Приключения в Магландиум (Част 2)

07.01.2011

Приключения в Магландиум

Здравейте драги читатели и любители на ролевите игри. В таз седмичната статия от поредицата Приключения в Магландиум отново ще ви дадем две идеи за приключения, обвързани с две от религиозните организации в Магландиум. Това са “Ордена на Нечестивия” и “Монасите на Салфейс” описани в “Приключение с Меч и Магия” съответно на страници 304 и 306.

Мрак в Буков Дъбалник

Градчето Буков Дъбалник е станало свидетел на множество, поредни, странни събития. Няколко от жителите на градчето са изчезнали без никаква следа, а съвсем наскоро е бил открит обезобразен труп, явно убит по изключително жесток начин. Геройте се наемат със задачата да открият, кой стой зад това злокобно дело и останалите странни събития. След известно разследване, те се натъкват на следа, която в крайна сметка ги отвежда до “Ордена на Нечестивия”, който се опитва да разпространи злокобната си вяра в Буков Дъбалник. Героите трябва да разобличат тъмния план на Ордена и да спрат неговите жретци преди да са пострадали още невинни хора.

Забележка: Приключението може да се развива и навсякъде другаде в Магландиум, стига съответното градче или село да е сравнително малко (население под 5000). Целта на Ордена е да обърне към своята вяра населението на градчето. За сега, обаче, жретците на Ордена се крият някъде в града или покрайните, и избират отделни единици хора, които да покварят, във вярата в Нечестивия и неговия слуга Еврез-Зул. Те изпълняват мрачни ритуали, включващи жертвопринушения, за да подсилят вярата на новите последователи. Жретците ще пратят няколко от новите си слуги да следят героите и ако те напреднат много в разследването и се доближат до разобличаване на Ордена ще направят всичко възможно, за да спрат героите.

Последователите на Салфейс

Един от учителите в манастирите на Салфейс в Брил е открил древен текст, който разкрива история, описваща част от живота на Салфейс, докато той все още е бил смъртен. От този текст той открива и едно от местата, където Салфейс се е обучавал в изкуството на войната. Решен да ппостави началото на нов манастир, построен на свещеното място учителя и няколко от неговите ученици, наемат героите, за да ги отведат до това място. За съжаление свещената земя е окупирана от банда разбойници и престъпници, които са построили малко селце, оградено от дървена стена. На всичко отгоре племена гущероиди и гоблини искат тази територия за себе си и често нападат укреплението на човеците. Монасите на Салфейс, обаче, няма да оставят тяхната свещенна земя да бъде завладяна от варварски раси и неверници.

Забележка: Интересна развръзка на това приключение би била следната: Учителя вижда потенциал в някои от бандитите и успява да ги убеди, че те могат да намерят ново начало и по-добър живот следвайки вярата в Салфейс и неговите учения. Така се заражда и новия манастир – обсаден от две страни от воюващи племена, съставен от разбойници и престъпници – определено трудна задача, но достойна за възхваляването на Салфейс. Това приключение може да е началото на цяла нова кампания обвързана с този нов манстир и постоянни конфликт между него, гоблините и гущероидите.

Боян Иванов