Грифони

Стари теми

Модератор: Модератори

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 476
Регистриран на: нед фев 06, 2005 8:00 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от lowstef » вт апр 19, 2005 9:45 pm

Andras написа:Единственият начин грифона да литне е чрез магия. Ама яка магия.
Аз т'ва го разправям от десет кила време. Не се товарете с "реализъм", щото тъй или иначе не може да го имате. Откажете се от всякаква оригиналност, щото не можете да я имате.
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » вт апр 19, 2005 11:13 pm

2-ро да речем тогава, че се включват в менюто само на запандните грифони които понякога гнездят и по крайбрежията.

4-то за динозаврите говоря, да. На грифона не му трябва дълго време във въздуха - намира една коза гътвая изяждая и се препича на слънце. Ми аз за магия говоря, по нагоре обсъждахме 5 или десет разход на рунд. Това тъй и тъй е игра, а и грифони в реалноста не се срещат често... Не претендирам вобще за реализам.

Ако с това сме приключили дай друго?! И мерси за конструктивната критика, ако съм пропуснал!
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Andras
Гвардеец
Мнения: 706
Регистриран на: ср ное 03, 2004 9:48 pm

Мнение от Andras » ср апр 20, 2005 11:58 am

Ми като говориш за динозаврите, знаеш, че те вероятно са летяли около 95% пасивно. И всичко тия гмуркания и 'дръж костенурката с ноктите' са в сферата на висшата магика. Моят съвет е да лепнеш някаква мана на час за летене.
А, и ако си мислиш че грабливите птици (каквото поведение има грифона) си намират лесно и бързо храна, то си в голяма заблуда. Козата далеч не се намира лесно.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » ср апр 20, 2005 10:06 pm

Ще пусна всички корекции до тук в обединен пост и после ще питам пак за зобележки!
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Alaris
Кадет
Мнения: 235
Регистриран на: пон дек 29, 2003 11:41 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Alaris » ср апр 20, 2005 10:16 pm

Ето бе, някой запознат с правилния подход..... Гил-галаде къде си бе... ела тука и се учи.
BANG....You dead!! Изображение
No Guts, No Glory
Изображение

Потребителски аватар
Doombringer
Чирак
Мнения: 18
Регистриран на: пет мар 25, 2005 4:18 pm
Местоположение: В канавките
Контакти:

Мнение от Doombringer » чет апр 21, 2005 5:40 pm

Абе Вулорп,доколкото знам това беше моя идея,но добре ще е да изчислиш бомащината вместо мен(сериозно-ако ти се занимава си ги барничкай колкото си искаш)
- In nomine Patri, et Filii, et Spiritui Sancto, Amen!........ Dies irae- шептене в последната минута преди Катаклизма!

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » чет апр 21, 2005 9:48 pm

Название: Farkatos pisepile – Грифон Версия 2.0
Среща се между 3000 и 5000 метра надморска височина в северозападните и крайните източни части на Колоса, тавана на полета му се предполага да е 7000 метра, тъй като е видян да кръжи около подстъпите към връх Косивйан, въпреки това има двойки които гнездят в скалите по крайбрежието. Обикновено се рее на 30 до 80 метра над повърхноста. Рядко се задържа във вуздуха над 5 - 6 часа на ден изключение отново правят гнездящите по крайбрежието грифони, които благодарение на топлите въздушни течения достигат продължителнос на полета дори до 12 часа. Храни се главно с диви кози, козирози, муфлони, прочиства стадата на яковете дори пантерата и пещерната мечка присъстват в менюто му, когато плячката е оскъдна негови жертви стават също и по-дребни бозайници и птици(заек,мармот, лисица, глухар, орел, прелетни гъски...). Двойките гнездящи по крайбрежието се хранят също и с риба, тюлени и гигантските морски костенурки (когато излизат да снасят яйцата си), грифоните чупят техните черупки като ги издигат на 80 – 120 метра и ги пускат на скалите, това е деликатес за грифона тъй като месото им е възможно най-близко да това на драконите. Грифоните не се хранят често, средно около един път на 3 дни, но са способни да погълнат над 40 килограма месо на едно хранене. Гнездят в скални ниши, като женската сняся едно или две яйца веднъж на 5 години, дължащо са на дългия период на отглеждане на малките. Размахат на крилете му е между 16 и 22 метра, тежи под 200 килограма, височината при плешките е малко повече от 140 см., а дължината на тялото с опашката достига 4 метра. Нуждае се от 5 до 20 мана за час летене в зависимост от условията, за по специални маневри (по време на битка, или при нападение на плячката си) цената скача главоломно: 5 мана и 1 умора на рунд. Всяка гнездова двойка има постоянна ловна територия в зависимост от това до колко е богата на плячка, тя е м/у 300 и 1000 кв. км.
Грифона наистина е бил обяздван в миналото, но това не е лесно и не се е случвало от края на втората война на боговете. Той е създаден от Фанаар като естествен враг на драконите и в неговите предни нокти (макар и силно намаляла през поколенията) е останала достатъчно магия за да се справя с бронята им и техните яйца. Грифона напада “хора” само по две причини или е много гладен или Те са застрашили гнездото му (твърде са се доближили). Във втория случай грифона надава силни писъци и атакува свирепо, като на “молбата му” за помощ се отзовава както другия родител така и всеки друг грифон който го е чул.
Използва сложна тактика, за придвижване: 1 ТД прелитат до 4 метра, а по земя 1 ТД за 2 метра.
- На ниво получава 30 ТР и 15 ТЖ покачва предимно ловкост и прецизност до съответно 40 и 35
Сложност 10-12
НИ 14 СК 25 РЕ 39 МР 4(3-4 до 6 в полет)* МТ 7-10(2-3)*
СИ 18 Л 30 ПР 20 ИН 8 ИЗ 10
БЩ 8 БЗ 37(27)(17) ТД 22 ТЖ 210
Атака1: Л;СИ;ПР – 53 (Нокти (на предните крака)/ 4 зара +БЩ (преминава през всяка защита различна от адамантии и митрил) / 6ТД);
Тъй като Фанаар създал грифоните като естествен враг на драконите той вплел в техните предни крака изключително мощна магия способна да пробие люспите на драконите и дори черупката на техните яйца. Но тази магия през поколенията отслабвала и въпреки че още е достатъчно слилна за борба с дракон е започнала да се влияе от магичното поле на предметите. Адамантия е силно немагичен метал и поради това блокира магията, от друга страна митрилът е толкова добър проводник на магията, че тя изтича през него.
СпециЯлни атаки:
Атака2**: Смерч (въздушна магия 2-ро ниво активно само сред природата и МЗ влиза като усложнение) Разстояние: МУ; Цена 8 + 2 за рунд; Запаметяване: 2ТР и поне 3 пъти да се види (ако я прави грифона); Цел: поле със създание(я) в него; Време: по желание; Описание: Около създанията в полето се образува смерч, които вдига прахоляк (- 4 успех при стерлба към и от вътрешноста на смерча) и заради магическата си природа принуждава създанията да се придвижват всеки рунд, на Успех/2(или 3) метра, за да запази рановесие. (Ако се разделят около вяко се образува отделен серч който почва да гълта мана за подръжка, при условие че МА(на грифона)+3зара>16+МЗ(на създанието излизащо от смерча.))
Атака3 (наземна – щом бъде принуден да се приземи това е първата му атака): Грифона се присвива и скача към най-едрия в групата (ако е в обхавт 8 метра радиус), осъществявайки атака с нокти (53) едновременно към гърдите (с предните крака – преминават през всичко освен митрил и адамантии) и слабините ( услож. 8?) за 6+4 ТД (10) гълта и 12 мана, като ноктите на задните лапи са си най-обикновенни 5-10 сантиметрови и не игнорират бронята. За успеха към двете цели, проверката се извършва отделно :)
МУ 30 (2хИН+НИ)*** МА 10 Мана 224 (ИНхНИх2)***
МЗ 3 УО 2 ПсУ 19 Воля 19
Бди 10+8 Ста 37(8) Зах 54 Про 12+3
Умения: Промъкване (+3) тук се включва по скоро летенето; Зорко око (+8 Бди); Лети (не можа да бъде атакуван с оръжие за ръкопашен бой, освен при контраатака)(докато не понесе ТЖ/3 щета и тогава каца); Тъй като е въздушна твар понася двойни щети от Земя и редуцира наполовина Въздух; Големи размери –10 БЗ; Във въздуха –29 Ста.
* по новите правила
** Грифона се издига на 15-20 метра над целта или групата и застава неподвижен (намалява си БЗ с 10), след което “казва” заклинанието, като се “концентрира” за ? от ТД си. “Казва” заклинанието с приоритет към: маг, стрелец, войн.
*** Магично създание и поради това МУ и Маната се формират различно ?!?!?

В този си вид би трябвало да е по-добър и да се доближава до създанията “Х” от един преден пост :) (за справики – първа страница ако не се лъжа). Очаквам кометари и придложения за корекци (ако се налагат де :Р ), специално съм оставил нещо за Андрас, та да има каккво да критикува! :) Трогнат съм от щедроста ти и мисля да се възролзвам!
Последна промяна от Vilorp на чет апр 21, 2005 10:36 pm, променено общо 1 път.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Andras
Гвардеец
Мнения: 706
Регистриран на: ср ное 03, 2004 9:48 pm

Мнение от Andras » чет апр 21, 2005 10:28 pm

сециално, гназдят, Размахат на крилите
Де да беше само едно... И пак си оставил тъпотията с теглото и размахът на крилете.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » чет апр 21, 2005 10:39 pm

Теглото е важно за модификатор тегло, и явно все още не разбирам какво имаш против размаха!? По реалистично ли ще е ако пиша 4 метра размах, при условие че тялота е с тази дължина!!?
Ако е само това добре, ще се оправи, ама кажете нещо за останалата час!
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Andras
Гвардеец
Мнения: 706
Регистриран на: ср ное 03, 2004 9:48 pm

Мнение от Andras » пет апр 22, 2005 8:12 am

След като вече лети с мана, 16 метровия размах на крилата няма да бърка в реализма, стига да не ги направиш като на амурче, естествено. Можеш спокойно да ги скъсиш до 10, което почти отговаря на стандартната представа.

Килограмите са абсурдни - тигърът е 300, тоз твоят, бидейки двойно по-голям от тигър, ще тежи към 2,5 тона и то при условие, че крилата са безтегловни (от уважение към биолозите - всички други изводи следващи от квадратно- и линейно- кубичния закон не отчитам, за да може грифонът все пак да съществува).

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пет апр 22, 2005 1:29 pm

Оки, мерси за пояднението.

Крилата ги режем на 10-12 метра размах, килограмите стават мужду 200 и 300.

Други забележки? Описание, новия изглед на могията...!?
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Kid
Гвардеец
Мнения: 626
Регистриран на: пон дек 24, 2001 8:34 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Kid » пет апр 22, 2005 2:23 pm

- Крилце или кълка?
- За мен едно крилце, ако може... опаковано... и една голяма кола :roll: 8)

Потребителски аватар
Alaris
Кадет
Мнения: 235
Регистриран на: пон дек 29, 2003 11:41 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Alaris » пет апр 22, 2005 3:19 pm

Килата не пасват. Един ездитен кон е повече, за тежките и товарните да не говорим че са три до пет пъти по толкоз. Излиза въпроса - е ли или не е по-тежък от кон... ако е(което е реалния вариант) - слагаш му едни граници на теглото от 700 до 1,600 кила и що годе ще става.
BANG....You dead!! Изображение
No Guts, No Glory
Изображение

Kid
Гвардеец
Мнения: 626
Регистриран на: пон дек 24, 2001 8:34 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Kid » пет апр 22, 2005 5:39 pm

Мале с такова крилце ше нараним и децата в Сомалия даже бееееее :roll: :twisted:

Потребителски аватар
Andras
Гвардеец
Мнения: 706
Регистриран на: ср ное 03, 2004 9:48 pm

Мнение от Andras » съб апр 23, 2005 8:30 am

Вилорп, кое от
бидейки двойно по-голям от тигър, ще тежи към 2,5 тона и то при условие, че крилата са безтегловни
не ти стана ясно?

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » съб апр 23, 2005 10:55 pm

Ми всъщност в описанието съм писъл 140 при плешките - ще рече че е малко по голям от тигър, свил съм го спрямо версията - голям като кон. Освен това се придържам към тезата, че ако маната му секне по време на полет трябва поне да се приземи жив, а 10 метровия размах на който се спряхме няма начин да заържи 2 тона във въздуха, и като комар да пърха (въпреки че ще е интерестна гледка). И преди да кажете, че маната няма да му свърши в полет щот си я следи или нещо от тоя род погледнете колко е разхода по време на битка, а и при условие... ама айде за това друг път.

Та малко по голям от тигър + крила и олекотон скелет ако не е 300, 600 да е ама повече ми се вижда твъъърде много!

Друго?
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Alaris
Кадет
Мнения: 235
Регистриран на: пон дек 29, 2003 11:41 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Alaris » съб апр 23, 2005 11:37 pm

Чакай сега.... нали точно затова иска мана летенето. Защото няма начин да го вдигнеш във въздуха това туловище освен ако не го взривиш. А си е туловище, защото няма кухи кости дето да влязат в него и да го поддържат изправено и цяло.

Границите които съм дал са малко по-високи от тези на кон... Не разбирам за какво ти пречи масата му.... да, това е едно тежко говедо... и кво?
BANG....You dead!! Изображение
No Guts, No Glory
Изображение

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » съб апр 23, 2005 11:55 pm

Ми по малко е от кон на половина! И поставам въпроса когато маната свърши нали трябва да се приземи живо!? Още повече че бивола тежи към 500 кила, коня няма начин да е 1600 иначе нямаше да се гледат крави а коне в месокомбинатите!
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Kid
Гвардеец
Мнения: 626
Регистриран на: пон дек 24, 2001 8:34 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Kid » нед апр 24, 2005 3:21 am

Знаех си! Знаех си, че ще стане дума за месценценценце :) :twisted: Я дайте сатъра и да ги почваме тия грамофони да ги ловиме :roll: :twisted:

Потребителски аватар
Andras
Гвардеец
Мнения: 706
Регистриран на: ср ное 03, 2004 9:48 pm

Мнение от Andras » нед апр 24, 2005 8:29 am

600 действително ще пасне, след като си ги свил до 1,40, ако крилата са ти безтегловни.

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » нед апр 24, 2005 1:08 pm

Бих казал, че и 350-400 кг ще му стигнат, за да е огромен - рядко лъвове и тигри надминават тези кг, пък са си доста големи. Няма смисъл да се сравнява с кон-тежковоз, или онези дето са били за рицарите - само те надминават 500 кг, нормалният жребец не е над 350. Да не забравяме, че едно време по цирковете силачите са вдигали именно коне (някакси не ми се вярва да са били споменатите чутовни кила). Иначе е логично при свършване на маната да му остават някакви сили, които да го приземя - все пак нормалната еволюция би следвало да го е научила на това.
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
Alaris
Кадет
Мнения: 235
Регистриран на: пон дек 29, 2003 11:41 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Alaris » нед апр 24, 2005 2:00 pm

Andras>> По-голям е от тигъра сериозно, а масата нараства по кубичен закон и 350 е твърде малко. А инак - това чудо не е плод на еволюция, по-скоро би могло да изчислява, кога да се приземи и да си прави сметката, нали е умничко.
BANG....You dead!! Изображение
No Guts, No Glory
Изображение

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » нед апр 24, 2005 2:27 pm

Е, на магическата еволюция :) Но както и да го решава би било досадно, ако при изчерпване на маната му се налага да се прецени на колко метра височина е, над какъв терен и как това ще се отрази на падането му... Излишно ми се вижда.
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
Alaris
Кадет
Мнения: 235
Регистриран на: пон дек 29, 2003 11:41 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Alaris » нед апр 24, 2005 10:14 pm

Няма смисъл да се сравнява с кон-тежковоз, или онези дето са били за рицарите - само те надминават 500 кг, нормалният жребец не е над 350.
Microsoft® Encarta® Reference Library 2003 написа:Typical riding horses stand 14 to 16 hands high and weigh 400 to 500 kg (900 to 1,100 lb). The largest horse on record was a Belgian that stood 1.8 m (6 ft) tall, or 18 hands, and weighed 1,450 kg (3,200 lb).
BANG....You dead!! Изображение
No Guts, No Glory
Изображение

Потребителски аватар
Chimera
Кадет
Мнения: 211
Регистриран на: пет дек 28, 2001 12:55 pm
Местоположение: Магландия
Контакти:

Мнение от Chimera » нед апр 24, 2005 11:51 pm

Мда прав си - ето и как се смята: http://www.agric.nsw.gov.au/reader/1038
Every once in a while, declare peace. It Confuses the hell out of your enemies. - FRA #76
Внимавайте за алигатори в багажника на спидера!
Форум на Българската Ролева Гилдия

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пон апр 25, 2005 12:32 am

Да разбирам ли че се спираме на 500?
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Kid
Гвардеец
Мнения: 626
Регистриран на: пон дек 24, 2001 8:34 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Kid » пон апр 25, 2005 1:37 am

500кг е добре, ше има за една зима да искараме :roll:

Потребителски аватар
Andras
Гвардеец
Мнения: 706
Регистриран на: ср ное 03, 2004 9:48 pm

Мнение от Andras » пон апр 25, 2005 8:59 am

500-600

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пон апр 25, 2005 11:52 am

Корекция

Крилата остават на 10-12 метра размах, килограмите стават мужду 500 и 600.

Други забележки? Описание, новия изглед на магията...!?
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » чет апр 28, 2005 10:59 pm

Атака2**: Смерч (въздушна магия 2-ро ниво активно само сред природата и МЗ влиза като усложнение) Разстояние: МУ; Цена 8 + 2 за рунд; Запаметяване: 2ТР и поне 3 пъти да се види (ако я прави грифона); Цел: поле със създание(я) в него; Време: по желание; Описание: Около създанията в полето се образува смерч, които вдига прахоляк (- 4 успех при стерлба към и от вътрешноста на смерча) и заради магическата си природа принуждава създанията да се придвижват всеки рунд, на Успех/2(или 3) метра, за да запази рановесие. (Ако се разделят около вяко се образува отделен серч който почва да гълта мана за подръжка, при условие че МА(на грифона)+3зара>16+МЗ(на създанието излизащо от смерча.))
Атака3 (наземна – щом бъде принуден да се приземи това е първата му атака): Грифона се присвива и скача към най-едрия в групата (ако е в обхавт 8 метра радиус), осъществявайки атака с нокти (53) едновременно към гърдите (с предните крака – преминават през всичко освен митрил и адамантии) и слабините ( услож. 8?) за 6+4 ТД (10) гълта и 12 мана, като ноктите на задните лапи са си най-обикновенни 5-10 сантиметрови и не игнорират бронята. За успеха към двете цели, проверката се извършва отделно

** Грифона се издига на 15-20 метра над целта или групата и застава неподвижен (намалява си БЗ с 10), след което “казва” заклинанието, като се “концентрира” за ? от ТД си. “Казва” заклинанието с приоритет към: маг, стрелец, войн.

???
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Отговори