СУ Прецизния Джак

Фенски допълнения и неща в процес на тестване. Тук всеки би могъл да споделя и най-налудничавите си идеи за играта, за светове и за промени в правилата.

Модератори: hameleona, Модератори

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

СУ Прецизния Джак

Мнение от Vilorp » чет мар 03, 2005 12:28 am

Прецизния Джак (Фаталния Джак) вер. 0,97
Изисква: ИН 10 и едно от уменията Анатомия на 4-та степен или Военна Екипировка на 7-ма
Цена на придобиване на 0-ва степен: 6 ТР +3 за гущери и елфи;
Живели някога трима “братя”, Джак, Джако и Джеки. Трима били разбоиници и се прочули по земите на Магландиум с изключително зрелишните си и ефективни специални атаки, които в повечето случаи са били и последни. Една непотвърдена история разказва как тримата тръшнали земен дракон за по-малко от минута. Вкрайна сметка въпросните разбоиници били тръшнати на свои ред от военен отряд на младия по това време Западен Съюз, като отряда загубил 2/3 от хората си, но това е друга история. По настоящем има доста опити за подражатели, което е позволило знанието за някои от атаките да се запази под формата на тук представеното умение.
Придобивки:
- Спецялната атака Пренебрегване става достъпна за всяко оръжие с модификатор СУ/3 (вместо ИН/3), като дава “бонусите”:
# +СУ/4 допълнително пренебрегване за оръжия с пробивни щети;
# -1 допълнително пренебрегване за оръжия с трошащи щети;
- Повишава знанията в Анатомия със (СУ*2)/3
- Повишава знанията във Военна Екипировка със СУ/3 (по конкретно недостатъците в екипировката ?)
- Повишава наблюдателноста на героя със СУ/2

Атаки на маисторите (задължително са прицелени!!! – изключение само за сечащите и трошащи оръжия с МР>2) и цената се заявяват и плащат предварително:
Цена на атаките: ((МР+МТ)/СУ)*30 точки мана (МР и МТ са модификаторите за размер и тегло на противника, резултата в скобите се закръглява нагоре!(минимум 30 мана)) и +2ТД

“Атака на Джако” (Артериален пробив) за оръжия с пробивни щети:
- Освен щетата от прецилената атака дава бонусите:
- +щета = Анатомия*Успех на атаката;
- нанася допълнително нараняване в размер на Щ = СУ, което кърви СУ*2 рунда (или Щ = СУ*2, което кърви СУ рунда?);

“Атака на Джеки” (Разчленител) за оръжия със сечащи щети:
- Освен щетата от прицелената атака дава бонусите:
- +щета = Анатомия*Успех на атаката;
- атака към ръка, лапа, пипало не попаднала в защитно средство, при нанесени Щ > 1/4 ТЖ на гадинката (само от този удър) я отсича (с произтичащите последици) нанясяки още СУ*2 щокова щета.
- атака към крак, опашка, дебело пипало не попаднала в защитно средство, при нанесени Щ > 1/3 ТЖ на гадинката (само от този удър) го отсича (с произтичащите последици) нанясяки още СУ*2 щокова щета.
- атака към глава, врат, очи, непопаднала в защитно средство, при нанесени Щ > 1/2 ТЖ на гадинката (само от този удър) я рязсича (с произтичащите последици – ако е само една последиците са летални >:-> ) нанасяики още СУ*2 щокова щета и на останалите противници ако интелекта им е над 5.
- атака към тялото непопаднала в метално защитно средство, при нанесени Щ > 2/3 ТЖ на гадинката (само от този удър) и МР на оръжието > или = МР на противника, го разсича (с произтичащите последици – ако няма някаква особенност последиците са летални >:-> ) нанасяики още СУ*3 щокова щета и на останалите противници ако интелекта им е над 5.

“Атака на Джак” (Поръбено канче) за оръжия с трошащи щети :
- Освен щетата от прицелената атака дава бонусите:
- +щета = Анатомия*Успех на атаката;
- атака към ръка, лапа, пипало при нанесени Щ > 1/4 ТЖ на гадинката (само от този удър) я чупи (с произтичащите последици) нанясяки още СУ*2 щокова щета и СУ/3 трайни наранявания.
- атака към крак, опашка, дебело пипало при нанесени Щ > 1/3 ТЖ на гадинката (само от този удър) го чупи (с произтичащите последици) нанясяки още СУ*2 щокова щета и СУ/3 трайни наранявания.
- атака към глава, врат, очи при нанесени Щ > 1/2 ТЖ на гадинката (само от този удър) я откъсва (с произтичащите последици – ако е само една последиците са летални >:-> ) нанасяики още СУ*3 щокова щета и на останалите противници ако интелекта им е над 5.
- атака към тялото при нанесени Щ > 2/3 ТЖ на гадинката (само от този удър) и МР на оръжието > или = МР на противника, го размазва (чупеики кости – вътрешни кръвоизливи >:-> ) нанасяики още СУ*Щ щокова щета на създанието и (СУ*7)/2 щокова щета на останалите противници ако интелекта им е над 5.

Специялните атаки са допълнение към редовната атака на героя, като той вкарва своята магическа енергия за да направи на лейка, създърма, кюфте своя противник.
ТН при сечащите атаки се определят от разказвача.
Препоръчваа се да се сложат малко точки на Анатомия и да се овладее Магиостншк (заради допълнителната мана).

П.С. Уж съм го поизчистил от грешки ама не отговарям :) :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 476
Регистриран на: нед фев 06, 2005 8:00 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от lowstef » чет мар 03, 2005 1:12 pm

Единствения проблем, който виждам е че това СУ е абсолютно неприложимо преди героят да стане поне 6-то ниво (а може би и повече) и абсолютно задължително за всеки герой след това, щото е абсолютно доминиращо и всеки ще го иска. Иначе това е като комбинация от Точен удар, Специалист в оръжие и Войн, само дето изисква и Магьосниик заради маната. Изобщо, герой, който може да си позволи това СУ, вече е достатъчно силен и би трябвало да може почти същите неща с комбинация от СУ. А сега изведнъж всичко накуп в едно СУ! Само се чудя как още не са ми потекли лигите от нетърпение да вдигна още няколко нива! Единствения смисъл е ако това СУ може да се научи само в някакво специално училище за избрани герои с безбожно високи цени.
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

Потребителски аватар
Асен
Гад със стил
Мнения: 1948
Регистриран на: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Асен » чет мар 03, 2005 1:21 pm

Просто няма по-добро, какво повече да ти кажа. Спестяваш ми ТР за куп други умения-например за "специалист в оръжие". Обезсмисляш и ползването на брони от опонентите-все едно ще ги пренебрегна с двуръчния меч :twisted: ! А после ще нанеса и допълнителни щети-поне 9 точки. Е какво друго му трябва на човек?
Сега, сериозно. Пренебрегването трябва да го имат само леките оръжия с малки щети, тежките не са направени за това-те разчитат, че и да попаднат в бронята, пак ще нанесат сериозни щети (и освен срещу ковани брони, в общи линии са прави:) ). Пусни го това в някоя кампания, и ще се убедиш, че към края всички войни ще са го овладели и ще търсят учители, за да го подобряват:). А, да-и си представи как се ползва "прецизния джако" от войн с двуръчна секира-той вероятно има прецизност 5 или 6:). Въпреки това ти му позволяваш да изпълнява свръхточни атаки. Нещо не ми се връзва:).
Е, чакам да видя версия 0.98:).
"When I give food to the poor, they call me a saint. When I ask why the poor have no food, they call me a Communist."
-Dom Helder Camara, former Archbishop of Olinda and Recife

Потребителски аватар
gil-galad
Кадет
Мнения: 233
Регистриран на: съб фев 26, 2005 2:19 pm
Местоположение: София

Мнение от gil-galad » чет мар 03, 2005 1:34 pm

Хмм...Според мен така мойесх да станесх поцхти неуиазжим и то много бурзо,а така не е интересно.

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Re: СУ Прецизния Джак

Мнение от BatGojko » чет мар 03, 2005 2:55 pm

Поздравления за интересно поднесената история, Вилорп (явно си от някой клан на джуджетата :)). Много ми няпомня на стила на мой приятел, работл по А16 (и записан в благодарностите, разбира се), работата на когото много харесвам.
Повечето критики, които получи са що-годе основателни, но идеята има бъдеще. Трябва да се постараем, поне заради яката й история :). Сега ще дам кратък коментар точка по точка (повече към понеделни, щото до тогава може и да не вляза във форума).


"Прецизния Джак (Фаталния Джак) вер. 0,97
Изисква: ИН 10 и едно от уменията Анатомия на 4-та степен или Военна Екипировка на 7-ма
Цена на придобиване на 0-ва степен: 6 ТР +3 за гущери и елфи;"

БГ: Добре е да дадеш някаква логическа обосновка, защо си решил да поставиш точно такива изисквания (и как си достигнал до нестандартните степени от 4 и 7)? Иначе всичко тук си е ОК, но докато не дадеш логика, едва ли някой ще може да ти помогне за подобряване или нещо подобно на тази част от умението.
Историята я пропускам, тя е най-якото в цялото умение, така че нямам никакви забележки, освен похвали :)

"Придобивки:
- Специалната атака Пренебрегване става достъпна за всяко оръжие с модификатор СУ/3 (вместо ИН/3), като дава “бонусите”:
# +СУ/4 допълнително пренебрегване за оръжия с пробивни щети;
# -1 допълнително пренебрегване за оръжия с трошащи щети;"

БГ: Достатъчно е, че е позволена за всички оръжия - няма смисъл да се базира на нещо друго - нека си остане на ИН. Като може би трябва да се даде наказание според МР на оръжието. Нещо от типа на: Пренебрегването да е позволено за всички оръжия, специализаирани на 6 степен (нека не пренебрегваме специализацията в оръжие) с наказание от (МР/2), освен ако това не е базов специален удар за оръжието (мисля, че за рапира беше);

" - Повишава знанията в Анатомия със (СУ*2)/3
- Повишава знанията във Военна Екипировка със СУ/3 (по конкретно недостатъците в екипировката ?)
- Повишава наблюдателноста на героя със СУ/2"

БГ: Тук освен онова със (СУ*2)/3... което е една ненужно дебела сметка, май няма лошо. Запиши първия бонус просто като (СУ-4) - пак ще пстигнеш 8 на 12 степен - и готово.

"Атаки на маисторите (задължително са прицелени!!! – изключение само за сечащите и трошащи оръжия с МР>2) и цената се заявяват и плащат предварително:

БГ: Какво значи, задължително прицелени? Прицелени за колко?

"Цена на атаките: ((МР+МТ)/СУ)*30 точки мана (МР и МТ са модификаторите за размер и тегло на противника, резултата в скобите се закръглява нагоре!(минимум 30 мана)) и +2ТД"

БГ: Уау, ако в битката сменя три оръция по ред, ще ми се наложи да изчисля за всяко колко е ((МТ+МР)/СУ)*30.... То верно, че в А16 има няколко по-сложни сметки, ама тая бие всичките. Пък и може да се наложи да се прави по време на игра, а не докато вдигате ниво или си правите героя... Може да се получи делене на 7, 9, 11, че и после да се умножава по 30.... Това без калкулатор ще затрудни повечето хора, независимо от възрастта им. Какво ще кажеш за:
Цена: (МТ*10) - СУ, но не по-малко от 1(2,3 или колкото избереш за минмимум). Също така може да замениш и 10 с 5, след като имаш минимум.
Преди да продължа, специално отбелязвам, че не пише коя Атака на кое ниво се получава, а това не е добра идея. Разликата в ТР за високите степени е много съществена, така че да не си струва да вдигам умнеието над 6 степен, ако степента само ще умножава щетите или нещо такова (има критично натрупване, след което е безсмислено)


" “Атака на Джако” (Артериален пробив) за оръжия с пробивни щети:
- Освен щетата от прецилената атака дава бонусите:
- +щета = Анатомия*Успех на атаката;
- нанася допълнително нараняване в размер на Щ = СУ, което кърви СУ*2 рунда (или Щ = СУ*2, което кърви СУ рунда?);

БГ: Щетата дето се увеличава според анатомия е ок, само дето трябва да има ограничение според създанията (анатомията на паяка е различна - да кажем, че важи само за хуманоиди, а?) и да се ограничи до някакъв максимум спрямо щетата на оръжието. Не е логично бонуса да е еднакъв за удар във врата с игла за плетене и за удар с брадва, нали?
Това с кървенето също еинтересно, но не е удобно за ползване - СУ*2 рунда първо е ужасно много и вотор изисква постоянно пресмятане. Просто ако знаеш на кое ниво може да се вземе атаката, то ще снаеш и колко е СУ*2 и ще можеш да го замениш с твърдо число. Ама ти препоръчвам да не е над 3, каквото и СУ да ползваш (очевидно няма да е *2, а /2), за да не обезсмисля специалния удар на меча.

“Атака на Джеки” (Разчленител) за оръжия със сечащи щети:
- Освен щетата от прицелената атака дава бонусите:
- +щета = Анатомия*Успех на атаката;
- атака към ръка, лапа, пипало не попаднала в защитно средство, при нанесени Щ > 1/4 ТЖ на гадинката (само от този удър) я отсича (с произтичащите последици) нанясяки още СУ*2 щокова щета.
- атака към крак, опашка, дебело пипало не попаднала в защитно средство, при нанесени Щ > 1/3 ТЖ на гадинката (само от този удър) го отсича (с произтичащите последици) нанясяки още СУ*2 щокова щета.
- атака към глава, врат, очи, непопаднала в защитно средство, при нанесени Щ > 1/2 ТЖ на гадинката (само от този удър) я рязсича (с произтичащите последици – ако е само една последиците са летални >:-> ) нанасяики още СУ*2 щокова щета и на останалите противници ако интелекта им е над 5.
- атака към тялото непопаднала в метално защитно средство, при нанесени Щ > 2/3 ТЖ на гадинката (само от този удър) и МР на оръжието > или = МР на противника, го разсича (с произтичащите последици – ако няма някаква особенност последиците са летални >:-> ) нанасяики още СУ*3 щокова щета и на останалите противници ако интелекта им е над 5.

БГ: Тук нещата са сходни с предишния удар, няма да ги коментирам специално, но това с ИН и т.н. е ненужно сложна механика по време на битка.


“Атака на Джак” (Поръбено канче) за оръжия с трошащи щети :
- Освен щетата от прицелената атака дава бонусите:
- +щета = Анатомия*Успех на атаката;
- атака към ръка, лапа, пипало при нанесени Щ > 1/4 ТЖ на гадинката (само от този удър) я чупи (с произтичащите последици) нанясяки още СУ*2 щокова щета и СУ/3 трайни наранявания.
- атака към крак, опашка, дебело пипало при нанесени Щ > 1/3 ТЖ на гадинката (само от този удър) го чупи (с произтичащите последици) нанясяки още СУ*2 щокова щета и СУ/3 трайни наранявания.
- атака към глава, врат, очи при нанесени Щ > 1/2 ТЖ на гадинката (само от този удър) я откъсва (с произтичащите последици – ако е само една последиците са летални >:-> ) нанасяики още СУ*3 щокова щета и на останалите противници ако интелекта им е над 5.
- атака към тялото при нанесени Щ > 2/3 ТЖ на гадинката (само от този удар) и МР на оръжието > или = МР на противника, го размазва (чупеики кости – вътрешни кръвоизливи >:-> ) нанасяики още СУ*Щ щокова щета на създанието и (СУ*7)/2 щокова щета на останалите противници ако интелекта им е над 5.

БГ: Коментарите тук са за проверката за МР, която също затормозява ситуацията.

Специялните атаки са допълнение към редовната атака на героя, като той вкарва своята магическа енергия за да направи на лейка, създърма, кюфте своя противник.
ТН при сечащите атаки се определят от разказвача.
Препоръчваа се да се сложат малко точки на Анатомия и да се овладее Магиостншк (заради допълнителната мана).

БГ: В заключение:
- Умението има някаква идея откъм ползването на Анатомия. В този случай не е нужно тя да е изискване за вземането му - очевидно, че ако тя е 0, то няма да ползваш бонусите. Не е добре да дава и към това умение, защото така получава бонусите си от само себе си, в който случай, да се обвързват с анатомия е нелогично и ненужно.
- Ударите са "бруатлни" и забавни, но може би са прекалено силни и нямат никакви кой знае какви цени за заплащане, освен маната - може би могат да се балансират и само с висока цена мана, но не е достатъчно интересно - виж например баланса в удара "Подготовка", това е интересен баланс, който се ползва от нас, когато считаме, че ударът е твърде силен. Подходящ баланс е да се намалява защита, да изисква и допълнителни ТД (според силата му), за да позволи повеече ТД за активна защита на опонента и т.н.
- Липсва подредба на умението - не е ясно на каква степен какво се случва. Казах го вече, би трябвало ударите да се вземат на въответни степени, а не просто да се получават, като се балансира с цената им в мана или ефекта спрямо СУ.
- Цените и ефектите не трябва да са толкова зависими от СУ, за да не изискват постоянно преизчисляване. Където е възможно е добре да се заменят с твърди числа - така умението е и по-предвидимо и по-удобно за ползване от Разказвача.
- Като споменах Разказвача, се сетих и за НИГ - замисли се, дали искаш героят ти да се разхожда с отсечена ръка, само защото се е изправил срещу НИГ, който владее "Ударътнакогототамбеше"...

Това е засега, надявам се, че съм ти дал достатъчно насоки за мислене, така че да направиш умението балансирано спрямо останлите и в същото време, достатъчно интересно. Успех!
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » нед мар 06, 2005 12:07 am

"Прецизния Джак” (Фаталния Джак) [името трябва да е препратка към един друг Джак от Мълчанието на агнетата ако не се лъжа ? ] вер. 0,98
Изисква: ИН 10 и ПсУ 9 ИЗ 8
Цена на придобиване на 0-ва степен: 6 ТР +3 за гущери и елфи;"
[ИН 10 ти е нужно за да можеш и да си водиш бележки за недостатъците на тялото, екипировката и грешките в действията на противника. Психическата устоойчивост е за да не си изповръщаш (не намелрих по мека дума) червата след кат видиш какво си направил. Издражливоста е за да си прибереш червата в случай че не ти достигне ПсУ ? ]

"Придобивки:
- Умението се развива до 16-та степен без повишение на цената.
- Специалната атака Пренебрегване става достъпна за всяко оръжие с МР = < 2 и специализирано поне на 6-та степен, с наказание -1 пренебрегване за оръжия с трошащи щети;"
- При покачване на ниво получава СУ мана, но не ако СУ е под 3.
- Намалява успеха на заклинанията, които прави героя със СУ/3 (приятелски или не)
- Намалява успеха на заклинанията към героя със СУ/8 (приятелски или не)
[Самото умение макар да ползва мана е нихилистично настроено към маговете?]
- Повишава знанията във Военна Екипировка със СУ/3 (по конкретно недостатъците в екипировката ?)
- Повишава наблюдателноста на героя със СУ/2"
- Намалява наказанието към бонус щетата със СУ/2 (на 10-то нива ще я намали на половина)
- За всеки 3 часа ровене в чарковете на гътнато създание дава 1 ТР за повишаване на Анатомия. Не повече от 2-3 пъти на ниво.

Атаки на маисторите (задължително трябва да са прицелени в някоя част на тялото(със съответното усложнетиние)!!! – изключение само за сечащите и трошащи двуръчни оръжия) и цената се заявяват и плащат предварително:
Цена на атаките: (МТ*5)-СУ точки мана (минимум 20 мана) и +4 ТД към атаката на оръжието отделени за концентрация с намаление на реакцията = НА. (където МТ е модификатора за тегло на противника, а НА е ниво на атаката)
Предварителен ефект на атаката: Когато героя се готви да атакува тялото му се обгръща в студени сенкави пламъци по-ярки в часта на героя която той се кани да атакува (глава, торс, крака...) и по-динамични спрямо НА. Ефекта действа само при първата атака и нанася шокова щета в размер СУ/ПсУ на всички противници с МУ<12. (ефекта се отчита преди да се намали реакцията на героя) [Кой не би се шашнал ако опонента му избухне в пламъци]

Достигайки 3-то ниво героя може да усвои “Атака на Джако” (Артериален пробив) за оръжия с пробивни щети:
- Освен щетата от прицилената атака дава бонусите:
- +щета = ((Анатомия*Успех на атаката) –10) – за хуманоиди и Щ=(((Анат./2)*Усп.)-10) за други гадове.
[тъй като ударът във врата цели сънната артерия примерно, е кажи речи все едно дали ще пробиеш 3 милиметра вена с “игла за плетене” или ще я прережеш с двуостра брадва – и в двата случая ще щурти ?]
На 5-то ниво получава и втория си бонус ако ПР е достигнала 10:
- нанася допълнително нараняване в размер на Щ = СУ+СУО, което кърви СУ/2 рунда; (където СУО е специялист със съответното оръжие)

Достигайки 4-то ниво героя може да изучи “Атаки на Джеки” (Разчленител) за оръжия със сечащи щети:
- Освен щетата от прицелената атака дава бонусите:
- +щета = ((Анатомия*Успех на атаката) –10) – за хуманоиди и Щ=(((Анат./2)*Усп.)-10) за други гадове.
На 5-то ниво отваря първата спец атака (1-во ниво) :
- атака към ръка, лапа, пипало не попаднала в защитно средство, при нанесени Щ > 1/4 ТЖ(настоящи) на гадинката (само от този удър) я отсича (с произтичащите последици) нанясяки още СУ*2 щокова щета. Ако не бъде осечена просто я чупи ?.
На 6-то се активира вторта, изисква ПР 10 (2-ро ниво) :
- атака към крак, опашка, дебело пипало не попаднала в защитно средство, при нанесени Щ > 1/3 ТЖ(настоящи) на гадинката (само от този удър) го отсича (с произтичащите последици) нанясяки още СУ*2 щокова щета. Ако не бъде осечена просто я чупи ?.
Достигаики 8 ниво взима третата, изисква ПР 10 и Спец. с оръжието на 6-та (4-то ниво атака) :
- атака към глава, врат, очи, непопаднала в защитно средство, при нанесени Щ > 1/2 ТЖ(настоящи) на гадинката (само от този удър) я рязсича (с произтичащите последици – ако е само една последиците са летални >:-> ) нанасяики още СУ*2 щокова щета и на останалите противници.
Десетото ниво отваря и 4-тата атака активна само за двуръчни оръжия, изисква ПР 10 и Спец. с оръжието на 7-ма (6-то ниво атака) :
- атака към тялото непопаднала в метално защитно средство, при нанесени Щ > 2/3 ТЖ (настоящи) на гадинката (само от този удър), го разсича (с произтичащите последици – ако няма някаква особенност последиците са летални >:-> ) нанасяики още СУ*3 щокова щета и на останалите противници.

Достигайки 4-то ниво героя може да изучи “Атака на Джак” (Поръбено канче) за оръжия с трошащи щети :
- Освен щетата от прицелената атака дава бонусите:
- +щета = ((Анатомия*Успех на атаката) –10) – за хуманоиди и Щ=(((Анат./2)*Усп.)-10) за други гадове.
Достигайки 6-то ниво взема първата спец атака (1-во ниво)
- атака към ръка, лапа, пипало при нанесени Щ > 1/4 ТЖ (настоящи) на гадинката (само от този удър) я чупи (с произтичащите последици) нанясяки още СУ*2 щокова щета и СУ/3 трайни наранявания.
Стане ли 7-мо ниво получава втората, изисква СИ 10 (2-ро ниво атака)
- атака към крак, опашка, дебело пипало при нанесени Щ > 1/3 ТЖ (настоящи) на гадинката (само от този удър) го чупи (с произтичащите последици) нанясяки още СУ*2 щокова щета и СУ/3 трайни наранявания.
Осмото ниво носи третата атака, изисква СИ 10 и Спец. в оръжието на 7-ма степен (3-то ниво атака)
- атака към глава, врат, очи при нанесени Щ > 1/2 ТЖ (настоящи) на гадинката (само от този удър) я откъсва (с произтичащите последици – ако е само една последиците са летални >:-> ) нанасяики още СУ*3 щокова щета и на останалите противници.
Деветото ниво отключва и четвъртата атака, изисква СИ 10 Специалист в оръжието на 8-ма, активна е само за двуръчни оръжия (6-то ниво атака):
- атака към тялото при нанесени Щ > 2/3 ТЖ на гадинката (само от този удар), го размазва (чупеики кости – вътрешни кръвоизливи >:-> ) нанасяики още СУ*Щ щокова щета на създанието и СУ*4 щокова щета на останалите противници.

- На 11-та степен може да увеличи още щетите насесени от двуръчните оръжия, като за вяка еденица щета се заплаща 2 ТД и 5 точки мана отгоре.
- На 12-та степен позволява ТР давани при автоматичен успех да се пренасочат към това СУ
- На 14-та получава уникалното умени е да прави твърдо сварени яйца!!!
- На 16-та повишава Скороста с 2, повишаване над расовия максимум с 1-ца за Л, СИ, ПР.

Майсторските атаки могат да се мултиплицират със Специялните атаки на оръжието на героя, като той вкарва своята магическа енергия за да направи на лейка, създърма, кюфте своя противник.
ТН при сечащите атаки се определят от разказвача.
Препоръчваа се да се сложат малко точки на Анатомия.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » нед мар 06, 2005 12:36 am

Има някой неточности и правописни грешки, които ще бъдат редактирани. Моля за извинение. А също и за оценка на настоящата Бе-та. :)
Мерся ви предварително! :)

Havoc
Кадет
Мнения: 211
Регистриран на: чет фев 17, 2005 3:27 pm
Местоположение: Бургас

Мнение от Havoc » пон мар 07, 2005 3:25 pm

Само едно нещо ще кажа. По принцип би трябвало уменията да ти излизат солено над 12 степен - не за кеф а защото на 6 степен имаш точно 50% шанс да успееш при усложнение 0 и логично това е средната стойност на умението ползвано директно (не СУ/2, СУ/3 и т.н.). Сигурно си променил това заради успеха на заклинанията дето се намалява със СУ/8, но не мисля, че е добре да не струва двойно чак до 16 степен. Предлатам да си е нормално, успеха да не се намалява със СУ/8, а със СУ/6 и да преместиш бонусите - този на 11 степен да отиде на 10, този на 12 да отиде на 11, този на 14... е бъзик, нали? НАЛИ? И този на 16, да отиде на 12.

ПП: Тъкмо бах решил да си правя твърдо сварени яйца и к'во гледам - няма умение за тях. Не знаех какво да правя. Спасяваш ми живота.
Сега по-сериозно. Това е хубав бъзик, ама умението уж е сериозно (или не е?).
Ся да не ми се върже някой на глупостите по горе. Аз съм идиот, бе, хора! Не ме слушайте!

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » вт мар 08, 2005 12:06 am

Когато нещо е добро по-добре да не се пипа, ама сърце юнашко не трае =Р
Историята вер. 0.97.4
Живели някога трима “братя”, Джак, Джако и Джеки. Джак бил планински гигант, висок и широк с вити рога, със сила нечувана расмахвал два бойни чука. От хумор той хич не отбирал и що е сърказам не знаел. Бил благ по характер и на всяка твар път правел, освен когато обидела рогата му, родът му, расата му, интелекта му, приятелите му, физиката му, или ако нещо не бил в настроение. Джеки джуджето в групата бил (съкратено от Джемнктруфхпъшткън – краткото му име) колкото висок толкоз и широк с червена брада с бронзови халки в плитките по нея. Мнителен бил дори за джудже и във всяка усмивка подигравка съзирал, но своите другари до смърт защитавал та даж и понякожаж шегите им прощавал. Въртял той двуръка секира и кастрел врага без да подбира, замахвал със сила през коленете и ставали по-ниски враговете, понеж отлитали нозете. Третия, Джако, човек веселяк, от дума разбирал и не предирял. Със стил се обличал и често на кокона приличал, а женорята край негого вечно се тълпяла. Рапира умело той въртял, а с лъка си винарка в окото би прострелял.
Тримата били разбоиници по времето на войната м/у източния и централния съюз и се прочули по земите на Магландиум с изключително зрелишните си и ефективни специални атаки, които в повечето случаи са били и последни. Девизат им гласял : “Падне ли ти западняк, Центрирай го, видиш ли центриз, Западмажи го ;)!”. Макар кървави да били атаките им, те не били касапи, владеели оръжията си прекрастно, знаели как гравитацията действа на панталона на противника когато прережеш колана, а също и колко кърви сънната артерия. Били благородни – крадяли от богатите и харчели парите за себеси. Любима плячка им били керваните с продоволствия за армиите, и най-главно каретата със заплатите на войниците. Една непотвърдена история разказва как тримата тръшнали земен дракон за по-малко от минута. В битката с дракона Джак разтрошил ребрата му и с финалния удър с двата чука едновременно откъснал главата на блатната твар. В битката с дракона Джеки посекъл две лапи и опашата му подкастрил. В битката с дракона Джако го пробол в окото, между 6-то и 7-мо ребро и в... още едно място, след което се отдръпнал за да не изцапат фонтаните от кръв новата му сатенена риза.
Вкрайна сметка въпросните разбоиници били тръшнати на свои ред от военен взвод (около 60 човека) на ОСА под спецялното командване на новосформираната СС на Западени Съюз през последната година на 14-тия вечен покой (1399г.). Ротата губи 2/3 от хората си, в епична битка за която мога да ви кажа 3 неща: В Последната битка Джак паднал последен под куп неприятели и десетки стерели, но без да изпустне оръжията дари в смърта. В Последната битка Джек паднал последен сред купища крайници, под куп неприятели и десетки стерели. В Последната битка Джако паднал последен пронизан в гърба от кинжал на подъл убиец без чест и без петанце по блестящия небесно син сатен, но това е дълга история. [Барда замлъкна и гаврътна поредната халба техко пиво, сетне се срина под масата кьор кьотук пиян.]
По настоящем има доста опити за подражатели, което е позволило знанието за някои от атаките да се запази под формата на тук представеното умение.

П.П. Да, бе, майтап да става, яйце можеш да си свариш и на 6-та степен =Р
П.П.П. Умението е сериозно, взимам присърце корекцията и ще се оправи в следната версия, чакам други предложения, преди 0.99-та!

Потребителски аватар
BatGojko
The Big Boss
Мнения: 2154
Регистриран на: пет яну 04, 2002 8:26 pm
Местоположение: София

Мнение от BatGojko » вт мар 08, 2005 5:18 pm

Умениет засега няма да коментирам освен 16-та степен, където забележката беше вярна. Всички умения са на 12, не бих одобрил официалнонито едно, което не завършва на тази степен - числата от 1 до 12 са предостатъчно, зад анаредиш по тях дори 12 уникални бонуса.
Втория вариант на историята е по-скоро легенда, която с удоволствие бих пуснал на сайта, ако я допишеш и й вдъхнеш повечко живот. Магландиум има нужда от свои герои и не виждам проблем Джеки, Джако и Джак да са трима от тях. Ако наистина понапшишеш нещо по въпроса имаш моята подкрепа то да се появи на сайта.
За умението... ще почакаме някой да го изтества. В момента все още не го виждам като завършен вариант. Има проблем, че или ще е най-доброто, или за нищо няма да става. Просто така е направено, че не съдържа в себе си плавност на развитието, което е предпоставка именно за горния баланс-проблем.
"Аксиом16" - правилната система :)
Вземете си 2 GB free space in dropbox (и увеличете моето пространство)
https://www.dropbox.com/referrals/NTExNzQxNzY5

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пет мар 11, 2005 12:29 am

Хакнати са и промени в Бонус щетата, умението е преподредено, коригирана е цената и други, чакам коментари...! :) Новите неща са в каретата.
Vilorp написа:"Прецизния Джак” (Фаталния Джак) вер. 0.98.5
Изисква: ИН 10 и ПсУ 9 ИЗ 8
Цена на придобиване на 0-ва степен: 6 ТР +3 за гущери и елфи;"

Придобивки:
- Специалната атака Пренебрегване става достъпна за всяко оръжие с МР = < 2 и специализирано поне на 6-та степен, с наказание -1 пренебрегване за оръжия с трошащи щети;"
- При покачване на ниво получава СУ мана, но не ако СУ е под 3.
- Намалява успеха на заклинанията, които прави героя със СУ/3 (приятелски или не)
Vilorp написа:- Намалява успеха на заклинанията към героя със СУ/6 (приятелски или не)
- Повишава знанията във Военна Екипировка със СУ/3 (по конкретно недостатъците в екипировката )
- Повишава наблюдателноста на героя със СУ/2"
- Намалява наказанието към “бонус щетата” със СУ/2
- За всеки 3 часа ровене в чарковете на гътнато създание дава 1 ТР за повишаване на Анатомия.
Vilorp написа:Не повече от 6-9 часа на ниво?


Атаки на маисторите (задължително трябва да са прицелени в някоя част на тялото(със съответното усложнетиние)!!! – изключение само за сечащите и трошащи двуръчни оръжия) и цената се заявяват и плащат предварително:
Vilorp написа: Цена на атаките: МТ*Х точки мана и +4 ТД към атаката на оръжието отделени за концентрация с намаление на реакцията = НА. (където МТ е модификатора за тегло на противника, Х са ТД нужни за атаката като цяло, а НА е ниво на атаката)


Предварителен ефект на атаката: Когато героя се готви да атакува тялото му се обгръща в студени синкави пламъци по-ярки в часта на героя, която той се кани да атакува (глава, торс, крака...) и по-динамични спрямо НА. Ефекта се задейства преди всяка атака, но нанася шокова щета в размер СУ/ПсУ (ПсУ на противника) на всички противници с МУ<12 само при първата атака (ефекта се отчита преди да се намали реакцията на героя). [Кой не би се шашнал ако опонента му избухне в пламъци]
Vilorp написа: Усложнение: Когато атаката се заяви и се плати цената освен намалението на реакцията героя губи право на всякакво активно защитно действие! Ако му бъде нанесена щета трябва да заплати още Щ/10 мана.


Достигайки 3-то ниво героя може да усвои “Атаката на Джако” (Артериален пробив) за оръжия с пробивни щети (ОПЩ):
- Освен щетата от прицилената атака дава бонусите:
Vilorp написа: - +“бонус щета” = ((Анатомия*Успех на атаката) –10) – за хуманоиди и Щ=(((Анат./2)*Усп.)-10) за други гадове.
Достигайки 4-то ниво героя може да изучи “Атаки на Джеки” (Разчленител) за оръжия със сечащи щети (ОСЩ):
- Освен щетата от прицелената атака дава бонусите:
Vilorp написа:- +“бонус щета” = ((Анатомия*Успех на атаката) –9) –за хуманоиди и Щ=(((Анат./2)*Усп.) –9) за други гадове.
Достигайки 5-то ниво героя може да изучи “Атака на Джак” (Поръбено канче) за оръжия с трошащи щети (ОТЩ):
- Освен щетата от прицелената атака дава бонусите:
Vilorp написа: - +“бонус щета” = ((Анатомия*Успех на атаката) –8 ) – за хуманоиди и Щ=(((Анат./2)*Усп.)-8 ) за други гадове.
На 5-то ниво “Атаката на Джако” (Артериален пробив) (ОПЩ) получава и втория си бонус ако ПР е достигнала 10:
Нанася допълнително нараняване в размер на Щ = СУ+СУО, което кърви СУ/2 рунда; (където СУО е специялист със съответното оръжие)
На 5-то ниво “Атаки на Джеки” (Разчленител) (ОСЩ) отваря първата спец атака (1-во НА) :
Атака към ръка, лапа, пипало не попаднала в защитно средство, при нанесени Щ > 1/4 ТЖ(настоящи) на гадинката (само от този удър) я отсича (с произтичащите последици) нанасяки още СУ*2 щокова щета.

На 6-то се активира втората от “Атаки на Джеки”(Разчленител) (ОСЩ), изисква ПР10, (2-ро НА):
Атака към крак, опашка, дебело пипало не попаднала в защитно средство, при нанесени Щ > 1/3 ТЖ(настоящи) на гадинката (само от този удър) го отсича (с произтичащите последици) нанясяки още СУ*2 щокова щета.
Достигайки 6-то ниво “Атака на Джак” (Поръбено канче) (ОТЩ) взема първата спец атака (1-во НА)
Атака към ръка, лапа, пипало при нанесени Щ > 1/4 ТЖ (настоящи) на гадинката (само от този удър) я чупи (с произтичащите последици) нанясяки още СУ*2 щокова щета и СУ/3 трайни наранявания.
Vilorp написа: – На седмо ниво дава еднократно 7 ТР за развитие на Заплаха.
Стане ли 7-мо ниво “Атака на Джак” (Поръбено канче) (ОТЩ) получава втората спец атака, изисква СИ 10 (2-ро НА)
Атака към крак, опашка, дебело пипало при нанесени Щ > 1/3 ТЖ (настоящи) на гадинката (само от този удър) го чупи (с произтичащите последици) нанясяки още СУ*2 щокова щета и СУ/3 трайни наранявания.
Vilorp написа: Достигаики 8-мо ниво “Атаки на Джеки” (Разчленител) (ОСЩ) взима трета степен, изисква ПР 10, Спец. с оръжието на 6-та и прибавя 2 точки издръжливост към цената (4-то НА):
Атака към глава, врат, очи, непопаднала в защитно средство, при нанесени Щ > 1/2 ТЖ(настоящи) на гадинката (само от този удър) я рязсича (с произтичащите последици – ако е само една последиците са летални :twisted: >:-> ) нанасяики още (Актьорско майсторство*2)+4 шокова щета и на всеки от останалите противници.
Осмото ниво носи и третата атака от “Атаки на Джак” (Поръбено канче) (ОТЩ), изисква СИ 10, Спец. в оръжието на 7-ма степен и прибавя 2 точки издръжливост към цената (3-то НА)
Атака към глава, врат, очи при нанесени Щ > 1/2 ТЖ (настоящи) на гадинката (само от този удър) я откъсва (с произтичащите последици – ако е само една последиците са летални :twisted: >:-> ) нанасяики още (Актьорско майсторство*3)+6 шокова щета и на всеки от останалите противници.
Vilorp написа: Деветото ниво отключва и четвъртата атака от “Атака на Джак” (Поръбено канче) (ОТЩ), изисква СИ 10, Специалист в оръжието на 8-ма, активна е само за двуръчни оръжия и прибавя 3 точки издръжливост 1 ТД, и 1зар*2 ТМ към цената (6-то НА):
Атака към тялото при нанесени Щ > 2/3 ТЖ на гадинката (само от този удар), го размазва (чупеики кости – вътрешни кръвоизливи >:> ) нанасяики още СУ*Щ щокова щета на създанието и (Актьорско майсторство*4)+8 шокова щета на всеки от останалите противници.
Vilorp написа: - На 10-та степен може да увеличи още щетите насесени от двуръчните оръжия, като за вяка еденица щета се заплаща 1 ТД и 3 точки мана отгоре.
Десетото ниво отваря и 4-тата от “Атаки на Джеки” (Разчленител) (ОСЩ), изисква ПР 10, Спец. с оръжието на 7-ма, атака активна само за двуръчни оръжия и прибавя 3 точки издръжливост 1 ТД, и 1зар*2 ТМ към цената (6-то НА) :
Атака към тялото непопаднала в метално защитно средство, при нанесени Щ > 2/3 ТЖ (настоящи) на гадинката (само от този удър), го разсича (с произтичащите последици – ако няма някаква особенност последиците са летални >:> ) нанасяики още (Актьорско майсторство*3)+6 шокова щета и на всеки от останалите противници.
Vilorp написа:- На 11-та степен позволява ТР давани при автоматичен успех да се пренасочат към това СУ
- На 12-та повишава Скороста с 2, повишаване над расовия максимум с 1-ца за Л, СИ, ПР.
Майсторските атаки могат да се мултиплицират със Специялните атаки на оръжието на героя, като той вкарва своята магическа енергия за да направи на лейка, създърма, кюфте своя противник.
ТН при сечащите атаки се определят от разказвача.
Vilorp написа:Препоръчваа се да се сложат малко точки на Анатомия и Актьорско майсторство.
Добре е също да се напомпат показателите определящи атаката на любимото оръжие, т.к. макар умението да дава известни бонуси то е безполезно ако не успееш да цапардосаш противника.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » ср мар 16, 2005 12:26 pm

"Прецизния Джак” (Фаталния Джак) вер. 0.98.6
оригинал
Десетото ниво отваря и 4-тата от “Атаки на Джеки” (Разчленител) (ОСЩ), изисква ПР 10, Спец. с оръжието на 7-ма, атака активна само за двуръчни оръжия и прибавя 3 точки издръжливост 1 ТД, и 1зар*2 ТМ към цената (6-то НА) :
Променено

Десетото ниво отваря и 4-тата от “Атаки на Джеки” (Разчленител) (ОСЩ), изисква Л 10, Спец. с оръжието на 7-ма, атака активна само за двуръчни оръжия и прибавя 3 точки издръжливост 1 ТД, и 1зар*2 ТМ към цената (6-то НА) :

Казаха ми че в атаката на двуръчните брадви липсва ПР - сменям я на Ловкост
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пон юли 03, 2006 10:06 pm

След доста тестове, обмисляне и мрънкане на една камара сакати герой ;), а също и с цел опростяване на сметките на вашето внимание е представено значително промененото умение:

„Прецизния Джак” (Фаталния Джак) вер. 0.98.74.Б
Изисква: ИН 10 и ПсУ 9 ИЗ 8
Цена на придобиване на 0-ва степен: 6 ТР +3 за гущери и елфи;
съкратена история: В гилдията на наемниците все повече и повече се шуми около последните разкрития около тримата „братя“, оказва се че тяхното умение не е забулено чак в такава мистика в каквато се смяташе до не отдавна...

Придобивки:
- Специалната атака Пренебрегване става достъпна за всяко оръжие с МР = < 2 и специализирано поне на 6-та степен, с наказание -1 пренебрегване за оръжия с трошащи щети;
- При покачване на ниво се получава СУ мана, но не ако СУ е под 3.
- Намалява усложнението при прицелените атаки (ръце, крака, глава...) със СУ/2
- Добавя към стандартната щета ½ от познанието Анатомия, когато става въпрос за хуманоиди и 1/3 при други видове (анатомия/2 или анатомия/3).
- Намалява успеха на заклинанията, които прави героя със СУ/3 (приятелски или не)
- Намалява успеха на заклинанията към героя със СУ/6 (приятелски или не)
- Повишава знанията във Военна Екипировка със СУ/3 (по конкретно недостатъците в екипировката )
- Повишава наблюдателността на героя със СУ/3
- За всеки 3 часа ровене в чарковете на гътнато създание дава 1 ТР за повишаване на Анатомия. (Не повече от 9 часа на ниво анатомия)
- На седмо ниво дава еднократно 7 ТР за развитие на Заплаха.
- На 9-то ниво дава възможност на някой уникални атаки, ако си овлъдял оръжието на майсторска степен (12-то ниво):

Код: Избери всички

Специалист в юмручен бой на 12-та + СУ Джак на 9-то позволява специалната атака „Чи“:
Вместо да удари със цялата мощ на юмрука или крака си, майстора само докосва някой точки по тялото на противника, който водят до кратковременна парализа. На цена от 10 ТМ щетата която обикновено би нанесъл удара се утроява и се трансоформира изцяло в шокова. Извършва се вместо стандартна атака.

Специалист в Борба на 12-та + СУ Джак на 9-то позволява специалната атака „Камбана“:
За цената от 10 ТМ повишава мигновенно допустимото тегло, което може да вдигне героя двойно, за да му позволи да вдигне опонента си (ако има нужда). След което той извърта и побива противника си в земята. Атаката нанася щети като при хвърляне СИ/5 зара трошаща + 2*МТ зара шокова щета, където МТ е модификатора тегло на противника. 

Специалист в трошаши оръжия (чукове, тояги) на 12-та + СУ Джак на 9-то позволява специалната атака „точност“: 
За 10 ТМ увиличава шанса за успех на специалните атаки на трошащите оръжия (без „пренебрегване“) с 1-ца, когато те са насочени към крайник на противника.

Специалист в сечащи (мечове, брадви...) на 12-та + СУ Джак на 9-то позволява специалната атака „Сухожилие“:
С хироргическа точност позволява на сечащите оръжия да прережат жизненоважни мускулни влакна. Добавка към обикновенна или специална атака, за 10 ТМ оръжието нанася още Анатомия/6 трайни нарянявания.

Специалист в пробивни (кинжали, копия, стрели...) на 12-та + СУ Джак на 9-то позволява специалната атака „подобряване“:
Подобрява ефекта на специалните атаки „забиване“ и „пронизване“, на цена от 10 ТМ – „забиване“: намалява скоростта на „жертвата“ с Щ/5 вместо с Щ/10;
„пронизване“: кървенето трае 2 вместо 3 рунда, но пък кърви с пълна сила – Щ на рунд вместо Щ/2.
- На 10-та степен може да увеличи още щетите нанесени от двуръчните оръжия, като за всяка единица щета се заплаща 1 ТД и 3 точки мана отгоре.
- На 11-та степен позволява ТР давани при автоматичен успех да се пренасочват към това СУ или познанието Анатомия
- На 12-та повишава Скоростта с 2, повишаване над расовия максимум с 1-ца за Л, СИ, ПР.

Предварителен ефект на атаката: Когато героя се готви да атакува тялото му се обгръща в студени синкави пламъци по-ярки в часта на героя, която той се кани да атакува (глава, торс, крака...). Ефекта се задейства преди всяка атака, но нанася шокова щета от 4 на всички противници с МУ<12 само при първата атака. [Кой не би се шашнал ако опонента му избухне в пламъци]
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
hameleona
Админ
Мнения: 3214
Регистриран на: пет яну 30, 2004 12:09 pm
Местоположение: Somewhere around nothing...

Мнение от hameleona » пон юли 03, 2006 10:20 pm

Имам едно предложение - сложи му да иска СУ Убиец, поне на 6та или 8ма степен.Лично аз бих изисквал Убиец на 12.

Потребителски аватар
Andras
Гвардеец
Мнения: 706
Регистриран на: ср ное 03, 2004 9:48 pm

Мнение от Andras » вт юли 04, 2006 7:45 am

Вилорп това е... Това е шега, нали???

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » вт юли 04, 2006 6:50 pm

Хам, предполагам, че по усмотрение на разказвача може да се приеме ползването на СУ Убиец вместо Анатомията...

Андрас?
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Miro
Биро
Мнения: 1083
Регистриран на: ср юни 23, 2004 3:45 pm
Контакти:

Мнение от Miro » вт юли 04, 2006 9:58 pm

Oh, noo. It's still too powerful! :evil:
Отишъл принца при царя:
- Изпълних си обещанието, ето главата на дракона! А ще изпълните ли сега вашето?
- Да, ето ръката на принцесата...

Потребителски аватар
Rezo
Войн
Мнения: 134
Регистриран на: ср юли 21, 2004 12:41 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Rezo » вт юли 04, 2006 11:48 pm

- За всеки 3 часа ровене в чарковете на гътнато създание дава 1 ТР за повишаване на Анатомия. (Не повече от 9 часа на ниво анатомия)
:shock: :shock:

Това СУ "Marvel comics 3 in 1" ли е?

Потребителски аватар
Andras
Гвардеец
Мнения: 706
Регистриран на: ср ное 03, 2004 9:48 pm

Мнение от Andras » ср юли 05, 2006 8:11 am

Вилорп, ще направя само един опит:
Специалната атака Пренебрегване става достъпна за всяко оръжие с МР = < 2 и специализирано поне на 6-та степен, с наказание -1 пренебрегване за оръжия с трошащи щети;
Аха, за всички. Включая онези, които изстрелваха половин дузина съчми?
- Намалява усложнението при прицелените атаки (ръце, крака, глава...) със СУ/2
Значи ако съм на 8-10 ниво, ще ми е много по-лесно да го обезоръжа, без той да получи никакви наранявания, от колкото да го цапардосам? Е това да не е Морихей Уешиба среща Майка Тереза?
Добавя към стандартната щета ½ от познанието Анатомия, когато става въпрос за хуманоиди и 1/3 при други видове (анатомия/2 или анатомия/3).
Мда, ако знаеш каква полза бих имал от познанията си по анатомия, ако стрелях с оръжието от горния пример.
Намалява успеха на заклинанията, които прави героя със СУ/3 (приятелски или не)
Тоя номер как става - учиш едно и ставаш по-некадърен в друго?
- За всеки 3 часа ровене в чарковете на гътнато създание дава 1 ТР за повишаване на Анатомия. (Не повече от 9 часа на ниво анатомия)
И на цената на едно стадо метиляви овце ставам Пирогов?
Вместо да удари със цялата мощ на юмрука или крака си, майстора само докосва някой точки по тялото на противника, който водят до кратковременна парализа.
Оставям, че 'кратковременна' не е системно понятие. Питам какво става, ако майстора реши да докосва някои точки на тялото на човек в листова броня?
След което той извърта и побива противника си в земята.
Побива? Извинявай, ама това напомня за онзи виц за Иля Муромец и татарина... Честно, какво означава 'побивам'?
Специалист в сечащи (мечове, брадви...) на 12-та + СУ Джак на 9-то позволява специалната атака „Сухожилие“:
С хироргическа точност позволява на сечащите оръжия да прережат жизненоважни мускулни влакна.
Значи специална атака 'сухожилие' реже мускулни влакна? Хитро.
Жизненоважни, казваш? Ти знаеш ли колко мускули са жизненоважни?
Предварителен ефект на атаката: Когато героя се готви да атакува тялото му се обгръща в студени синкави пламъци по-ярки в часта на героя, която той се кани да атакува
Това вероятно си го сложил, заради куул ефекта. следва да спомена, че ако някой път ми се наложи да се бия, държа да е срещу майстор в това умение. Много ще ми е полезно винаги да знам, коя зона се кани да ми атакува. А ако някой отпусне и една пикичка... Дори може да не е швицарска, ами булгарска, от Швоге.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » ср юли 05, 2006 4:53 pm

Andras написа:
Специалната атака Пренебрегване става достъпна за всяко оръжие с МР = < 2 и специализирано поне на 6-та степен, с наказание -1 пренебрегване за оръжия с трошащи щети;
Аха, за всички. Включая онези, които изстрелваха половин дузина съчми?
Парав си, тук може да се сложи 2-3 усложнение за стрелковите оръжия или вобще да се изключи за тях.
Andras написа:
- Намалява усложнението при прицелените атаки (ръце, крака, глава...) със СУ/2
Значи ако съм на 8-10 ниво, ще ми е много по-лесно да го обезоръжа, без той да получи никакви наранявания, от колкото да го цапардосам? Е това да не е Морихей Уешиба среща Майка Тереза?
Явно тук има някакво недоразумение. ПРимер: Герой със СУ "джак" на 10-та степен има 10/2=5 по-малко усложнение когато атакува крайник на противника - ако реши да го удари в главата АТ+3з.<> 16+БЗ+(8-5) вместо АТ+3з.<> 16+БЗ+8.
На 12-та степен, за героя вече няма разлика дали удря в тялото или ръката на създанието, тъй като 12/2=6, колкото е и усложнението при удар в крака/ръката.
Andras написа:
Добавя към стандартната щета 1/2 от познанието Анатомия, когато става въпрос за хуманоиди и 1/3 при други видове (анатомия/2 или анатомия/3).
Мда, ако знаеш каква полза бих имал от познанията си по анатомия, ако стрелях с оръжието от горния пример.


Тук имам в предвид, че Героя знае къде да удари, за да нанесе повече щети.
Andras написа:
Намалява успеха на заклинанията, които прави героя със СУ/3 (приятелски или не)
Тоя номер как става - учиш едно и ставаш по-некадърен в друго?
Това е за да оравновеси получаването на СУ мана на ниво и да спре маговете да взимат умението само заради маната. Може да се приеме че ти покачва МЗ-то.
Andras написа:
- За всеки 3 часа ровене в чарковете на гътнато създание дава 1 ТР за повишаване на Анатомия. (Не повече от 9 часа на ниво анатомия)
И на цената на едно стадо метиляви овце ставам Пирогов?
Именно за това съм сложил ограничение: максимум 3 ТР можеш да получиш за покачване на едно ниво на анатомията. ПРимер от 2-ро на трето ти трябват 3ТР, спокойно можеш да ги вземаш като ровиш 9 часа в стомаха на мъртви митиляви овци, от 3-то на 4-то обаче ще трябва да платиш още 1Тр от твойте си, а от 11-то на 12-то трябва да додадеш 9ТР.
Като водещ, ако героя рови само в овци, аз му бих дал точки за зоология или нещо от сорта и той да може да си го ползва само ако го нападне глутница подивели овце ;)
Andras написа:
Вместо да удари със цялата мощ на юмрука или крака си, майстора само докосва някой точки по тялото на противника, който водят до кратковременна парализа.
Оставям, че 'кратковременна' не е системно понятие. Питам какво става, ако майстора реши да докосва някои точки на тялото на човек в листова броня?
Кратковременната парализа се отразява с шоковите щети които понася противника (те се премахват с ТД). Също така определено е редно да се поясни, че героя трябва да преодолее бронята на противника.
Andras написа:
След което той извърта и побива противника си в земята.
Побива? Извинявай, ама това напомня за онзи виц за Иля Муромец и татарина... Честно, какво означава 'побивам'?
Побива = забива със сила - диалектен израз, затермитва - жаргонен такъв. Имам в предвид че му удря глава в земята, придавайки му допълнителна засилка, освен земното ускорение ;)
Вица за Илия Морунец не го знам.
Andras написа:
Специалист в сечащи (мечове, брадви...) на 12-та + СУ Джак на 9-то позволява специалната атака „Сухожилие“:
С хироргическа точност позволява на сечащите оръжия да прережат жизненоважни мускулни влакна.
Значи специална атака 'сухожилие' реже мускулни влакна? Хитро.
Жизненоважни, казваш? Ти знаеш ли колко мускули са жизненоважни?
Нека тогава да се чете: С позволява на сечащите оръжия невероятна прецизност да прерязват сухожилията на противника.
Сърцето е жизнено важен мускул, и признавам че в случая съм се улял.
Andras написа:
Предварителен ефект на атаката: Когато героя се готви да атакува тялото му се обгръща в студени синкави пламъци по-ярки в часта на героя, която той се кани да атакува
Това вероятно си го сложил, заради куул ефекта. следва да спомена, че ако някой път ми се наложи да се бия, държа да е срещу майстор в това умение. Много ще ми е полезно винаги да знам, коя зона се кани да ми атакува. А ако някой отпусне и една пикичка... Дори може да не е швицарска, ами булгарска, от Швоге.
Това е останало от предишните версии на умението и даваше възможност на противника да се подготви, тъй като реокцията на героя падаше, а атаката му направо отрязваше крайника на противника.
Това за пиката ми обягва смисъла...
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Andras
Гвардеец
Мнения: 706
Регистриран на: ср ное 03, 2004 9:48 pm

Мнение от Andras » ср юли 05, 2006 8:26 pm

Вилорп... Боже... Като не можеш нещо, не го прави!!! Ти дори системата не познаваш, което личи от отговора ти за обезоръжаването. Вместо да създадеш нещо и да го реализираш посредством механиката, ти създаваш механика и я обясняваш по идиотско-дебилен начин. Това било за да се уравновесели магьосниците, онова трябвало водещия да му го додава, да не говорим, че навсякъде било редно да се пояснява. Ами поясни си първо на теб, какво искаш да направиш, после прочети 10-20 пъти системата, щото тя не е от онези, дето се схващат от първия и пробвай пак, ама вече като си сигурен какво вършиш.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » чет юли 06, 2006 9:32 am

За какво обезоражаване вобще говориш!? Обезоражаването е атака към оръжието и се противопоставя на захвата. Никъде не съм споменавал обезоръжаване, дори в по-старите ревизии!! Казвам, че става по лесно да го пернеш в ръката или главата.

Умението дава мана солкото СУ Маг, и за да не се взима само заради допълнителната мана съм сложил наказанието. Ако сложи дирекнто покачване на МЗ рискувам това да се игнорира, тъй като поне досега не съм видял някоя маг да взима за усложнение собствената си МЗ когато прави заклинания.
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Andras
Гвардеец
Мнения: 706
Регистриран на: ср ное 03, 2004 9:48 pm

Мнение от Andras » чет юли 06, 2006 10:06 am

Атаката към оръжието е прицелена атака, която по дефиницията на твоето нещо ще получи бонус СУ/2. Или и за това не си се сетил, но следва да се спомене изрично?

Втория абзац не го коментирам, понеже няма какво да му изкоментирам, освен че показва лаицизъм и несериозно отношение към системата.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » чет юли 06, 2006 4:11 pm

Andras написа:Атаката към оръжието е прицелена атака, която по дефиницията на твоето нещо ще получи бонус СУ/2. Или и за това не си се сетил, но следва да се спомене изрично?
Атаката наистина ще получи бонус при атака към оръжието, но този бонус е към успеха й. За да избиеш оръжието щетата която вкараш в него трябва да надхвърли захвата на противника ти, което по принцип не е никак лесно защото, Захват от 36 (СИ 12) е почти непреодолим. Можеш да си блъскаш колкото си искаш по оръжието на противника, но той (ако има поне 8 СИ) едва ли ще го изпусне, дори и всеки път да го нацелваш. Много по ефективно ще бъде, ако вместо това го цапнеш по ръката, която го държи, няколко пъти.

пример: друръчен меч вкарва 6 зара щета и има средна щета от 24, ако противникът има сила 9, това му дава 27 Захват. Ако същите 24 щети ги вкараш в ръката на противника си той почти сигурно ще изтърве оръжието (при живот под 80).
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Потребителски аватар
Andras
Гвардеец
Мнения: 706
Регистриран на: ср ное 03, 2004 9:48 pm

Мнение от Andras » чет юли 06, 2006 5:25 pm

Питам те, ще имам ли аз, ако взема това умение, по-голям шанс да направя успешна атака към оръжието на противника (пък било то и джобно ножче), от колкото към него самия и това дали ти се струва подчинено на някаква логика? Вярно, че на практика никой въоръжен човек няма да ти се разсърди, ако си джанкаш по оръжието му, без да се стараеш да го удариш, но атака към оръжието, която може ефективно да го нарани или изхвърли от ръката предполага нещо повече от обикновено дрънчене.

Фактът, че в много случаи е по-лесно да отрежеш нечия ръка, от колкото да я накараш да пусне това, което държи е друга история, поне за него ти не си виновен.

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 476
Регистриран на: нед фев 06, 2005 8:00 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от lowstef » чет юли 06, 2006 8:24 pm

Андрасе, предполагам знаеш, че прицелените атаки имат поначало наказание. Което е минимум 6, така че в най-добрия случай с това СУ развито до 12 степен ще удряш прицелено със същия успех, както и неприцелено. Но пък при неприцелено имаш разни други бонуси. Конкретно в случая с оръжието, сега виждам, че там Усложнението се намалява предварително от МР на самото оръжие и ще бъде по-малко от 6. Предполагам Вилорп е пропуснал тази подробност, но то лесно може да се поправи, ако просто дефиницията се промени от "дава бонус" на "намалява наказанието, но в най-добрия случай го прави 0 и не може да даде улеснение". Ако точно това си имал предвид, можеше доста простичко да го обясниш, вместо толкова дълго да се заяждаш "ама наистина ли е по-лесно да се избие оръжието".
Лично според мен, впрочем, да се удари оръжието не е чак такъв проблем, тъй като повечето хора едва ли си го пазят чак толкова много (освен ако не е някоя тъничка рапира или нещо подобно). Друг е въпроса колко ще е лесно то да се избие веднъж като го удариш.

[info]Също да спомена че ще изтрия ей-сегичка лингивстичничките спорчета. Много ще е хубаво, ако някои хора спрат да се хващат за думичката и се опитат да усетят вложения в нея (ако и да е погрешно вложен от езикова гледна точка) смисъл.[/info]
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

Потребителски аватар
Andras
Гвардеец
Мнения: 706
Регистриран на: ср ное 03, 2004 9:48 pm

Мнение от Andras » чет юли 06, 2006 9:54 pm

Стефане, удрянето по оръжието не е никакъв проблем в доста случаи. Въпросът е да го удариш така че барем да имаш някакъв шанс да го избиеш или повредиш. А що се отнася до механиката, да това твойто е един удачен вариант - с намаляване на наказанието.

Потребителски аватар
Vilorp
Личен Маг На Краля
Мнения: 4252
Регистриран на: пон фев 07, 2005 12:42 pm
Местоположение: Княжево под Копитото
Контакти:

Мнение от Vilorp » пет юли 07, 2006 2:48 pm

Стефане, мерси за предложението, наистина е удачно.
- Намалява усложнението при прицелените атаки (ръце, крака, глава...) със СУ/2
да се чете

Код: Избери всички

- Намалява усложнението при прицелените атаки (ръце, крака, глава...) със СУ/2, като може да го направи равно на нула, но не и да дава отрицателно усложнение
май стана сложно... или така:

Код: Избери всички

- Намалява усложнението при прицелените атаки (ръце, крака, глава...) със СУ/2, намалява наказанието, но в най-добрия случай го прави 0 и не може да даде улеснение
Всичко на тоз грешен свят е относително...
Изображение помогни на форума!
Не се смей на този който прави крачка назад, защото може да се засилва !!!
А, да: татко съм.

Отговори