/2013/04/ ... ylchicata/



28.04.2013

Приказка-игра: Голямото приключение на малкото таласъмче

Кое обичат децата повече – играта или приказките? В тази единствена по рода си детска книга играта и приказката си подават лапички и отиват заедно на едно голямо приключение! Развийте фантазията на своето дете с близо 100-те начина да прочетете тази приказка-игра! Помогнете му, с 20 възможни края, да разбере как неговите избори променят неговата реалност! А реалността лесно може да бъде приказка в този уникален експеримент на Никола Райков, издаван и награждаван за научнофантастичните си разкази, фентъзи с български фолклорни мотиви, антиутопия и филмов сценарий. Това е неговият дебют с детска приказка-игра, написана за 3-годишния му син.

Луксозното издание с илюстрации на художници от цял свят ще помогне на вашето малко таласъмче да преоткрива ежедневно света на въображението. Ако обичате Мечо Пух, Приключенията на Лиско и Алиса, лесно ще се влюбите в тази книжка!

http://prikazka-igra.com/index.html

Отговори