Жреците на Космическите сили

Фенски допълнения и неща в процес на тестване. Тук всеки би могъл да споделя и най-налудничавите си идеи за играта, за светове и за промени в правилата.

Модератори: hameleona, Модератори

Потребителски аватар
Fenrir
Чистокръвен
Мнения: 741
Регистриран на: нед юли 01, 2007 4:01 pm
Местоположение: София

Жреците на Космическите сили

Мнение от Fenrir » пон мар 03, 2008 12:02 am

Измислих една история,съчетана с елементи от един филм и с мои идеи,а ето и изложението ми:


Жреците на Космическите сили са свещеници,които подчиняват волята на Светилото,Трите луни и звездите.Те извършват ритуали в тяхна чест,очаквайки отговора за местонахождението на Ключа на сирените.Този ключ е онзи елемент,който щял да отвори Портите на Спасението,Портите на Рая...
Жреците в никакъв случай не са неверници,напротив-те вярват силно в Алфанна и смятат,че сирените са нейни пратеници и пазителки на Свещения ключ.Жреците се позовават на Книгата на Луната,където е описано всичко за края на света и спасението на душите на съществата на Титания.
В Книгата на Луната пише:
"И красотата,и любовта ще озарят злото,
та никога повече не ще пробие,
вярващите ще открият отговора в Дървото
и всяка тайна то ще им разкрие!"

Учените не са сигурни как да интерпретират началото на Книгата на Луната,но са на мнение,че отговора на загадката се намира в Дървото на Живота.Но това са само догатки,само Жрецита знаят как да сглобят парчетата от пъзела и да открият истинското местонахождение на Ключа.
"Слънцето е началото и края,луната е символ на съвършенството и красотата,а звездите ще дарят вярващия с белега на вечността".
Жреците ни учат да вярваме в Космическите сили,защото те ще ни дарят с безсмъртие,когато прекрачим портите на Рая.
Голямата загадка е кога според Жреците ще настъпи Краят?Свещениците не могат да отговорят,или крият нещо...Те вярват в Избрания.В един абзац в Книгата на Луната,ние четем:
"Само Притежателят на Ключа обаче държи силата да отвори Портите към вечното блаженство"
Възможно е притежателят всъщност да е Избранника според жреците.
Още информация за Избрания четем към края на книгата:
"Пророчеството на Трите луни:
Щом и Трите луни станат едно,ще се роди Избрания,който ще открие Ключа на сирените,но ако падне в бой,ще посее семето на Злото..."
Жреците смятат,че когато Трите луни се съберат под един ъгъл,тогава Старите богове щели да се пробудят,а Избрания е всъщност техен пратеник.Когато Трите луни и Светилото се съберат под един ъгъл,тогава ще настъпи Третата война на боговете,което ще доведе до Апокалипсис.
"Когато надеждата бъде изгубена,Жрецът на Слънцето да застане най-отзад,жрецът на Луните да застане пред него,този на звездите пред него,а най-отпред-Избрания,държащ Ключа на сирените,който ще отвори Портите."
Този ритуал,наричан от Жреците "Последния ритуал",щял да спаси живота,отваряйки Портите на Рая.Подреждането символизира подредбата на Космическите сили.
За мястото на ритуала обаче,се смята Дървото на живота.Последния ритуал трябва да се състои пред него,но Дървото ще допусне в Гората си само онези,вярващи в силата на чистата любов и на доброто.



/Историята за сега е това,в момента обработвам останалата част от историяата,приемете това като предистория,надявам се да ви е харесало :) Ще ми се да узная и мнението ви по въпроса за това-да създам ли СУта на тези Трима жреци?/
Всеки хубав миг ще бъде бавно погълнат от мракът и тъмнината на вечността...

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » пон мар 03, 2008 12:58 am

СУ-та само ако са им необходимо. Иначе историята е мнго добр еоформена, точно като пророчетво. допада ми и обвързването й с идеята ти за сирените ;)
Аз ще чакам с нетърпение развитието на историята.
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
Fenrir
Чистокръвен
Мнения: 741
Регистриран на: нед юли 01, 2007 4:01 pm
Местоположение: София

Мнение от Fenrir » вт мар 04, 2008 7:44 pm

То всъшност не е точно история-ами структура на тези жреци,още пророчества,молитви,ритуали и други такива.
Всеки хубав миг ще бъде бавно погълнат от мракът и тъмнината на вечността...

Потребителски аватар
Fenrir
Чистокръвен
Мнения: 741
Регистриран на: нед юли 01, 2007 4:01 pm
Местоположение: София

Мнение от Fenrir » съб мар 08, 2008 12:38 am

Сру за спама,ама се налага.

Жреци или ритуалисти?

Това е един често задаван въпрос.Жреците на Космическите сили извършват множество ритуали и по-рядко молитви.В този раздел на книгата „Из Лунния том”,ще се позовавам на „Зората на спасението” от жрец Сазаби,свещеник,творил много отдавна и събрал философията на жреците на Космическите сили в тази рядка книга.

„Страннико,помни винаги едно-живота е безкраен ритуал,който все някога свършва,но краят зависи изцяло от теб!”

Така започва книгата на „Зората на спасението”.Странна е употребата на „безкраен” наред с „край”.Тези думи жреците интерпретират по следния начин:
„Човек трябва да живее за мига/т.е.-безкраен,защото човек не знае кога може да му дойде края/и да очаква своя край-смъртта.”
Според Сазаби смъртта може те застигне по различен начин-според това как човек е живял и е боготворял боговете.
„Служи на боговете и знай,че това е твоята висша цел,която ще те доведе до Вечното...”
От книгата черпим информация не само за философията на жреците,но и за йерархията им,за някои ритуали,молитви,пророчества и начина за спасение на душата.

Вяра
„Вярата е богатство,което не може да се купи с пари.”
Жреците на Космическите сили боготворят и вярват основно в Алфанна.Другите богове според свещениците са нейни последователи и почти не боготворят останалите в Алманаха.
Основното във вярата към Алфанна е в това,което богинята покровителства-красотата,плодородието и любовта.Тези качества са наречени от жреците „Трите най-висши ценности”и стоят в основата на космическите сили.
-Светилото е символ на плодолодието и живота.
-Трите луни са символ на красотата и съвършенството.
-Звездите символизират безкрайността,любвта,доброто и вечното-живота след смъртта.

Задължение на всеки отделен жрец е да се грижи за свещените ритуали и молитви към Алфанна и Космическите сили.

Йерархия и задължения
„Почитай онези,които ще те доведат до спасението и ще сглобят картата към Ключа на сирените”
Всеки вярващ трябва силно да се подчинява на Жреците,защото единствено те могат да пречистят греховете на
Жреците се делят на 4 вида.Всеки от тях има задължения към всяка една от Космическите сили и боговете.
Най-висшия жрец се нарича Жреца на съвършенството.Той е този,който се моли и извършва ритуали в чест на Алфанна и се надява тя да дари света с красота и с добро.Често тези жреци управляват Храмовете и чете литургийни текстове от „Книгата на Луната”.
„О,Алфанна,сирено небесна,
Дари ни с красота,с мир и с любов,
А в замяна ний,твоите служители,
Ще вярваме в Теб
И ще те боготворим!”
Жреца на съвършенството е нужен за всеки голям ритуал.


Жреца на Трите луни
„О,богиньо на красотата и съвършенството,
О,сестри небесни,
Дарете ни с красота и съвършенство,
Дарете ни с любов!

Жреците на Трите луни почитат трите луни.За тях числото 3 е свещено.Всеки храм на Луните има 3 кули.Всекидневно се извършват ритуали,три пъти се пеят молитви,три пъти се обикаля Храма по време на молитва,молейки се на Алфанна.На всяка една кула има така наречения Висш Жрец на Луната,които възпяват Алфанна с молитвени песни по време на ритуали.Обикновено по време на ритуали,които се състоят на така наречения Лунен олтар/свещено място в Храма,който пропуска лунен лъч светлина/.


Жреца на Звездите
„Вие виждате всичко,
Вие сте богатството на небесата,
Вие ще ни дарите с безсмъртие,
Затова ви молим-дарете ни с вечен живот отвъд!”

Жреците на звездите се оповават на ритуали и молитви за отвъдния живот.Те са свещениците,които ни осигуряват спокоен земен път.Принасят жертви в чест на звездите и Алфанна на така наречените Олтари на Звездите.Те погребват с молитви към предците съществата,посветили живота си на Алфанна и космическите сили.













„Зората на спасението”
В началото на деня,по изгрев слънце преди да бъде изпълнен Последният ритуал,ще се състои последната битка за съдбата на живота след Края.Последователите на Ахра-ман ще се обединят и ще ударят силите на Светлината.Битката ще се състои в близозст до Чудната гора,град Вортан.Изходът от тази битка ще реши кой ще отвори Портите на Рая.
Пасажът „...но ако падне в бой,ще посее семето на злото!” ни навежда на мисълта,че ако злото победи,Раят за който милеят всички ще се превърне самия Ад,където ще царува само злото,алчността и властта.Само най-силните ще оцелеят.Този ден е наречен от Жреците „Зората на гибелта”



„Краят”
Последната битка ще е толкова унищожителна,че ще настъпи Апокалипсис.Ще се състои не само битка на земята,но и на небето,където стари богове и нови ще се бият кой ще управлява в Рая или следващия свят.Кали ще събуди драконите,които ще сеят смърт и болести на земята.Третата война ще е по-унищожителна от всяка друга.

„Небето ще стане червено,Светилото ще гори както никога до сега,
Звездите не ще вече заливат небесата,
Огньове ще засипят Божествените творения,
И всеки ще очаква Краят...!”

Това описание ни кара да потръпнем при мисълта за Края на света.Злото и доброто ще се изправят в „Цитаделата на Светлината”/или град Воран,както интерпретират Жреците/-последното укрепление на силите на доброто.

„Светилото ще свети само за един град,
Луните ще красят само неговите кули,
Звездите ще обсипат неговите небеса,
А Ние,светите ти служители,ще се молим на теб,
Сирено небесна!”

След битката в Лунния том се споменава,че победителите трябва да се насочат към Чудната гора,когато ще настъпи „Краят”.Само силно вряващите и добри същества ще бъдат допуснати в Новия свят или Рая./Но правилата на Дървото на живота ще са такива при положение,че доброто победи,в противен случаи Ахра-ман ще отвори Портите.../
Всеки хубав миг ще бъде бавно погълнат от мракът и тъмнината на вечността...

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » съб мар 08, 2008 12:39 am

Лично на мен ми хареса, не знам за другите ;)

Потребителски аватар
nikestan
Frozen
Мнения: 274
Регистриран на: пет авг 26, 2005 4:11 pm
Местоположение: В.Търново
Контакти:

Мнение от nikestan » съб мар 08, 2008 12:53 am

Жреците ми изглеждат добре описани, само понятието "на космическите сили" не ми се нрави много. Идеите за битката между доброто и злото според мен не трябва да се развиват, тъй като засягат бъдещето на Магландиум, а то ще подлежи на много преобразувания, особено с толкова много свободни места за оформяне.
The superior man is modest in his words, but exceeds in his deeds.

Потребителски аватар
Fenrir
Чистокръвен
Мнения: 741
Регистриран на: нед юли 01, 2007 4:01 pm
Местоположение: София

Мнение от Fenrir » съб мар 08, 2008 12:58 am

Все пак е позволено да се пишат пророчества...никъде не е забранено.А и не е завършено... :wink:
Всеки хубав миг ще бъде бавно погълнат от мракът и тъмнината на вечността...

Потребителски аватар
nikestan
Frozen
Мнения: 274
Регистриран на: пет авг 26, 2005 4:11 pm
Местоположение: В.Търново
Контакти:

Мнение от nikestan » съб мар 08, 2008 1:32 am

Пророчества за близкото бъдеще-да, посочване на начина на завършек на света-не ми се нрави. Както и да е, конкретно твоето пророчестве е приемливо, предвид изолацията на организацията ти.
The superior man is modest in his words, but exceeds in his deeds.

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » нед мар 09, 2008 6:30 pm

Колкото пророци - толкова и проочества. Напълно ОК е да има пророчества, а кои ще се окажат вярни дори БатГойко не знай ;)
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
Andras
Гвардеец
Мнения: 706
Регистриран на: ср ное 03, 2004 9:48 pm

Мнение от Andras » нед мар 09, 2008 7:55 pm

Жреца на Трите луни
„О,богиньо на красотата и съвършенството,
О,сестри небесни,
Дарете ни с красота и съвършенство,
Дарете ни с любов!
Гледал ли си "Хубавата Елена" на Офенбах. Това изглежда както извадено от там, а не съм сигурен, че това е идеята.

Потребителски аватар
Fenrir
Чистокръвен
Мнения: 741
Регистриран на: нед юли 01, 2007 4:01 pm
Местоположение: София

Мнение от Fenrir » нед мар 09, 2008 9:15 pm

Да ти призная,не съм го гледал и не знам доколко прилича,но целта ми беше това общество да се гради на Алфанна-богинята на красотата и затова всички я молят за съвършенство и красота.Просто това е сонвоното в това общество. :wink:
Всеки хубав миг ще бъде бавно погълнат от мракът и тъмнината на вечността...

Отговори