Фелини - базово инфо - обсъждане на статистиките

Фенски допълнения и неща в процес на тестване. Тук всеки би могъл да споделя и най-налудничавите си идеи за играта, за светове и за промени в правилата.

Модератори: hameleona, Модератори

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Мнения: 585
Регистриран на: съб дек 29, 2001 12:08 am
Местоположение: Фелла / Montreal
Контакти:

Фелини - базово инфо - обсъждане на статистиките

Мнение от Mistral » пон апр 18, 2005 6:20 pm

Моля в тази тема нещата да са сериозни. Започвам с малко информация, защото мнозина настояват, че без нея не можели да обсъждат статистиките. Самата информация в случая не подлежи на обсъждане. Вадил съм части от много по-голям текст, извинявам се, ако име неясноти. Ако нещо изглежда необосновано - не се притеснявайте, в пълния текст е.
Просто няма начин да поствам ей така детайлна хронология, описания на герои, вярвания, предания, групировки, провинции...

--------------------------
Накратко за Фелините

Произход:

Информацията в тази секция информация е непотвърдена. „Истината” се знае само от малцина всред самите Фелини .

Фелините са раса, за която се предполага, че се е появила малко след хората. Предполага се също, че появата им е дело на Хармонар. След Втората Война на Боговете, всички Фелини оцелели на континента Магланидия… си заминават. Притиснати от собствените си проблеми, останалите раси постепенно забравят за тях и единствения помен от фелините остава дълбоко изкривен в приказки и легенди. Поне до сега…

Локация:
Фелините обитават голям остров, намиращ се (по последни данни) някъде на югоизток от Магландия. Морските течения около острова дълги години са гарантирали за уединеността му. В последно време обаче, поради промени в климатичните условия, кораби на другите раси все по-често се виждат на бреговете му, макар и само като останки от корабокрушения.
На североизток от острова се намира друг остров, доста по-малък. Той е никога нестихващ вулкан и също така е портал (непотвърдено) или към бездната, или към друго измерение. Факта е, че гъмжи от (по стандартите на другите раси) адски изчадия (неигрови за момента). Сражения от различна магнитуда между обитателите на двата острова са нещо нормално.
В западната част на острова обитаван от Фелините се намира Драконовата Планина. Името е справедливо. Тя (предимно подземните и части) се обитава от едни от по-дребните представители на драконовия род – Сивите (и неигрови за момента). За разлика от събратята си, тези дракони съжителстват в общество и колекционират не несметни съкровища, а нещо много по-ценно – знание. Официалната им спогодба с Фелините е съюз срещу демоните, останалото е най-вече взаимно учтива ненамеса.

Управление на острова, структури:
Социалната структура на Фелините е сред най-комплексните, сравнена с тези на расите от Магландия. Острова е разделен на (настоящем) единадесет провинции. Всяка провинция се ръководи от собствена „столица”. „Столична” провинция, основен управленчески център, е Фелла.
Всяка провинция се ръководи от собствен съвет. Броят на заседателите в съвета е фиксиран. Тези, които са в него, са в него пожизнено – или докато решат да се оттеглят или докато заместването им бъде изискано от мнозинство в съвета. Избора на заместник се пада на останалите членове на съвета, сред кандидатите предложени от народа.
На данъци подлежи всеки навършил 30 години. Данъка е една четвърт от дохода. Държавата има и правото да изкупи една трета от всички стоки произведени на острова (изключение - Зос) на определени от нея „справедливи” цени. Голяма част от данъците се разпределя обратно сред народа.
Задължителна за всички двугодишна военна служба.
Задължително за всички осем годишно образование.

Наказателна система:
Наказанието се изисква от потърпевшия или близките му, но в крайна сметка само съдията решава крайния изход. Обвиняемия сам организира защитата си. Нарушения срещу държавата обикновено носят тежък физически труд. Фелините не вярват, че да затвориш някой и да го храниш и поиш реално е наказание.
Ако при убийство някой от близките на жертвата е недоволен от присъдата, има право да предизвика виновника на дуел до смърт.

Другите раси на острова:
Гущеройди на острова има в едно блато, били са там още преди Фелините да се преселят, но те не са особено интересни.
Останалите са обект на любопитство, отношението към тях е предимно толерантно. На хората сякаш се има най-малко доверие. След Буреносните Години, на острова постепенно е обособена провинция, в която да живее набъбващата популация от корабокрушенци и потомците им – Хора, Елфи, Джуджета, Гиганти. Тази провинция е оставена на самоуправление. Така в нея се е създало нещо като миниатюрно копие на обстановката е Магландия. В другите провинции подлежат на фелинските закони, а в някой провинции дори не могат да пребивават без разрешение.
Всеки опит на представител на другите раси да напусне острова е прекратяван с твърда ръка. Така е до 1489та година, когато подтиквани от любопитство Фелините решават да хвърлят едно око какво аджеба става в Магландия.
Последна промяна от Mistral на съб апр 30, 2005 8:27 pm, променено общо 1 път.
"Аксиом16" - официален дом на фелинската раса...

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Мнения: 585
Регистриран на: съб дек 29, 2001 12:08 am
Местоположение: Фелла / Montreal
Контакти:

Мнение от Mistral » пон апр 18, 2005 6:24 pm

Ето и кратката част за характера и физическото описание
-----------------------------------------------

В тъмна нощ бихте видели човешки силует. Разбира се, по-наблюдателните бързо ще осъзнаят, че става дума за съвсем друго създание. Най-малкото защото хората нямат опашки. Ще забележите, че движенията плавно преливат от едно в друго и че всяко едно от тях е изпълнено с изключителна грация. В това отношение само Елфите могат да се съперничат на Фелинския народ.
Силуетът може и да е човешки, но с това приликите във външния вид почти се изчерпват. Фелините имат някои котешки лицеви черти, като очите, носа и заострени уши. Тялото на Фелина е покрито с козина. Дължината варира според климата. Разцветките са най-различни, а и мнозина се възползват от превъзходните бой произвеждани в провинция Мидори. Ходилата на фелините са леко удължени ако се прави сравнение с човешките. Когато тичат, винаги тичат на пръсти.
Лицевите черти не са идентични с никой от представителите на дивите котки, варират при отделните индивиди и докато при някои може да забележите бегла прилика с тигър, други пък може да ви напомнят на рис. Казвам прилика, защото когато погледнете Фелин, в лицето ще видите толкова животинско, колкото и човешко.
Някои биха предположили, че подобно на представителите на котешкото семейство, Фелините мразят да се мокрят. Наистина, не може да се каже, че са раса, която плува за удоволствие (с изключение на отделни чалнати индивиди). Но когато отраснеш на остров не можеш вечно да избягваш водата. Да се намокрят не им е проблем, стига да са сигурни, че след това ще имат възможност бързо да се изсушат. Да се топнеш във ваната е и доста по-бързо постигане на чистота в сравнение с класическия метод. Фелините са прилични плувци, но ако имат избор почти винаги биха предпочели да останат сухи. Когато плуват, гледат никога задълго да не изпускат от поглед твърдата земя.
Мнозина зле запознати смятат, че фелините са раса на противоположности и крайности. Повечето фелини живеят „съвсем културно” (цитат от Източния съюз) в градове и села. Има и такива, които пък предпочитат да съществуват сред природата, едва ли не като част от нея. Това, което останалите раси намират за смущаващо е, че прехода между двата начина на битие за самия фелин е нещо незначително, едва ли не дребна прищявка, желание което идва от време на време. Като капак, фелините - от една страна - са изключително спокойни същества. От друга обаче… кипне ли им веднъж, което по-принцип става доста трудно, картинката за околните наистина загрозява. Дуелите са нещо легално и съвсем обичайно, макар и само до първа кръв.
Във фелинското общество има абсолютна равнопоставеност между двата пола. Традициите се уважават. Инатът и силната воля са им характерни черти. Фелините ревностно отстояват позициите си, особено ако вярват, че са прави. Като цяло имат и силно развито чувството за справедливост и чест. Понякога обаче честта застава на първо място.
Също така трябва да се отбележи, че благодарение на учебната система въведена на острова, в сравнение с другите раси фелините са с най-високо средно ниво на образование.
За фелините се счита, че достигат зрялост на 18. Живеят около 200 години. Старостта почват да я усещат чак на 190, но не я приемат никак добре и искрата у тях бързо угасва. Наближавайки тези години, мнозина тръгват на поход, от който не планират да се завърнат – наричат го „последните дни на истински живот”.
В битка предпочитат близкия бой, но са и добри стрелци. Служат си прилично и с магия, но повечето от тях я възприемат по-скоро като нещо забавно или като част от бита, отколкото като стабилен път към победа в бойна обстановка. Поради това, Фелини специализиращи чисто като магьосници са сравнително рядко явление.
Като изключим споменатото, Фелинския нрав не е толкова далече от човешкия.

Фелински имена:
Собственото име сред фелините обикновено е две или три срички, много рядко три. Следва името на провинцията е която е роден, предхождано от притежателното „но”. След това идва името на родителя. Системата е - син на майката, дъщеря на бащата.
Ако/когато фелина намери „спътник”, с който да сподели жизнения си път, името на родителя са заменя от това на „спътника”.
Ино но Мидори, дъщеря на Гон / Киба но Банва, син на Хина
Ино но Мидори ай Киба / Киба но Банва ай Ино
Пълните имена се използват само в документация и при официални събития. Иначе, частта „но (име на провинцията)” обикновено се изпуска. В разговор между познати пък малкото име е напълно достатъчно.

Среден ръст мъже: 195 (165-220)
Среден ръст жени: 185 (160-210)
Средно тегло мъже: 80-95
Средно тегло жени: 65-80

----------------------------------------
Който иска нескопосана картинка, да щракне
http://img132.exs.cx/img132/3982/karna7gu.gif
"Аксиом16" - официален дом на фелинската раса...

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Мнения: 585
Регистриран на: съб дек 29, 2001 12:08 am
Местоположение: Фелла / Montreal
Контакти:

Мнение от Mistral » пон апр 18, 2005 6:28 pm

Ето и това, което наистина искам да се обсъди - характеристиките. Правил съм ги така, че да паснат на представата ми за расата. Моля само за обосновани критики. Който има време и желание, нека си сметне персонаж 3/5/8/10/15то ниво и да го пробва срещу подобен от другите раси.
/ от опитните битки бе установено (да ме поправи някой ако греша) че баланса е ОК /

------------------------------

Основни показатели
- Виталност: 2
- Жизненост: 32
- Сила: 5, максимално 17
- Ловкост: 7, максимално 19
- Интелект: (5)->9, максимално 14
- Прецизност: 5, максимално 15
- Издръжливост: 3, максимално 8

Константни
- Скорост: 19
- Магическа защита: 0

Допълнително
- Начални ТР -30 (точки разпределени на ИН - по сетинг Фелините имат задължително образование, всички могат да четат и пишат, а по правилата за това се иска поне 8 ИН)

Расови умения
- Тяло и воля
Фелините започват с +4 към „Катерене” (национално хоби) и +1 към „Бдителност”. Поради силния си характер (дължи се колкото на инат, толкова и на условията на живот на острова), получават бонуси от +1 към „Воля” и +2 „Психическа устойчивост”. Скачат 50% по-дълго и по-високо от „нормалното” и търпят щети от падане наполовина.
- Устойчиво зрение
- Отлично обоняние (+2)
- Неумела езда: Фелините по принцип не виждат конете като яздитни животни, само товарни. Самата идея за „езда” по природа им е чужда. -2 към умението.
- Брони: По практически причини, Фелините отказват да носят не гъвкави брони изработени от големи, монолитни парчета (да се чете, всичко от сорта на кираса). Това е и една от традициите, предавани от зората на времето, която не биха нарушили.
- Отношение към вода
Фелините предпочитат да избягват големите количества вода, пък и не обичат да се разхождат под дъжда. Мократа козина има тенденция да се вмирисва, когато не я изсушиш както трябва. Миризливата козина е нещо неблагоприлично. Поради вродена липса на интерес към заниманието имат:
* Изключително неумело „Плуване” (-4)
* Невъзможност да специализират в магическата „Водна Школа”.
- Хармонично развитие: доколко поради намеса на Хармонар, доколко поради особеностите и културата на самите Фелини, никоя от стойностите на показателите им за СИ, Л, ПР, ИН и ИЗ не може да бъде покачена до степен надхвърляща повече от двойно най-ниския от тях. Пример - за вдигането на Л от 16 на 17, СИ, ПР, ИН и ИЗ трябва да са минимум 9.
- Усет: Фелините са способни да усещат присъствието на могъщи дракони и демони на големи разстояния (по-силно силно създание се усеща от по-далеч, в изключителни случаи на разстояния от порядъка на десетки километри) и да определят посоката и приблизителната дистанция до тях. Това важи и за други същества с голяма сила, но в по-малка степен. Ефективността на това умение се определя по преценка на Разказвача. "Усет" също има влияние върху уменията "Наблюдателност" и "Разпознаване и оценка на магически предмети" - бонуса е по преценка на разказвача, като обичайно расте с мощта на обекта на внимание.
Последна промяна от Mistral на пон юни 15, 2009 6:22 pm, променено общо 19 пъти.
"Аксиом16" - официален дом на фелинската раса...

Потребителски аватар
SenDjar
Калфа
Мнения: 51
Регистриран на: вт апр 20, 2004 9:04 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от SenDjar » пон апр 18, 2005 8:20 pm

Във връзка със статистиките ще коментирам нещо. Ако добре съм прочел, ти казваш едва ли не, че Фелинте са (ще станат) най-образованите същества на Магландия. Така, това не е ли малко в противовес на факта, че предизвикването на бой е легално? Имам предвид, че не ми се връзва, хем да са образовани, хем да са savаges (разбирай диваци) - някак си, не ми се връзва...

Така, то си се вижда, че си опитал да направиш нео в стил феодална Япония и това може да изглежда като ненужно заяждане, но според мен това е малко прекалено "взаимствано?". Не съм и големия експерт по тема Япония и близкия изток затова може и да греша, знам ли.
God is dead, and no one cares!
Your God is dead, and no one cares!

Kid
Гвардеец
Мнения: 626
Регистриран на: пон дек 24, 2001 8:34 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Kid » пон апр 18, 2005 9:40 pm

Не ми харесва ниската стартова прецизност. Първо сравнено с другите раси общия збор на стартовите е по-нисък с 2-3 и второ не смятам, че създание с обоняние и зрение като бонус трябва да започва с толкова нисък показател. Освен това, ако говорим за котки все си мисля, че трябва да са по-прецизни от доста други създания. 5 би било по-добро число :)

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пон апр 18, 2005 10:26 pm

А аз продължавам да мрънкам за високата крайна оценка на прецизноста (16)!
А ОбУчението ника не ми се връзва, при другите раси има разни учители ама всичка е платено... не всеки мож си го позволи.

Щом това те прави щастлив :)
Последна промяна от Vilorp на пон апр 18, 2005 10:52 pm, променено общо 1 път.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Мнения: 585
Регистриран на: съб дек 29, 2001 12:08 am
Местоположение: Фелла / Montreal
Контакти:

Мнение от Mistral » пет апр 22, 2005 6:52 pm

Затишието като липса на коментари ли да го върпиемам, или като липса на интерес?

Поста със статистиките го обнових. Взети са под внимание част от досегашните коментари.
Според BatGоjko е необходимо да се добави някакво уникално расово умение, съизмеримо с това на елфите или джуджетата. Да си призная, в това отношение не ми хрумва нищо добро. Приемам предложения.
"Аксиом16" - официален дом на фелинската раса...

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 476
Регистриран на: нед фев 06, 2005 8:00 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от lowstef » пет апр 22, 2005 10:34 pm

Струват ми се малко прекалено силни. Начална стойност от 8 за Ловкост е адски много, особено след като не е компенсирано от намаляване на нещо друго. Единственото в което отстъпват на хората например (приемам човеците за база за сравнение) е Прецизността. Интелекта е по-нисък като максимум, но пък там имат "летящ старт" в началото. Според описанието си мисля че може да им се сложи едно +5 ТР за "магическите" умения (нали не си падат много по магия). За уникално умение аз приемам това "усет". На високи нива, като дойдат яките гадове, може да е доста полезно. И все пак наистина може да се помисли за още нещо.
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Мнения: 585
Регистриран на: съб дек 29, 2001 12:08 am
Местоположение: Фелла / Montreal
Контакти:

Мнение от Mistral » съб апр 23, 2005 12:02 am

lowstef написа:Единственото в което отстъпват на хората например (приемам човеците за база за сравнение) е Прецизността. Интелекта е по-нисък като максимум, но пък там имат "летящ старт" в началото.
И ИЗ. Интелекта не е с "летящ старт". Ще си го кажа направо - задължително разпределени точки са си, махати са си от стартовите, както и си е казано. Махнах подробното описание, защото мнозина го намирали за объркващо. Както и да е, за наличието на тази странност си има причина от гледна точка на баланс и история на самата раса.
Общо, основните показатели на Фелините, и като мин и като макс, са мъничко под тези на хората. Това се компенсира от превъзходство в "ловкост".

Както виждаш, не съм слагал -ТР за усвояване на "Акробатика" и подобни. Не слагам пък +5 точки за "магическите" умения, понеже не виждам причина. Писал съм, че предпочитат по-физически подход в битка, а не, че са некъдърни магове (освен с "водната" школа, макар там пък да има един парадокс, които обаче ще го видите, когато съм напълно готов с описанието на организациите).

Не успявам да им измисля нищо, което да мине като уникално расово умение, а не като цяло самостоятелно СУ. "Усет" според мен им стига, но ако някой има предложение - моля - да каже.
"Аксиом16" - официален дом на фелинската раса...

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » нед апр 24, 2005 1:00 pm

Да, сега го поогледах това умение Усет. Може да се каже, че от игрова гледна точка би им било доста полезно, ако Разказвачът го спази (а би трябвало). Така би могло да им е достатъчно. Но във връзка с бодата и неприязънта им бих предложил следната промяна:
- Фелините не могат да ползват заклинания от школата на водата и са изключително податливи на тях - всяко водно заклинание оказва двоен ефект върху тях (ефектът или МУ на магьосникът се умножава по 2)...
Сами се сещате, че това е и лошо и хубаво - всяко лечебно заклинания ще има страхотен ефект върху котетата, но пък те самите не могат да са лечители :). Предвид, че водната школа не е от най-нападателните, смятам, че подобно умение би било по-скоро в плюс, а не в ущърб, но все пак си има и отрицателни страни.
Засега толкова, коментарите по показателите ще ги споделя по-късно. Имам идеи и забележки и там - все пак 19 скорост и 19 Ловкост са сериозно нещо и трябва да се балансира добре...
Определението за броните, които могат да ползват или не, е твърде неясно и може да се заобикала като български закон от адвокат, затова ще трябва да се конкретизира в една две думи - все още смятам, че най-правилно би било да се забранят прости всичкимелни брони и да отпадне онова за "помнещия бронз" - иначе биха имали проблем в намирането на оръжия в началото.
Вместо това могат да имат бонус върху щетите си с голи ръце (лапи), тъй като вероятно имат яки нокти.
Бонусите за Воля и ПсУ не ми стоят на място - накакси имам чувството, че са поставени, за да компенсират ниският максимум на ИН и ПР, а това не е особено добра идея - нека да са по-ясни силните и слабите страни на расата.
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 476
Регистриран на: нед фев 06, 2005 8:00 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от lowstef » нед апр 24, 2005 5:15 pm

BatGojko написа:Засега толкова, коментарите по показателите ще ги споделя по-късно. Имам идеи и забележки и там - все пак 19 скорост и 19 Ловкост са сериозно нещо и трябва да се балансира добре...
С такива показатели ще имат чудовищно много ТД. Пък и най-големият показател скорост е 17 на елфите. Смятам че и за фелините стига толкова.
BatGojko написа:Вместо това могат да имат бонус върху щетите си с голи ръце (лапи), тъй като вероятно имат яки нокти.
А това си го мислех, ама забравих.

И като цяло трябва да кажа, че началната стойност на Прецизност е прекалено ниска, а максималната на Сила е прекалено висока. С корекция от +1 и -1 съответно ще са по-добре.
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Мнения: 585
Регистриран на: съб дек 29, 2001 12:08 am
Местоположение: Фелла / Montreal
Контакти:

Мнение от Mistral » нед апр 24, 2005 5:17 pm

BatGojko написа: - Фелините не могат да ползват заклинания от школата на водата и са изключително податливи на тях - всяко водно заклинание оказва двоен ефект върху тях (ефектът или МУ на магьосникът се умножава по 2
Ще ме прощаваш... ама чакай малко! Нали се опитваме да балансираме расата? Двоен ефект на МУ от водната школа? Да забравим негативната страна за момент. "Защита от огън", "Размазан образ", "Героизъм"... Леченията няма да ги споменавам даже. Не ми изглежда добра идея. Излиза, че Фелините ще са или постоянно замръзени, или постоянно напомпани. Битка между водния кастер на групата и водните магове на разказвача ли ще правим?
Моля, нека остане както аз съм го предложил.
Определението за броните, които могат да ползват или не, е твърде неясно и може да се заобикала като български закон от адвокат, затова ще трябва да се конкретизира в една две думи - все още смятам, че най-правилно би било да се забранят прости всички мелни брони и да отпадне онова за "помнещия бронз" - иначе биха имали проблем в намирането на оръжия в началото.
Че "леко" неясно определението, абсолютно си прав. Че може да се заобиколи обаче... Как? Разказвачът сляп и глух ли ще е? Но добре, отстъпвам. Махаме това за бронза, защото иначе ще почват само с каменни оръжия и тояги. Слагаме забраната за броните на без "изцяло метални" (това по-добре да не включва наколенниц и налакътници). Така Фелините се оказват единствената раса, ограничена до брони с максимална абсорбция Щ/2.

Това повече от компенсира за +2ТД и +2 защитата, която биха могли евентуално да имат спрямо елфите, когато ги сравняваме без брони.
Вместо това могат да имат бонус върху щетите си с голи ръце (лапи), тъй като вероятно имат яки нокти. Бонусите за Воля и ПсУ не ми стоят на място - накакси имам чувството, че са поставени, за да компенсират ниският максимум на ИН и ПР, а това не е особено добра идея - нека да са по-ясни силните и слабите страни на расата.
Воля и ПсУ пак заявявам, че са обосновани спрямо обществения им строй и картографията (предимно наличието на съседния остров). Ако настояваш, че това е дебалансищ фактор, ще го махна. Лично смятам, че трябва да остане.
Бонуси към невъоражения бой бих предпочел да не им давам, но ако имаш нещо на ум - моля кажи.
"Аксиом16" - официален дом на фелинската раса...

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Мнения: 585
Регистриран на: съб дек 29, 2001 12:08 am
Местоположение: Фелла / Montreal
Контакти:

Мнение от Mistral » нед апр 24, 2005 5:23 pm

lowstef написа:С такива показатели ще имат чудовищно много ТД. Пък и най-големият показател скорост е 17 на елфите. Смятам че и за фелините стига толкова.
"Чудовищно много"? В момента могат да достигнат точно 2 ТД повече от Ефлите. За разлика от тях обаче, не са нито толкова добри стрелци, нито толкова добри магове.
Пък и каква е тая идея, че виждате ли, "По бързо животно от елфа нема"?

П.С: Прощавайте за тона - рано сутрин е, зле спах.
"Аксиом16" - официален дом на фелинската раса...

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 476
Регистриран на: нед фев 06, 2005 8:00 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от lowstef » нед апр 24, 2005 5:44 pm

Щом не са нито стрелци, нито магьосници, значи остав да са бойци. И трябва да се сравнят с други бойци - джуджета и гиганти например. Е спрямо тях вече става +5ТД. Значи "бичетата" просто няма да успеят да ударят "котето" при тази Ловкост и допълнителни ТД за отклон, париране с щит и т.н.

На елфите Скоростта им е най-силният коз. Те просто действат първи в битка, а това е много важно. За тях. Аз лично бих намалил Скоростта на Фелините дори и под елфите, за сметка на по-добра Прецизност. Нали именно Прецизността участва при формиране на Бдителност, а бдителността е характерна за семейство Котки. Пък и прецизността си е дефинирана като характеристика на сетивата и координацията на движенията - също нещо характерно за котките. Докато бързината не е толкова типична (изключая гепарда). Силата също не е чак толкова характерна за котките, като се изключат най-големите от тях (лъв, тигър, леопард,...). В термини на Аксиом за една домашна котка например са най-характерни именно Ловкост и Прецизност. Ако толкова те притеснява, че ще станат прекалено добри стрелци, можеш да им сложиш расово наказание за използване на лък (неудобни за целта лапи или нещо подобно).

ПП Каква сутрин? Пет следобед е!
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Мнения: 585
Регистриран на: съб дек 29, 2001 12:08 am
Местоположение: Фелла / Montreal
Контакти:

Мнение от Mistral » нед апр 24, 2005 6:22 pm

lowstef написа:ПП Каква сутрин? Пет следобед е!
Следобед е при теб.
Щом не са нито стрелци, нито магьосници, значи остав да са бойци. И трябва да се сравнят с други бойци - джуджета и гиганти например. Е спрямо тях вече става +5ТД. Значи "бичетата" просто няма да успеят да ударят "котето" при тази Ловкост и допълнителни ТД за отклон, париране с щит и т.н.
Защо пропускаш да споменеш на "котето" безумното ограничение за брони, както и значителното превъзходство в ЖТ и ИЗ на "бичетата"?
Аз лично бих намалил Скоростта на Фелините дори и под елфите, за сметка на по-добра Прецизност. Нали именно Прецизността участва при формиране на Бдителност, а бдителността е характерна за семейство Котки. Пък и прецизността си е дефинирана като характеристика на сетивата и координацията на движенията - също нещо характерно за котките.
Някъде да съм казал, че Фелините са еволюирали от домашнитe котки? Някъде да е определено, как нещо трябва да еволюира (и не, на Титания тази расата не е Божествено създадена, внос от другаде е)? Щом нещо прилича на патка, патка ли е? (ОК, това не звучи много на място)

Колкото за Ловкост и Прецизност... Прецизността в Аксиом можеш да кажеш, че има два компонента - възприятие и изпълнение. Как да отразиш системно, че единия компонент е по-добре развит? Аз най-лесно бих могъл да го направя с не много висока прецизност + определени бонуси.
Да се върнем да домашните котки, защото явно те са ти база за сравнение. Имам тука едно такова зверче. Ловко е до полуда и хвърчи напред-назад с щурава скорост. Прецизността му на изпълнение обаче видимо отстъпва на прецизността на сетивата му.

Това, което в тази тема съм изразил в числа, е моята представа за Фелините. Целта ми не е да създам А16-двунога-разумна-домашна-котка (накратно - АДРДК). Въпроса в момента е, да ги поставим нещата така, че това да не се превърне в "строго предпочитаната" раса, а в нещо което е интересно и има смисъл да се играе. Мисля, че съм го постигнал, но не аз имам последната дума.
"Аксиом16" - официален дом на фелинската раса...

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пон апр 25, 2005 1:03 pm

Щом са си космати хора дигни им прецизноста (долната) поне на 4 ако не на 5, и им хакни някаккво наказание при стрелба -3 да речем поради факта че не умеят да определят траекторията на стрела примерно.
Ако държиш да има неприязъм към метала (броня в частнос) забрани им метални доспехи повече от ЗА5 или 6 нека си ги носят (гущерите май също не обичаха да пипат метал)
Горната граница на сила може би да падне с единица няма да е зле, щот гигантите ще се чустват кофти :)
Бонуса към воля как де е, ама защо и към ПсУ?
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Chimera
Кадет
Мнения: 211
Регистриран на: пет дек 28, 2001 12:55 pm
Местоположение: Магландия
Контакти:

Мнение от Chimera » пон апр 25, 2005 2:24 pm

Всъщност котките не са прецизни.
Все едно де Мистрал, Иван ти е дал много точна критика, расата трябва да има видими силни и слаби места, а не силни места и слабости, които се компенсират с други бонуси. Така че подобре им махнибонусите към Воля и Псих. Уст.
За уникално умение мога да ти предложа - котешко зрение :) - демек виждат натъмно до еди колко си метра и в сумрак до едиколко си метра. Но махни това +1 към Бдитленост, бонуса да могат да виждат натъмно е достатъчно силен.

За показателите ще оставя Иван да коментира.
Every once in a while, declare peace. It Confuses the hell out of your enemies. - FRA #76
Внимавайте за алигатори в багажника на спидера!
Форум на Българската Ролева Гилдия

Потребителски аватар
Alaris
Кадет
Мнения: 235
Регистриран на: пон дек 29, 2003 11:41 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Alaris » пон апр 25, 2005 2:48 pm

Да, котките виждат на тъмно и това е целта на очите им, но страничен ефект е че не могат да различават детайли и подробности. Т.е. И тези ще си ги ползват тез очички за ходене в тъмното, ама де що умение има дето се нуждае от четене(магии, молитви... ) просто отпада от достъпните им...
BANG....You dead!! Изображение
No Guts, No Glory
Изображение

Потребителски аватар
Chimera
Кадет
Мнения: 211
Регистриран на: пет дек 28, 2001 12:55 pm
Местоположение: Магландия
Контакти:

Мнение от Chimera » пон апр 25, 2005 2:57 pm

Хъм не съм заоизнат с физеологията на котките, така че сигурно си прав, а и звучи добре, само се опасявам, че ще стане малко сложно като правило.
Every once in a while, declare peace. It Confuses the hell out of your enemies. - FRA #76
Внимавайте за алигатори в багажника на спидера!
Форум на Българската Ролева Гилдия

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Мнения: 585
Регистриран на: съб дек 29, 2001 12:08 am
Местоположение: Фелла / Montreal
Контакти:

Мнение от Mistral » пон апр 25, 2005 5:32 pm

Хора, пак започвате да отплесвате темата в безмислени спорове. Написах го вече - не съм тръгнал да правя двукрак еквивалент на котка. Този път го пиша с по-големи букви, за да могат да го прочетат и индивидите с котешко зрение.

На Vilorp коментара явно е поредната му шега, няма как това сериозно да е.

За зрението - "Устойчиво зрение" не ви ли се вижда достатъчно?

Расата има слаби страни, далеч по-изразени от тези на някои други. Каквото има като бонуси (за кой ли път го казвам), е там не за да компенсира слабости, а за... ще се самоцитирам всъщност,
Прецизността в Аксиом можеш да кажеш, че има два компонента - възприятие и изпълнение. Как да отразиш системно, че единия компонент е по-добре развит? Аз най-лесно бих могъл да го направя с не много висока прецизност + определени бонуси.
Воля и ПсУ, воля особено, никак не се връзва да са под човешките ("средната раса"), но ако е чак толкова проблематично...

Това, което искам да помоля е, да не продължаваме в стил "как системно да изразим котка", а да се върнем да баланса спрямо другите раси.
"Аксиом16" - официален дом на фелинската раса...

Потребителски аватар
Hazalad
Работник
Мнения: 109
Регистриран на: пет фев 13, 2004 4:39 pm
Местоположение: Някакво
Контакти:

Мнение от Hazalad » пон апр 25, 2005 6:14 pm

Сори за спама, случва се:). Мистрал, може да не правиш ходещи котки, ама в крайна сметка си мязат на котки - следователно ще имат някои общи с тях черти - примерно високата ловкост. Що се отнася до неща, засягащи нервната им система - ми предполага се, че след като са разумна раса ще са доста по-еволюирали от котките и ще са по-близо до хората в тоя случай. Ще си имат своите особености разбира се - ако искаш може да си гледат черно-бяло, да сънуват в розово или квото ти хрумне. Но може и да си виждат напълно нормално, да различават буквите нормално и т.н. Ако почнем във всяко едно отношение да ги оприличаваме с котки обаче( пропускайки факта, че все пак за разлика от тях фелините са интелигентни същества), скоро може да ги накараме и да хвърлят ПсУ като видят мишка и ако не успеят, да я подгонят.
I`m kid at heart, you see? When you tell me to stop, it just makes me run faster!

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » пон апр 25, 2005 7:31 pm

Mistral написа: Ще ме прощаваш... ама чакай малко! Нали се опитваме да балансираме расата? Двоен ефект на МУ от водната школа? Да забравим негативната страна за момент. "Защита от огън", "Размазан образ", "Героизъм"... Леченията няма да ги споменавам даже. Не ми изглежда добра идея. Излиза, че Фелините ще са или постоянно замръзени, или постоянно напомпани. Битка между водния кастер на групата и водните магове на разказвача ли ще правим?....
Защо всичко трябва да се сведе до фелините? Това е бонус, който при желание може да се ползва от групата, но да си призная, много повече от магьосниците са насочени в други школи, а не водната - така може да ги стимулираме. Но принципно си прав, че двоен ефект е твърде много - може просто да се се счита МУ за +10 срещу тях. Аз и без това не си представях "Защита от Огън" увеличена по ефект по какъвто и да било начин - там не присъства МУ, но не ми се впускаше в подробности - просто искам да е ясно изразена връзката им с водната школа: Те не могат да я ползват и са податливи на нея - клратко и ясно. А не нещо от типа на, когато Х, то У, ама +Н и т.н. Нещо което да се помни лесно и да не се налага да се чете книгата, всеки път когато се ползва.

...Слагаме забраната за броните на без "изцяло метални" (това по-добре да не включва наколенниц и налакътници). Така Фелините се оказват единствената раса, ограничена до брони с максимална абсорбция Щ/2.
Това повече от компенсира за +2ТД и +2 защитата, която биха могли евентуално да имат спрямо елфите, когато ги сравняваме без брони...
+2 (+5 както Лоустеф правилно отбеляза) е накак си доста по-ценно (в повечето случаи) отколкото намаляване на щетата. Това ясно ще определи типа войни, които са Фелините - те не са танковете на групата, те са ловки, използват много движение и разчитат на това да избегнат атаката, а не да намалят щетата. Всякакви по-сложни определения за броните им са излишни - "Защита до 4 в метална броня и т.н." Силната страна им е, че повечето противници не могат да ги уцелят, а слабата,ч е ако попаднат на някой, който ги уцелва не могат да разчитат на особено намаляване на щетите (но пък да не забравяме, че ако имат наоколо воден маг-лечител, той ще ги възстанови за нула време.)

Воля и ПсУ пак заявявам, че са обосновани спрямо обществения им строй и картографията (предимно наличието на съседния остров). Ако настояваш, че това е дебалансищ фактор, ще го махна. Лично смятам, че трябва да остане.
Бонуси към невъоражения бой бих предпочел да не им давам, но ако имаш нещо на ум - моля кажи.
Не го считам, за не балансиращ, а за излишен бонус. А този за щетите им с голи ръце ми дойде някак логично - имат нокти, падаш си по Японски описания за тях (това не че ми харесва де, ама е факт), така че предположих, че няма да им е излишно да са добри майстори на ръкопашния бой - ще се върже добре с високата им ловкост.

Сега малко по-конкретно и за показателите. Дали са котки или не, това ще каже Мистрал, но все пак ще коментирам и от тази гледна точка:
Виталност: 2 е ОК, ако се забранят металните брони - ще им трябват ЖТ. Стартовата Жизненост не е фактор въобще.
Сила 17. Ако ще са по-силни от хората (лъвът е) нека все пак да са драстично по-малко издръжливи (все пак те ще имат възможност да натрупат повече ЖТ даже - не стига, че по-рядко ще ги удрят, ами и ще са с повече ЖТ... както казвам, това може да се компенсира с ниска ИЗ - така и така са бързи.
... Прецизност 15 си е напълно ОК (ако не им е и много). Чисто от игрова гледна точка, за да не стават добри стрелци и да ползват превъзходството си в ТД, за да не могат да бъдат хванати докато обстрелват врага си.
Издръжливост 8. Вече казах, че тук трябва да се работи към сериозно намаляване и като казвам сериозн, имам предвид наистина сериозно - 6. Все пак това са създанията, които (ще)са Най-бързи и Най-ловки сред игровите раси до момента, а ИЗ дава допълнителни ТД. Това е единственият шанс на някой вражески боец някога да ги достигне и тощ е ограничен до няколко опита - само докато той е на около 10 ИЗ. Вече уточнихме, че Джудже и Гигант изостават с около 5ТД - е, нека да имат поне хипотетичен шанс за успех срещу боец котка.

Тоа според мен е единственото, което има нужда да им се пипне. Ако случайно си мислите, че така ще станат много слаби, помислете пак. Направете си после двама герои-бойци, като единият е от произволна раса, а другият е Фелин, ползвайте максималните им показатели и игнорирайте нивото във формулите. след това разиграйте няколко ситуации - ако се окаже, че Фелинът бие почти винаги при правилно използване на силните му страни и при еднакви оръжия - не се изненадвайте.
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Мнения: 585
Регистриран на: съб дек 29, 2001 12:08 am
Местоположение: Фелла / Montreal
Контакти:

Мнение от Mistral » пон апр 25, 2005 9:42 pm

BatGojko написа:Това е бонус, който при желание може да се ползва от групата... А не нещо от типа на, когато Х, то У, ама +Н и т.н. Нещо което да се помни лесно и да не се налага да се чете книгата, всеки път когато се ползва.
Не виждам какво е сложното на моето предложение. Има едно +2 усложнение и туй то.
Нека в такъв случай да остане просто, че не специализират във водна школа. Най-малкото, няма абсолютно никакво обоснование да са по-податливи на водни магии. Нещо такова само би дало възможност за експлоатация.
+2 (+5 както Лоустеф правилно отбеляза) е накак си доста по-ценно (в повечето случаи) отколкото намаляване на щетата.
Кажете ми сега, дали има някъде пропуск в моите тълкования:

+1 сила на Фелините спрямо хората не им дава допълнителен живот при покачване на ниво.

Нека сравним Фелин и Гигант в бойна ситоация. Възможно е да имам някои грешки, знам ли, поправяите ако има нужда.

Да кажем, че статистиките са на макс.

Фелин - най-добро за момента оръжие - двурък меч
Гигант - двурък чук
от където
Фелин 27 към атаката
Гигант 29 към атаката атака

Фелин +6 базова защита
Гигант - каквато си ще броня и много повече ТЖ



Сега, да видим дали не бъркам начина, по който се ползва умората.
С превъзходство от 3 ИЗ, Гиганта може да поддържа ТД близки до фелински без проблем за поне 5 рунда.

Сега ще се изразя много меко и ще кажа, че фелина на дали има явно преимущество в тази ситуация.

Както BatGojko казва и както аз приканям от самото начало на темата - сметнете си герой и пробвайте.
Не го считам, за не балансиращ, а за излишен бонус. А този за щетите им с голи ръце ми дойде някак логично - имат нокти, падаш си по Японски описания за тях (това не че ми харесва де, ама е факт), така че предположих, че няма да им е излишно да са добри майстори на ръкопашния бой - ще се върже добре с високата им ловкост.
Значи, от естетична гледна точка, бонуса може да остане (техния ПсУ бонус е само срещу страх, така или иначе).
Това, че езика им е много близък да японския, си е малко моя лигня. Ако смяташ, че някакво такова съвпадение е космически невъзможно или че вреди на играта, ще го променя.
Издръжливост 8. Вече казах, че тук трябва да се работи към сериозно намаляване и като казвам сериозн, имам предвид наистина сериозно - 6.
С всички атаки, водещи директно до загуба на издръжливост, ми е много, много трудно да се съглася да ги осъкатим на 6ИЗ. 8 не ми се вижда прекалено, ама в никакъв случай даже.
Последна промяна от Mistral на вт апр 26, 2005 12:40 am, променено общо 4 пъти.
"Аксиом16" - официален дом на фелинската раса...

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 476
Регистриран на: нед фев 06, 2005 8:00 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от lowstef » пон апр 25, 2005 10:26 pm

Mistral, примера ти е грешен. Първо, атаката на макснат Фелин с двуръчен (а не двурък) меч е 27, а не 25. За гигант най-подходящо оръжие (само от гледна точка на показател Атака) е боен чук или бойна секира (като цяло по-добра е секирата) и атаката му с едно от тях е 29, а с най-доброто за тях оръжие (двуръчна секира) е 28. Така разликата е 1-2 в полза на гиганта като атака, само дето фелина има предимство 6 към базовата защита (и не е ограничен от брони). Освен това предимство от 3 към Издържливост изобщо не стига за да компенсира разлика от 5 ТД. Дори да намалиш ИЗ на 6, както препоръчва батБойко, пак няма да е достатъчно. Интересно че дори и в твоя пример (със все грешките) фелинът пак е с явно предимство - само леко отстъпва в атака, а силно превъзхожда в защита, плюс възможност за активни защитни действия (фелинът спокойно може да размахва стоманен двуръчен меч с една ръка и да ползва щит). Да не говорим, че двуръчният меч е най-бруталното оръжие в играта (алебардата и двуръчната секира правят повече щети, ама са много по-тежки). Всъщност фелинът ще има същата атака от 27 и с алебарда, а това ще е вече прекалено. Единствената компенсация е, че просто не може да ползва щит с нея, но пък тя прави 9 зара щета по дяволите. А фелинът може и да размаха двуръчна секира с атака 26. Жива месомелачка, мене ако питате.

И къде ги видя атаки директно към ИЗ? Вярно че има няколко магии и други такива гнусотийки (дим и прочие), които трупат умора, но пък иначе фелините ще са направо неуязвими. Айде да дадем шанс и на останалите, а? В момента фелините са абсолютно най-добрите за близък бой. Единствените, които превъзхождат хората и в Ловкост, и в Сила.

Единственият шанс на останалите е, че "котетата" в началото просто няма да могат да си намерят оръжие, щото не понасят бронз, а стоманата е скъпа и трудна за намиране.
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Мнения: 585
Регистриран на: съб дек 29, 2001 12:08 am
Местоположение: Фелла / Montreal
Контакти:

Мнение от Mistral » вт апр 26, 2005 12:50 am

lowstef, правилно, 27 е. Това с двуръките (8)) оръжия в една ръка ми бе убегнало, но то пък важи и за двете страни в битката.

За атаките и ИЗ - моя грешка, въртяло ми се е досега нещо старо в главата, което като прегледах се оказа, че не е намерило място в книгата.

Както и да е, провери пак нещата, защото явно сверяваш по стара версия на описанието на фелините. Най-малкото, Фелинте са ограничени до неметални брони.

И продължавам да твърдя, че разликата в ИЗ е достатъчна, за да подържа добро темпо за Гиганта. Поне докато един от двамата противници бъде повален.
"Аксиом16" - официален дом на фелинската раса...

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » вт апр 26, 2005 11:32 am

Мистрал ако отвориш сравнителните таблици в края на книгата би забелязал, че скороста е обратно пропорционална на издържливоста. При това точно с 1-ца: 14-12;15-11;16-10;17-9, следователно за да е балансирана поне в това отношение спрямо останалите раси фелините трябва за скорос 19 да имат 7 издръжиливост! Кото все пак им остава бонуса от голямата ловкос!
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 476
Регистриран на: нед фев 06, 2005 8:00 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от lowstef » вт апр 26, 2005 12:31 pm

Mistral написа:lowstef, правилно, 27 е. Това с двуръките (8)) оръжия в една ръка ми бе убегнало, но то пък важи и за двете страни в битката.

За атаките и ИЗ - моя грешка, въртяло ми се е досега нещо старо в главата, което като прегледах се оказа, че не е намерило място в книгата.

Както и да е, провери пак нещата, защото явно сверяваш по стара версия на описанието на фелините. Най-малкото, Фелинте са ограничени до неметални брони.

И продължавам да твърдя, че разликата в ИЗ е достатъчна, за да подържа добро темпо за Гиганта. Поне докато един от двамата противници бъде повален.
А каква е "новата версия"? Аз ползвам статистиките от третия ти пост най-горе.

И пак да кажа - с 11 ИЗ гиганта ще има равни ТД с фелинът, ако ползва умора, а котака - не. Ако и фелинът вкара умора, пак ще "води". А той отгоре на всичко действа първи. Единственото предимство на гиганта остава огромната базова щета, ама а целта му трябва някое "яко" оръжие. Най-добре алебарда. Ама при алебардата фелинът е с предимство при атаката. И си остава предимството в базова защита. Огромното предимство в базова защита. А вслучая липсата на броня е предимство, защото не ограничава движенията, докато гигантът с кирасата ще има още по-малко ТД. Фелините владеят отвсякъде като меле бойци! Просто са класи над другите.
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » вт апр 26, 2005 2:32 pm

Мисля, че разборът на Лоустеф е напълно достатъчен и ясен, така че аз няма да споря и да го повтарям излишно. Може да се направи подобно сравнение и с боец елф, джудже, гобли, човек, гущер и резултата ще е същия - Фелините, в този си вид (с включени всички предложени от мен "орязвания") са най-добрите бойци в близък бой... следователно би трябвало да са посредствени/слаби магьосници и/или стрелци. Но те не са - те са сравнително добри магьосници и стрелци. Съпоставено с гигантите са: По-добри бойци, по-добри стрелци и по-добри магьосници... Уау!
Разбирам привързаността на Мистрал към, създаваната от него раса, но нека да мислим за играта като за игра, а не като за създаване на челяд или други подобни. Аз сам съм орязвал джуджетата, за да не се превърнат в ултимативните бойци - да, уникалното им умение е страхотно (аз лично го считам за може би най-силното), но пък магическата им защита е нож с две остриета - не са най-силни в нито един показател, освен ИЗ и като цяло са доста профилирани, като за бойци. Помисли!
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
Mistral
Гвардеец
Мнения: 585
Регистриран на: съб дек 29, 2001 12:08 am
Местоположение: Фелла / Montreal
Контакти:

Мнение от Mistral » вт апр 26, 2005 5:10 pm

ИЗ я смъкнах, както казах горе - моя грешка, въртяло ми се е нещо старо на ум.

Цялата работа обаче се превърна в едно голямо пазарене. Че съм пристрастен - много ясно е.

А сражението явно некадърно съм го разигравал, при мен гиганта излезе победител в повече от половината случаи. (само не ми казвайте, че е трябвало да ползвам началните Жи на двете раси, без да смятам нарастващото с нивата превъзходство в Жи на гиганта)

Кажи сега какво да мисля и как трябва да бъде.
"Аксиом16" - официален дом на фелинската раса...

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » вт апр 26, 2005 6:06 pm

Е чак пък пазарене :). Мога да ти гарантирам, че ако почувствам, че Фелините стават слаби спрямо останалите раси, аз лично ще им напомпам способностите без дори да те питам. Идеята е, че всяка раса в играта трябва да има свои силни и слаби страни, като те могат дори да се изразяват и единствено във факта, че са забавни за игра. Гущероидите и гоблините са леко изоставащи спрямо останалите (макар, че като напреднат с нивата стават добри), но пък са интересни, защото са "злодите".
Ловкостта е най-могъщия показател в Аксиом16 (който досега не го е разбрал, нека си го запише някъде) и аз дълго време се чудих как да я поорежа, че да не е толкова утимативна, но уви. каквото и да измислях, то водеше до нейното обезличаване, пък и в края на краищата все един показател трябва да е най-велик. Това даде веднага невъобразимо предимство на елфите (да, дори и като бойци са велики), но пък то се компенсира донякъде с тяхната "крехкост", която от своя страна лесно се премахва ако имате време за "преливане". Така че елфите са в момента най-силната раса (вярвайте ми). Но те пък са досадни за игра - кой би играл елф, като може да е джудже :)
Та така де, сега изведнъж се пръкват фелините и направо скъсват п******ика на елцетата, а останалит раси само могат и да си мечтаят за подоби екстри (и козина). Не считам, че е необходимо да има нова най-велика раса. Искам оттук на сетне да се появяват раси, сходни по сила с останалите, но интересни по свой си начин - полплей, а не пауърплаей. Което не значи, че те не бива да имат супер силни страни, но те трябва да са една, максимум две и да не са универсални -да не са силни във всяка една ситуация. Това е!
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Отговори