За една торба зоб - приключението

Форумна игра по Аксиом

Модератори: Vilorp, Модератори

Заключена
Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » ср сеп 12, 2007 12:59 pm

Побеснялите джуджета гонещи посегателя на заведението им, тамън бяха дотърчали из зад гърбовете на стражниците и в момента на малкото Т образно кръстовище малко след като месечината на Кали бе преминала най-високато си точка, имаше повече хора отколкото на презентацията на тризарядния арбалет, на оръжейния събор миналата седмица. Това само по себе си беше нещо занчимо, защото въпросната презентация се чакаше от доста одавна в града чието населине в 2/3 приходящо и изходящо се състоеше от наемници, главорези, разбойници под прикритие, приключенци самоубиици и стари капи преживяли стадия на ларвата известен като „приключенци самоубиици“. Тук обаче липсваха кумай май липсваха само старите капи. За да добълним картинката ще кажем, че точно в момента в който поваления главатар на бандата отхвирли изпадналото в несвяст от удара с главата му тяло на Крис върху му се стовари второ тяло. Това щеше да е комично до безкрайност, ако не беше изключително натъртващо за Грегор. Аммм... да именно той се бе стоварил връз Уурик. По късно евентуалон щеше да измисли правдоподобно оправдание защо се е появил така, но за момента смяташе да премълчи и да има едно на ум - никога не късай страници от магически книги за да даваш на сополиви, ревящи хлапета да си бършат суполивите сълзящи лица.

Сега и малко по въпроса. бандитите бяха изпаднали в истинска морална дилема, ако можем тка да го наречем, защото да пречукаш стражник в Брил значеше, че после стражата ще ти се стовари като три каруци чакъл на главата, при това заедно с воловете и коларите. От друга страна тея стражници изглеждаха нови и може би още не ги познаваха добре в стражата. И да не забравим третата страна, която включваше опита да се убеди многобройна тълпа с коефициент на разум Дз* в това, че няманищо лошо да се пусне дразнителя да се измъкне невредим. Междувременно на Дрейк му се наложи да преусмисли критериите си за запомняне на лица с обявена награда и реши да помни само тези с награда над един сребърник, полсе вдигна летвата на 5 сребърника, а когато зад гърбовете им довтасаха джуджетата се отказа напълно, като пренасочи мислите си към теологическите си познание и това дали в момента има някой бог който би се трогнал от една мноого гореща молитва.

Съотношението на силите в монта беше 12 едри бандити с изключително раздразнен главатар в лицето на Уурик, 20-30 по дребни по телосложение бандитчета с поразително количество ножове, едва 10-тина джуджета с още по поразително количество остриета, двама стражници новаци и групичка ПСу**. Ако някой бързо не измислеше подходящата реплика за случая тази малка уличка щеше да стане едно доста горещо място.


*Дз е широко разпространена мерна еденица за определяне интелигентноста на тълпите и е числено равна на Интелекта на най-тъпия в сборището раздерен на квадрата на общия брой присъстващи.
**Докато ПсУ означава Психическа Устойчивост, термина ПСу класифицира съществата, като Приключенци Самоубиици.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Straight_Out_Of_Line
Работник
Мнения: 121
Регистриран на: пон юли 09, 2007 11:27 pm
Местоположение: София

Мнение от Straight_Out_Of_Line » ср сеп 12, 2007 5:41 pm

След като джуджетата затвориха пътя им за бягство, Морион взе сериозно да се притеснява. Не му бяха казали, че ще трябва да укротява сам огромни тълпи. Разбира се Дрейк щеше да му помогне, но едва ли, дори двамата заедно, щяха да успеят да се измъкнат, а сега трябваше да се погрижат и за жената и детето. Гущероида поне изглежда можеше да се бие, съдейки по кръвта, която го покриваше. В друг момент Морион щеше да се замисли за обтоятелствата, при които я е получил, но сега в главата му имаше място единствено за въпроси от рода на "Колко от тия отрепки имат арбалети?" и "Дали ако сваля онзи вляво с 1 удар, а Дрейк заслепи ония едрите, дето гледат страшно, ще можем да се измъкнем между онези двамата с глупавите физиономии?". Направо страхотно. Бяха трима срещу... повече, отколкото им беше по силите да надвият. Точно в този момент му се искаше да сваля котки от дървета или да успокоява семейни скандали.Усети как студена пот се стече по гърба му. Огледа се във всички посоки, сякаш очакваше всеки момент от някъде да изкочат колегите му и да разпръснат бандите, или поне да открие някакъв изход от ситуацията.
Изображение
Doll-Dagga Buzz-Buzz Zigitty-Zag

Потребителски аватар
dolar
Вречен
Мнения: 453
Регистриран на: чет апр 28, 2005 5:34 pm
Местоположение: Банкя
Контакти:

Мнение от dolar » чет сеп 13, 2007 11:54 pm

Дрейк си пое дълбоко дъх и каза:
- Хайде! Не чухте ли какво ви се каза преди малко. Разотивайте се! Или може би се опълчвате срещу Брилската стража?! Ефрейтор Гаргантюа и хората му няма да бъдат доволни, като дойдат. За много от вас има обаявена награда, тъй че надали някой от нашите колеги ще ви жали.
Veni, vidi, vici
Skype - intermission644

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пет сеп 14, 2007 9:33 am

- Да се разотидем мирно и тихо и да се праструваме че това не се е случило, тъй ли? И вии давамта хубусника точно с Гари ще ни плашите!? - изсмя се триокия Маркъс (1 златник), който се бе озовал на чело на тълпата джуджете и от свойте четири стъпки височина изграда двамата стражници отвисоко, а в тонаму май нямаше много дружелюбие. Всъщност освен дружелюбие май май наямаше и особенно желание да се вслуша в думите на някакви си ВОНи*, стремително насочили се към премахването на „не“-то от абривиатурата.

*Все Още Неумрели.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Straight_Out_Of_Line
Работник
Мнения: 121
Регистриран на: пон юли 09, 2007 11:27 pm
Местоположение: София

Мнение от Straight_Out_Of_Line » пет сеп 14, 2007 6:55 pm

-Не че нещо, ама...-обърна се Морион към джуджето-не сте ли се замисляли, че ако убиете двама "хубустника" от Стражата, били те и новаци, за много от вас положението ще се стъжни доста. Представете си ако за главата на всеки от тук присъстващите бъде предложена прилична награда. Трябва да признаете, че хората вършат какво ли не за пари. Ето аз например явно съм се напъхал в клетката на лъва за няк'ви въшливи сребърници. Та ако за главите ви предложат награда, все ще се намери някой ваш "приятел", който да ви предаде. След това следват рутинни процедури-вкарване в тъмниците, бой там, а накрая може дори и публична екзекуция публична екзекуция. И всичко това ще ви се стовари, защото сте пречукали двама новаци, а Стражата трябва да отмъсти за тях, за да запази авторитета си.
След като свърши каза една бърза молитва наум. Нямаше си и понятие дали от Стражата въобще ще обърнат внимание на факта, че са мъртви, но отчаяните ситуации изискват отчаяни мерки. Дано блъфът успееше.
Изображение
Doll-Dagga Buzz-Buzz Zigitty-Zag

Fobos
Гвардеец
Мнения: 553
Регистриран на: съб дек 16, 2006 4:36 pm

Мнение от Fobos » нед сеп 16, 2007 9:41 pm

Шакти помогна на Грегор да се изправи и изтупа набързо праха от него. Въздухът бе натежал от тежката миризма на напрегната пот, така че той реши да пропусне всички въпроси, които се завъртяха в главата му.
- Трябва да се съюзим с някого, - изсъска той тихо към двамата. - Стражите искат да ги разгонят, но са твърде малко.- После погледна надолу към момиченцето, което все още се криеше зад крачолите на младата жена.- Ако се наложи все пак да пробиваме през хлапетата с ножовете, ще е е по-добре някой да носи Роши на гърба си. Долу в ниското е твърде уязвима за всичките им крайници.
Последна промяна от Fobos на вт сеп 18, 2007 1:09 pm, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
dolar
Вречен
Мнения: 453
Регистриран на: чет апр 28, 2005 5:34 pm
Местоположение: Банкя
Контакти:

Мнение от dolar » пон сеп 17, 2007 12:07 am

"Лошо, явно тия главорези не почитаха много ефрейтора и блъфа далеч не проработи поред очакването. Но все още имаше шанс да се разминат мирно." Такива бяха мислите на Дрейк. Но когато чу думите на приятеля си той се отчая.
"Какво правиш бе, бастун тъп? Дръж се твърдо с тях и не им показвай слабостите си! Как може да се опитваш да убедиш такива глупаци с логика, а? Повечето сигурно освен от бой от друго не разбират. Грррр! Време е да взема нещата в свои ръце!"
Но не го направи. Поне не бързаше да го стори, за да види реякцията на бандитите. Ако те пренебрегнеха и думите на Морион щеше вече да поеме контрол над нещата и да каже още нещо за идващите подкрепления. И все пак вече виждаше битката. Виждаше как хваща Маркъс с веригите и как другите тъпаци го убиват, неахещи за "Тия най-обикновени вериги", заедно с Маркъс. Дали нещата щяха да се развият така. Дано не.
Veni, vidi, vici
Skype - intermission644

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » вт сеп 25, 2007 10:43 am

Десетина минути по-късно малка група арестанти подкарана от двамата стражници излезе на булевард „Зеленин Пипон“. Там вече бе доста по-оживено, имаше фенери на всеки двадесет разкрача, улицата бе павирана, и течностите от ноща течаха в канавки от страни на пътя. Някой би се запитал: „Как аджаба се стигна до тук, след като преди марко нещата съвсем се бяха смъръндясали?“. Е този някой явно не е бил в толкова смърандясано положение и затова вместо да е благодарен на незнайно откъде появилия се на близкия покрив тъмен силует отроил се фона на кървавата луна, би задавал глупави въпроси. Отрода на: „Защо джуджетата изведнъж се присетиха, че имат много важна работа далеч от тук?“ или „Как така двете враждуващи групи бандитчета всякаш се разтвориха във въздуха оставяйки след себеси само облачета прах с техните форми?“, или „Защо старжниците арестуваха нашите герои?“. Поне на последния въпрос межем да дадем отговор - защото не остана никой друг, а и всеки е виновен за нещо. Допълнителен фактор бе, че конкретно тази групичка не се дърпаше и не буйстваше кой знае колко, макар да изглеждаха повече от виновни в нещо, особонно гущера.

Когато свиха зад ъгала на „Липовата улица“ най-сетне някой реши да каже нещо.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
dolar
Вречен
Мнения: 453
Регистриран на: чет апр 28, 2005 5:34 pm
Местоположение: Банкя
Контакти:

Мнение от dolar » чет сеп 27, 2007 12:04 am

- Офф, малко по-бързо не можете ли! Искам да стигнем да стигнем преди да ни свърши смяната. Бооже как можахме да си навлечем такива неприятности?!
Veni, vidi, vici
Skype - intermission644

Fobos
Гвардеец
Мнения: 553
Регистриран на: съб дек 16, 2006 4:36 pm

Мнение от Fobos » чет сеп 27, 2007 9:30 am

- Къде отиваме? - предпазливо се обади Шакти.

Потребителски аватар
Alia
Работник
Мнения: 120
Регистриран на: ср май 31, 2006 3:01 pm
Местоположение: София, някъде наоколо

Мнение от Alia » чет сеп 27, 2007 2:45 pm

"Извинете ме много, но не мога да разбера, защо ни арестувахте. Ние просто се разхождахме тук с моите приятели, когато тези бандити ни нападнаха. А сред нас имаше и дете. Аз се опитах да им влея разум, но нищо не помагаше. Както сами се убедихте, ние бяхме на ваша страна и направихме всичко възможно да помогнем. Ние сме добрите, трябваше другите да арестувате. Така, че моля ви, пуснете ни и най-накрая да се свършат бедите за този ден. Вече почвам да си мисля, че този град е много негостоприемен. Дано не се налага да си вадя такова мнение и за градската стража, която досега мислех за справедлива." Естел вложи всички услилия гласът й да звучи достатъчно твърдо, за да им направи впечатление.

После добави с малко по-смекчен глас "А и така и вие няма да си създавате напрежения тъкмо в края на смяната ви. Пуснете ни и всички ще сме доволни."
Gothic is sophisticated barbarism. It is a passion for life draped in the symbolism of death. It is a cynical love of sentiment. It is a marriage of extremes such as sex and death. It uses darkness to illuminate.

Потребителски аватар
Straight_Out_Of_Line
Работник
Мнения: 121
Регистриран на: пон юли 09, 2007 11:27 pm
Местоположение: София

Мнение от Straight_Out_Of_Line » чет сеп 27, 2007 5:37 pm

-Съжалявам, но тъй като вие бяхте на мястото трябва да ви отведем за разпит. Освен това не всички изглеждате нивинни-каза Морион хвърляйки поглед към окървавения гущер.- Сигурен съм, че ако наистина сте невинни, ще бъдете освободени в най-скоро време.
Изображение
Doll-Dagga Buzz-Buzz Zigitty-Zag

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » чет сеп 27, 2007 6:14 pm

(Признавам си, че съм малко не в час, ама все пак много изостанах ;))

- Хъм, аз ли се бъркам или след нападение, жертвата има повече кръв по себе си от нападателя? - промърмори тихо, но ясно Грегор.

Потребителски аватар
Straight_Out_Of_Line
Работник
Мнения: 121
Регистриран на: пон юли 09, 2007 11:27 pm
Местоположение: София

Мнение от Straight_Out_Of_Line » чет сеп 27, 2007 6:21 pm

-За съжаление не можем да намерим другия участник в схватката, за да преценим по кой има повече.
Изображение
Doll-Dagga Buzz-Buzz Zigitty-Zag

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » чет сеп 27, 2007 10:56 pm

"Мамка му, пак тъпи полицаи... Еми, явно няма какво да се прави..."
- ДОбре, приятели, нека отидем с господата стражи. Да не си усложняваме живота.

Потребителски аватар
dolar
Вречен
Мнения: 453
Регистриран на: чет апр 28, 2005 5:34 pm
Местоположение: Банкя
Контакти:

Мнение от dolar » пет сеп 28, 2007 2:26 pm

-Не че вие избирате дали да дойдете. Дори да сте невинни пак трябва да дадете показания.
Veni, vidi, vici
Skype - intermission644

Fobos
Гвардеец
Мнения: 553
Регистриран на: съб дек 16, 2006 4:36 pm

Мнение от Fobos » пет сеп 28, 2007 10:57 pm

- Показания за какво? - обади се пак Шакти, опитвайки се да звучи като неопределим глас в мрака.

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » пет сеп 28, 2007 11:04 pm

Грегор само погледна косо гущероида и му направи знак да се успокои... нямаха нужда от проблеми...

Потребителски аватар
Straight_Out_Of_Line
Работник
Мнения: 121
Регистриран на: пон юли 09, 2007 11:27 pm
Местоположение: София

Мнение от Straight_Out_Of_Line » съб сеп 29, 2007 12:03 am

-За случилото се тази вечер, за бандите и техните лидери и така нататък-отвърна Морион, без да обърне внимание кой е задал въпроса. След като опасността беше отминала и адреналинът му беше спаднал, вече нямаше какво да спре изтощението да го погълне. Ходеше механично, косата му беше разрошена, стойката отпусната, походката провлачена, а около очите му имаше кръгове. Той се прозя, изтощен от напрегнатата смяна, мислещ единствено за здравия сън, който му предстоеше.- Скоро пристигаме.
Изображение
Doll-Dagga Buzz-Buzz Zigitty-Zag

Потребителски аватар
dolar
Вречен
Мнения: 453
Регистриран на: чет апр 28, 2005 5:34 pm
Местоположение: Банкя
Контакти:

Мнение от dolar » съб сеп 29, 2007 12:41 am

- Да не би да твърдите че те просто са се срещнали ей так и са ви обградили? Дори така да е пак ще трбява да бъдете разпитани. Проявете малко разбиране. Ако сте невинни няма да имате никакви проблеми.
Veni, vidi, vici
Skype - intermission644

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » съб сеп 29, 2007 10:11 am

Проблеми. Това бе ключовата дума. В Брил, градът на прикляченията, градът от където беха тръгнали всочки велики герой имаше прастара поговорка: „Не дърпай дявола за опашката“. Бе толкова стара, че хората въобще незнаеха какво е това митично същество споменавано в нея, но пък прекрасно знаеха, че ако търсиш проблеми ги намираш. Същото важеше и ако не ги търсиш, но непреставаш да говориш за тях. Ето тук и сега в момент в който двамата стражници и техните „арестанти“, които нито бяха вързани нито пък ръчкани с оръжия да вървят, свиха зад ъгала на „Люлаковата пряка“ се заковаха на място. Там в дъното на глухата уличка покрай която растяха дъхави люлякови дървета трябваше да е участака. И той се бише там, но пред около и в него имаше тълпа от разгневени граждани скандиращи „върнвете ни водата“, докато вадехе стражите и ги хвърляха през прозорците. Явно пръдължаващото цяла седмица безводие бе озверила тези джуджета, гиганти, гоблини, хора, елфи, четири гущера, половин дузина гноми и един планински трол. Макър че трола изглеждаше по скоро като повлечен от пълноводна река къс скала, отколкото като размирник. Всъщност много пълвонодно и буйна река. С други думи малката групичка тъкмо видя как сержант гаргантюя бе изхвърлен през прозореца на втория етаж право върху каруцата събираща консикте екскементи от улиците. Появиха се и първите факли и макар все още да не бяха забелязани нищо не гарантираше, че някой случайно обърнал се гоблин няма да изкрещи: „Още стражи! Нападат невинните граждани в гръб!“...
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » съб сеп 29, 2007 12:51 pm

- Господа от стражата, ако позволите да предложа - Грегор се озърна - май е най-добре да си плюем на петите...

Fobos
Гвардеец
Мнения: 553
Регистриран на: съб дек 16, 2006 4:36 pm

Мнение от Fobos » съб сеп 29, 2007 2:48 pm

- Никога не съм имал мазоли, но ако ми излязат, ще е точно тази нощ, - нещастно промърмори Шакти като поклати глава. - Ако си склонен да споделиш как успя да се появиш от въздуха точно там където трябва, ще направиш добро на всички ни.

Потребителски аватар
dolar
Вречен
Мнения: 453
Регистриран на: чет апр 28, 2005 5:34 pm
Местоположение: Банкя
Контакти:

Мнение от dolar » съб сеп 29, 2007 3:40 pm

- Ми май обръщаме, а? Дайте да намерим някоя хубава пейка на която да ни разкажете за случилото се. Виждам че сте готови да съдействате, но трябва да знаем какво се е случило. Наблизо има един парк. Там ще бъде по-спокойно. Не е нужно да бягаме. Още не са ни видели.
И Дрейк поведе групичката в обратната посока, като зави зад ъгъла над „Люлаковата пряка“.
Veni, vidi, vici
Skype - intermission644

Fobos
Гвардеец
Мнения: 553
Регистриран на: съб дек 16, 2006 4:36 pm

Мнение от Fobos » вт окт 02, 2007 9:18 am

- Смятам, да се чупя - мрачно подшушна Шакти на Грегор, докато чакаха реакцията на останалите. Май ченобрадия беше единственият човек, който му вярваше в този момент. - Твърде много време изгубих вече в маневри.

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » вт окт 02, 2007 12:11 pm

- Ми, то и аз така мисля - подхвърли му Грегор и се усмихна бегло...

Fobos
Гвардеец
Мнения: 553
Регистриран на: съб дек 16, 2006 4:36 pm

Мнение от Fobos » съб окт 06, 2007 2:56 pm

- Паркът изглежда подходящо място, - подметна Шакти. - Тъмно и пълно с дървета.

Потребителски аватар
dolar
Вречен
Мнения: 453
Регистриран на: чет апр 28, 2005 5:34 pm
Местоположение: Банкя
Контакти:

Мнение от dolar » нед окт 07, 2007 9:03 pm

- Е разбрахме ли се?
Veni, vidi, vici
Skype - intermission644

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пет апр 17, 2009 7:02 pm

така завършв първата част на „За една торба Зоб”
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Заключена